Gled kjæresten med disse nydelige oppskriftene på Valentines Day

Kosthold14.02.2017Fride Skjønsberg8

Overrask kjæresten din med disse gode og sunne fristelsene.

Valentines day er dagen for å gi kjæresten litt ekstra oppmerksomhet og overraskelser. Hva med å overraske med deilig frokost på sengen, hjemmelaget bakst og desserter, eller noe godt til din kjære? Her får du noen supre forslag - og det er ofte ikke så mye som skal tli.


Lunsj

Lag til et brett fylt med omelett, bacon, pålegg, godt brød, bær, frukt, grønt, kaffe, kakao, juice, te med mer. For å sette prikken over "i´en" kan du forme maten i hjerter, eller dandere og pynte litt ekstra fint.


Ingredienser
4 baconskiver
2 egg
1 ts smør til steking
litt pepper
litt salt
blåbær
jordbær
(nystekte havrebriks se lengere ned)

Slik gjør du:
Begynn med å steke bacon. Legg bacon i en stekepanne med litt smør og stek på middels varme. Stek bacon til det er passe sprøtt og gyllent. Snu det flere ganger slik at det blir ordentlig gjennomstekt. Ta bacon opp fra stekepannen og legg det på et kjøkkenpapir, for å la det renne av seg. Form bacon straks til hjerteformer.
Skyll stekepannen og varm den opp igjen. Visp sammen egg, salt, pepper og litt vann. Ha i litt smør i stekepannen og eggeblandingen. Rør om og stek til du får en perfekt eggerøre.
Server med bær og nystekt brød

Hjerteegg i brødskiver

Ingredienser:
2 skiver grovt brød
2 stk egg
litt smør eller olje til steking (kan utelukkes)

Slik gjør du:
Finn frem en hjerteformet kakeform, stekepanne og ingrediensene.
Ha litt smør eller olje i pannen, og stek brødskivene kun på en side til de får en gylden farge.
Ta ut brødskiven fra stekeplaten og stikk ut hjerteformer i midten av de halvstekte skivene.
Legg så tilbake rammen på brødskivene med den ustekte siden ned i stekepannen. Tilsett et egg i hver av de hjerteformede brødskivene. Egg og brød stekes sammen til ønsket steketid på egget er oppnådd.
Server gjerne eggebrødskivene med friske grønnsaker og deilig pålegg som kjæresten liker. 

Grove nystekte rundstykker - lettvint uten heving

 

Ingredienser:
3 små egg
150 g kesam
150 g cottage cheese
150 g havremel
150 g havregryn
2 ts bakepulver
1 ts salt

Topping:
solsikkefrø
gresskarkjerner
sesamfrø
havregryn

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Bland sammen egg, kesam, cottagecheese, salt og bakepulver i en bolle med stavmikser. Røren skal bli glatt og klumpefri. Tilsett så havremel, havregryn og bakepulver. Bland alt godt sammen og la deigen stå å hvile i 10 minutter.
Form rundstykker av deigen og strø gjerne på ønsket topping.
Stekes midt i ovnen i ca. 30-40 minutter. Nytes ferske. 

Hjemmelaget varm sukkerfri sjokolade

Ingredienser:
2,5 dl melk etter ønske
3 ts kakao
1 ss sukrin eller annen søtning
4 dråper vanilje essens (kan utelukkes)
1 bitteliten klype salt
pynt med små marshmallows og kanelstang (kan utelukkes)

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en kjele, rør om under koking. Server den rett fra kjelen for mest hjemmelaget preg. Pynt.

Hjertepannekaker

 

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl havremel
2 stk egg
2 dl melk
1 dl vann
litt salt
litt søtning
Smør til steking

Topping:
jordbær
Søtning

Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Pisk egg, melk og vann i en annen bolle.
Bland så alle ingrediensene sammen og miks til røren er fri for klumper.
Sett stekepannen på middelsvarme. Finn frem en hjertekakeform i metall. Bruk en øse til å helle i passe mengde røre i hjerteformen. Når du ser at pannekaken begynner å bli ferdigstekt på steke-siden, fjerner du hjerteformen. Snu deretter pannekaken. Stek så på andre siden. Stek ca. 1-2 minutter på hver side. Legg pannekakene oppå hverandre i et tårn og topp med bær og et dryss søtning. 

