Dette er vårens matnyheter

Kosthold14.02.2017Fride Skjønsberg143

Neste uke vil du se disse nye produktene i butikkhyllene.

Gled deg til flere vegetarprodukter, nye varianter av proteinrike yoghurter, sunnere ferdigprodukter, enda mer småkos og digg!

Det er klart for årets første lansering av nye mat- og drikkevarer fra matvareprodusentene.

Spennende mat- og drikkeprodukter er på vei inn i butikkene og på bensinstasjonene. De er alle å finne i butikkhyllene fra og med uke 8. Her er noen av nyhetene produsentene kan friste med: 

Orkla Foods Norge 

Mat må smake godt. At den er sunn er også viktig. I tillegg gjerne rask å lage. Dette har stått sentralt for de nye matvarene som Orkla Foods Norge lanserer i norske dagligvarebutikker i februar. Nyhetene er:

Baking
I den gule serien til TORO kommer nå to nyheter:


- TORO Bakemiks Fine Rundstykker er luftige, store rundstykker som går raskt å lage. De passer perfekt til ulike anledninger der man ønsker å servere hjemmelaget bakst. Man tilsetter kun vann og olje, gjær er inkludert i posen.


- TORO Bakemiks Frokostbriks er en grovere miks med hele kjerner og frø. De formes til en firkant og gir åtte frokostbriks.

Pizza
Nå kommer en ny variant:


- Grandiosa Kjøttboller. Den er toppet med kjøttboller, kjøttdeig, søt chili, tomatsaus, Jarlsberg og persille. Kjøttbollene er saftige og har en mild smak av hvitløk og basilikum. Denne vil garantert bli en hit hos små og store pizzaelskere. En annerledes pizza for de som og er glad i kjøttboller.

- Grandiosa Pepperoni Spesial (kun i Rema) med 5 prosent mer pepperoni enn originalen. 

Pizzabakeriet Picante (kun i Norgesgruppen), en ny variant fra Pizzabakeriet som skal treffe de som ønsker en sterkere pizza. Inneholder ‘Nduja som er krydret svinekjøtt med masse smak, grønn chili som gir ekstra sting, og parmesan i egen pose til å strø på selv etter steking.

Uten tilsatt sukker
Bare Bra er en ny serie produkter fra TORO som er laget for at de skal være like gode som de er sunne. Samtlige produkter er laget helt uten sukker, og har kun naturlige råvarer. I første omgang lanserer fire gode frokostblandinger, og et spennende middagstilbehør de har valgt å kalle Superris.


- Bare Bra Supergranola er ovnsbakt for å gi ekstra god «crunch». Den er fantastisk god på smak, og har rikelig med kostfiber og fullkorn. Den kommer i to spennende smaksvarianter.

Bare Bra Supergranola med Hasselnøtt og kokos
Bare Bra Supergranola med Eple, mandel og kanel


- Bare Bra Supergrøt er laget med en base av havregryn, bygg, rug og chiafrø. I stedet for sukker er sødmen jordbær og eple. Den er nydelig på smak, og en naturlig kilde til både protein og kostfiber.

- Bare Bra Supermüsli er laget med en blanding av havre, rug og speltflak, og er toppet med jordbær, hasselnøtter og kokos. Dette er en supergod müsli som også inneholder rikelig med fullkorn, vitaminer og fiber, og den er selvfølgelig helt uten tilsatt sukker.

- Bare Bra Superris er fullkornsris blandet med bl.a. quinoa, bokhvete, sortebønner og en spennende krydderblanding. Dette gjør at den blir spennende til middagen, og et sunnere og bedre alternativ til hvit ris, poteter eller pasta.

- Nora Syltetøy uten tilsatt sukker og 80 prosent bær. Kommer i variantene jordbær, bringebær og blåbær.

-FUN Light. Årets Smak 2017 for FunLight er inspirert av røde bær og frukter. FUN Light Red Berry Crush» har en forfriskende smak av bringebær og granateple.

