Sunnere iskrem i sommer

Kosthold24.07.2017Fride Skjønsberg60

Sommer er høysesong for is. Du kan fint spise is hver eneste dag hvis du velger en av disse hjemlagde variantene.

Dette er sunnere iskrem og oppskriftene nedenfor er uten tilsatt sukker, og er et sunnere og mer næringsrikt alternativ fremfor iskremen du finner i butikken.

Iskrem, saftis og sorbet

Dobbel sjokoladeiskrem
4 porsjoner:
6 dl melk
50 g mørk sjokolade hakket i biter (gjerne sukkerfri)
5 eggeplommer
4 ss kakao
4 ss sukrinmelis

Slik gjør du:
Kok opp melken i en kjele under omrøring.
Tilsett kakao og rør litt til.
Sett kjelen til side.
Pisk eggeplommene og sukrinmelis til lett eggedosis.
Bland inn eggedosisen i sjokolademelken.
Varm opp blandingen til du får en tykkere konsistens. Pass på så det ikke koker.
Sett blandingen til side og la den bli kjølig før du tilsetter hakket sjokolade.
Hell blandingen i en form dekket med plastfolie og la den stå i fryseren til den er fast. Minimum 5 timer i fryser.

Yoghurtiskrem med digg topping

2 porsjoner
Yoghurtis:
4 dl vaniljeyoghurt
2 dl vaniljekesam

Topping:
50 g ferske blåbær
50 g ferske bringebær
50 g jordbær
1 kiwi i biter
1/2 banan i biter
2 ss hakket mørk sjokolade
20 g hakket blandede nøtter

Slik gjør du:
Rør sammen yoghurt og kesam. Hell blandingen i en iskremmaskin og følg instruksene på maskinen.
Server yoghurtisen straks med deilig topping.

Sjokolade-kjappis

2 porsjoner
3 bananer frossen i skiver
3 ss kakao
3 ss kesam vanilje
Jordbær til pynt

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en hurtigmikser og kjør til du får en smooth soft-is konsistens.
Serveres straks.

Enkel Vaniljeiskrem

4 porsjoner
4 eggeplommer
4 dl kremfløte
2 ss sukrin
1 ss frø fra en vaniljestang

Slik gjør du:
Pisk eggeplommene med sukrin til du får en lett eggedosis.
Stivpisk kremfløten med vaniljefrøene.
Bland forsiktig kremfløten inn i eggedosisen.
Frys den ferdige kremblandingen i en plastboks og frys den 2-3 timer.
Ta blandingen ut av fryseren og pisk den til den blir glatt. Ha alt tilbake i plastboksen, og frys isen i 3-4 timer.

Kiwisorbet

2 porsjoner
6 kiwi
4 ss sukrinmelis
Saften av 1 sitron

Slik gjør du:
Skrell kiwiene og kjør den i en hurtigmikser.
Tilsett sukrinmelis og sitronsaft, og kjør litt til.
Hell blandingen over i en form og frys den i 4-6 timer.
Server sorbeten straks. 

Mokkaiskrem

2 porsjoner
4 eggeplommer
2 ss sukrin
2 dl kesam vanilje
2 dl kremfløte
40 g mokkabønner
2 ss espresso

Slik gjør du:
Pisk eggeplommene sammen med sukrin til eggedosis i en bolle.
Stivpisk kremfløten i en ny bolle.
Vend forsiktig kremen inn i eggedosisen.
Tilsett hakkede mokkabønner, kesam vanilje og kaffe, og hell blandingen i en iskremmaskin.
Kjør til ønsket konsistens.

Sunnere lollipop

Her lager du enkelt smoothies i ispinneformer.
Tips: lag smoothien tykk og fyldig.

Gul smoothie 
2 dl appelsinjuice med fruktkjøtt
1 mango
1 liten bit ananas

Slik gjør du:
Skrell mangoen og ha kjøttet over i en blender sammen med ananas og appelsinjuice.
Kjør til du får en smooth blanding.
Hell smoothieblandingen over i pinneis-formene.
Fyll formene halvfulle med gul smoothie og sett i fryseren.
La de stå 15-20 min før du deretter fyller de opp med lag 2 rød smoothie.

Rød smoothie
2 dl bringebær
2 dl jordbær
1 ss saften fra en sitron
1 ss sukrinmelis

Slik gjør du:
Kjør alle ingrediensene i en blender, og hell smoothieblandingen over de halvfulle ispinneformene. Sett pinneis-formene tilbake i fryseren og la de stå 4-6 timer.

Kesamis med proteinrik sjokoladesaus

2 porsjoner
4 eggeplommer
2 ss sukrinmelis
4 dl kesam vanilje
5 dråper vaniljeessens
6 ss proteinpulver
6-10 ss vann
2 ss sukrinmelis
4 ss kakao

Slik gjør du:
Pisk eggeplommer og sukrinmelis til eggedosis.
Rør inn kesam vanilje og vaniljeessens.
Hell blandingen i en iskremmaskin og kjør til ønsket konsistens.
Bland sammen proteinpulver, vann, sukrinmelis og kakao. Du kan lett justere sausen med å tilsette mer eller mindre vann og proteinpulver. Hell sjokoladesausen over ferdig fryst is.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Lag hjemmelaget iskrem

Kosthold02.06.201659

Lag hjemmelaget iskrem med din egen sunne favoritt base og tilsett smak.

10 snacks under 100 kcal

Kosthold16.10.2015842

Lyst på noe digg, uten at det er en kaloribombe?

Proteinrik banan- og sjokoladeis

Kosthold29.08.2014259

Proteinrik banan- og sjokoladeis er godt til alle anledninger.

Kjøl deg ned med en sunn og god is

Kosthold07.06.2014433

Slik lager du sunn og god is i sommervarmen!

Lag hjemmelaget iskrem

Kosthold02.06.201659

10 snacks under 100 kcal

Kosthold16.10.2015842

Proteinrik banan- og sjokoladeis

Kosthold29.08.2014259

Bærbonanza

Kosthold14.08.201723

Spansk potetomelett

Kosthold26.07.2017111

Sunnere iskrem i sommer

Kosthold24.07.201760

Utrolig nok så er Chuando Ton 50 år.

Gikk ned 68 kg ble en ny mann

Intervju17.08.2017140

Kjenner du han igjen?
Den lovende sørafrikanske kroppsbyggeren Sifiso Lungelo Thabathe så ut til å ha en lys fremtid foran seg.

Personlig Trening

Diverse15.08.201713798

Få et skreddersydd og optimalt kostholds- og treningsprogram!

Annalise slet med anoreksi

Intervju15.08.2017524

I dag er hun på bedringens vei og ønsker å inspirere andre!