6 proteinrike middager med karbonadedeig

Kosthold14.11.2016Fride Skjønsberg289

Disse har du nok aldri laget før med karbonadedeig.

Her får du 6 proteinrike middagsoppskrifter med karbonadedeig som du kanskje aldri har laget før.

Karbonaderull med philadelphiaost og frisk salat

Denne oppskriften gir 6 serveringer. Høyt innhold av protein, lite karbohydrater og fett. Masse gode næringsstoffer, vitaminer, mineraler og fiber.

Ingredienser:
1 dl havregryn
2 løk hakket løk
2 fedd hvitløk, hakket
2 dl ketchup
1 dl hakket frisk persille

2 ss revet parmesanost
1 ss raspet pepperrot
1 ss dijon sennep
3/4 ts tørket oregano
1/4 ts salt
1/4 ts nykvernet sort pepper
1 dl philadelphia ost
500 g karbonadekjøttdeig
1 stort egg, lett pisket

Salat etter ønske

Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Varm en stekepanne over middels høy varme.
La havregrynene små stekes i 3 minutter eller til ristet under omrøring.

3. Finn en ny stekepanne. Tilsett løk og hvitløk la dette surre i 3 minutter. Bland inn havregrynene.
Tilsett så 3/4 ketchup, og resten av ingrediensene. Form til 6 små karbonaderuller og ha over resterende ketchup.
Stek ved 200 ° C i 25 minutter eller til du ser de er ferdige.

Server med en frisk stor salat ved siden.  

Sunn, smaksrik meksikansk Picadillo

Picadillo er en nydelig stuing, fullpakket næringsrik middag som metter godt! Raskt, lett å tilberede.

Oppskriften gir 8 serveringer

Ingredienser
600 g karbonadekjøttdeig
1 ss olivenolje
2 løk finhakket løk
1 fedd hvitløk, finhakket
1 gul paprika i tynne strimler
1 rød paprika i tynne strimler
3 dl raspet gulrot
1 liten neve rosiner
1 dl tørr hvitvin (kan utelukkes)
15 oliven i biter
2 ss balsamicoeddik
1 1/2 ts salt
1/8 ts sort pepper
4 dl tomater på boks
1 dl tomatsaus eller puré
ris til servering

Slik gjør du:
Stek karbonadekjøttdeig i en stor stekepanne over middels høy varme til den er brunet. Tilsett olje i en ny stekepanne. Tilsett løk og hvitløk, la det små koke i 3 minutter. Ha i paprika og gulrot la det koke i 3 minutter. Ha i karbonadekjøttdeig og resten av ingrediensene. Rør om og la det småkoke i 10-15 minutter. Tilbered Ris.Server. 

Ovnsbakt paprika med pizzafyll

Varier lørdagspizzaen med fylte næringsrike ovnsbakte paprika. Smaker like godt bare enda sunnere.

Oppskriften gir 4 serveringer

Ingredienser:
4 røde store paprika
1 løk
200 g karbonadekjøttdeig
4 ss tomatsaus
1 chili
1 finhakket hvitløk
2 dl hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 dl mais
1 ss smør
1 dl hvitost revet
oliven
salt, pepper og krydder eks basilikum etter ønske.

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Vask alle grønnsakene. Skjær toppen av paprikaene, fjern kjernen.
Finhakk løk, hvitløk, chili og fres i en panne med smør i ca. 2 minutter.
Ha deretter i karbonadedeigen, stek til du ser alt er gjennomstekt.
Vend inn tomatsaus, hermetiske tomater, og tomatpure.
Fyll paprikaene, ha oliven og ost på toppen. Krydre med det du måtte ønske.
Sett i ovnen og stek i ca. 15 minutter.
Server med en frisk salat ved siden

Fylte squash med smak av Italia

Liker du smaken av lasagne? Da vil du elske disse! Oppskriften er nemlig basert på lasagne-fyllet.

Disse smaker dessuten perfekt dagen etterpå, da alle smakene er trukket godt inn. Perfekt til lunsj-pakken på jobb.

Ingredienser til 4 porsjoner
4 squash delt i to på langs (6 deler)

Ostesaus:
½ melk
1 ss mel
1 dl ost
litt salt og pepper

Kjøttsaus:
200 g karbonadedeig
1 løk
1 ss smør
1 hvitløk liten
1 gulrot raspet
½ boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 ss tørket timian
1 ss tørket basilikum
litt salt og pepper

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Vask alle grønnsakene.
Stek hvitløk, løk i smør til det er møre. Tilsett karbonadedeigen og stek på middels varme. Tilsett gulrot, tomatene og puré. Rør godt om og tilsett krydder, salt og pepper.
La det småkoke i 10 min. 
Lag ostesausen ved å koke opp melken, tilsett resten av ingrediensene under omrøring på lav varme. Sett til side. 
Skrell innmaten av de 6 halvdelene av squashen. 
Fordel kjøttsausen og topp med ostesausen i squash-halv-båtene.
Stekes på midterste rille i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
Det kan variere fra ovn til ovn hvor lenge de skal stekes, så vær litt obs.
Server med en liten salat ved siden.  