Redusert salt
- Stabburet Picnic. Å redusere salt er et av de viktigste folkehelsetiltakene vi gjør. Orkla Foods Norge har redusert salt og gjort smaken enda bedre. Stabburet Picnic har nå 29 % mindre salt enn konkurrentene, og er det eneste produktet i kategorien som beholder Nøkkehullmerket.


Orkla Foods Norge kommer også med disse smaksrike nyhetene:
Fra det Asiatiske kjøkken:

-SaritaS Nanbrød Hvitløk og Koriander, Teryakisaus, Kikkoman Teriyaki roasted Garlic, Kikkoman Teriyaki BBQ Honey og Kikkoman Teriyaki glutenfri


TORO ferske ferdigretter lanserer nå en spennende og smakfull nyhet; TORO Spansk Gryte. Samtidig relanseres TORO Spaghetti m kjøttboller fra 600g til 400g - med akkurat den samme gode smaken som før.

TORO kommer også med TORO Bearnaise ekstra krydret.

Lyst på litt kos til kaffen?
Prøv Vestlandslefsa Lefsesnack er en ny variant Vestlandslefsa som er perfekt på farten. Den nye lefsa er en myk hvetelefse med det karakteristiske fyllet med smør og sukker- og kanelstrø som Vestlandslefsa er kjent for.

TINE

Tine har satt fokus på å lage enda sunnere produkter med mindre sukker og med mer smak. Her er vårens spennende og smakfulle nyheter fra TINE. Det kommer flere nye lanseringer, og noen har fått ny smak eller nytt utseende. Det kommer noen sesongprodukter mens andre produkter er helt nye innovasjoner. 

Litago UTEN
Nå kommer Litago med en splitter ny lekekamerat - Litago UTEN er den aller første sjokolademelken i Europa som er helt uten tilsatt sukker eller søtstoff. Den er også laktosefri. Selv om Litago UTEN ikke er tilsatt sukker har den fortsatt den samme gode Litago -smaken. Produkter er i 1-liters kartong.

Sprett frukt- & grønnsaksyoghurt
Sprett pluss yoghurt fra TINE er laget med tanke på barna. TINE lanserer nå en splitter ny yoghurt som inneholder både frukt, bær og grønnsaker fra juice og puré. Sprett pluss er tilsatt vitamin D som sammen med kalsium er viktig for at barns bein skal vokse og utvikle seg normalt.

TINE Yoghurt Fyldig med jordbær, pasjonsfrukt og eple&guava
Nå blir det lett å spise TINE Yoghurt Fyldig når du er «på farta»: denne nyheten serveres nemlig i et singelbeger med skje i lokket! Yoghurten kommer i tre smaker: jordbær, pasjonsfrukt og eple & guava. Alle yoghurtene har 30% mindre sukker enn andre fruktyoghurter på farten. Den har dessuten lite fett og er rik på protein. TINE Yoghurt Fyldig er en gresk yoghurt laget på tradisjonelt vis av norsk melk, med fyldig og fløyelsmyk konsistens. Yoghurten smaker skikkelig godt og er i tillegg laktosefri. I topplokket følger med en liten skje, perfekt på farten! 

TINE Yoghurt Fyldig
TINE Yoghurt Fyldig kommer nå også i storformat med skrulokk. Yoghurten er deilig og fyldig, og inneholder 5% tilsatt sukker. Den er rik på protein og inneholder lite fett. TINE Yoghurt Fyldig er den perfekte hverdagsyoghurten både til frokost, lunsj eller som et deilig mellommåltid.

Piano Vaniljesaus Zero
Nå kan du nyte vaniljesaus uten tilsatt sukker og med masse smak. Den ny Piano vaniljesaus Zero er søtet med søtstoff og har 35 % mindre fett enn annen vaniljesaus på markedet. Kommer i ½ liter pakning.

