Utlagt tarm stopper ikke denne råspreke fitnessgudinnen

Intervju29.01.2017Julie Firing-Schou1497

La deg bli motivert, inspirert og ikke minst inspirert av proffutøveren Zoey Wright (24).

Zoey er ei 24år gammel jente fra Storbritannia, nærmere bestemt Cornwall. Til daglig jobber hun sammen med sin kjæreste Conor med nett coaching. Hun er i tillegg resepsjonist og treningsinstruktør. Det er ikke rart at denne jenta motiverer flere i hele verden når vi spør hva målet til Zoey er. Målet hennes er nemlig å inspirere hele verden at ved å ha riktig tankesett og holdning er alt mulig!

Pure Elite Wold Championship

I 2015 tok hun seieren under showet: Pure Elite Wold Championship og hun forteller at hun fortsatt får gåsehud over å tenke tilbake på seieren. Noe som ikke er så veldig rart med tanke på hennes hverdag og hvilke utfordringer hun har hatt mot seieren.

For det var i sykehussengen november 2014 at Zoey bestemte seg for å konkurrere. Hun hadde fått diagnosen ulcerøs kolitt (IBD), en smertefull tarmsykdom. I tillegg til blødninger og smertefulle sår gjennom slimhinnene i tarmen fører denne sykdommen til leddproblemer, trøtthet, øye/hud og leverbetennelse og anemi.

Før dette hadde Zoey brukt hele to år inn og ut av behandlinger med både ulike medisiner og behandlinger som var ekstremt giftig for kroppen, det finnes nemlig ingen kjent kur for IBD. Så i 2014 bestemte hun seg for å utføre en kirurgisk operasjonen der tykktarmen fjernes og en stomi på magen ble løsningen.

Ekstrem forvandling

På kun 10 mnd. klarte hun å oppnå en ekstrem forvandling. Hun forteller at fra sykehus sengen i november 2014 til februar 2015 hadde hun endelig klart å opprette en form for styrke og muskelfunksjon.

- Jeg brukte hele sommeren på å forberede på et show som var i september det året. Det var en massiv innsats for å bli klar i tide, men jeg tilbrakte hver dag på forberedelser, hver eneste dag uten pauser, sier Zoey.

Det var 10 lange, lange måneder. Men siden da har hun hatt god tid til å forbedre kroppen sin og tilbringer mye tid på sine svake områder.

- Min største drøm er å vise folk fra hele verden at alt er mulig når du setter ditt sinn til det, det høres klisjé ut, men jeg tror alt skjer for en grunn. Og i stedet for å se min sykdom/posen på magen i et negativt lys har jeg valgte å se det som en velsignelse i forkledning, forteller hun.

Den nye hverdagen

Under selve opptreningen mot konkurransen gikk det mye tid til å tilpasse seg en ny hverdag med en stomi. Det var mange vanskelige stunder, men hun forteller varmt om et stort nettverk av mennesker rundt henne som har gitt henne mye støtte, spesielt partneren hennes Conor. Hun forteller videre at Conor var den som aldri tvilte på henne, selv når hun fortalte han om drømmen om å bli en figure utøver. Det var nemlig Conor som foreslå at hun skulle starte med vekttrening allerede september 2012. Og det var allerede her kjærligheten for vekter og trening oppstod.

- Jeg trener en 2 ukers splitt. Mitt svakeste områder er bryst og skuldre. Disse muskelgruppene trener jeg to ganger i uken individuelt, for å fremme vekst og styrke, sier hun.

Zoey treningsrutine:

UKE 1:
Man: Bryst / trices
Tirs: Rygg / biceps
Ons: Skuldre / kalver
Tors: Bein (tunge knebøy)
Fre: Armer / mage
Lør: Bryst / skuldre
Søn: Hvile

UKE 2:
Man: Rygg (tunge markløft)
Tirs: Bryst / triceps
Ons: Skuldre / Legger
To: Bein (lette knebøy / volum)
Fre: Bryst / skuldre
Lør: Armer
Søn: Hvile

Dedikert og rutinert

En typisk dag for Zoey starter med å våkne opp tidlig for å få ned det første måltid av dagen + forberede måltidene for dagen etter. Hun lager normalt mat hver tredje dag så er det bare å veie måltidene og legge de matbokser på morgenen.

Deretter reiser hun til treningsstudioet for å trene styrke i ca 1 ½ time og avslutter med kardio. Dersom hun har time på senteret bruker hun som regel dette som sin daglige kardioøkt.

