Nils Kjetil Sande - Norges Sterkeste Mann -105 kg

Strongman20.12.2008Egil Berli-Johnsen1

Den årlige Showliften i Kristiansand kårer Norges sterkeste under 105 kg. Konkurransen er beinhard, da mange fyller klassen helt. Her er litt info om regjerende mester.

Navn: Nils Kjetil Sande
Alder: 31
Bosted: Kristiansand
Arbeid: Manager, Coordinators - National Oilwell Varco
Høyde: 182 cm
Vekt: 105 kg
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Herbalife. Jeg blir supplert med alt jeg trenger av kosttilskudd, som gjør det letter for meg å få i meg det kroppen trenger til enhver tid.
Jeg er selvsagt alltid åpen for å flere sponsorer

Klubb: Kristiansand Strongteam, Kristiansand Aktivitetsklubb

Merittliste:1.plass NM i Strongman 2008 i -105 kg klassen
3.plass NM i Strongman 2006 i -105 kg klassen
Diverse plasseringer i styrekløft fra 2004-


Fortell litt om deg selv
Jeg er rett og slett en glad gutt! Jeg er utadvendt, alltid i godt humør og jeg legger gjerne hodet mitt på hoggestabben så andre skal få en god latter. Jeg er rastløs og liker at det skjer ting rundt meg, så jeg bruker gjerne fritiden min til å finne på ting sammen med venner. Jeg er oppvokst på Vestlandet i nydelige naturomgivelser og har i mange år hatt lyst å ta opp igjen friluftsliv interessen min, så nå gleder jeg meg virkelig til våren og helgeturer på fjellet!
Jeg trener på Spicheren treningssenter i Kristiansand og i Kristiansand AK sine klubblokaler. Kontrasten er stor mellom Spicheren treningssenter med speil over alt, flatskjermer, damer i hotpants og Sigvart Dagsland på musikkanlegget, til Kristiansand AK "bomberommet" med slitte murvegger, feite styrkeløftere og Satyricon helvetemusikk på full guffe på boomblasteren. Begge deler har helt klart sin sjarm!


Fem kjappe om deg

Mobiltelefon: HTC Touch dual
Drømmebil: X5'en
Favoritt film:
Favoritt drikke: Herbalife Modul1, hvor jeg blander cookies&cream og sjokolade smakene. Det er fantastisk godt
Favoritt mat: Foruten indrefilet liker jeg veldig godt kinamat, biff i szechuan saus


Hva fikk deg til å begynne å begynne med strongman og hvor lenge har du trent?
Det var et veldig bra Strongman miljø i Kristiansand for noen år siden med Svend Viking Karlsen i spissen, samt Reidar Kvaale og Lars Erik Nilsen som begge har konkurrert både nasjonalt og internasjonalt. De var veldig gjestfrie og lot oss ferskingene få prøve oss, og vi fant jo fort ut at dette var veldig moro. Etter noen måneder med sporadisk Strongman trening deltok jeg i min første strongman konkurranse som var NM i -105 kg klassen i 2006. Min andre konkurranse var NM -105 kg i 2008, som jeg vant. Med bare to konkurranser anser jeg meg selv som en fersking enda.


Har du vært aktiv i andre idretter?
Jeg spilte fotball i mange år når jeg var yngre, og så drev jeg med kampsport og badminton noen år. Deretter trente jeg så som så på helsestudio, til jeg begynte å trene styrke for 4-5 år siden, samtidig som jeg begynte å konkurrere i styrkeløft, noe jeg fortsatt driver med.


Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
06.15: Står opp og spiser frokost
07.00: Er på plass på jobb etter en 1,2 km kjøretur... - jeg er tross alt ganske miljøvennlig som kjører så kort distanse, -mange miljøsvin som kjører mye lenger.
15.00: Kjører hjem. Spiser og slapper av før trening.
17.00: Trening
19.00-19.30: Ferdig på trenig.
20.00: Middag
20.30: Enten sofasløving eller besøker venner, går på kino, osv.
23.30: Natta.
I helgene utarter livet seg någet annerledes!


Hva er dine mål og ambisjoner?

Det kortsiktige målet er å vinne Strongman NM -105 kg 2009, men nivået blir nok mye høyere i denne klassen i 2009, så det blir en tøff konkurranse. Deretter skal jeg stille til kvaliken til NSM09. Ellers håper jeg på å få mulighet til å prøve meg i internasjonale konkurranser i -105 kg klassen. Venter i spenning ang dette!

Hva er fordelene og ulempene med strongman?

Fordelene er at det veldig moro å trene og konkurrere i Strongman, og at det er et utrolig godt miljø der man fort blir inkludert og der alle backer hverandre opp for å få andre til å prestere best mulig hele tiden. I tillegg bygger man opp en funksjonell styrke gjennom et bredt spekter av øvelser.

Ulempene med strongman? Nææ...! Det må i tilfelle være det at noen veldig få personer med sine stigmatiserende, sure oppstøt setter et urettmessig "stempel" på ALLE som konkurrerer i strongman, - det burde de holde seg for gode til synes jeg.


Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Fra august i år har vi vært en fin gjeng i Kristiansand som har trent øvelser noen ganger i uken og det har gitt god fremgang. Min gode venn og treningskompis Sven von der Lippe har pushet meg fremover denne høsten og vi har begge nådd nye høyder, som ingen av oss hadde klart ved å trene hver for oss. I tillegg er det godt å ha med Per Andrew Lier som er en virkelig bra mann som hele tiden ligger et hakk foran i alt som har med press å gjøre, så jeg hele tiden har noen å strekke meg etter.


Hvordan trener du for å bli en sterk strongman?

Det er viktig med et godt grunnlag i form av å ha trent en del basisøvelser, -selv trener jeg det parallelt med strongman øvelser, men å bare trene basisøvelser for å bli god i strongman er for meg helt ulogisk. Man må trene på det man ønsker å bli god i, så det er vel ingen stor hemmelighet at man må trene mye øvelser for å bli god i strongman.

 


Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper
-Bryst: Trener lite bryst, men en og annen benkpress økt blir det.
-Skuldre: Vikingpress, militærpress, pushpress og kickstøt.
-Triceps: Smalbenk, franskpress
-Biceps: Hantel curl med tunge vekter, conans wheel
-Rygg: Markløft, stein
-Forside lår: Knebøy, dekk
-Bakside lår: Strake mark, dekk
-Legger: Knebøy, dekk, stein
-Mage: Har begynt å trene mage i Terapimaster og det er bedre enn alt annet jeg har prøvd for mage tidligere.


Hvordan forbereder du deg før en konkurranse?
Foruten en fornuftig oppkjøring med å kutte ned på mengde i ukene før, og tyngden siste uken(e), så man har et solid overskudd i kroppen, så er den mentale biten viktig. Ha kontroll på hva som skal skje så man kan ha full fokus på å prestere maksimalt på selv konkurranse dagen.


Hvilke strongman øvelser liker du best i konkurranse?
Jeg liker det meste utenom pressøvelser, men favorittøvelser er vel yoke, stein og markøvelser.


Hvordan spiser du for å bli stor og sterk?
Frokost: Havregryn og melk, Herbalife Formula 1 og fiber- og urtetabletter, olje og flytende multivitamin.
Lunsj: Kantinemat, melk og brødskiver med f.eks egg, karbonader, osv.
Før trening: Havregryn og melk, Herbalife Formula 1 og før de tyngste øktene en kickstarter fra Herbalife.
Etter trening: Stor porsjon Herbalife Formula 1
Middag: Egg, kylling, kjøtt med pasta eller ris og alltid noen grønnsaker til
Før leggetid: Middagsrester, Herbalife Formula 1 og fiber- og urtetabletter


Bulker du hele året eller legger du inn en diett også?
Jeg prøver å holde meg rundt 105 kg, så jeg må være nøye på hva jeg spiser, for vekten vil hele tiden oppover, så jeg har vel et jevnt kosthold hele året der jeg prøver å få i meg det kroppen trenger uten å være hysterisk.


Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Herbalife Formula 1, såkalt måltidserstatter, og grunnen til det er at den inneholder mye mer av det kroppen trenger enn bare vanlige "prottiser" der fokus er protein eller evt protein og karbo. Kroppen trenger alle byggesteinene for å få jobben gjort, inklusive vitaminer, mineraler, antioksidanter og lignende.


Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med strongman?

Ingen problem, man må ofre litt, være strukturert og planlegge godt. Det er selvsagt lett for meg å si som ikke har familie, men når den tid kommer blir nok prioriteringen både annerledes og vanskeligere.

Har du noen forbilder innen strongman?
Siden jeg har hatt gleden av og vært i miljøet med Svend Viking Karlsen og sett han i aksjon på treninger og konkurranser, er det ikke tvil om at han var stor inspirasjon når han holdt på. Ellers har jeg veldig sans for Mikhail Koklyaev.


Hva motiverer deg?
Jeg må ha mål å trene mot i form av konkurranser. Jeg har et stort konkurranseinstinkt, og det er dere hele tiden, noe som kan være litt tungvindt til tider, - men, jeg ville selvsagt aldri gå så langt som å fuske i "Fisk" mot min fem år gamle niese for å vinne...kremt. ;)


Hva synes du er din beste prestasjon?
Jeg var veldig fornøyd da jeg for halvannet år siden dro 300 kg i markløft i en styrkløftkonkurranse, og på klubbstevne 10.januar 09 skal den persen flyttes en del. Inntil da, er kanskje 3 reps på 180 kg steinen en av mine beste prestasjoner.


Du som trener strongman tenker mest på rå styrke og teknikk, men har du en muskelgruppe som du er mest fornøyd med?
Det må bli ryggen, og det er vel også den viktigste muskelgruppen for å bli god i strongman.


Hva er ditt treningstips til nybegynnere som vil bli like stor og sterk som deg?

Hvis du er helt fersk så tren mye basisøvelser, - markløft, knebøy og pressøvelser. Sett deg mål som du jobber målrettet mot hele veien og spis mye, mye mat.


Noe du vil si til slutt?
Å veve er å leve dekker vel det meste!
Jeg kan jo benytte anledningen til å si at hvis det er noen som ønsker å være med oss å trene strongman i Kristiansand er dere hjertelig velkommen til det. Bare å ta kontakt, dette er veldig moro!

Video av den legendariske KristiansandsDuellen

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!