Biola Sesong Rips/Vanilje
Gled deg til en smak av sommer. Biola - Sesong Rips og Vanilje er nå tilbake i hyllene. Biola med rips og vanilje er en fettfri, syrnet melk med nøye utvalgte melkesyrebakterier. Biola er tilsatt vitamin D som sammen med en sunn livsstil bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon. Kommer i 1 liter pakning.

Sunniva Premium Appelsin med fruktkjøtt
Sunniva Premium-juicene fra TINE er rene juicer som er presset fra friske frukter. De har en fersk og god smak. Nå relanserer TINE Norges mest solgte appelsinjuice - Sunniva Premium Appelsin med fruktkjøtt. Har en ny smak som er søt og rund, og veldig forfriskende.

SUNNIVA Premium Sesong Pære/bringebær
TINE lanserer en helt ny sesong juice med pære og bringebær smak. Med frukt og bær- smaker fra Vik og Italia.

YT Restitusjonsdrikk Laktoseredusert med sjokolade- og kokossmak
Er du glad i restitusjonsdrikk? Er du glad i sjokolade og kokos? Da kommer du til å elske denne!
Det er viktig å tenke på hva man spiser og drikker i forbindelse med treningsøktene sine. Protein bidrar til å bygge og bevare musklene, mens karbohydrater bidrar til restitusjon av normal muskelfunksjon etter en lang eller hard treningsøkt Nå lanseres det et nytt tilskudd i yt-familien, nemlig en laktoseredusert restitusjonsdrikk med god smak av sjokolade og et hint av deilig kokos.

Noisy Vår
TINE kommer med en ny sesongvariant Noisy med en søt og frisk smak av jordbær og rabarbra. Noisy inneholder ingen konserveringsmidler og er ikke tilsatt sukker. Har en naturlig søtsmak hentet fra frukt og bær.

TINE isTe Dragefrukt
Nå kommer TINE isTe med dragefrukt. Dragefrukt har en mild og søt smak. Dragen på flasken skiller den seg garantert ut i hyllen.

TINE Yoghurt Vårfrisk
Våren er rett rundt hjørnet, og hva passer vel ikke bedre enn sommerlige smaker? TINE Yoghurt Vårfrisk byr på gode og friske smaker av mango, sitron, fersken og kiwi.

TINE IsKaffe Dulce
Brasiliansk kaffe, norsk melk og en dæsj med karamell må jo bli godt! I kjølehyllene finner du nå Tine iskaffe Dulce. En «limited edition» fra TINE IsKaffe. Den er laget av aromatisk kaffe fra Brasil, norsk melk og ikke minst med en nydelig smak av dulce de leche.

14-serien
Kommer i et helt nytt design laget av norske illustratører. 14 er en serie med mellommåltider som er spesielt utviklet til deg på farten. Alle produktene er en god kilde til protein og passer også derfor ypperlig til deg som trener og deg som er på farten.

Kesam Mager Naturell
Kesam mager er endelig tilbake i liten størrelse! Den er rik på protein og er et godt valg for de som ønsker seg sunne og magre produkter med et høyt proteininnhold.

Snøfrisk Lett Gressløk
En smaksatt lettvariant av Snøfrisk er nå på plass. Den myke og friske kremosten har den samme gode smaken, men med 15 % fett. Den nye ingrediensen gressløk passer svært godt til syrligheten i kremosten. Snøfrisk kan brukes som pålegg, til kjøtt og fisk, og til sommerens grillmat og grønnsaker. Snøfrisk lett tåler dessuten varmebehandling godt.

Fjordland

Årets første nyheter fra Fjorland er det bare å glede seg. Nå kommer Gresk yoghurt uten tilsatt sukker, helnorsk grøt og en fransk gryte.

