Pensjonisten Nils Harald (70) debuterte i Men`s Physique

Intervju06.04.2017Joachim Pedersen2779

På Sandefjord Open deltok pensjonisten Nils Harald Moe på 70 år.

Nils Harald Moe fra Tromsø debuterte i sin første fitnesskonkurranse i en alder av 70 år. Det viser bare at trening har ingen aldersgrense.

Han deltok blant unge gutter helt ned til 16 års alderen slik at forskjellen på eldste og yngste deltaker ble 54 år. Nils Harald viste seg i en skarp og flott form. Han stilte i Master klassen, men var ute på scene med de yngste gutta. Det ble liv og røre i salen når alderen hans ble ropt opp.

Han var kanskje litt stiv i poseringene, men fikk etter hvert hjelp slik at han fikk vist frem fysikken fra sin aller beste side.

- Jeg synes det er for mye fokus på at bare unge bør trene. Trene bør man gjøre hele livet, sier Moe til Nordlys.
Han gjorde dette først og fremst for moro skyld og håper at han med dette kan inspirere andre til å trene. Han stilte for Barents Fitness. Nils Harald sier til Nordlys at han trent hele livet og mener at det er aldri for sent å komme i gang.
- Jeg har så mye glede av det. Ikke minst er det veldig sosialt. Jeg måtte melde meg inn for et senter i Hammerfest da det ikke finnes sentre i Tromsø som er med i forbundet man må være med i for å delta. Jeg vil først og fremst inspirere andre til å trene. Trening har ingen aldersgrense, sier han til Nordlys.

 

Han opplevde konkurransen som en svært positiv opplevelse.

- Det er en av de artigste dagene jeg har opplevd. Da jeg kom ut på scenen gikk publikum amok i applaus. Jeg tror folk syntes det var inspirerende og tøft at en såpass gammel fyr deltok, sier Nils Harald til Nordlys.

Trent hele livet

Nils Harald har trent hele livet sitt i ulike former. Han løper over 2 mil i uka og trener styrketrening to til tre ganger i uka. Han driver også med isbading.

- Å trene på et helsestudio kan man få til selv med handikap. De fleste klarer å trene litt. Og alle monner drar. Trening handler ikke bare om svette og slit. Jeg opplever det også som veldig sosialt. Dessuten gjør jeg jo mitt for å være best mulig rustet for alderdommen. Det handler om å ha styrke nok til å komme seg opp av stolen - og så klare seg selv lengst mulig, sier Nils Harald til Nordlys.

Ønsker å delta på NM

Han sier til avisen Nordlys at han ønsker å delta på NM til høsten og at konkurransen i Sandefjord Open ga mersmak. Avisen spør hvordan han opplever fitness som idrett som bare fokuserer på en pen kropp.

- For meg handler det om å sette seg mål. Man kan godt si at det er unødvendig å gå rundt med sixpack, men det er jo ganske unødvendig å hoppe 250 meter på ski også, sier Nils Harald til Nordlys.

Kilde:
Nordlys, 2017: https://www.nordlys.no/fitness/kroppsbygging/treningssenter/her-debuterer-bestefar-nils-harald-70-fra-tromso-som-fitnessutover-aldersforskjellen-mellom-meg-og-yngste-deltaker-var-54-ar/s/5-34-595047


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Gunnar Haaland - Flexe legen

Intervju19.05.2017496

Les intervju med flexe legen Gunnar Haaland.
Jørn Alexander Rønåsen gjorde rent bord i Sandefjord Open og vant sin klasse.

Oslo Grand Prix 2017

Fitness01.04.2017497

Vårens største muskeleventyr - Oslo Grand Prix. Se bilder, video og reportasje.!

Gunnar Haaland - Flexe legen

Intervju19.05.2017496

Han var avhengig av fastfood og veide 181 kg.
Dette paret inngikk et nyttårsforsett som forvandlet livene deres.

Et varmt bad forbrenner fett

Trening16.03.2018725

Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.

Fra spinkel til veltrent på 4 år

Intervju15.03.2018466

Said Nomen la på seg 31 kg over en 4 års periode. Han gikk fra tynn til en veltrent kar.
Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.