Sunnere iskrem i sommer

Kosthold24.07.2017Fride Skjønsberg33

Sommer er høysesong for is. Du kan fint spise is hver eneste dag hvis du velger en av disse hjemlagde variantene.

Dette er sunnere iskrem og oppskriftene nedenfor er uten tilsatt sukker, og er et sunnere og mer næringsrikt alternativ fremfor iskremen du finner i butikken.

Iskrem, saftis og sorbet

Dobbel sjokoladeiskrem
4 porsjoner:
6 dl melk
50 g mørk sjokolade hakket i biter (gjerne sukkerfri)
5 eggeplommer
4 ss kakao
4 ss sukrinmelis

Slik gjør du:
Kok opp melken i en kjele under omrøring.
Tilsett kakao og rør litt til.
Sett kjelen til side.
Pisk eggeplommene og sukrinmelis til lett eggedosis.
Bland inn eggedosisen i sjokolademelken.
Varm opp blandingen til du får en tykkere konsistens. Pass på så det ikke koker.
Sett blandingen til side og la den bli kjølig før du tilsetter hakket sjokolade.
Hell blandingen i en form dekket med plastfolie og la den stå i fryseren til den er fast. Minimum 5 timer i fryser.

Yoghurtiskrem med digg topping

2 porsjoner
Yoghurtis:
4 dl vaniljeyoghurt
2 dl vaniljekesam

Topping:
50 g ferske blåbær
50 g ferske bringebær
50 g jordbær
1 kiwi i biter
1/2 banan i biter
2 ss hakket mørk sjokolade
20 g hakket blandede nøtter

Slik gjør du:
Rør sammen yoghurt og kesam. Hell blandingen i en iskremmaskin og følg instruksene på maskinen.
Server yoghurtisen straks med deilig topping.

Sjokolade-kjappis

2 porsjoner
3 bananer frossen i skiver
3 ss kakao
3 ss kesam vanilje
Jordbær til pynt

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en hurtigmikser og kjør til du får en smooth soft-is konsistens.
Serveres straks.

Enkel Vaniljeiskrem

4 porsjoner
4 eggeplommer
4 dl kremfløte
2 ss sukrin
1 ss frø fra en vaniljestang

Slik gjør du:
Pisk eggeplommene med sukrin til du får en lett eggedosis.
Stivpisk kremfløten med vaniljefrøene.
Bland forsiktig kremfløten inn i eggedosisen.
Frys den ferdige kremblandingen i en plastboks og frys den 2-3 timer.
Ta blandingen ut av fryseren og pisk den til den blir glatt. Ha alt tilbake i plastboksen, og frys isen i 3-4 timer.

Kiwisorbet

2 porsjoner
6 kiwi
4 ss sukrinmelis
Saften av 1 sitron

Slik gjør du:
Skrell kiwiene og kjør den i en hurtigmikser.
Tilsett sukrinmelis og sitronsaft, og kjør litt til.
Hell blandingen over i en form og frys den i 4-6 timer.
Server sorbeten straks. 

Mokkaiskrem

2 porsjoner
4 eggeplommer
2 ss sukrin
2 dl kesam vanilje
2 dl kremfløte
40 g mokkabønner
2 ss espresso

Slik gjør du:
Pisk eggeplommene sammen med sukrin til eggedosis i en bolle.
Stivpisk kremfløten i en ny bolle.
Vend forsiktig kremen inn i eggedosisen.
Tilsett hakkede mokkabønner, kesam vanilje og kaffe, og hell blandingen i en iskremmaskin.
Kjør til ønsket konsistens.

Sunnere lollipop

Her lager du enkelt smoothies i ispinneformer.
Tips: lag smoothien tykk og fyldig.

Gul smoothie 
2 dl appelsinjuice med fruktkjøtt
1 mango
1 liten bit ananas

Slik gjør du:
Skrell mangoen og ha kjøttet over i en blender sammen med ananas og appelsinjuice.
Kjør til du får en smooth blanding.
Hell smoothieblandingen over i pinneis-formene.
Fyll formene halvfulle med gul smoothie og sett i fryseren.
La de stå 15-20 min før du deretter fyller de opp med lag 2 rød smoothie.

Rød smoothie
2 dl bringebær
2 dl jordbær
1 ss saften fra en sitron
1 ss sukrinmelis

Slik gjør du:
Kjør alle ingrediensene i en blender, og hell smoothieblandingen over de halvfulle ispinneformene. Sett pinneis-formene tilbake i fryseren og la de stå 4-6 timer.

Kesamis med proteinrik sjokoladesaus

2 porsjoner
4 eggeplommer
2 ss sukrinmelis
4 dl kesam vanilje
5 dråper vaniljeessens
6 ss proteinpulver
6-10 ss vann
2 ss sukrinmelis
4 ss kakao

Slik gjør du:
Pisk eggeplommer og sukrinmelis til eggedosis.
Rør inn kesam vanilje og vaniljeessens.
Hell blandingen i en iskremmaskin og kjør til ønsket konsistens.
Bland sammen proteinpulver, vann, sukrinmelis og kakao. Du kan lett justere sausen med å tilsette mer eller mindre vann og proteinpulver. Hell sjokoladesausen over ferdig fryst is.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Gikk ned 15 kg på iskrem

Intervju29.08.2018192

Denne karen gikk ned 15 kg på en diett basert på iskrem.
Imponer en du er glad i med disse fantastiske oppskriftene.

Lag hjemmelaget iskrem

Kosthold02.06.201645

Lag hjemmelaget iskrem med din egen sunne favoritt base og tilsett smak.

10 snacks under 100 kcal

Kosthold28.05.2018755

Lyst på noe digg, uten at det er en kaloribombe?

Gikk ned 15 kg på iskrem

Intervju29.08.2018192

Lag hjemmelaget iskrem

Kosthold02.06.201645

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!