Yoplait Double 0% Gresk yoghurt kommer i fire ulike smaker: Sitron og Skogsbær og Kokos og Vanilje. Den nye yoghurten er spesialutviklet for det norske markedet. Nå får du derfor et sukkerfritt alternativ, laget etter gresk metode. Mye frukt og bær gir ekstra smak på yoghurtene.

Fjordland lanserer nå en ny ferdigrett: en langtidskokt fransk biffgryte à la Bouef Bourguignon. Selv om du er fanget i tidsklemma kan du nå nyte et velsmakende måltid, som tar et døgn å tilberede. Fjordland har gjort jobben på forhånd, ved at storfekjøtt er langtidskokt sammen med gode smaker i et helt døgn. Etter bare ti minutters oppvarming kan du glede deg over smaken av saftig, mørt storfekjøtt kokt med bl.a. løk, gulrøtter, urter og rødvin, servert med potetstappe.

Det kommer enda en nyhet i ferdigmatdisken. Nå lanserer Fjordland Tortellini - store pastaputer fylt med sopp og den italienske ferskosten ricotta, servert i en fyldig ostesaus med bacon. Skålen kan settes direkte i mikroovnen og etter 2 -3 minutter er en smakfull Tortellini serveringsklar!

Glad i grøt? En ny Fjordland 4-korngrøt som inneholder alle de tradisjonelle kornslagene bygg, havre, hvete og rug. Denne grøten har en ny og moderne drakt kaldt «steel-cut» - korn. Grøt laget med kuttede korn gir en helt unik konsistens og de naturlig søte smakene kommer enda bedre frem. Grøten har også nøkkelhulls merket. 

Synnøve Finden

Meieriprodusenten kommer med mange nyheter denne våren. På yoghurtfronten kan de friste med: ny type mild, fristende og frisk kefir. Kefir fra Synnøve er drikkeklar inneholder mye proteiner, lite fett og passer ypperlig til frokost, lunsj eller som mellommåltid på farten. Produktet kommer i to ulike smaker: en kefi mango og en kefi blåbær.
Frokostfavoritten Gresk Yoghurt kommer nå med mindre sukker og lanseres i 2 nye varianter: Gresk yoghurt aloe vera og Gresk yoghurt pære & granola.Synnøve Finden kommer i tillegg med en ny dessert yoghurt: Flow yoghurt i smaken Flow appelsinstorm - som er perfekt som mellommåltid, dessert, eller som en liten belønning.

Det stopper ikke der, på ostefronten lanseres Synnøve Finden flere typer oster:


Perleost, en mild hverdagsost med små hull. Den har en mild smak med luftig konsistens. Den kommer i to ulike størrelser: en bit på 650 g og en i praktisk skiveforpakning.

Synnøve har nå utviklet spesialtilpassede revet oste-blandinger til ulike anledninger og bruksområder. De passer perfekt til pizza, taco og tex-mex eller til gratinering og matlagning.

I tillegg lanserer Synnøve Finden en helt ny brunost med sjokoladesmak.
Sjokobrun - en brunost med en rund og mild sjokoladesmak.

Kavli og Q-meieriene

I februar kommer Kavli og Q-meieriene med creme fraiche og ny smak på Q Frokostyoghurt i 800g pose. 800gr Q Frokostyoghurt i pose, jordbær

Q Frokostyoghurt på pose er en Yoghurten med 30% mindre sukker og utvider serien med jordbærsmak.
Creme fraiche- creme fraiche leveres med et friskt design og i et solid beger med skrulokk. 

OATLY

Den svenske serien, med vegetabilske erstatninger for meieriprodukter kommer med 3 herlige lanseringer denne våren:

ikaffe er et produkt som er egnet i varme som kalde drikker. Den gir perfekt skum til kaffelatte eller kakao! Den passer også ypperlig i matlagning og baking. Har en rund og mild smak.

Oatly PåMACKAN er en vegetabilsk ferskost basert på havre og poteter. Denne kan du bruke som pålegg, til baking som for eksempel frosting og i matlagning. Den har en naturell smak og fin konsistens. Kanskje noe som har vært savnet på markedet?

