Gå ned i vekt med grønn kaffebønner

01.09.2017Redaksjonen0

Grønn kaffe inneholder, som grønn te, klorogensyrer som er positivt for vekttap.

/reklame

Konseptet grønn kaffe er kanskje nytt for mange, men betyr rett og slett kaffe laget av bønner som ikke er brent, slik som med den vanlige mørke kaffen vi drikker. Både grønn kaffe og grønn te inneholder betydelige mengder klorogensyrer, som er et sett med naturlige stoffer som har gode egenskaper for kropp og helse. Når kaffebønner brennes går dessverre mesteparten av klorogensyren tapt, og derfor kan grønn kaffe være et sunnere alternativ. Det er fint mulig å kjøpe grønne kaffebønner og lage kaffe selv, eller enda enklere, man kan kjøpe ekstrakt enten i form av kapsler.

Kjøp grønn kaffebønner her

Gode helsefremmende egenskaper

Grønn kaffe og klorogensyre har vært tema for en rekke studier, som har sett på hvilke fordeler og eventuelle bivirkninger disse kan ha. Det er ikke påvist andre bivirkninger enn det som assosieres med andre typer kaffe, slik at mennesker som er følsomme for koffein også her vil anbefales å innta grønn kaffe kun i moderate mengder.

Grønn kaffe og høyt blodtrykk

Flere studier har vist at klorogensyre ser ut til å kunne redusere blodtrykk hos mennesker. I en studie gjort i 2004, deltok en gruppe mildt-hypertensive menn i en kontrollert, dobbeltblind studie for å teste eventuelle virkninger som 3 ulike mengder med grønn kaffeekstrakt kan ha på blodtrykket. Resultatene viste fordelaktige endringer ved noen aspekter av deres mildt høye blodtrykk. Flere andre studier har gitt lignende resultater.

Antioksiderende og kjemisk beskyttende

Klorogensyrer er antioksiderende, og det er mulig at denne virkningen også kan være nyttig for kroppen ved inntak av grønn kaffe. Antioksidanter tenkes å bekjempe de negative effektene av frie radikaler som skader cellene og bidrar til aldring og sykdom.

Noen studier gjort på cellekulturer av menneskeceller fra lever og fordøyelsessystem, har også vist at celler som er tilført grønn kaffeekstrakt fikk en økt motstand av for oksidativt stress. Dette vil si at ekstraktet kan være beskyttende mot den type kjemikalier som skader cellenes DNA, og kan dermed hindre mutasjoner og utviklingen av kreft.

Grønn kaffe som slankemiddel

Grønn kaffebønner er nå sett på som det mest populære vekttap kosttilskuddet i markedet, en av de viktigste grunnene er alle de nyttige helsefordelene den inneholder. Det har vært en rekke mindre studier for å teste grønn kaffeekstrakt som et potensielt slankemiddel. En meta-studie utført i 2010 gjennomgikk studier gjort med grønn kaffe som slankemiddel, og konkluderte at selv om studiene hadde brukt små grupper og kun var utført over korte tidsperioder, så tydet resultatene på at kaffen kan ha en positiv virkning mot fedme og lagring av fett i kroppen. Grønn kaffe kan altså ha et godt potensial som slankemiddel, og ytterligere forskning vil kunne fortelle oss mer om dette i fremtiden.

Kjøp grønn kaffebønner her


Kilder:
Ochiai R, Jokura H, Suzuki A, Tokimitsu I, Ohishi M, Komai N, Rakugi H, Ogihara T. (2004). Green coffee bean extract improves human vasoreactivity. Hypertens Research. 2004 Oct;27(10):731-7.
Kozuma K1, Tsuchiya S, Kohori J, Hase T, Tokimitsu I. (2005).
Antihypertensive effect of green coffee bean extract on mildly hypertensive subjects. Hypertens Research. 2005 Sep;28(9):711-8.
Glei M1, Kirmse A, Habermann N, Persin C, Pool-Zobel BL. (2006). Bread enriched with green coffee extract has chemoprotective and antigenotoxic activities in human cells. Nutrition and Cancer. 2006;56(2):182-92.
Vinson J, Burnham B, Nagendran M V. (2012). Randomized, double-blind, placebo-controlled, linear dose, crossover study to evaluate the efficacy and safety of a green coffee bean extract in overweight subjects. Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity. 2012; 5: 21-27.
Igho O, Rohini T, Edzard E. (2011) The Use of Green Coffee Extract as a Weight Loss Supplement: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomised Clinical Trials.
Gastroenterology Research and Practice; 2011: 382852.


Sukker i Grønn te

Kosthold14.03.2014693

Det er avdekket 20% sukker i grønn te.
Går det an å fjerne fett spesifikt på ett område av kroppen? Se svaret her.

Fettforbrenning på 15 minutter

Trening23.04.201831

Få opp forbrenningen din med denne treningsrutinen.

Et varmt bad forbrenner fett

Trening16.03.2018901

Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.

Sukker i Grønn te

Kosthold14.03.2014693

Fettforbrenning på 15 minutter

Trening23.04.201831

Bak kulissene fra Pumping Iron

Trening21.06.201818

Se sjeldne klipp bak kulissene fra Pumping Iron med Arnold Schwarzenegger.

Hva betyr begrepet VO2-maks?

Trening20.06.20186

Dette ordet har du sikkert hørt før, men hva betyr VO2-maks og hvorfor er det viktig å ha høy VO2-maks?
Har du vonde skuldre? Prøv denne øvelsen.

Speltlompe - en «allround» matvare

Kosthold18.06.2018289

Se hvorfor vi anbefaler speltlompe som ukens matvare.
184 kg og 11 reps i Hip-thrust.