109 cm og bodybuilder

Diverse26.03.2017Joachim Pedersen135

Caleb Mutombo lider av en ukjent funksjonshemming og er bare 109 cm høy, men finner livsglede i å trene med vekter.

Den 109 cm høye Caleb Mutombo på 19 år fra Sør-Afrika lider av en ukjent funksjonshemming som gjør at han trenger hjelp til å gå. Han veier litt under 36 kg, men er sterk som fy!

Til tross for alle disse hindringene har Mutombo klart å bygge opp kroppen sin og du vil bli overrasket over styrken hans. Han kan knebøye 30 kg og han slår kroppsbyggere som er to ganger sin egen størrelse i lokale konkurranser.
- Jeg elsker å se kroppen min vokse og jeg elsker å føle meg full av energi og "fit for fight". Det holder meg fokusert, motivert og sulten på mer, sier Caleb.

Vil bli stor

Caleb har store drømmer om å bli stor. Ikke i høyden, men i musklene. I en alder av 14 år sluttet han å vokse og fikk da en ramme langt kortere enn normen. Men alle disse intensive og fysiske tilbakeslagene er ikke nok til å holde ham unna fra å oppnå sine mål. I en alder av 12 løftet han det han kunne få tak i. Dette inkluderte kaffebord, vesker, bøker, etc.

Nå går han til gymmet fem dager i uken og setter maksimal innsats i å bli en profesjonell kroppsbygger. Caleb trenger som sagt hjelp til å gå, men han sto på tredjeplass i en bodybuilding konkurranse holdt i Johannesburg, Sør-Afrika, og der var det konkurrenter nesten dobbelt så høye.

- Mitt mål er å inspirere folk til å jobbe hardt og holde seg sunne og friske. Jeg ønsker å bruke min funksjonshemming som min evne til å inspirere, sier Caleb.

Vi har kanskje alle i livet opplevd at når vi tar en avgjørelse, får man "haters" som forteller oss at vi ikke kan gjøre dette, eller at de ikke tror på oss. Lignende var også tilfellet for Caleb.- Da jeg begynte å trene trodde de fleste at jeg ikke ville være i stand til å gjøre det. Jeg møtte mye negativitet og fordommer, men nå er jeg veldig stolt over at jeg har bevist at de tok feil, og at jeg har fått det til så langt. Jeg er veldig spent på å bli en pro bodybuilder, sier Caleb.

Caleb har også et budskap til alle andre mennesker i verden:
- Når jeg trener fokuserer jeg på å gjøre mitt beste. Jeg har aldri målt og sammenlignet meg mot andre. Jeg bare fokuserer på å gjøre mitt arbeid, sier han.

 

Vi kan alle bruke et litt dryss av den slags motivasjon i dag for å bli like vellykket som vi muligens kan bli. Vi lever i en verden hvor å sammenligne oss med hverandre har blitt en sykdom. Vi håper at denne inspirerende historien om Caleb Mutombo ikke er en motiverende pille for de som skal til treningsstudioet, men for alle andre som går gjennom vanskelige tider.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Englands minste bodybuilder

Diverse06.12.201721

Choon Tan er ikke høye karen og er blitt kåret til Englands minste bodybuilder.
Denne 15 år gamle gutten er supertrent.
Det går så raskt at du ser knapt hva som skjer.
James Andres Sutliff våknet en dag med forvrengt og slurvete stemme.

Englands minste bodybuilder

Diverse06.12.201721

Syntholmannens armer sprakk

Diverse16.12.201731

Den russiske Kirill Tereshin sine armer sprakk.
Grønnsaker er noe alle burde spise mer av.

7 tips for bedre hip thrust

Trening14.12.201753

Få bedre utbytte av hip thrust ved å følge disse rådene.

Terminator is back

Diverse13.12.2017394

Nå kommer det ny Terminator film med Arnold Schwarzenegger.
Nå går det raskt mot jul, og det er på tide å fylle kakeboksene med søte fristelser.