Etterforskes for ulovlig produksjon av Jack3d

Trening24.11.2016Joachim Marhaug18

Produsentene av Jack3d er under etterforskning i USA.

USPlabs som solgte den bestselgende pre-workout produktet Jack3d og seks av sine ledere står overfor kriminelle handlinger for ulovlig produksjon og salg av kosttilskuddet.  

Tiltalen sier at USPlabs brukte et syntetisk sentralstimulerende stoff laget i Kina for å utvikle Jack3d og OxyElite Pro, men fortalte forhandlere og dokumenterte med at kosttilskuddet ble produsert fra planteekstrakter. Kosttilskuddet hadde $ 400 millioner i omsetning fra 2008 til 2013, ifølge tiltalen.

- Forbrukerne inntok piller og pulver hver dag uten å vite om de fikk resultater eller om de endte opp med å skade kroppen sin. Dessverre er mange av disse produktene ikke det som det står at det er eller at man ikke oppnår det produsenten hevder den kan gjøre, sier Benjamin Mizer, statsadvokat.

Seks ledere fra USPlabs og S.K. Laboratories som produserte kosttilskuddet for USPlabs vil få alvorlige følger. Fire av dem ble arrestert på tirsdag og to forventes å overgi seg sier Justisdepartementet. Det amerikanske justisdepartementet ønsker samtidig å få ut flere føderale byråer som tar sikte på å stanse salget av udokumenterte produkter.

Det var også i følge tiltalen oppdaget leverskader forbundet med produktet OxyElite Pro Advanced Formula i slutten av 2013 og flere forbrukere trengte levertransplantasjoner. Sistnevnte produkt har aldri vært i salg i Norge. Jack3d var i salg en liten periode, men ble stoppet fort av Mattilsynet og det har ikke lenger vært lov å importere dette produktet. Norge har særdeles skjerpende rutiner og kontroller av kosttilskudd, noe vi som forbrukere kan være glade for slik at vi kan med sikkerhet vite at det vi får i oss er trygt. 

Kilde:
http://www.reuters.com/article/us-doj-investigation-dietarysupplements-idUSKCN0T628320151118


Mattilsynet advarer

Kosthold03.07.201240

Bivirkninger på kosttilskudd.
Spørsmål fra forumet.
Må du ha en loadingfase eller kan en lav dose med kreatin booste fremgangen din?

Test av Pre-Workout (PWO)

Kosthold25.09.201819

Dette er noen av de råeste pre-workout på markedet nå.

Mattilsynet advarer

Kosthold03.07.201240

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!