5 forskjellige proteinrike oppskrifter på middagskaker

Kosthold09.05.2018Fride Skjønsberg46

Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

De hjemmelagde tradisjonelle karbonadekakene i brun saus er kjempegode og har et høyt innhold av proteiner. Men det finnes så mange andre gode varianter av disse: kyllingkaker, kalkunkaker, kikertkaker, egg og cottage cheese-kaker, elgkaker med fler. Her får du 5 fantastisk gode og proteinrike middagskaker med tilbehør du må teste!

Krabbekaker

Krabbekjøtt, hvit fisk og godt krydder. Disse krabbekakene tar deg med til Thailand.
Server disse med en god hjemmelaget dipp: chilimajones, guacamole eller sweet chilisaus, og en frisk salat.

INGREDIENSER til 4 porsjoner

250g krabbekjøtt
300g skinn- og benfri torsk
2 eggehviter
1 egg
1 hvitløksfedd
1 chili
¼ ts revet frisk ingefærrot
¼ ts revet sitronskall
¼ ts malt koriander
Litt salt

FREMGANGSMÅTE
1. Finn frem en kjøkkenmaskin. 
2. Ha krabbekjøtt, torsk, eggehviter og egg i kjøkkenmaskinen. 
3. Skjær hvitløk i bittesmå biter. Rens chili for frø og kutt den i små biter. 
Tilsett hvitløk, chili, revet ingefær, revet sitronskall, malt koriander og litt salt i kjøkkenmaskinen. 
4. Kjør maskinen på middels hastighet helt til du ser at du har fått en jevn og fin farse. 
5. Varm en stekepanne med litt olje. Bruk en skje og form karbonader i stekepannen med farsen. Stek kakene i 5-8 minutter tilsammen på hver sin side. Krabbekanene skal få en fin og gyllen farge. 

Kyllingkaker

Kyllingkaker passer ypperlig i burgerbrød sammen med salat, agurk, tomat, løk og en god dressing.

INGREDIENSER til 2 porsjoner

300g kyllingkjøttdeig
200g cottage cheese
1 egg
1 fedd hvitløk finhakket
½ paprika pulver
½ spisskummen
¼ ts worcestershire saus
salt
pepper
1 ss rapsolje (til steking)

FREMGANGSMÅTE
1. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bland alt godt sammen for hånd. 
2. Form blandingen til passe store burgere. 
3. Varm opp en stekepanne og ha i litt olje. 
Stek kyllingburgerne 4 minutter på hver side. Snu burgerne gjerne hver 30 sekund for å få dem jevnt stekt.
4. Server kyllingburgerne med ønsket tilbehør.

Vegetarkaker

Smaksrike falafel med kikerter og duftende krydder. Falafel er kjempe gode å spises som de er med en salat og yoghurtdipp, men passer ekstra godt i wrap eller pitabrød.

INGREDIENSER til 4 porsjoner

2 bokser kikerter
1 løk finhakket
1 hvitløksfedd finhakket
1 ts malt koriander
½ ts spisskummen
½ bakepulver
3 store korianderblader (kan utelukkes)
2 ss sesamfrø
2 ss mel (gjerne kikertmel)

FREMGANGSMÅTE
1. Skyll kikertene godt under rennende kaldt vann. 
2. Ha kikerter, finhakket løk, hvitløksfedd, malt koriander, fersk koriander, spisskummen, bakepulver, sesamfrø og mel i en hurtigmikser. Kjør hurtigmikseren til du får en grov blanding. 
3. Ha litt olje i en stekepanne. Bruk en skje til å forme små flate boller og ha 3-4 boller i stekepannen om gangen. De skal få en fin lysbrun farge. 

Elgkarbonader

Saftige og fyldige elgkarbonader. Disse bør du servere i familieselskap helgen.
Server de gjerne med ovnsbakte rotgrønnsaker og en god saus.

INGREDIENSER til 4 porsjoner

500g elgkjøttdeig
1 ts salt
1 ss tyttebær (frosne)
litt pepper
1-2 ss potetmel
1 egg
1 ts timian (tørket)
¼ liten løk finhakket
¼ ts muskat
1 dl vann (kaldt)
Olje eller smør til steking

FREMGANGSMÅTE
1. Finn frem en bolle og ha i elgkjøttet, salt, pepper, potetmel, timian, finhakket løk, muskat og vann. Bland dette godt sammen. Tilsett tyttebær og rør om. 
2. Form deigen til elgkarbonader og legg de på et fat. 
3. Varm opp stekepannen med litt smør eller olje og stek elgkarbonadene 2-4 minutter på hver side. De skal bli så vidt gjennomstekt. 
4. Server elgkarbonadene til ønsket tilbehør. 

Egg og cottage cheese pannekaker

Disse kan nytes med både søtt og salt topping. Prøv de med bacon og rørte jordbær. Fest i ganen.

INGREDIENSER til 5 porsjoner

4 egg
60g havregryn
100g cottage cheese
¼ ts salt
¼ ts sukker
smør til steking

FREMGANGSMÅTE
1. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk en stavmikser til å blande alt godt sammen. 
2. Varm en stekepanne og tilsett litt smør. 
3. Stek små pannekaker og snu pannekakene når du ser det begynner å stivne på overflaten. 
4. Server med bacon og jordbær.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Sunn middag på under 15 minutter

Kosthold19.04.201852

5 raske hverdagsmiddager.
Her har du smakfulle forslag på både forrett, hovedrett og dessert.
Disse har du nok aldri laget før med karbonadedeig.
Speltlomper er i vinden som bare det.

Sunn middag på under 15 minutter

Kosthold19.04.201852

Vant Mr. Universe for 60 år siden.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold18.05.2018286

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Hun har nesten 12 millioner følgere og tjent seg styrtrik.

Supermaten som kickstarter kroppen

Kosthold15.05.201836

12 matvarer du bør spise mer av.

5 fordeler med stående leggpress

Trening14.05.201847

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!