I tillegg kommer et vegetabilsk alternativ til Creme Fraiche iMAt Fraiche. Produktet kan brukes både varm og kald og fungerer utmerket til koking.

Mills 

Den største nyheten fra Mills i februar er et nytt smør- og margarinmerke - Olivero.
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenolje, med den gode smørsmaken. Den kommer som begervariant til brødskiva, og flytende til steking og baking.Mils lanserer en ny leverpostei - Mills mager er grov på konsistens og rik på smak, slik du kjenner den fra originalen. Den har kun 9 % fett, er lav på kalorier og rik på jern.

Mills relanserer også Ekstra røkt kaviar med 61% rogn.

Lohmanders
Kommer med to nye økologiske varianter - økologisk Aioli, og økologisk bernaise. Kan spises rett fra begeret.

Delikat
Får to nye påleggsalater - Delikat crabstick, og Delikat tunfisk. Crabsticksalaten er en klassisk variant med majones, sitron og dill. Tunfisksalaten kommer med egg og majones, med svak av pepper, rødløk og kapers.

Findus

Findus lanserer en kjempenyhet - Grønnsaksfiskekaker. 
Å få barn til å spise fisk og grønnsaker kan ofte være en kamp. Her er derfor et sunt og smakfullt produkt som er verdt å prøve på barna.

Fiskekakene inneholder hele 91 prosent fisk og grønt, fordelt på 65 prosent fisk og 26 prosent grønnsaker. De finmoste grønnsakene gjør fiskekakene jevne i konsistensen, og morsomme farger vil gjøre barna ekstra nysgjerrige på dem. De søte men sunne grønnsakene som er most inn i fiskekakene setter en barnevennlig spiss på smaken.Grønnsaksfiskekakene kommer i tre ulike varianter: fiskekaker med gulrot- og søtpotetmos, fiskekaker med blomkål- og pastinakkmos og fiskekaker med brokkoli- og ertemos.

De nye fiskekakene blir del av Findus Matlyst-konsept. Det er en serie næringsrike middagsprodukter spesielt tilpasset småbarnsfamilier.

Folkefavoritten «pytt i panne» får et utvidet sortiment : Pytt i panne med kjøttboller og tyttebær

COOP

Coop kommer med flere spennende nyheter denne første lanseringen i 2017. Blant annet dobles vegetarserien! Vegetaralternativer fant virkelig sin plass i norske handlekurver i 2016. Nå dobles antallet kjøttfrie produkter i vegetarserien Coop Vegetardag. «Målet med Coops vegetarserie er derfor å gjøre det enklere å velge gode alternativer til kjøtt og fisk», sier Berg-Knutsen.

Coop lanser seks nye vegetarprodukter i Coop vegetardag serien. Alle produktene er soyafrie, proteinrike og bærekraftig. Det lanseres Vegetarboller med ost og chili. Vegetar pudding. Vegetarpølser. Vegetar pålegg både naturell og jalapeno - smak.

Andre nyheter:

Coop Majonessalater - er en stor lansering som etterfølger suksessen med dressinger og dip på eget merke. 

Coop Italiensk salat
Coop Rekesalat
Coop Skagensalat
Coop Kreps- og chilisalat
Coop Crabsticksalat
Coop Potetsalat

Det lanseres 3 nye smaksrike og «hjemmelagde» knekkebrød:
COOP KNEKKEBRØD M/GRESSKAR
COOP KNEKKEBRØD M/MUSLI
ÄNGLAMARK KNEKKEBRØD SESAM

I tillegg viderefører Coop satsningen på økologisk og miljøvennlige produkter med stor lansering av Coop Änglamark produkter. Det kommer flere hygiene produkter, fersk ferdig mat, grønnsaker "baby" - pakninger, og i frysedisken finner du flere pasta retter og desserter. I fiskedisken har Coop gjort en relansering med mer fiskeinnhold og redusert saltinnhold i produktene.

