NM i styrkeløft

Trening19.04.2008Bjørnar Brende Smestad0

Norges beste styrkeløftere kniver om gullet nå i helgen - følg løftingen på live visning, og les alt om dagens konkurranse i fyldige referat som blir oppdatert her i artikkelen.

Søndag

Søndag var kanskje den dagen publikum gledet seg mest til, og det ikke uten grunn! Styrkeløft er, og vil være en tungvektsidrett. Spesielt i norge, hvor vi har en elite som holder ett svært høyt nivå!

The God, the bad and the ugly
Blandt de aller tyngste gutta var det Olaf Dahl som løftet mest, og som kanskje skapte mest show under hele NM helga. For akkompagnert av trampeklapp og «The good, the bad and the ugly» skulle ny norsk rekord i markløft tas... men først knebøyen og benkpressen. Olaf ble, etter andreløftet, stående med stevnets nest tyngste knebøy på 355 kg og 255 kg i benkpress. En perfekt setting til tung mark. Tidligere klubbkamerat Sturla Davidsen har fra før rekorden på 370 kg, som er tidenes tyngste norske markløft. Med legendestatus i nær rekkevidde høynet Olaf sisteløftet til 371 kg - noe som ville bli ett løft nesten uten like - også i internasjonal sammenheng. Alt tydet på at det skulle gå hele veien opp, da det gikk i godfart til det sa full stopp rett over knærne. En tydelig skuffet Olaf måtte innse at selv ikke «Gud» alltid får det som han vil, men at rekorden ikke kommer til å stå så mye lengre kan vi alle være sikre på. Nivået i +125 var veldig jevnt, sølvet gikk på 837,5 kg sammenlagt mens 5. plassen løftet 830 kg, bare 7,5 kg mindre!

Mr 1000
I -125 løftet norges styrkeløftkonge Asbjørn Randen! Underkjent på 380 kg i knebøy i førsteløftet vitnet om at toppformen ikke var tilstede, og selv om han sikret dette løftet i andreløftet overbeviste heller ikke - underkjent også på 390 i sisteløftet. Begge på dybde. Asbjørn gikk videre med 275 kg i benkpress, og 330 kg i markløft. Ett forsøk på 340 kg i markløft gikk opp, men grepet sviktet desverre i toppen for «Mr. 1000»som i dag måtte nøye seg med Mr 985. Likevel - ingenover - ingen ved siden. Verdt å nevne var også Eirik Jørgensen - i sitt første NM som senior vant han sølv bak Randen, med 825 kg sammenlagt! On the road to the top!

 
Tor Herman Omland - 270 kg i benkpress
I 110kg klassen, var det som i de to tyngste klassene gullmedaljevinnere med prestasjoner i en helt annen liga enn resten. Tor Herman Omland, sandnesløfteren med klippekort på landslaget, ladet opp med 345 kg i knebøy. For det var benken som kom i fokus i dag; Tor Herman åpnet på ett lett løft på 255 og fulgte opp med tangering av sin egen norgesrekord på 265 kg. I siste løft satte han ny rekord på hele 270 kg! 270 kg i benkpress på bare 108 kg kroppsvekt viser hvilket unikum Tor Herman er. Til sist løftet Tor Herman 310 kg i markløft, som var maks for dagen, 925 kg sammenlagt og stevnets nest beste løfter.

Lørdag

På lørdag sto kvinneløfterene og mellomvekterene i 90 og 100 kg klassen for tur, og også her var det noen løftere som virkelig skilte seg ut - trass i jevnt over gode prestasjoner.

Inger Blikra med 145 kg i benkpress
Påkvinnesiden var det, ikke overraskende, Inger Blikra i -75 kg klassen som knuste alle - sammenlagt og på poeng. Både i bøy og i mark ble hun stående med 200 kg som gjeldende resultat, etter å ha hoppet over andre og tredje løft. I benkpress hadde hun full klaff: 130 kg i førsteløftet, 140 kg i andreøftet og til slutt 145 kg og ny benkpressrekord i sisteløftet! Gratulerer med norsk, og ikke minst europeisk rekord! Med 545 kg sammenlagt og 519 poeng ble hun stevnets beste kvinnelige løfter, og en av stevnets beste løftere på poeng!