Selv om hun har gode rutiner og funnet sin motivasjon er ikke alle dagene like enkle:

- Min største utfordring hver dag er utmattelse. Noen dager må noen virkelig sparke meg i gang. Jeg er en ekstremt sta person så mesteparten av tiden klarer jeg å jobbe meg gjennom utmattelsen, men det er dager hvor jeg må ta fullstendig fri fra alt. Dette gjør meg veldig frustrert, men jeg lytter til kroppen min og vet når det er behov for å hvile. Jeg bruker vitamin B-kompleks og ginseng for å bekjempe tretthet og finner disse svært nyttig ... i tillegg til kaffe, smiler Zoey.

Ingen Hokus-Pokus

Kostholdet til Zoey inneholder mye av det grunnleggende:

Karbohydratkilder: Havre, ris, søtpotet, frukt og grønt
Proteinkilder: Kylling, biff, fisk, yoghurt, myse og egg
Fettkilder: Eggeplommer, avokado og olivenolje.

Hennes beste matoppskrift er proteinpannekaker - disse spiser hun hver eneste dag:
4 egg (2 plommer)
60g av ukokt vekt i havre
1 scoop av whey protein
En håndfull bringebær eller blåbær
En skvett mandel melk (bare for å gjøre blandingen mindre tykk)

- Det er en veldig enkelt oppskrift og de er utrolig lette. Samtidig treffer disse mine makroer midt i blinken for å starte dagen, sier Zoey.

Selv med et godt og næringsrikt kosthold tillater hun seg en til to dager i uken å spise mer junk. Pizza er hennes favorittmåltid, men hun passer selv her på å lytte til kroppen. Har hun ikke behov for noe ekstra - kan hun gjerne spise ren mat i flere uker. Samtidig forteller hun at hun tror det er en positiv ting at fokuset på både helse og fitness har vokst de siste årene, selv om hun føler at bransjen har et stort ansvar for å være ærlige!

- Jeg er alltid ærlig med mine støttespillere og prøver å skildre et realistisk bilde av livet mitt, hvis jeg har dårlige dager jeg vil ikke skjule det for noen, forklarer hun.

- Mitt beste råd i forhold til kosthold er å finne den maten som du merker at din kropp fordøyer lett. Det er ikke vits å spise store mengder med mat hvis kroppen din ikke klarer å fordøye den riktig. I forhold til trening går tipset mitt på det å holde øktene dine intense! Intensitet er alt - musklene dine vil vokse og utvikle seg riktig så lenge de blir stimulert på den viktige måten, forklarer Zoey.

3 ting du ikke visste om Zoey

1. Jeg pleide å kjøre cross country langdistanseløping når jeg var liten. Jeg pleide å ha veldig tynne og lange ben for løping, min genetikk kom ikke ordentlig igjennom før jeg var godt inn i 20-årene.
2. Jeg pleide å spille fotball for et lag og har sprukket kneet mitt som resulterte i en ACL rekonstruksjon som tok 2 store operasjoner. Jeg trodde ikke jeg ville være i stand til å sitte på huk eller hoppe igjen!
3. Jeg sover fortsatt med en t-skjorte jeg pleide å bruke som barn. Det er en liten rosa t-skjorte (kalt blanky) og den har alltid vært under puten min . Conor prøver alltid å stjele den og gjemme den!


Treningsforum ønsker å takke Zoey Wright for at hun stilte opp og fortalte sin historie. Og vi håper du som leser ble like inspirert til å nå dine mål som oss. Følg henne på Instagram: zoeywrightfitness


Julie Firing-Schou 

Julie sitter med god erfaring og kunnskap innen fitness, livsstilsendring, helse, trening og kosthold. Hun jobber aktivt innen trening som PT og treningsinstruktør i både spinning, bodypump, crossfit og bodybalance.

Verdens sterkeste 4-åring

Diverse04.05.201884

Denne superspreke gutten er bare 4 år gammel.

Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018454

Dette er Norges mest trente russejenter.
De er myke og gjør noen helt fantastiske flotte stunts.
Han var i en stygg bilulykke og knuste alle bein i kroppen.

Verdens sterkeste 4-åring

Diverse04.05.201884

Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018454

Sliter du med motivasjon? Se hva disse menneskene har fått til!
Det er viktig å trene kjernemuskulaturen. Se hvordan her!

5 feil ved bruk av foamroller

Trening24.05.20188

Dette er 5 feil du ikke må gjøre når du bruker foamroller.

Oppsteg på benk - step ups

Trening23.05.2018120

Tren beina dine med oppsteg på benk - step ups.

5 proteinrike smoothies

Kosthold22.05.2018426

La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.