Nortura

I vår lanserer Nortura flere nyheter blant annet:

Gilde grillpølse med Pepperoni
Nå kombineres landets mest solgte grillpølse og landets mest solgte pepperoni i nyheten Gilde Grillpølse med Pepperoni. Kanskje dette blir en ny favoritt i den kommende pølsesesongen.

Prior Grillpølse med Kalkunbacon
Prior Grillpølse med Kalkunbacon er et magrere alternativ til den klassiske baconpølsa. Produktet inneholder 40% mindre fett enn vanlige pølser.Store biffer i bit fra Gilde
Social Eating og delingsretter er en etablert trend i restaurantmarkedet, som flere og flere lar seg inspirere av. Gilde lanserer fire hele, store biffer som er tilpasset denne trenden; indrefilet, ytrefilet, mørbrad og entrecote. Biffene kan stekes hele for så å bli delt i skiver og dandert på et fat, som alle rundt bordet kan forsyne seg av.

Gilde Vinterlam
Gilde Vinterlam er en ny serie med ferske produkter av lam som ble slaktet i januar. Lam er fantastisk vintermat og produktserien er utviklet for å kunne tilby ferskt lammekjøtt utenfor de tradisjonelle lammesesongene. Serien inneholder produkter for både hverdag og fest; lammekoteletter, indrefilet av lam, lammeskank og lammestek.

Den Stolte Hane

Den Stolte Hane sitt hovedfokus denne vinteren er å gi frysedisken en oppgradering med produkter som er skreddersydd for fryseren, og få enkle og gode produktløsninger til forbruker. Det kommer blant annet Kyllingfilet i biter, både i fersk og i fryst sortiment.

Kyllingfiet i biter
Er fryste marinerte filetbiter, som er super lett å lage. Disse kommer i tre nye smaker: Naturell, Taco marinert og Thai marinert.

Lårklubber
Kommer i Aluminiumsform med stekbar overfilm, denne kan du sette rett i ovnen. Kommer i smakene Provence kyllinglår og BBQ marinerte kylling overlår.

Den Stolte Hane kommer med ny smak og oppgradert design på kyllinglår- og vingemix på 1,5 kg. De er i ståposer med innsyn på sidene.

I tillegg kommer de med en ny lansering FERSK, i produktene kyllingfilet i biter og minuttfilet av kylling.

Kyllingfilet i biter passer ypperlig i wok, kyllingtaco, eller wraps, og enklere blir det ikke. Dette fordi kylligfileten allerede er i biter. Sett på stekepannen, og ha i kyllingbitene, vent et par minutter og wips.

Minuttfilet av kylling er den saftigste kyllingfileten hos Den Stolte Hane. Den er også den enkleste å steke nettopp fordi den er fersk og får derfor en jevnere størrelse og blir tynnere.

Kilder:
Bilder og innhold - fra produsentene.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Enten du er glad i sjokolade, lakris, kjeks eller chips: Her har du mye godt å glede deg til!
Årets første lansering av nye dagligvareprodukter er her!

Høstens snacks- og godterinyheter

Kosthold05.10.201744

Salt snacks blir sunnere, enda flere brustyper blir sukkerfrie og sjokolade kommer i flere fasonger, smaker og varianter.
Sjekk ut høstens mat- og drikkenyheter.

Høstens snacks- og godterinyheter

Kosthold05.10.201744

Sliter du med motivasjon? Se hva disse menneskene har fått til!
Det er viktig å trene kjernemuskulaturen. Se hvordan her!

5 feil ved bruk av foamroller

Trening24.05.20188

Dette er 5 feil du ikke må gjøre når du bruker foamroller.

Oppsteg på benk - step ups

Trening23.05.2018120

Tren beina dine med oppsteg på benk - step ups.

5 proteinrike smoothies

Kosthold22.05.2018426

La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.