Saftig, sukkerfri brownies

Ingredienser:
2-3 små egg
40 g sukrin gold
40 g sukrin eller annen søtning
60 g kakao
40 g speltmel
40 g havremel (eller mandelmel, kokosmel, peanøttmel)
50 g ekte smør
50 g kesam
1 klype salt
vann til passe konsistens

Blåbær og hjemmelaget oste-krem ved siden

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader.
Visp sammen egg og søtning til den blir lett og luftig. Bland inn kesam, kakao, salt og smeltet smør. Visp dette godt sammen. Tilsett det tørre litt etter litt. Ha i litt vann om du synes røren blir for tykk. Dette kommer litt an på hvilke tørrvarer du bruker (Kokosmel trekker for eksempel til seg mer væske enn det havremel gjør). Bland alt godt sammen til du får en jevn og fin røre. Fordel røren i en liten form med bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen ca. 16-18 minutter. Avkjøl og nyt med deilig tilbehør.

Oste-krem
2 dl vaniljekesam
2 dl cottagecheese
1 dl philadelphia ost
litt vann til passe konsistens
litt salt
- Ha alt i en food prosessor og miks til du får en jevn og fin krem.

Kanelsnurrer helt uten sukker

Ingredienser:
10 dl hvetemel
50 g sukrin gold
50 g sukrin +
1 pakke fersk gjær
1 ts kardemomme
1-2 små egg
1 liten klype salt
2 dl melk (lunken)
50 g ekte meierismør
1 dl kesam

Fyll/ pynt
5 ss Sukrinmelis
5 ss sukrin +
vann til passe konsistens
1 ts kanel
50 g smør

Slik gjør du:
Smelt smør, og tilsett melk. Varm opp til 37 grader. Smuldre gjær i en bolle. Hell smør og melkeblandingen i gjærbollen. Rør om til gjæren er oppløst.
Ha i kesam, egg, sukrin+, sukrin gold og salt. Rør godt om. Ha røren i en maskin og fortsett å ha i litt og litt mel om gangen. Elt deigen. Deigen er" perfekt" da den slipper bollen.
Dekk deigen med plast eller et tørkle og sett deigen til hvile ca. 30-60 min på et lunt sted.
Nå skal du ha fått en luftig og smidig deig. Trill ut boller, eller lag søte små kanelruller eller kringler.
Fyll: Rør sammen smør, søtning og kanel
Kjevl ut deigen til en stor firkant. Fordel fyllet utover deigen. Rull deigen sammen, og skjær i skiver som blir formet til kanelsnurrer.
Fordel snurrene på et bakepapirkledd bakebrett og legg over plast eller et kjøkkenhånkle.
La deigen etterheve ca 1- 1 ½ timer.
Pensle snurrene med pisket egg får å få et gyldent resultat.

Stek kanelsnurrene midt i ovnen på ca 225 grader i 8-10 minutter.
Pynte med sukrinmelis. 

Sjokolademousse med bringebær og krem

Ingredienser
100-150 g smeltet sjokolade (mørk eller lys)
4 ss kakao
2 dl kremfløte
2 dl kesam (eller kesam vanilje)
4 eggeplommer

Bringebær
1 dl krem
litt salt og søtning

Slik gjør du:
Smelt sjokoladen, og kakao i en bolle over vannbad. Rør inn eggeplommene, 1 og 1 om gangen. Avkjøl sjokoladeblandingen.
Pisk fløte til krem. Vend kesam og sjokoladeblandingen inn i kremen, litt etter litt forsiktig.
Fordel sjokolademoussen i porsjonsformer. La den stå å hvile i kjøleskapet til den er stivnet.
Denne er også utrolig god som "is". Sett den i fryseren 2-3 timer før servering.
Pisk krem. Tilsett litt søtning. Topp sjokolademoussen med krem, bringebær og gjerne litt ekstra sjokolade.

 
Ha en fantastisk fin valentinsdag! <3


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Urtemarinert svinindrefilet

Kosthold20.06.2014107

Kan vi friste med urtemarinert svinindrefilet med båtpoteter og kremet proteinsaus?

Byggrynsrisotto med biffstrimler

Kosthold24.01.201340

Kan vi friste med noe godt?

Cæsarsandwich

Kosthold14.11.20124

Lyst på et godt og raskt mellommåltid?

Hot onsdagssuppe

Kosthold08.02.20120

Hot and spicy!

Urtemarinert svinindrefilet

Kosthold20.06.2014107

Byggrynsrisotto med biffstrimler

Kosthold24.01.201340

Cæsarsandwich

Kosthold14.11.20124

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!