Bodybuilder dør når en back-flip går forferdelig galt

Diverse16.08.2017Joachim Pedersen10

Den lovende sørafrikanske kroppsbyggeren Sifiso Lungelo Thabathe så ut til å ha en lys fremtid foran seg.

Han var allerede en mester i en alder av 23 år etter å ha vunnet et prestisjetungt juniormesterskap i Johannesburg i forrige måned. Hans lovende karriere ble tragisk kort etter en tragisk ulykke ved en konkurranse forrige helg som endte i døden.

Ulykken skjedde i sin hjemby Umlazi, like sør for kystbyen Durban. Thabathe ble introdusert til publikum og skulle gå til midten av podium, hvor han prøvde å utføre en back-flip. Dette var hans "signatur" utførelse for å lage show.

Thabathe forsøkte å showe for publikum på lørdag med det trekket som han hadde utført feilfritt mange ganger tidligere og i juli da han vant divisjonen under 23 år og over 75 kilo på Muscle Mulisha Grand Prix.

Video av hendelsen fra lørdag viser imidlertid en hjerteskjærende scene. Thabathe går til sentrum av podium kledd i en svart underbukse og ankel sokker. Konferansieren hyller ham som en "verdensmester" for publikum som begynner å juble og applaudere. På det tidspunktet hopper Thabathe opp i luften og skal ta en back-flip, han forsøker å vende kroppen over, men han klarer ikke å gjøre full rotasjon. I stedet lander han på nakken og faller så ned på siden hvor han forblir urørelig og etter hvert kommer to trenere for å hjelpe.

- Han ble sendt til til sykehuset i all hast der han døde ved ankomst, sa KwaZulu-Natal politisk taleskvinne Col Thembeka Mbhele til News24.

Det antas at Thabathe knakk nakken.

- Vi mistenker, ettersom han hadde på seg sokker, at han gled eller ikke fikk nok momentum og landet grusomt på nakken, sier Price.

ADVARSEL: Sterke scener 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

La oss finne det ut.
Oliver Richters strekker seg hele 218,4 cm opp i været.

Bodybuildere med kostymer

Trening20.08.2015158

I andre forbund tillater de kostymer i friprogrammet. Sjekk ut disse!
Se FØR og ETTER bilder av kroppsbyggere som ikke lenger er på topp-nivå.

Bodybuildere med kostymer

Trening20.08.2015158

Hva betyr begrepet VO2-maks?

Trening20.06.20180

Dette ordet har du sikkert hørt før, men hva betyr VO2-maks og hvorfor er det viktig å ha høy VO2-maks?
Har du vonde skuldre? Prøv denne øvelsen.

Speltlompe - en «allround» matvare

Kosthold18.06.2018286

Se hvorfor vi anbefaler speltlompe som ukens matvare.
184 kg og 11 reps i Hip-thrust.
De forvandlet ølmagene sine til en sixpack.