Simen Imingen

Intervju04.11.2008Kim Gundersen2

Treningsforum.no har gleden av å presentere et intervju av Simen Imingen, og her vil han selv fortelle litt om seg selv, treningsmetodene sine samt annen informasjon som kan være interessant.


Så, Simen - hvor gammel er du?

Ble født i 1987.

Bosted og styrkeløftklubb?

Bor på et lite tettsted mellom Hamar og Lillehammer som heter Moelv. Løfter for landets beste klubb, Brumunddal Atletklubb.

Du konkurrerer nå i -82,5kg klassen, men hva viser vekta til daglig? Ja, og hvor mange cm er de kiloene fordelt på?

Har til daglig vist 80-81kg, men grunnet mye jobb og mindre trening (og mat) i tiden etter jr.vm er den nok noen kg lavere nå. Vekta er fordelt på 170 slanke cm, så er ikke store karen.

Så, noen spørsmål for å få litt informasjon om deg før vi kommer tilbake til de styrkeløftrelaterte spørsmålene...

 

Hvordan er den ideelle dagen til landslagsløfteren Simen Imingen?

Vet ikke helt hva en ideell dag er, men en vanlig dag går som regel som dette: Opp halv åtte om morgenen og får sendt minstebroren på skolen. Gjør unna dagens treningsøkt før jeg kommer hjem igjen og slapper av et par timer. Så er det jobb på ettermiddagen/kvelden. Eventuelt trening på kvelden og jobbing før på dagen. Spiser hver 2-3 time fra jeg står opp til jeg legger meg.

Hva gjør du så til daglig ved siden av å trene/konkurrere i styrkeløft?

Jeg er den kjedelige typen som de fleste mener ikke har noe liv. Utenom å trene går det meste av tiden til jobbing og ellers bare ta livet med ro. Henger litt med venner, bruker en del tid på familien hjemme, men ellers er det ikke mye som skjer. Lever et forholdsvis monotont liv kan man si og trives forsåvidt med det, men til tider er det jo noe man savner.

Hvis du kunne velge profesjon fritt ut ifra fantasien hva ville du da vært? Profesjonell fotballspiller, skuespiller, rockestjerne, cowboy eller sjørøver? Noe annet?

Jeg er jo en sportsidiot, så det ville helt sikkert hatt noe med idrett å gjøre. Å si noe annet enn fotballspiller ville jo vært tåpelig, trene litt, spille en kamp eller to i uka og heve en sinnssyk lønning hadde vel passet alle bra. Men jeg hadde nok valgt boksing eller amerikansk fotball faktisk, to fantastiske idretter (og om noen skulle lure, nei, jeg har aldri prøvd meg på amerikansk fotball).

 

Ni raske om om deg:

- Drømmebil: Har ikke peiling på bil, men må vel være noe dyrt, Lamborghini kanskje
- Drømmedame: Hun har jeg både møtt og mistet
- Drømmereisemål: Bora Bora
- Favorittmusikk: Har ingen favoritt, finner noe bra i de fleste sjangere
- Favorittfilm: Mange å velge mellom, men nostalgien seirer vel med Rocky
- Favoritt tv-serie: Friends
- Favorittmat: Indrefilet og fløtegratinerte poteter
- Favorittdrikke: Vann
- Favortittbok/magasin: Gudfaren

Vet du er fan av Chelsea F.C. (hvilket selvsagt er feil lag) og tenkte i den sammenheng på at du kanskje har sparket fotball tidligere. Ja, eller bedrevet med andre idretter før du startet med styrkeløft - kan du bekrefte eller avkrefte dette?

Har hatt min lille periode med guttelagsfotball, men det viste seg fort at det var en idrett jeg hadde null talent for å bedrive. Vært innom et par kampsporter hvor boksing var hva jeg i en periode brukte mye tid på. Måtte dessverre gi meg der også til slutt da klubben var for langt unna og det er begrensa hvor god en liten tenåring klarer å bli på egenhånd i sin egen garasje.

Nuvel, la oss pense over på de spørsmålene som har med styrkeløft å gjøre... Hva fikk deg egentlig til å starte med styrkeløft, og hvor lenge har du trent?

Jeg begynte å løfte vekter fordi jeg alltid var minst og svakest. Sa hjemme at jeg ville begynne å løfte vekter og faren min kjørte meg til atletklubben så jeg kunne få oppfølging av noen som hadde peiling. Da var det bøyteknikk med kosteskaft og benkpress med stanga i lang tid. Kjipt og til tider flaut da de store gutta stod bak og trente med 300+, men noe jeg er utrolig takknemlig for i ettertid. God teknikk er rett og slett undervurdert av alt for mange. Forsvant så vekk da jeg begynte med boksing, men trente vekter for meg selv ved siden av. Sluttet med boksing og brukte nesten et år på bygger-splitter før jeg på slutten av første året på videregående tok turen ned i atletklubben igjen og har blitt der siden.

Hvilke tall kan du vise til i knebøy, benkpress og markløft, og hva er den beste totalen du har fra et og samme stevne?

282,5kg i knebøy, 180kg i benkpress og 262,5kg i markløft. Beste totalen er 720kg.

Noen andre gode løft du vil nevne? Militærpress, rykk, støt etc?

