Therese tok gull igjen i Bikinifitness

Intervju07.04.2016Joachim Pedersen486

Therese Opsahl tok nok et gull under Kaliber Open sist helg.

Therese Opsahl på 23 år ble Norgesmester fjor i sin klasse. Sist helg tok hun gull + overall. Nå forbereder hun seg til Oslo Grand Prix som går av stabelen til lørdag.

Navn: Therese Opsahl
Bosted: Trondheim
Alder: 23 år
Høyde: 164,5 cm
Vekt: 56 kg i sceneform
Arbeid: NK hos Kvikk bar, Trondheim torg
Sponsor: Elitept Din Naprapat og Helseklinikk.
Klubb: Kaliber FKK
Meritter:
- Norway open - 3. plass debutant
- Norges mesterskapet - 1. plass 2015
- Kaliber Open - 1. plass + overall 2016

Therese er ei livsglad jente fra lille Mo i Rana som lever av å møte livet med et positivt sinn. Hun tar en dag om gangen, selv om hun planlegger dagene for å få utnyttet døgnets timer mest mulig.

- Jeg prioriterer alt som gjør meg glad og godt, helt uavhengig av hva andre måtte mene om det. Familie og venner setter jeg høyt og jeg får mye glede av å gjøre andre glad, sier Therese.

Følelsen av vinne overall var helt overveldende for Therese! Hun fikk en mestringsfølelse som var så enorm at den kunne nesten bli tatt på.

- Oppkjøringen denne sesongen har vært utrolig god. Jeg føler jeg har hatt god kontroll hele veien i godt samarbeid med min flinkeste coach Anders fra Elitept. Selv om jeg har vært på oppkjøring så har jeg også fått nytt det livet har å by på så langt som det lar seg gjøre under ei oppkjøring. Jeg tror også på at riktig tankegang er veldig avgjørende for hvordan man møter en oppkjøring. Man kan grave seg like langt ned med negative tanker som å løfte seg selv opp med positive tanker, forklarer Therese.

Til Oslo Grand Prix håper hun at kan forbedre fysikken litt, samt møte opp med mer selvsikkerhet og et hakk bedre opptreden.

- Jeg har alltid hatt et målrettet fokus og drøm denne sesongen mot Europa mesterskapet. Så jeg håper, og krysser alt av tær og fingre for oppnåelse for det. Jeg frykter ingen deltakere, da jeg vet at alle som deltar har jobbet beinhardt for å stå der på lik linje som meg. Der og da er alt opp til dommerne og jeg beundrer heller alle som gjør denne fysisk og psykisk krevende jobben, forteller Therese.

Fokuserer på rumpe og skuldre

Therese har hatt et par muskler som du har fokusert ekstra på fra forrige sesong som er rumpe og skuldre

- Jeg har trent jevnt og rutt rundt 5-6 ganger i uken. Mye på fokuspunktene jeg måtte forbedre fra forrige sesong; Rumpe, skuldre. Gode kjente øvelser som har gått igjen er; Hipthrust, knebøy/frontbøy, øvelser med strikk - fire hydrant ol, skuldrepress, Arnholdpress, beinpress. Igjen, dette har coach sørget for å tilpasse meg på bakgrunn av fokusområder, trivsel på trening og mulig oppnåelse for drømmen min, sier Therese.

 

Kjørt lite kardio

Therese har en høy forbrenning og har kjørt lite kardio denne sesongen for å prikke inn formen.

- Jeg har trent svært lite kardio denne sesongen. Begynte for en måned siden med 30 min. intervaller, gikk deretter over til rolig gange i stigning. Men jeg har gått bort i fra fokuset "kardio" og rettet det mot "hverdagsaktivitet". Enkle knep som å gå til/fra jobb, ta alle trapper, parkere lengre unna innganger, si ja til aktiviteter. Ja, generelt bevegd meg mer og holdt et godt øye på fitbit klokken min som motiverer mye til akkurat dette, sier hun.

Hvor mye poseringstrening gjør du?
- Alt etter som ledige saler, ledig tid og lyst. Har aldri tvunget meg til poseringstrening. Men rettet mot denne sesongen begynte jeg for to måneder siden, en gang i uken.

Hun liker å trene ryggen og brystet. Hun tror kanskje det er fordi når man dropper ned i fettprosent så blir også kroppen lettere og pullupsene øker raskt. Noe som er veldig gøy og motiverende.

- Brystet trenes en-to ganger i uken og er så fint å benytte for en annen trening utenom de vanlige "bein og skuldre" treningene. Også føler man seg jo litt stor når man kjører brystpress og man får opp brystet litt, smiler Therese.

 

IIFYM dietten

Therese følger en diett som heter IIFYM. Hun har spist mye bær og frukt og sørget for å spise mat som gir metthetsfølelse. Hun starter på diett i slutten av november.

- Dietten er IIFYM, hvor coach har styrt og hatt full kontroll på makrosene, alt ettersom energi, søvn, form og fysikk ol. Men jeg har lagt vekt på mat som gir mest metthetsfølelse for kaloriene. Jeg elsker mat, og har spist alt ettersom når jeg er sulten. Men vært påpasselig med å få i meg karbo kilder før jobb, og trening for optimal presentasjon på disse punktene. Har også spist mye bær/frukt denne sesongen, som har hjulpet godt mot søtsuget. Jeg trives veldig godt på kalorinivået som har gitt både energi og overskudd til trening og hverdagen, sier Therese.

Hvilke kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
- Mat, ler Therese og fortsetter: - Nei, men mat er vår viktigste kilde. På dager hvor jeg trenger en ekstra piff så benyttes det pre workout. Hvor mine favoritter er heart attack og no-explode. God effekt og gode på smak. Av proteinpulver som benyttes sammen med mat (i havregrøten, i pannekaken, i proteinfluffen ol) så er jeg veldig glad i questbar powder og whey. Under dietten benyttes også zma for bedre søvnkvaiteter som kan svekkes under ei oppkjøring. Jeg liker også å teste ut forskjellige produkter siden det stadig dukker opp nytt som kan gi enda bedre utslag.

Motivasjon og ambisjonene videre

- Det som motiverer er at jeg kan og skal bli en bedre versjon av meg selv! Samt det å vite at man får til alt man vil. Jeg VIL dette, og da skal jeg gjøre det. Vi lever bare en gang ja.

- Treningen påvirker så mangt. En haug med følelser; Humør, mestringsfølelse, selvtillit, en funksjonell og sterk kropp. Så ja, målet mitt er egentlig bare å nyte det treningen gir meg, jobbe med svakheter og en kropp jeg er fornøyd med offseason, samt fokusere på viktige forbedringspunkter for onseason kroppen.

Vi ønsker Therese lykke til på Oslo Grand Prix.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018391

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201890

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!
Linda Nyjordet på 23 år deltok i sin første konkurranse og fikk 3. plass.
Til helgen gjør Helene Andersen (25) seg klar for Oslo Grand Prix.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018391

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201890

Sliter du med motivasjon? Se hva disse menneskene har fått til!
Det er viktig å trene kjernemuskulaturen. Se hvordan her!

5 feil ved bruk av foamroller

Trening24.05.20188

Dette er 5 feil du ikke må gjøre når du bruker foamroller.

Oppsteg på benk - step ups

Trening23.05.2018120

Tren beina dine med oppsteg på benk - step ups.

5 proteinrike smoothies

Kosthold22.05.2018426

La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.