Nina Sandvold Moe

Intervju29.10.2008Joachim Marhaug0

Nina Sandvold Moe blir veldig motivert av mennesker som virkelig brenner for noe, setter seg mål og jobber hardt for å oppnå det!

Navn: Nina Sandvold Moe
Alder: 30 år
Bosted: oslo
Arbeid: personlig trener og kostholdsveileder
Høyde: 173 cm
Vekt: ca 60-63kg on-season og ca 70kg off-season
Sivilstatus: kjæreste med Patrick
Sponsor: Sports nutrition
Klubb: Haralds gym

Merittliste:

Body fitness
2 pl NM-2005
1pl+ overall-Larvik IGP-2006
1 pl NM 2006
2 pl Nordisk mesterskap-2006
10 pl EM-2007
8 pl VM-2007
3 pl NM-2007
4 pl Nordisk-2007
2 pl VM-2008

Fortell litt om deg selv

Jeg er en energisk, sta, livsglad og veldig rastløs person. Jeg er veldig glad i å være sammen med kjæresten min, hunden min og vennene mine. Se en bra film, er glad i musikk og spise god mat. Jeg elsker å reise rundt i verden ,spesielt storby ferie..elsker shopping og fine restauranter, da mat min sinnsykdom! hehe. Min aller største interesse livet er trening, kosthold og selvfølgelig konkurrere i body fitness, da jeg har et veldig stort konkurranse instinkt.

Favorittøvelse: sittende skulder press med stang og knebøy
Favorittkosttilskudd: optimums kosttilskudd
Favorittdrikke: blå mana juice, pepsi max og kaffe.
Favorittmat: sushi

Hva synes du om Treningsforum.no?

En kjempe fin nettside som gjør at utøvere får profilert seg bra og som inspirasjon til kommende utøvere.

Hva fikk deg til å begynne med fitness og hvor lenge har du trent?

Grunnen til at jeg bestemte meg for å begynne med fitness var vel da jeg flyttet hit til Oslo for ca 6 år siden og ble sinnsykt fasinert da jeg så Inger Kristoffersen, Therese Fostervold og Marthe Sundby på senteret hvor jeg trente. Jeg syntes at de så helt fantastisk bra ut så jeg ble veldig inspirert til bygge opp kroppen min mere og kanskje komme meg opp på scenen en dag jeg å! Jeg har trent nesten hele livet mitt ,men med trent med vekter de siste 11 årene.

Har du vært aktiv i andre idretter?

Ja, jeg startet med langrenn så fort jeg kunne gå omtrent og hadde store ambisjoner om å bli langrennsløper. Jeg flyttet fra Lillehammer hvor jeg er født, til Åsgårdstrand hvor det var ekstremt dårlig med snø om vinteren. Måtte derfor desverre legge skiene bort men fant fort ut at sjøen var nesten like bra som snø. Fikk kjøpt meg en liten seilbåt og begynnte med seiling,etterhvert ble det også roing og litt fotball. Hadde ikke de beste ball-ferdighetene men fungerte bra i mål.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

En vanligdag i mitt liv ser omtrentslik ut: kl 07.00-står jeg opp og drikker en stoor kopp kaffe(ellers våkner jeg ikke!) kl 0800- spise frokost. kl 0830- gå en times tur med hunden min Bambee. kl 0900- lage mat for hele dagen og pakke trenings bag og spise litt mat igjen! kl 1130- trening. Kl 1400- kommer hjem, spiser mat og gjør meg klar til jobb. kl 1600-begynner på jobb. kl 2130-kommer hjem,spiser,glaner på tv og går tur med Bambee. kl 2330.sove.Zzzzzz

Hva er dine mål og ambisjoner?

Har som mål å delta i flere internasjonale konkurranser og forhåpentlig få flere topp plasseringer.Jeg setter alltid nye mål etter hver konkurranse om å forbedre svakheter i fysikken min. Jeg er veldig glad i jobben min som personlig trener og kostholdsveilder og har ambisjoner om å bli å utvikle meg og bli så flink som overhodet mulig. Jeg synes det er veldig moro å lære andre å trene og komme i bedre form.

