Dette er muskelmaten du bør grille
Kosthold21.07.2018Fride Skjønsberg71
Her finner du oppskrifter på den beste grillmaten. Den enkleste grillpølsa kan bli gourmetmiddag med det rette tilbehøret. Eller hva med grillet Quesadilla eller Cæsarsalat?
Quesadilla med kylling, ananas og avokado salsa
Oppskrift til 2-3 porsjoner
Ingredienser:
300 g kyllingfilet
20 g Chorizo
rapsolje
½ ts paprika
½ løk
1 pose taco krydder eller annet ønsket krydder
2 dl ost
4 tortillalefser
½ ts salt og pepper
Ananas og avokado salsa:
½ ananas
juice av lime, ca. 2 lime
1 avocado
1 hvitløksfedd
½ kopp hakket frisk koriander
litt salt og pepper
Slik gjør du:
1. Bland rapsolje, krydder, salt og pepper. Pensle kjøttet. Grill 3-5 minutter på hver side.
2. Legg til side og kutt i mindre biter.
3. Kutt deretter grønnsakene i små biter.
4. Rasp hvitost.
5. Fordel kylling, chorizo, grønnsakene og osten på de 4 tortilla.
6. Grill i folie eller på grillen i ca. 2 minutter på hver siden side.
7. Tilsett gjerne litt olje så det ikke svir seg.
8. Server med salsa.
Skrell ananasen og skjær i biter (ringer) grill disse 1-2 min. Legg til siden. Kutt ananas i biter, bland sammen med limesaft. Bland lime, hvitløk, salt, pepper, avocado og koriander med ananas.
Grillet dobbel Cheeseburger med hjemmelaget ketchup
Ingredienser til 2 porsjoner
Ingredienser:
300 g karbonadekjøttdeig
½ ts salt
½ ts sort pepper
2 skiver ost etter ønske
skiver med tomat
skiver med sylteagurk
2 hamburger brød
Hjemmelaget Ketchup:
1 sjalottløk
1 stor bifftomat
1 chili (uten frø)
½ ss rapsolje (kan utelukkes)
½ kopp chili saus
½ ts hvitvinseddik
½ ss honning (kan utelukkes for en sukkerfri ketchup)
¼ ts salt
½ ts sort pepper
Slik gjør du:
1. Start med ketchupen. Skrell og hakk løken, chili og dele dem. Stek løk og chili i en panne med rapsolje, ca. 3 minutter.
Hakk tomaten, hell chili saus, eddik og honning i en kasserolle. La koke i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Avkjøl.
2. Lag fire store burger av kjøttdeig, salt og pepper.
3. Grilling dem 2-3 minutter på hver side.
4. Fjern burgere fra grillen og legg på osteskivene.
5. Del brødet og grill dem.
6. Lag burgeren med kjøtt, grønnsaker ost og ketchup.
Grillet Cæsar salat
Ingredienser til 4 porsjoner
Ingredienser:
3-4 kyllingfilet
2 hoder Romano salat eller hjertesalat
50 g parmesanost i tynne skiver
4 skiver brød etter ønske
50 g bacon
200g Cherry tomater
smør
olivenolje
salt
pepper
hvitløk
Slik gjør du:
1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Pensle med litt smør og hvitløk
2. Grill dem på varm grill i ca. 10 minutter på hver side.
3. Rist brødterninger gylne og sprø i litt smør og litt finhakket hvitløk.
4. Grill bacon tørr til det blir sprøtt.
5. Vask salaten, Vask og skjell tomatene to.
6. Skjær kyllingfilet i skiver. Anrett med salt og brød på tallerken.
7. Ha dressingen ved siden eller over, topp med parmesan
Cæsar dressing:
2 ansjos hakket
2 eggeplommer
1 ss hvitvinseddik
1 ts Dijon sennep
En klype salt
½ ts sort pepper
1 fedd hvitløk
litt olje eller smør
Slik gjør du:
1. Ha eggeplommene, sennep, hvitløk, ansjos og sitronsaft i en bolle.
2. Visp alt godt sammen. Bland inn oljen i blandingen. Smak til med salt og kajennepepper.
Paprikasalsa tilbehør til pølsene
Ingredienser til 6 porsjoner
Ingredienser:
2 spiss paprika
1 løk
3 hvitløksbåter
½ dl smør
litt salt
litt pepper
1 ss sitronsaft
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på grill, 250°.
2. Del paprika i biter.
3. Skrell løk og hvitløk, hakk i biter.
4. Ha grønnsakene i en form med litt olje over, stek midt i ovnen i ca. 20 min til paprika begynner å bli møre.
5. Blir paprika svarte, kan du lett dra av skallet.
6. Bland deretter dette i en mixer til en marinade.
7. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Sterk mango dressing
Passer perfekt til kylling- og kalkunpølser
Ingredienser til 6 porsjoner
Ingredienser:
100 g frossen mango
1 kopp mango chutney
½ ts chili i biter
1 ss majones
1½ matyoghurt
½ ts salt og pepper
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene , avkjøl før servering.
Timiangrillede poteter med sorte oliven
Ingredienser til 2 porsjoner
Ingredienser:
400 g små nypoteter
sorte oliven (kan utelukkes)
1 kvist timian
litt salt
litt rapsolje
Slik gjør du:
1. Vask potetene og kok dem nesten myke.
2. Legg poteter, oliven og timian på et stort ark med folie. Smak til med salt og drypp litt smør og rapsolje. Brett sammen folien tett.
3. Grill over indirekte varme i 15-20 minutter.
4. Server til pølser, kjøtt eller kylling.
Hummus med chili
Passer til alt av grillmat
Ingredienser til 4-6 porsjoner
Ingredienser:
ca. 700 g ferdig kikerter på boks
1/2-1 sitron, saften
3-4 hvitløkfedd, hakket
1/2-1 dl extra Virgin olivenolje
1 1/2-2 ss tahini
ca. 1/4 ts knust spisskummen (kan utelukkes)
salt
paprikapulver eller kajennepepper (etter ønske)
Slik gjør du:
1. Skyll kikertene godt i kaldt vann.
2. Skrell og skjær hvitløk.
3. Miks alle ingrediensene i en foodprosessor til du får en nydelig hummus.
Mango og fetaost zucchini - perfekt til laks, entrecote og kylling
Ingredienser til 4 porsjoner
Ingredienser:
500 g squash
2 ss rapsolje
½ ts salt og pepper
50 g spinatblader
50 g hakkede cashew nøtter
150 g mango i terninger
100 g fetaost
Dressing:
1 hakket rød chili
Revet skall og saft av 1 lime
2 ss olivenolje
1 ts honning
½ ts salt
Slik gjør du:
1. Bland ingrediensene til dressingen og avkjøl.
2. Skjær squash i tynne skiver på langs.
3. Pensle med olje, salt og pepper.
4. Grill zucchini ca. 5 minutter på hver side.
5. Tilsett spinat på en plate og tilsett squash.
6. Pynt salaten med nøtter, mango og smuldret ost.
7. Drypp med dressing.
6 spennende ting du kan grille
Kosthold03.08.20189
Slik gjør du grillmaten sunnere
Kosthold17.07.201717
9 spennende desserter på grillen
Kosthold16.07.201837
Stor test av grillpølser og wienerpølser
Kosthold09.06.201645