Idioter på gymmet - Del 2

Trening14.05.2008Eirik Sandvik2

Del 1 skapte mye debatt og reaksjoner. De fleste var positive, mens en håndfull ikke var fullt så positive, noe enhver skribent må regne med.

Les Del 1 her.

Det man ikke skal måtte regne med er såpass sinte lesere at det blir utrivelig å møte dem på gymmet i ettertid. Da jeg møtte opp et par dager etter lansering av del 1 endte jeg opp med en tung vektstang over brystet, en hantel i hue, en kabel festet til pungen og en gjeng med middelaldrende og overvektige kvinner dansende rundt meg i sirkel, mens Bob Marleys "No woman, no cry" runget ut ifra høyttalerne. Litt ironisk kan man si, men ikke like ironisk som at jeg nå ligger på sykehuset med en knust brystkasse og et par avrivde juveler i skrivende stund. Standhaftig som jeg er, kommer allikevel del 2 her, til tross for drapstrusler fra overlegen.

Det var riktignok en spøk, men at del 2 kommer er det ingen tvil om. Vi fortsetter med:


Idiot nummer 3 - Jeg ser deg ikke selv om jeg ser rett PÅ deg!

Jeg kan nesten ikke tro det, men nøyaktig EN uke (og nesten samme tidspunkt) etter hendelsen som fikk meg til å skrive del 1 av denne artikkelserien, skjer det jammen meg en ny hendelse som får meg til å lure på menneskehetens fremtid, noe jeg for øvrig har gjort en god stund.

De fleste gym har ingen "glute-ham raise" (øvelse for korsrygg, setemuskler og bakside lår - red.anm.), så jeg er nødt til å finne gode alternativer til hoftedominante øvelser. Et av dem er "Nordic ham" og dette var altså hva jeg holdt på med mens idiot nummer 3 hadde tenkt å vise seg frem. Denne øvelsen kan være ganske hard for knærne, så jeg bruker alltid å legge noen treningsmatter ved siden av ribbeveggen slik at jeg ikke knuser mine kjære kneskåler i løpet av øvelsen. Vel, nok om det. Jeg holder altså på med denne øvelsen, mens det er at par andre folk i rommet, som også SER på meg mens jeg holder på (ja, asså - ikke på DEN måten) frem og tilbake mellom denne og en annen øvelse (som jeg bruker ca. 30 sek på å bli ferdig med før jeg går tilbake til ribbeveggen).

Før jeg går videre med historien skal det sies at det var 4 rader med ribbevegger der jeg trente, noe som jo betyr at 4 personer kan holde på samtidig (igjen, ikke på DEN måten, ja eller - "whatever suits your needs"). Alle er ledige, bortsett fra den ENE, hvor det ligger noen matter ved siden av - altså, der JEG holder på.

Plutselig kommer bare en av damene (ja, det VAR en dame, så ikke klag på kjønnsdiskriminering eller lignende) bort til ribbeveggen, stiller seg OPPÅ mattene jeg bruker, klatrer litt opp i veggen og henger seg!

Hadde nesten vært bra om det skjedde bokstavelig, men neida, hun bare tøyde.

Okay, så jeg står ved siden av, ser på og begynner å tenke over hva som nettopp skjedde - for jeg vet ikke i tenkende stund om det faktisk skjedde eller ikke. Gjorde det det? Ja, det gjorde det, var jeg nødt til å erkjenne. Så jeg fortsatte å klø meg litt i hue, (siden jeg enda ikke var helt sikker) deretter litt under armene, mellom beina - og så banket jeg meg hardt på brystet gjentatte ganger med knyttnevene mens jeg lagde apelyder og begynte å hoppe rundt og slenge meg i ribbeveggene og sprette på alle treningsballene som var i rommet.

(Noe jeg faktisk kunne ha gjort med tanke på hva andre tillater seg)

Jeg kan virkelig ikke fatte at det er mulig å oppføre seg sånn, men jeg tror egentlig vedkommende rett og slett ikke var klarere i hue enn som så, noe som på en måte bare gjør det artig....

Er det 4 stoler ledige i et rom og det ligger en jakke på EN av stolene, så setter man seg vel ikke på den (gitt at jakken ikke er ens egen da)?

 

Idiot nummer 4 - faller under samme kategori som nummer 3

Jeg fortsetter likegodt med en hendelse som ikke hadde trengt sin egen overskrift, men siden jeg liker uthevet skrift var jeg bare nødt til å lage en egen for denne.

Igjen, jeg holder på med mitt, denne gangen bruker jeg et kabelapparat. Det er flere personer rundt meg som også holder på med sitt og de legger helt tydelig merke til at jeg bruker denne kabelen. Så har det seg slik at jeg i 5 sekunder er borte fra denne kabelen for å hente en treningsmatte og mens jeg går tilbake (det er 5 skritt unna), så kommer en dame og tar av håndtaket jeg bruker og setter det på en annen kabel 2 meter unna, som allerede har et håndtak.

Så jeg spør først; skal du bruke begge to? (med en litt overraskende stemme) "Ja, det skal jeg" (med en litt skarp tone) kommer det tilbake.

Så igjen, jeg begynner å lure litt, klør meg i hue og...... ja, hehe...

Vel, jeg lar det gå noen sekunder før jeg sier med et helt vanlig stemme at "Jeg holdt faktisk på her". Så ble hu drit forbanna og slo meg hardt midt i trynet! ?? Hun hadde sikkert PMS.

Neida, det gikk faktisk bra denne gangen. "Happy ending" for en gang skyld, men altså - det forbauser meg ikke lenger at folk rett og slett bare tar seg til rette som om de eide gymmet. Ser du en vekstang med en masse vekter på powerracken, så begynner man ikke bare å lesse av vekter før man i det minste ser litt rundt seg og gjerne spør om det er noen som holder på der. Jada, jeg vet du synes de 400-500kr/måned du betaler for å trene der er dyrt, men om du hadde fått hele gymmet på avbetaling tar det nok lengre tid enn et par måneder før du kan føle deg som hjemme. Min oppfordring med denne artikkelserien er bare at du også gjør ditt for å ta mer hensyn til menneskene rundt deg når du trener.


Eirik Sandvik
Coach MyoRevolution Team
Eirik@MyoRevolution.com

www.EirikSandvik.com
www.MyoRevolution.com

 

 


Eirik Sandvik 

Eirik er ekspert på skadeforebyggende og prestasjonsfremmende trening. Han er en dyktig coach og har hjulpet mange med å bli skadefri. Han er en flittig skribent og har også skrevet for utenlandske nettsider som blant annet T-Nation.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Sliter du med motivasjon? Se hva disse menneskene har fått til!
Det er viktig å trene kjernemuskulaturen. Se hvordan her!

5 feil ved bruk av foamroller

Trening24.05.20188

Dette er 5 feil du ikke må gjøre når du bruker foamroller.

Oppsteg på benk - step ups

Trening23.05.2018120

Tren beina dine med oppsteg på benk - step ups.

5 proteinrike smoothies

Kosthold22.05.2018426

La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.