Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.2017Anne Marie Hveding176

Styrkeløft-VM i Pilsen.

3 dager inn i VM og to norske utøvere har allerede plukket med seg medaljer.

Hilde Mikkelsen Haugen løftet tirsdag i klasse -57 kg. Hilde deltok i fjor på sitt første VM og har siden da blitt norgesmester i benkpress, styrkeløft og utstyrsfri styrkeløft. Hilde kom også på 4. plass på EM tidligere i år.
Tirsdagens resultater gav Hilde bronsemedalje i knebøy og en 7. plass totalt. Hilde fikk med seg tre fine og godkjente knebøy på 190 kg, 197.5 kg og milepælen 200 kg. Siste løftet holdt til bronse i øvelsen. I benkpress ble det litt for nervepirrende da hun fikk to tekniske bom på 122.5 kg før det til slutt gikk i siste forsøk. Til slutt var det markløft hvor Hilde kun ble stående med første løft på 157.5 kg, som er tangering av personlig rekord. Hun forsøkte to ganger på 162.5 kg, men det gikk ikke denne gangen. Totalt endte hun på 480 kg. Hilde fikk også med seg norgesrekord i knebøy og sammenlagt.

Kim-Raino Rølvåg løftet onsdag morgen i klasse -83 kg. Kim-Raino byttet klasse fra -74 kg i fjor og har siden da konkurrert i -83 kg hvor han også gjør det godt. Kim-Raino var tidligere i år med på World Games, som arrangeres kun vært 4. år i likhet med OL.

Kim-Raino sikret seg Norges første sammenlagtmedalje da han fikk med seg bronsemedaljen i klassen. Han startet med et løft på 315 kg, løftet var lett, men det ble underkjent på grunn av dybde. I andre forsøk på samme vekt gikk løftet lett og fint og ble godkjent av alle dommere. Kim-Raino økte så til 325 kg i siste forsøk. Et sterkt, fint og godkjent sisteløft.

I benkpress startet Kim-Raino 245 kg, et åpningsløft som var uproblematisk og ble godkjent. Han økte så til 252.5 kg, et løft som ble noe tyngre, men gikk fint opp. I siste forsøk meldte Kim-Raino inn 255 kg, et lett siste løft som sikret han sølvmedalje i øvelsen.

I markløft skulle det hele avgjøres. Kim-Raino startet på et lett løft på 275 kg. Han økte til nok et lett løft på 282.5 kg. I siste løft meldte Kim-Raino inn 290 kg for å kapre bronsemedaljen i klassen. Polakken som tok 5. plassen forsøkte seg på bronsen i sin siste markløft på 327.5 kg, Kim-Raino kunne derfor ikke juble over medaljen med en gang. Men juble kunne han da polakken bommet og Kim-Raino fikk med seg sin første VM-medalje sammenlagt med 870 kg.
Eline Skalleberg Jørgensen løftet sammen med lagvenninne Kine Blummenfelt i klasse -63 kg onsdag ettermiddag.
Eline har hatt en godt år i styrkeløft etter å ha byttet klasse fra -72 til -63 kg. Hun ble norgesmester tidligere i år og fikk sølv på EM. I fjor kom hun på 10. plass på VM og lå i år an til 3. plass før start.

Eline fikk med seg et godt førsteløft i knebøy på 207.5 kg og økte til 212.5 kg. I andre løft fikk hun problemer da hun skulle gå ut med vektene før løftet. Hun gjorde to forsøk på å få det til, men det så ut til at det var noe som ikke stemte og hun gav opp forsøket da tiden var i ferd med å gå ut. Hun forsøkte en siste gang på samme vekt, men det så ut til at hun hadde smerter og hun klarte ikke starte løftet.

I benkpress gikk det ekstremt bra for Eline. Hun fikk tre godkjente løft og endte med bronse i øvelsen. Hun løftet 120 kg, 125 kg og til slutt 130 kg.

Til slutt i markløft ble det igjen problematisk og det så ut til at Eline hadde fortsatt vondt etter knebøy. Hun åpnet forsiktig på 150 kg (42.5 kg under personlig rekord), men fikk underkjent på nedoverbevegelse. Det kom tydelig fram at Eline hadde smerter fordi løftet så rett og slett vanskelig og vondt ut. Hun forsøkte seg igjen på samme vekt, men denne gangen i klassisk stil, ikke sumo som er hennes vanlige konkurranseform. Andre løft ble også underkjent. Siste forsøk på å få sammenlagtresultat dro Eline tredje forsøk på 150 kg i klassisk mark og denne gangen holdt det. Hun endte totalt med 487.5 kg og 4. plass i klassen.

Kine deltok i år på sitt første VM i -63 kg, da hun tidligere i år byttet klasse fra -57 kg. Hun deltok tidligere i år på EM i -63 kg hvor hun tok 5. plass totalt.

Onsdag fikk Kine med seg 3 godkjente løft på 195 kg, 202.5 kg og 207.5 kg, som gav Kine 2.5 kg personlig rekord i øvelsen.

I benkpress fikk Kine første løft på 97.5 kg godkjent. Løftet var fint og jevnt. Hun økte så til 102.5 kg, men fikk problemer med å få startsignal. Kine møtte re-racke stangen to ganger før hun endelig fikk startsignal. Dessverre ble det for tungt å låse ut albuene på toppen av løftet og det ble derfor underkjent. Siste forsøk på samme vekt gikk heller ikke denne gang og Kine ble stående med kun åpningsøftet i benkpress.

I markløft startet Kine på et sterkt løft på 160 kg og økte direkte til 170 kg, som var tangering av personlig rekord. 170 kg gikk også lett, men hadde et lite stopp på vei opp uten at det hadde noe å si for resultatet da det ble godkjent av alle tre dommere. I siste løft gjorde Kine et forsøk på å ta bronsemedaljen med 177.5 kg. Løftet gikk nesten helt opp, men utrettingen gikk akkurat ikke og Kine måtte gi opp helt øverst i løftet. Et veldig godt forsøk. Kine fikk med seg en 5. plass i klassen med 475 kg sammenlagt.


Anne Marie Hveding 

Anne Marie har drevet med styrkeløft siden 2010 og har en rekke medaljer innen styrkeløft. Hun er meget interessert i styrkeløft og er også utdannet ernæringsfysiolog.

Slik ser Carl Yngvar Christensen ut nå

Styrkeløft09.01.20171015

Carl Yngvar Christensen har gått ned fra 170 kg til ca 104 kg.
Se hvordan du kan bli sterk med å trene 4 ganger i uka.
Carl Yngvar Christensen må legge opp med styrkeløft.

NM i utstyrsfri styrkeløft

Styrkeløft14.10.201679

Slik gikk det på tidenes første utstyrsfrie NM i styrkeløft!

Slik ser Carl Yngvar Christensen ut nå

Styrkeløft09.01.20171015

Syntholmannens armer sprakk

Diverse16.12.201729

Den russiske Kirill Tereshin sine armer sprakk.
Grønnsaker er noe alle burde spise mer av.

7 tips for bedre hip thrust

Trening14.12.201753

Få bedre utbytte av hip thrust ved å følge disse rådene.

Terminator is back

Diverse13.12.2017394

Nå kommer det ny Terminator film med Arnold Schwarzenegger.
Nå går det raskt mot jul, og det er på tide å fylle kakeboksene med søte fristelser.