Joe slanket bort halve vekten

Intervju05.03.2017Fride Skjønsberg985

Dagene bestod av Netflix, gaming og store mengder usunn mat. Så snudde livet helt!

Joe en stor gutt på 150 kg, droppet ut av videregående. Han var nå uten skole og hadde ingen jobb. Tiden ble fylt stillesittende med serier, gaming og store mengder usunn mat. Det ble en vond mørk sirkel. En dag skulle livet hans likevel få en helomvending.

Dagene er uten innhold og er meningsløse. Han har det så kjipt enkelte dager, at han har vanskelig med å komme seg ut av sengen om morgenen. Livsgnisten er forsvunnet.

En film han så på TV en kveld ble en vekker for han. Livet hans skulle fra nå av ta en kraftig U-sving. Filmen hadde tittelen "Fat City" en film om boksing. Filmen trigget noe i han, og han bestemte seg for å starte et nytt liv. Der og da tok han på seg skoene, og gikk ut på en 3 timers lang gåtur i regnværet. Han orket knapt å gå rundt kvartalet, men han fortsatte likevel å pushe seg selv. Da han kom hjem fikk han en enorm mestringsfølelse. Dette ga han oppmuntring til å starte en ny og mer aktiv hverdag. En ny livsperiode med timelange gåturer blir den nye hverdagsrutinen. Med mer livsgnist og tro på seg selv, tok han blant annet kontakt med vennene sine igjen. Livet ble mer sosialt. Han tok og kroppsproblemer på alvor og bestilte helsesjekk hos legen. Feil matinntak og passiv livsstil hadde blant annet ført til problemer med skjoldbruskkjertelen. Nå ble dette under behandling hos legen.

De lange gåturene førte til at vekten dalte fra 150 kg til 127 kg

Han var en dag på besøk hos tanten sin for å hjelpe henne med å rydde i kjelleren. I alt rotet fant han et par 10 kg manualer. Han begynte å trene med dem. Noe magisk skjedde: han ble bitt av treningsbasillen, og nå startet en aktiv periode med styrketrening.

Joe hadde ingen anelse om hvordan han skulle trene, og heller ingen treningsplan. Det han derimot hadde, var en besluttsomhet og en sterk vilje. Nå ville han bli fit og sterk. Han ble bare mer og mer interessert i trening. Han begynte å søke på google, for å finne mer informasjon om ulike øvelser og treningsprogrammer. Han la stadig mer fokus på å bygge muskler. Etterhvert forandret han kroppen sakte men sikkert fra å være en potetsekk til å bli en muskelbunt.
Nå som han hadde fått mer orden på helsen sin, ville han og få orden på utdanning og jobb. Han tok opp igjen de fagene han manglet fra videregående via nettbaserte studier.

De gamle spisevanene hans hang ennå ved. Det var fortsatt usunn mat og stort matinntak, selv om han trente og var aktiv. Han hadde ikke tatt grep om kostholdet sitt enda, men fortsatte stadig å utvikle seg innen terning. Kettlebell og boksing ble hans nye interesser. Så fulgte utprøving av baseøvelser, olympiske løft som knebøy, markløft, støt, rykk osv. Midt opp i denne gode treningsperioden ødela han kneet sitt. Dette gjorde at han måtte trappe ned på treningen. Det positivet som fulgte var at fokuset nå skulle ligge mer på kostholdet for å kompensere mindre trening. Det resulterte i at han fortsatte å gå ned i vekt. Han fant etter hvert også andre treningsformer tilpasset skaden.

Nå var han blitt så bra på treningssenteret, at folk tok kontakt med han og ga han komplimenter over treningsferdighetene. Dette økte enda mer motivasjonen. Et annet konkret eksempel på kroppsforandringen var at han kunne se på klærne at de var blitt for store. Det ga han en skikkelig selvtillit boost og det ble en motivasjon for å fortsette å gå ned i vekt.Klærne er et håndfast eksempel på at han har gått ned masse i vekt, og det motiverte han til å fortsette i samme fremdrift.

Hvordan har det gått med han senere

Gjennom dette har han endte opp med å miste massevis av vekt. Han har blitt sterkere og sunnere enn noen sinne. Han har tatt styringen over kostholdet, både over hva og hvor mye han spiser. En gang i måneden eller i uka har han likevel en spisedag, der han unner seg å spise mye av det han virkelig har lyst på, men mye mer kontrollert enn det han gjorde før. Når han koser seg spiser han gjerne en burger på BurgerKing eller en kake på café.

Han har fullført en 8 måneders arbeid i et spesialbibliotek over atmosfæriske og meterologiske vitenskap.Joes suksesshistorie er intet mindre enn utrolig. Han gikk fra "ingenting" til "noe". Det hele startet med en enkel sen spasertur en kveld.

Å starte noe nytt er vanskelig. Det er lett å være i komfort-sonen, fordi vi ofte er vanedyr og liker det vi er vant med.

Som det litt klisje aktive ordtaket sier "livet begynner ved slutten av komfortsonen". Så hvis du leser dette, og er i Joes posisjon, kan du starte endringen du vil se i morgen, nå.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Han ble en superpappa. Sjekk sixpacken!

Se forvandlingen til 13 personer

Diverse17.12.201728

De har alle en ting til felles og det er viljestyrke og disiplin.

1 år uten alkohol gjør mye

Diverse09.12.2017324

Se også 12 andre som har gjort en kjempejobb.
Se forvandlingene til 24 menn som har gått ned i vekt.

Se forvandlingen til 13 personer

Diverse17.12.201728

1 år uten alkohol gjør mye

Diverse09.12.2017324

Ronnie Coleman er operert igjen

Fitness17.02.201822

Den åtte ganger Mr. Olympia mesteren har gjennomgått en ny ryggoperasjon.

3 overraskende fordeler med vann

Kosthold16.02.201837

Derfor trenger du vann!

Her løfter Hafthor 455 kg

Strongman15.02.2018510

Strongman beistet fra Island blir bare sterkere og sterkere. Se video.
Slik bør du spise og trene for å få de resultatene du ønsker.

500 reps skuldre challenge

Trening14.02.201874

Tar du utfordringen?