Derfor bør du spise fennikel
Kosthold28.03.2016Rita Immerstein112
Liker du smaken av anis bør du legge til fennikel i matkildene dine. Denne grønnsaken er en kalorifattig smaksbombe som spesielt egner seg godt til fisk og lam. Når du går i grønnsaksavdelingen skal du se etter en hvit knoll med grønne skudd. Kjenn på lukten og la den bli en del av ditt kosthold.
Bruksområder
Fennikel egner seg til både fisk, lam og i salater. Den kan kokes, stekes og grilles eller spiser finhakket rå. Den er enkel og rask og tilberede og har lenge vært i bruk i Asia og Middelhavslandene som et urtekrydder. Fennikel kan også avhjelpe problemer med fordøyelsessystemet som for eksempel halsbrann, oppblåsthet, kolikk hos spedbarn og reduserte premenstruelle smerter.
Næringsinnhold
Dette er en kalorifattig grønnsak som kun gir 25 kcal per 100 gram og det viktigste ved denne grønnsaken er kanskje det bidraget den gir som smaksforsterker til ulike matretter. Allikevel kan denne grønnsaken gi et økt inntak av både fiber, kalium og vitamin C.
Kilder:
http://www.bama.no/gronnsaker/fennikel/
http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-311-FENNEL.aspx?activeIngredientId=311&activeIngredientName=FENNEL
8 råvarer som slår et multivitamin
Kosthold23.03.202099
8 matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet
Kosthold22.01.201927
6 nydelige oppskrifter med høstens grønnsaker
Kosthold08.10.20188