Fra anoreksi til fitnessmodell

Intervju22.01.2017Joachim Marhaug47

Hun ble så tynn at hun til slutt begynte å miste håret. Nå er hun frisk og superfit!

Aroosha Nekonam (25) led av en alvorlig form for anoreksi og på ett punkt ble tilstanden hennes forverret så mye at håret begynte å falle av. Hun hadde ekstremt lite kroppsfett og gikk gjennom titalls med søvnløse netter.

Spiseforstyrrelsen hennes kom til et punkt at legene sa de ville ha henne til og begynne å bruke en rullestol fordi å gå var altfor store anstrengelser for hjertet hennes.

Til tross for de alvorlige advarslene fra legene nektet Aroosha å forstå hva som skjedde med henne.

- Selv når de fortalte meg at jeg trengte en rullestol. En del av meg nektet fortsatt for at jeg trengte hjelp. Stemmen i hodet mitt fortsatte å si:.De lyver! De bare ønsker å ødelegge din harde innsats og jobb, sier hun.



Kosthold og fysisk aktivitet var det eneste som gjorde at hun følte at hun hadde kontroll over livet hennes. Å gå ned i vekt var det eneste som føltes som seier.

Hennes realitetsjekk skjedde faktisk i det øyeblikket da legene fortalte henne at hun trenger en rullestol for å bevege seg rundt.
- Da innså jeg at jeg ønsker å komme meg igjen. Jeg var i en tilstand av sjokk fordi de tingene jeg har gjort mot meg selv. En fysioterapeut og en ernæringsfysiolog hjalp meg å gradvis styrke kroppen min, og mitt sinn også, sier Aroosha.

 

Da hun endelig nådde en sunn kroppsvekt begynte hun å praktisere yoga for å styrke kroppen ytterligere. Senere ble hun med på et treningsstudio og gjennom opplæring av styrketrening ble hun dermed gradvis forelsket i fitness og bodybuilding. Fitness har endret livet hennes fullstendig.

- Da jeg begynte å løfte vekter så jeg på Instagram og bilder av fitness og bodybuilding modeller. Da innså jeg at jeg ønsker å se slik ut. Jeg var lei av å være for tynn, ikke spise og ikke bevege seg nok. Jeg ønsket å være sterk, sier Aroosha.

 


Se fitnessreisen til denne spreke 73-åringen
Det er en fantastisk følelse å bokstavelig talt bli en ny mann, sier han.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Hun veide 160 kg på det meste og fikk så vidt plass i en vanlig personbil. Da tok hun grep!
Denne mannen går ned i vekt etter måneds lang diett på McDonald's.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!