Fyll kakeboksene med søte fristelser
Kosthold13.12.2016Fride Skjønsberg3
Det er tid for julebakst nå som det raskt mot jul, og hvorfor ikke fylle kakeboksene med søte fristelser?
Kransekakekuler med sjokoladetrekk
Sukkerfri mandelboller med sjokolade
Ingredienser:
200 g mandelmel (fettredusert)
søtning (uten kcal som tilsvarer 100 g sukker)
4 eggehviter
100 g sukkerfri sjokolade
2 dråper vaniljeessens
Fremgangsmåte:
Bland sammen mandelmel, søtning og vanileessens.
Tilsett eggehviter og kna alt sammen til en deig.
La deigen stå i kjøleskap minimum 5 timer, eller over natten.
Rull kuler som legges på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek på 200 grader i mellom 8-12 minutter.
De skal få en gylden farge.
Avkjøl på en rist.
Smelt sjokoladen over et vannbad.
Dypp kulene i sjokoladen, og la den stivne før du legger kulene i en kakeboks i kjøleskap.
Næringsinnhold for hele oppskriften:
1228 kcal
36 g karbohydrater
114 g protein
63 g fett
Lussekatter
Sukkerfri
ca. 25-30 stk.
Ingredienser:
1 kg hvetemel
søtning (som tilsvarer 100 g sukker. Bland gjerne forskjellige typer som sukrin, sukrin+, etc.)
½ pakke fersk gjær
2 ts kardemomme
1-2 ts gurkemeie eller safran (1g)
2 små egg
5 dl lettmelk (romtemperert)
en god klype salt
150 g ekte meierismør (i terninger)
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene i en foodprosessor, bortsett fra smør og salt.
Kjør deigen på lav hastighet i 2 minutter.
Tilsett salt.
Elt deigen i ca. 5 minutter.
Tilsett så litt og litt av smøret. La hele tiden deigen elte seg i foodprosessoren.
Dekk så til deigen med plast, og la den stå i ca. 2 timer til dobbelstørrelse.
Nå er deigen luftig, smidig og fin å forme.
Lag lussekatter etter ønskede former og fasinger.
Dekorer med rosiner om du vil.
La lussekattene etterheve ca. 1-2 timer.
Du kan pensle lussekattene med litt egg får å få de ekstra gylden.
Forvarm ovnen til 220 grader.
Stek lussekattene midt i ovnen i mellom 10-15 minutter.
Næringsinnhold for hele oppskriften
4960 kcal
152 g fett
741 g karbohydrater
140 g protein
Lager du 30 lussekatter, inneholder hver lussekatt ca. 165 kcal.
Havreflarn
Sukkerfri
Ingredienser:
70 g ekte meierismør
100 g havregryn
søtning (tilsvarer 100 g sukker. Sukrin, etc. )
1 egg
1 ts bakepulver
noen dråper vaniljeessens
Fremgangsmåte:
sett ovnen på 200 grader.
Smelt smør i en kasserolle på lav varme.
Rør inn havregryn i smøret.
Pisk sammen søtning, egg, bakepulver og vanilljeessens til blandingen er blitt lysegul.
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Brukt en spiseskje og lag små havreflarn fordelt utover på et stekebrett med bakepapir.
Stekes i 5-7 minutter midt i ovnen.
Avkjøl på rist.
Næringsinnhold for hele oppskriften:
964 kalorier
71 g fett
60 g karbohydrater
17 g proteiner
Sunnere marsipankuler
30 kuler
Sukkerfri
Melkefri
Ingredienser:
2 eggehviter
2 dråper mandelessens
100 g mandelmel (fettredusert)
160 g sukrinmelis
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
Rull deretter 30 kuler på et bakebrett.
Sjokoladetrekk:
4 ss sukrinmelis
3 ss kakao
litt vann
Søtning med smak (stevia dråper vanilje/toffe/sjokolade etc).
Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle
Rull marsipankulene i sjokoladenbollen, og la det stivne på brettet.
Sett kjølig.
Næringsinnhold for hele oppskriften:
340 kcal
11 g fett
46 g protein
Lager du 30 kuler inneholder hver kule 11 kalorier.
Mjuke kakemenn
Sukkerfri
1 porsjon ca. 10 kakemenn
Ingredienser:
50 g ekte smør
2 dl skummetmelk eller vann
300 g havremel(siktet)
50 g hvetemel
1 ss hornsalt
150-200 g søtning (bland gjerne forskjellige typer søtning, for best smak)
Fremgangsmåte:
Smelt smør i en kasserolle. Avkjøl.
Rør inn skummet melk i smøret.
Bland sammen alt det tørre i en bolle.
Vend det tørre inn i smør og melkeblandingen. Du skal få en kompakt deig.
La deigen stå 5 timer i kjøleskap. (Den kan også stå natten over).
Kjevle ut deigen til den er ca. ½-1 cm tykk. Stikks ut kakemenn (-og damer) etter ønske.
Plasser disse på et bakekledd bakebrett.
Stek i ovnen på ca. 175 grader i 5-10 minutter. Varier fra ovn til ovn.
Næringsinnhold for hele oppskriften:
1650 kcal
63 g fett
205g karbohydrater
56 g proteiner
Lager du 10 kakemenn inneholder 1 kakemann inneholder 165 kalorier.
Kokosmakroner
Sukkerfri
Glutenfri
1 porsjon
Ingredienser:
5 stk. eggehvite (små egg)
200 g sukrinmelis
200 g kokosmasse
3-5 dråper vaniljeessens
Fremgangsmåten:
Stivpisk eggehvitene. Bland sammen sukrinmelis, vaniljeessens og kokosmasse. Vend så eggehviten forsiktig inn i kokosmassen.
Finn frem et stekebrett med bakepapir. Lag små kokosmakroner med hjelp av to spiseskjeer.
Stek kokosmakronene midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.
Næringsinnhold for hele oppskriften:
1426 kcal
31 g protein
132 g fett
14 g karbohydrater
Sjokoladerisboller
Glutenfri
Sukkerfri
1 porsjon 15 stk.
Ingredienser:
2 dl fløte
10 g smør, eller kokosfett
50 g sukrin (eller annen søtning)
40 g sukkerfri sjokolade
1 liten klype salt
2 ss sterk kaffe
puffet ris ca. 60-80 g
Fremgangsmåte:
Bland sammen vikingmelk, smør og sukrin i en bolle som tåler sterk varme.
Rør rundt, og bland alt godt sammen. Sett bollen i mikroen. Nå skal blandingen koke til den blir en tykk karamellmasse. Totalt skal den stå inne i ca. 10-12 min. Hvert 3. minutt tar du den ut, og rører litt. Du kan også koke blandingen i kjele på stekeovnen. Dette tar lengere tid, da den må koke på nokså svak varme.
Ta ut bollen fra mikroen, og bland straks inn sjokolade, kaffe og salt. Rør om. Tilslutt tilsetter du puffet ris. Her rører du inn til du får den konsistensen du ønsker på sjokoladerisbollene. Brukt en stor spiseskje til å fordele små risboller i muffinsformer.
Sett i kjøleskap for kjølig oppbevaring.
Næringsinnhold for hele oppskriften:
776 kcal
44 g fett
89 g karbohydrater
11 g protein
8 sunne ting du kan ha i Julestrømpa
Kosthold21.12.20185
Pepperkaker uten sukker
Kosthold14.12.201820
9 søte oppskrifter uten sukker
Kosthold12.12.20187