Eirik Sandvik 

Eirik er ekspert på skadeforebyggende og prestasjonsfremmende trening. Han er en dyktig coach og har hjulpet mange med å bli skadefri. Han er en flittig skribent og har også skrevet for utenlandske nettsider som blant annet T-Nation.

 

Dypere i rumpa

Trening18.06.2009180

Det er gøy å bli sterkere, det er gøy med økt muskelmasse og bedre idrettsprestasjoner, men hvor gøy er det å ikke lenger kunne gjøre det som fører til dette på grunn av plager og skader, nemlig å trene?

Skulderproblemer - Del2

Trening25.02.20093

I forrige artikkel fikk vi et lite innblikk i Mr. Smiths skulderproblematikk. Nå derimot, skal vi muligens ta for oss DITT!

Skulderproblemer

Trening10.02.20093

Om du klikka deg inn på denne artikkelen har du trolig et skulderproblem, eller har hatt det tidligere. Hvilken av dem som stemmer spiller egentlig ingen rolle, for etter å ha lest denne artikkelserien skal de aller fleste kunne fikse sitt eget problem.
I forrige artikkel gikk vi inn på viktigheten av en god kroppsholdning og et par punkter for å opprettholde denne mens man trener.
Om noen stiller spørsmålet hva "skadeforebyggende trening" er, vil man trolig få en hel rekke ulike svar. Det er jo selvsagt at alle forstår at det er trening med en hensikt for å motvirke at skader skal oppstå.

På vei mot drømmekroppen

Trening27.11.20081

I forrige artikkel gikk vi inn på hvor viktig det er å finne og fikse våre svake punkter på vei mot drømmekroppen og maksimal prestasjon.

På vei mot drømmekroppen

Trening18.11.20082

I løpet av livene våre kommer vi til å stille oss ufattelig mange spørsmål. Ett av de viktigste, både når det gjelder trening, men også ellers i livet, er følgende: Hva er mitt svakeste punkt?

Knebøy - Er det nødvendig?

Trening28.07.20081

For en liten stund tilbake skrev jeg et innlegg i bloggen min (http://eiriksandvik.blogspot.com/ ) om knebøy var nødvendig eller ikke.

Mobilitet for skulderhelse

Trening16.07.20081

Skulderplager er blant de aller vanligste og det er ikke akkurat svært sjeldent de må tas hensyn til i programmene vi setter opp.
Det er ingen tvil om at en rask utøver som oftest vil bety en bedre utøver, men hvordan går det om denne utøveren ikke klarer å stoppe bevegelsen han/hun har skapt på en korrekt og kontrollert måte?

Idioter på gymmet - Del 2

Trening14.05.20082

Del 1 skapte mye debatt og reaksjoner. De fleste var positive, mens en håndfull ikke var fullt så positive, noe enhver skribent må regne med.
Vi gir deg noen enkle tips for å øke maksstyrken din! Er du en av dem som sliter med de samme vektene måned etter måned og minimal fremgang?

Idioter på gymmet - Del1

Trening03.04.20083

Eirik går løs på diverse velkjente irritasjonsmomenter man møter når man skal på trening. Etter jeg skrev artikkelserien Et nytt perspektiv føler jeg at mange faktisk fikk et nytt perspektiv på en del ting som så mange overser til stadighet.

Et nytt perspektiv - Del1

Trening25.02.20080

Hver dag ser vi folk utsette seg for situasjoner både på trening og i dagliglivet som utsetter dem for høy skaderisiko. Eirik Sandvik skal i denne artikkelserien se på en del ting som vi burde være mer bevisste på for å unngå unødvendige skader.
Det er ingen tvil om at store armer er høyt på ønskelisten blant det mannlige kjønn og mange fremgangsmåter og metoder har blitt benyttet gjennom tidene i håp om å finne den magiske formelen som skal oppfylle dette ønsket på 1-2-3.

Idrettsspesifikktrening - Del 2

Trening05.02.200814

I første artikkel så vi litt på hva man primært ønsker å oppnå med et treningsprogram for idrettsutøvere. Denne gangen går vi mer inn på hvilke type øvelser som en idrettsutøver er nødt til å implementere i sitt treningsprogram.

Idrettsspesifikktrening - Del 1

Trening28.01.200855

Jeg skal i denne artikkelserien gå inn på hva en utøver bør tenke over for å oppnå mest mulig suksess ved å ta de rette valgene og i tillegg gå inn på viktige områder innen programmering.
I denne artikkelen skal vi se på noen faktorer det er lett å glemme, men som allikevel er meget viktige å være bevisste på for alle som ønsker framgang.
En topptrent utøver vil i mange situasjoner plassere kroppen i mer eller mindre uvante posisjoner enn hva folk flest er vant til.
For å tåle den høye treningsmengden og progresjonen som ofte kreves når målet er maksimal prestasjon, trenger utøveren en solid arbeidskapasitet. Vi skal se på hvordan man bygger opp denne på riktig måte.
I forrige artikkel så vi på de grunnleggende egenskapene bak utviklingen av hurtighet. I denne artikkelen går vi inn på selve utførelsen og tilpasningen av hurtighetstrening til hvert enkelt individ.
En toppidrettsutøver må kunne demonstrere en rekke kvaliteter på meget høyt nivå for å kunne hevde seg, eller rett og slett være best! I del 1 av denne artikkelserien vil vi fokusere på det teoretiske grunnlaget for utvikling av hurtighet.
Denne artikkelen vil diskutere noen av de faktorene som ligger til grunn for å oppnå topp resultater i respektive idrettsgrener og sport.

Effektiv oppvarming

Trening20.03.20071

Eirik Sandvik viser deg hvorfor 5 minutter på tredemølle og vanlig tøying ikke er det optimale. I disse helsetider ser det dessverre ut til at allmennheten er verre stilt enn noen gang.

Flamberte frie radikaler

Kosthold03.03.20070

Vi ser på hvorfor det er så viktig å få i seg mye frukt, grønnsaker og essensielle fettsyrer i kostholdet. Det er uten tvil store mangler i det norske kostholdet i dagens samfunn, likevel er det alltid noen som kommer unna med en usunn livsstil.

Friske skuldre - Del2

Trening16.10.20060

Her følger del 2 i artikkelserien Friske Skuldre. og vi skal se på flere faktorer du må tenke på for å opprettholde smertefrie og sterke skuldre.

Friske skuldre - Del1

Trening19.09.20060

Ved langvarig hard trening uten nok hensyn til restitusjon og ikke minst holdningskorreksjon er det lett å pådra seg det de fleste frykter mest - nemlig skader. Det er uten tvil den store frykten for idrettsutøvere som skal prestere optimalt, men også