Fitnessmodell ble lam fra halsen og ned etter en ulykke i situps

Diverse03.03.2018Joachim Pedersen105

Etter en ulykke i øvelsen situps ble en fitnessmodell lam fra halsen og ned.

Den 23 år gamle 23-årige Marcelle Mancuso brøt en ryggvirvel etter at hun gled av apparatet mens hun utførte hengende sit ups, dvs. beina hengende fast over en stang/benk. Hun falt og traff hodet i gulvet. Legene advarte henne om at hun kunne ha tetraplegi (ryggmargskade) for resten av livet - de monterte en titanplate som inneholdt seks skruer i ryggen.

- Det var bare en helt vanlig treningsdag. Jeg skulle utføre hengende situps. Jeg festet beina men en stropp, men den røk og min personlig trener rakk ikke ta meg i mot og jeg traff baksiden av hodet mitt på gulvet og mistet umiddelbart alle kroppsbevegelser i slaget.

- Diagnosen min var tetraplegi - ingen bevegelse i armene eller bena. Legene visste ikke om jeg ville gå igjen, eller om jeg måtte tilbringe senga for alltid. Jeg var redd, men min tro talte alltid høyere og jeg takker Gud for å være i live. Mine foreldre var desperate av frykt for å miste meg, men jeg var veldig bestemt, sier hun.

 

Fysioterapi

Marcelle dro jevnlig til fysioterapi. Hun skulle kjempe og ikke gi opp. Hun ville gå igjen!

- Jeg gav mitt beste hver dag i fysioterapi. Jeg trodde at hvis bevegelsene mine ikke kom tilbake, ville det ikke være min feil, det ville være skjebnen. Jeg var villig til å kjempe til siste øyeblikk. Gradvis kom bevegelsen min tilbake. Legene ble overrasket av min bedring. En dag da jeg var på legekontoret, takket jeg legen som opererte meg, men han sa: "Ikke takk meg, takk fyren fra toppen - dette er hans arbeid" - og da mente han Gud.

Etter fire måneder begynte hun å forbedre beinstyrken sin og fem måneder etter ulykken sluttet hun å ha svimmelhet mens hun forsøkte å gå i opptreningen.

- Etter seks måneder klarte jeg å gå og beina mine sviktet ikke lenger, sier hun.

Marcelle er nå tilbake i treningsstudioet og mer aktiv enn noensinne. Hun sier at det hele føltes som et mareritt da hun våknet, og at hun er evig takknemlig for at livet hennes ble som det var.

- Jeg har et normalt liv i dag, og takker Gud hele tiden for det! Jeg lærte å verdsette de enkleste tingene i livet, for eksempel å komme seg ut av sengen og kunne pusse tennene mine uten hjelp. Jeg vil hjelpe og inspirere så mange mennesker som går gjennom vanskelige tider. Mens du er i live, har du en sjanse. Livet kan være utrolig fra ulike perspektiver, det er bare avhengig av oss og kjærligheten vi bærer i våre hjerter, avslutter Marcelle.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Den Aserbajdsjansk fødte fitnessmodellen har over 1,5 millioner følgere.

Fitnesspilot skaper turbulens

Diverse06.01.201881

Etter at denne piloten begynte å legge ut bikinibilder og selfies fra cockpiten tok det helt av.

Verdens mest supertrente kokk?

Diverse27.12.201799

Denne karen er blitt et Internett fenomen og gått verden rundt på sosiale medier.
Denne 15 år gamle gutten er supertrent.

Fitnesspilot skaper turbulens

Diverse06.01.201881

Verdens mest supertrente kokk?

Diverse27.12.201799

Et varmt bad forbrenner fett

Trening16.03.2018649

Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.

Fra spinkel til veltrent på 4 år

Intervju15.03.2018435

Said Nomen la på seg 31 kg over en 4 års periode. Han gikk fra tynn til en veltrent kar.
Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.
Enten du er glad i sjokolade, lakris, kjeks eller chips: Her har du mye godt å glede deg til!
Få muskelvekst med høyreps og lavreps.