341 kg - og ny norgesrekord i knebøy
Alexander Kirketeig, som også fører loggbok på forumet, regjerte i -90 kg klassen. Etter et lett løft på 325 kg, og en ekstra pause i andreløftet knallet Kirketeig til med hele 341 kg - og ny norsk rekord i sisteløftet! For at rekorden skulle bli gjeldende måtte han få resten av øvelsene godkjent, noe som skulle skape stor spenning. I et forsøk på å sikre godkjent løft i benkpress valgte Kirketeig å senke førsteløftet å ta dette uten skjorte. Dette viste seg å bli vanskelig, for Alexander bommet på 165 kg to ganger! På med skjorte, og en høyning til 200 kg fikset biffen og han kunne gåvidere til mark. Med 270 kg i markløft godkjent i førsteløftet og senere 280 kg i andreløftet ble det klart at «Kirketeigen» fikk æren av ny norgesrekord i bøy, og gull i sin klasse.


Fredag

Allerede på fredag gikk startskuddet av med de letteste vektklassene, de mildt sakt svinsterke atletene i 60 til 82,5kg klassen leverte imponerende resultater! De to klassene med høyest nivå, og størst konkurranse var ikke overraskende 75kg og 82,5kg kg klassen.

Kim Gundersen vinner gull i -75 kg klassen

I 75kg klassen deltok Kim Gundersen fra treningsforum. Kim, som fra før er spesialbenker - og bare har ett styrkeløft stevne på baken viste hvilket talent han har. I konkurranse mot blandt annet Tormod Andersen, den svært sterke allrounderen som fra før har konkurrert i bodybuilding og vektløfting trakk han det lengste strået. Kim ble stående med 220 kg i knebøy, etter å ha bommet på dybden på 230 kg, pers i benk på enorme 177,5 kg og til sist 235 kg i markløft. Med 632,5 kg sammenlagt ble Tormod overraskende slått med 7,5kg.
Gratulerer med en særdeles imponerende NM debut!



Sigve Valentinsen med 752,5 kg sammenlagt

Sigve Valentinsen viste suverenitet i 82,5kg klassen. 292,5 kg i knebøy, 190 kg i benkpress, 270 kg i markløft og milevis fra nermeste konkurrent! Ja, du leste riktig - Sigve som fra før har personlige rekorder på 305 kg i knebøy, 200 kg i benkpress og 290 kg i markløft er ikke en tungvektsløfter. Tunge løft til tross er han bare 82,5kg! Det er ikke uten grunn at mannen har 4 norgesrekorder, b.la sammenlagtrekorden i 75 kg klassen som har stått siden 1995! Mannen som nå kan pryde seg med enda ett NM gull burde absolutt være et stort forbilde for lettvekterene - med prestasjoner få i norge kan matche.



Dagens program

I dag (lørdag) skal norges sterkeste damer, med evig unge yngre veteran Inger Blikra i spissen, i ilden. Vil Inger klare å slå sin egen rekord på 577,5 kg sammenlagt? I tillegg skal 90 kg og 100 kg klassen for menn løfte - som en oppkjøring til at norges desidert groveste herrer i 110, 125 og 125 kg klassen skal vise nermest umenneskelige dyster på søndagen. Hos 90 og 100 kg klassen kan man vente hard konkurranse blandt godt etablerte styrkeløftere og rising stars. Følg med - denne artikkelen blir oppdatert med referat både etter lørdagens- og søndagens løfting, i tillegg kan du følge med på hva som skjer på plattingen i Ulefoss på forumet og på live streaming fra styrkeløftforbundet.

Løfteskjema:
11.00-14.00
56 kg til 90+ kg klassen kvinner, med bl.a:
Inger Blikra, Bente Arntsens comeback og fight mellom Linda Kåda Høiland og Synnøve Lund.
14.00 og utover
90 kg til 110 kg klassen menn, med bl.a:
Øyvind Bjørnsen - 835 kg i 90 kg klassen og ellers STOR konkurranse i de to tette vektklassene.

 

Styrkeloft.no kjører Live kamera.


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!