Hva er fordelene og ulempene med fitness?

Fordelene med fitness er at man blir flink til å sette seg mål og jobbe seg opp mot disse, man lærer mye om egen kropp og seg selv. Det er for meg lettere å være motivert til å trene jevnlig når jeg vet at jeg skal konurrere. Ulemper er vel stort sett at man kan bli litt vel fokusert på seg selv og det man holder på med. Det er viktig å kunne leve litt normalt ved siden all trening og konurranse.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?

 Ja, jeg må si at jeg er kjempe fornøyd med fremgangen min, har utviklet meg hele tiden og har jobbet beinhardt hele veien for å forbedre meg fra konkurranse til konkurranse. At det skulle ende med en 2 plass i VM var fullstendig utventet, men her klarte jeg å stille i min beste form noen sinne!

Hvordan trener du som er fitnessutøver?

Jeg trener mest mulig variert, en muskelgruppe pr dag 5 dager i uka. Trener både tunge økter med få rep og lette økter med mange rep. Trener aldri tyngre enn at jeg klarer å utføre øvelsene riktig. Jeg følger aldri noe bestemt program, men planlegger hver økt på forhånd. Har alltid vært bestemt på at jeg skal bli glad i å trene alle muskelgrupper, så er det noe jeg ikke liker gir jeg meg ikke før jeg før jeg synes det er moro. Jeg prioriterer mere mine svakheter og nedprioriterer litt på de musklene som er godt utviklet, for å oppnå best mulig symmetri. Jeg elsker øvelser som er både vanskelige og utfordende. I perioder hvor jeg kanskje sliter litt med motivasjon eller føler at jeg har stagnert, bruker jeg mest tid på å lære meg nye øvlser og trene enda mere på teknikk.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper

-Bryst: benk press i skrå benk
-Skuldre:sittende skulder press med stang
-Triceps:dips
-Biceps: biceps curl med hantler i skråbenk
-Rygg:markløft og t-bar roing
-Forside lår:knebøy
-Bakside lår: hammer strength lår curl
-Legger: tåhev i skrå benpress
-Mage:sit ups med vekter

Hvor lenge går du på diett før en konkurranse?

Går vanligvis på diett 3-4 mnd, siste dietten nå gikk jeg ca 11 uker og det fungerte best for meg.

Setter du opp din diett selv eller får du hjelp?

Jeg får hjelp av Geir borgan Paulsen som er helt utrolig kunnskapsrik, har mange års erfaring og er for meg verdens beste coach!!

Hvordan ser din fitness diett ut?

Dietten min består av god variasjon av protein kilder som: kylling,svinefilet,torsk,laks,tunfisk,egg og proteinpulver. Karbohydrater fra ris og korn og rikelig med grønnsaker. Fettet på dietten er stort sett fra olivenolje og fra fet fisk. Dietten som Geir har satt opp til meg er enkel å forholde seg til, kun mat jeg liker veldig godt og har ikke en masse dill-dall.

Blir det mye poseringstrening før konkurranse?

Blir en del poseringstrening før konkurranse i forbindelse med ukentlig formsjekk hos Geir, vi prøver da ut å finpusse på poseringen. Det blir lettere å se hvordan man bør posere når formen etterhvert blir bedre. Fikk en del gode tips fra Inger Kristoffersen før VM og det hjalp veldig!! Ellers øver jeg litt innimellom hele året, fordi jeg ofte synes at det er slitsomt å øve mye på slutten av dietten.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Jeg anbefaler kosttilskudd som whey protein etter trening sammen med karbohydrater for raskere innhenting etter en hard økt. Omega 3 fra fisk er bra for muskler og ledd som får mye juling på trening,omega 3 har evne til å virke betennelsesdempende. Mulitvitamin for å dekke daglig behov av vitaminer, mineraler og sporstoffer. ZMA om kvelden som er bra for nervesystemet og bedrer søvnen. tilsudd av kalsium for de som får i seg lite melk. Kalsium er bra for beinbygningen og mangel kan gi muskelkramper etter hard trening. Creatine i perioder for å få litt ekstra styrke-boost på treningen.

Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med diett og trening?

Det går stort sett greit, det blir ikke så mye tid til venner mens jeg er på diett men føler at jeg får støtte og fortåelse for det jeg driver med. Prøver å ta igjen litt av det "tapte" etter at dietten er ferdig.

Har du noen forbilder?

Jeg vet ikke om forbilder er det rette ordet men jeg har selvfølgelig latt meg inspirere av enkelte personer. I denne idretten er det vel utøvere som Anja Langer og Elena Shportun som har vært den største inspirasjon for treningen min. Og ikke minst Geir Borgan Paulsen som har hjulpet meg mye på alle diettene mine og som jeg virkelig ser opp til for det han har oppnådd av mertitter og for all kunnskapen han sitter inne med.

Hva motiverer deg?

Jeg blir veldig motivert av mennesker som virkelig brenner for noe, setter seg mål oh jobber hardt for å oppnå det! Jeg blir også selvsagt veldig motivert av å konkurrere, treningen blir mye mere fokusert og jeg jobber hardere for å forbedre fysikken min.

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

Før konkurranse trener jeg ca 1 times gå-tur om morgenen før frokost ellers prøver jeg å gå mest mulig til og fra trening og jobb.

Hva synes du er din beste prestasjon?

Helt klart 2 plass i VM-2008. Hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt i en slik konkurranse.

Har du som fitnessutøver forslag til enkle og sunne måltider?

Ja, sushi på restaurant!!!Jeg er veldig dårlig på å finne spennende matretter. Jeg spiser stort sett diett-mat hele året siden det er den enkleste måten å få i seg bra mat når man alltid er på farta! Det aller viktigste for meg er å spise med hodet og ikke med hjertet!. Jeg anbefaler matvarer som er av rene animalske protein kilder, mye grønnsaker og frukt, mest av karbohydrater med lav glykemisk index og litt mindre av de raske. Det er viktig å tilføre kroppen en del enumettede og flerumettede fettsyrer fra bla fisk, nøtter og vegetabilske oljer. Hvis jeg først skal lage en skikkelig middag, tenker jeg ikke så mye kaloriene men først og fremst på hva jeg synes er godt!

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Jeg tror det må være ryggen min.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?

Oppsøke folk som har bred erfaring med styrketrening, kosthold for å bygge muskler, som kan sette opp diett og følge en opp med jevnlige formsjekker opp mot konkurranse. Spørre å grave om alt man lurer på , ikke minst være tålmodig,sette seg realistiske mål og holde ut i perioder hvor man føler at det ikke går fremover. Variert trening synes jeg er bra for å ikke stagnere så fort og ikke være redd for å trene tungt og presse seg det lille ekstra.

Noe du vil si til slutt?

Ja, jeg ønsker å takke Geir Borgan Paulsen for all hjelp, støtte og ærlige tilbakemeldinger (hadde ikke klart det uten deg!). Må også takke Sports Nutrition som har sponset meg med fantastisk bra kosttilskudd på diettene mine. Kjæresten min Patrick for all støtte og som har holdt ut med meg på diettene. Heidi Vonka Koi må jeg takke for et fint trenings år, det har vært kjempe moro å trene sammen med deg og ikke minst gå på diett sammen. Tilslutt vil jeg takke Harald Skjøldt, alle mine venner på Haralds gym og venner i og utenfor treningsmiløet som har støttet meg hele veien. Jeg setter stoor pris på dere og er glad i dere alle!!! TUSEN TUSEN TAKK!!!!!

 


Nina 2. plass i VM

Diverse19.10.20091

Nina Sandvold Moe fikk en 2. plass i VM. Vi gratulerer!
Nina Sandvold Moe kom på en andre plass på VM i Spania.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Nina 2. plass i VM

Diverse19.10.20091

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!