Hehe, nei! Enkelt og greit fordi jeg ikke har gjort noe som er i nærheten av å kalles gode løft i noen annet enn de tre store. Jeg var veik før jeg begynte å trene og er generelt veik enda.

Hvordan forbereder du deg til en konkurranse? Noen faste rutiner som må være på plass før og/eller under konkurransen?

Eneste jeg alltid gjør før et stevne er å gjøre meg kjent med stevnearenaen. Se oppvarmingslokalet, forberedelsesplassen før man skal inn på plattingen og selve plattingen. På den måten blir det ingen overraskelser. Ellers er det ingen ting. Man har brukt måneder på å forberede seg og har man gjort ting riktig på trening gjør man ting riktig på stevne, handler bare om fokus. Under et stevne går ting på autopilot, da gjør man bare hva man har forberedt seg på i alle de månedene før stevnet kommer. Lar laglederne gjøre jobben og bare konsentrerer seg om egen løfting.

Nå som Jr. VM er over er vel kanskje hovedmålet for året oversått, men hva er målene for 2009? Har du satt deg noen kilomål og stevner du skal delta på?

Jeg har som mål å delta på EM og VM for juniorer, men annet enn det har jeg ingen mål annet enn å løfte mer enn jeg gjorde i år. For meg er det medaljer og titler som har noe å si og det er det jeg jobber for hver trening. Foreløpig er det et laaaaaangt steg opp til det utenfor Norden så da er fokuset bare på å bli bedre. En 5.plass eller 9.plass er ett fett for min egen del.

Er du fornøyd med fremgangen du har hatt til nå, og hvordan har du trent for å komme dit du er idag?

Fornøyd er man vel aldri, men med utgangspunktet jeg har hatt kan jeg egentlig ikke klage. De 4 årene jeg har trent for styrkeløft har hver eneste trening blitt planlagt av Jørgen Haug og Dietmar Wolf. Jeg har full tiltro til deres opplegg og er overbevist om at det er det som må til for å bli best mulig. Men hadde noen sagt til meg da jeg begynte at om 4 år har du de merittene jeg sitter med i dag så hadde jeg vel ledd av dem.

Som de fleste andre som trener med vekter regner jeg med at du har perioder hvor det går litt tyngre enn vanlig, men hva motiverer deg til videre trening og satsing?

Alle vil før eller seinere oppleve tyngre perioder og jeg er ikke noe unntak her. Men min motivasjon har alltid vært å bli bedre enn alle andre. En russer dropper ikke å dra på trening stort sett trent meg gjennom de dårlige periodene jeg har hatt, men da kanskje med et par færre økter i uka enn vanlig. Motivasjonen er å en dag være bedre enn alle andre. Å stå på toppen av pallen i et VM med en russer som nr.2, Ukrainer som nr.3, Polen på den bitre 4.plassen og alle har hatt en dag med maks uttelling, ja da har man oppnådd det ultimate.

Da vi styrkeløftere ikke skal stå med minimalt med klær på en scene trenger ikke fettprosenten være godt under 10, hvilket en del tyngre løftere er gode bevis på, men hvordan spiser du for å bli (stor og) sterk?

Kosthold er vel det som hos meg er minst planlagt for å si det sånn, men jeg passer på å spise relativt bra året rundt. Går mye i brød, havregryn, pasta, kjøtt, fisk og ris pluss noe junk som burgere og pizza. Ingen matplan annet enn å få i seg nok kalorier.

Tar du i tillegg noen kosttilskudd og i så tilfelle hvilke?

Drikker en del gainer, man blir matlei til slutt og da er det enkelt å drikke kaloriene. Ellers er det kreatin i oppkjøringsfaser.

Har du noen forbilder innen styrkeløft? Noen som har betydd mye for deg mtp styrkeløft?

Har nok ingen forbilder, men flere som har betydd mye for meg. Den som utspeiler seg mest er uten tvil Jørgen Haug. Han var den som fikk meg til å komme inn i styrkeløft, har gjort treningsplanleggingen over flere år, og kjørte meg til og fra nesten hver trening første halvannet året. Uten han hadde jeg definitivt ikke vært styrkeløfter i dag. Ellers har lillebroren min spilt en stor rolle etter at han begynte å trene for snart to år siden, klubbkompiser og landslagskompiser og Dietmar selvfølgelig. Resten av familien må også nevnes, støtten fra dem er og har alltid vært uvurderlig.

Før vi runder av og takker Simen for at han tok seg tid til å svare må han få sjansen til å komme med noen "famous last words".

-You don't have to be great to start, but you have to start to be great.

 


Kim Gundersen 

Kim er på landslaget i benkpress og er Norgesmester i styrkeløft som junior og senior og flere ganger Norgesmester i benkpress. Han har opparbeidet seg stor kunnskap og forståelse innen styrkeløft.

J-VM i styrkeløft

Styrkeløft11.09.20080

Norge gjorde stor medaljefangst i VM

Europas Juniorelite

Styrkeløft17.06.20080

Europas enere i juniorklassen, kontinentets – og i enkelte tilfeller verdens - beste styrkeløftere var samlet denne helgen.
Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.

J-VM i styrkeløft

Styrkeløft11.09.20080

Europas Juniorelite

Styrkeløft17.06.20080

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!