Tunfisk

Tunfisk er en populær proteinkilde for de som trener. Det er billig, det er sunt og det er enkelt å tilberede. Tunfisk fås i hermetikk boks i vann, olje og gele. Vi anbefaler tunfisk i vann.
Av Joachim Pedersen
11. juli 2007, 00:00

Tunfisk er kanskje ikke den mest velsmakende fisken i sjøen, men en ting er i hvert fall sikkert og det er at det smaker bedre enn det lukter. Det er også mye du kan gjøre med tunfisken for at den skal smake bedre slik at du får et godt Tunfisk.jpgmåltid som du kan nyte og kose deg med. Tunfisk inneholder 36 gram protein per boks og den kjappeste metoden for å få i seg en boks tar ikke mer enn ca 2-3 minutter. Her har vi samlet en rekke tunfiskoppskrifter som medlemmer har sendt inn i forumet.


Pannerett
Pisk to/tre hele egg i en bolle, bland i en boks tunfisk (tøm av vannet), krydre med oregano (og kvitløk hvis du liker det), visp det hele sammen og tøm det utover en liten stekepanne. Ha på raspet kvitost over det hele. Plata settes på 3 (forvarmes gjerne), ha på et lokk over stekepanna og det hele er ferdig etter 15 min. Spises oppå brødskiva. Her har du 1 eller 2 måltider.

Appelsinsjuice med ekstra "kjøtt"
Ta en boks tunfisk i vann i en mikser (foodprocessor) sammen med 4 dl appelsin juice og drikke hele blandingen etterpå. Blir som en vanlig appelsin juice, men som inneholder "kjøtt" bare her er det litt mer og kjøtt av tunfisk.

 

Krydderblanding
Lag en krydder blanding bestående av:
2 deler cayenne pepper
1 del hvitløk pulver
1 del kardemomme
Dette er de 3 mest potente krydder for å øke fettforbrenningen/forbruket.

Ta en boks tunfisk hell av vannet
Putt på 2 skjeer med tomatpure
Litt vann og krydre med krydderblandingen.
Bland dette sammen, spis med ris/ pasta


Tuna-sell-sheet_small.jpgEn GOD oppskrift
Ta en boks tunfisk, hell av vannet, hiv i en kjele, ta 1/3 glass med Dolmio saus oppi, ta 2 spise skjeer med rømme, varm opp, tilpass med krydder som du liker, og server med spagetti. NYDELIG!

Tunfisk smørbrød
1 boks tunfisk
Agurkmix
Agurk
Paprika
2 brødskiver

Legg agurkskiver og paprikaskiver på brødskivene. Mix tunfisken og agurkmixen og lemp det mellom skivene.

Tunfisk "shake"
1 boks tunfisk
0,5l gøy light (eler andre sukkerfrie safter)
Isbiter

Hiv alt i en mixer og snurr i gang.
Hell innpå.

Tunfiskkarbonade med egg
Pisk 1 egg - bland egget med tunfisken og bland det godt.
Masse pepper, litt grillkrydder - tilsett løk/hvit-løk.
Bland alt godt sammen i en skål - ta en god neve og form
til en karbonade-lignende kake og stek den til den er litt mer
enn gyllen brun.

Kjempegodt - smaker ikke dårlig i det hele tatt pluss at egget inneholder også en del proteiner. Men ha MASSE pepper i.


Tunfisk i panna
Stek tunfisken, ta med uncle bens sursøt saus, eller noe annet pastasaus, gjerne ta med eggehvitt også. Eller bare bruk ketchup etterpå. Eller ingenting hvis du ikke 250.jpgskal ha i deg så mye kalorier. Spis dette sammen med pasta, ris, makaroni eller nudler. Makaroni og noe pasta varianter er veldig proteinrike også. Du kan også slenge alle disse variantene i panna, det er veldig godt. Vet du får kjøpt eggnudler til å steke også, bare 30 sekunder i kokende vann og rett i panna. Makaroni er veldig godt å steke ... Prøv det. Ikke glem salt i det når du koker det.

Tunfiskburgere
INGREDIENSER:
240 g hermetisk tunfisk avrent
1,2 dl finhakket løk
0,6 dl finhakket rød paprika
1 egg lett pisket
0,6 dl finhakket selleristang
1 ts finhakket frisk dill
3 ts sitron saft
1 ss olivenolje


FREMGANGSMÅTE:
Mos alle ingredienser sammen i en bolle. Form blandingen til 4 burgere. Kjøl dem evt ned før grilling. Varm oljen i en stekepanne og stek dem pent brune på begge sider. Grei avveksling fra vanlige hamburgere. Kan og grilles.


Tunfiskgryte
Olivenolje -2 ss
1 løk - hakket
4 hvitløkfedd (jeg bruker litt mer, varieres etter smak).

Løken surres i oljen til den er blank - tilsett hvitløk og la det surre litt til.

Tilsett:tuna_in_the_wild.jpg

1 boks hakkede tomater
1-2 ss tomatpurre
1 ts sukker
1 ts Oregano
1 ts timian
1 ts basilikum
1/2 til 3 ts cayennepepper (avhengig av hvor sterkt du tåler det).
salt og pepper
1 boks tunfisk i vann -avrent

La dette småputre i ca 20 min. Serveres med ris.

Tuna taco
2-3 bokser tunfisk
1 boks kesam
tacosaus
taco krydder
1 boks mais

Stek tunfisken i stekepanne i soyaolje, ta maisen i stekepannen med tunfisken når tunfisken har stekt litt. Krydre rikelig med tacokrydder. Lag deretter salat etter ønske.

Legg da tunfisken sammen med maisen opp i en tortillalefse, legg i salat, deretter en fin klump kesam og til slutt litt tacosaus. Bon appetit


Mexikansk Tunfisk-wrap for folk i fartaTunfisktaco.jpg
1 box tunfisk i olje
1 bok mais med paprika
1 box bønner på boks
1 pose tacokrydder
2 wraps
1 løk
rømme og salsa

Ta tunfisken og opphakket løk i en panne og stek. Tilsett avsilte bønner og mais/paprika , tilsett tacoblandingen (bare bittelitt vann/melk om nødvendig), la det surre og koke i noen minutter. Finn fram en tallerken og legg en varm wrap på den. Ta på godt med rømme og salsa å legg en tykk stripe med fyll på midten. Rull sammen som en pannekake eller pakk den som en wrap. Utrolig godt!


Tunfisk fra boksen
Du trenger:
1 skje
4 dl lettbrus/vann
Ta en skje med tunfisk fra boksen i munn, tygg, skyll ned med lettbrus/vann. Denne metoden er en kjapp og enkel måte å få i seg tunfisken og 36g protein på.


Du finner flere tunfiskoppskrifter i vårt populære forum.

Tunfisk

Siste sakerfra forsiden