Risotto-fylte bifftomater med ruccolasalat

Næringsrike, sunne og mettende. Perfekt til hverdagsmiddag som helge-kos.

Ingredienser til 4 porsjoner:
8 Store bifftomater
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
400 g karbonadekjøttdeig
1 terning kjøttbuljong
2 dl risotto ris
2 ss tomatpuré
1 pakke cherrytomater
1 pakke ruccolasalat
4 dl vann
salt
pepper
krydder etter ønske
1 ss smør
1 dl parmesan
1 dl revet ost

Slik gjør du:
Vask bifftomatene.
Skrell ut kjernen.
Plasser tomatene på et bakekledd stekebrett.
Surr løk og hvitløk i smør c 2 minutter.
Tilsett karbonadekjøttdeig og stek videre i 4 minutter.
Bland vann og buljong, rør om.
Så har du opp i ris, tomatpuré og cherrytomatene. La dette småkoke på lav varme ca 10 minutter.
Fyll tomatene med risotto blandingen, topp med parmesan og hvitost.
Stekes i ca. 10 minutter. Kan varierer fra ovn til ovn hvor lenge de skal stekes.
Server med ruccolasalat.  

Sterk meksikansk suppe

Smaker, lukter og metter godt! Hjemmelaget tacokrydder setter prikken over i´en!

4 porsjoner

Hjemmelaget tacokrydder:
1 ts chilipulver
1 klype løk-pulver eller fersk løk
1 klype hvitløkspulver eller fersk hvitløk
1 klype chiliflak eller fersk chili
1 klype tørket oregano
1 ts paprikapulver
1 ts kumin
1 klype salt
1 ts pepper

Varm alle krydderiene i en tørr stekepanne, deretter lett ristes.
Bruker du de ferske ingrediensene, forvarm disse i litt olje før du tilsetter de andre krydderiene.

Ingredienser til suppen:
300 g karbonadedeig
1 purreløk
1 ss smør
3 ts tacokrydder
1 ss tomatpuré
2 dl kikerter
1 boks hermetiske hakkede tomater
5 dl vann
1 løk
1 revet gulrot

Garnityr:
Revet gulost
Kesam
Mais
Cherrytomater

Slik gjør du:
Ha smør i en stekepanne.
Tilsett purre og løk , og stek den blank i stekepannen. Tilsett karbonadedeig og stek til den er brun.
Tilsett tacokrydder, tomatpuré, hakkede tomater, rør om.
Skyll kikertene godt under rennende vann i flere omganger. Tilsett så disse.
La koke i 10 min.
Server suppen med ønsket garnityr.

Enkel gratinert makaroniform med karbonadedeig


Ingredienser for 4 porsjoner:
400 g karbonadedeig
1 ss smør til steking
6 dl makaroni
1 pakke cherrytomater
1 neve soltørkede tomater i olje
4 dl revet gulrot
salt
pepper
cottagecheese eller ost

Server gjerne en liten salat ved siden.

Slik gjør du:
sett oven på 200 grader.
Kok makaronien etter anvisningen på pakken.
Tilsett litt smør i en stekepanne, ha i karbonadekjøttdeigen stek til det er brunet.
Ha i revet gulrot, og cherrytomatene i biter.
Tilsett salt og pepper, evt. krydder etter ønske.
Ha dette i en ildfast form, strø over soltørkede tomater og ost på toppen.
Stekes i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter.  


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Glad i taco? Da bør du prøve deg på disse!
Karbonadedeig og kjøttdeig er populære ingredienser i hverdagsmaten.
Kjøttdeig er kvernet kjøtt som er et vanlig innslag i matlagingen.
Speltlomper er i vinden som bare det.
Arnold Scwarzenegger og Franco Columbu holder sammen.
Disse er perfekt til kylling, karbonadedeig, kjøtt og fisk.
Gianluca Vacchi (50) poster mye av sin trening på Instagram.
Hva er laktoseintoleranse og hvordan vet man at man har det?

Slik trener de i Afrika

Fitness21.05.2017209

De har bygget sitt eget gym av skrap-metall.