Iben Krogsæter 

Iben er utdannet trening- og idrettsfysiolog ved NTNU i Trondheim der han har fullført en 3-årig bachelorgrad og en 2-årig mastergrad. Han har spesialisert seg innen vektreduksjon og fettforbrenning. Tidligere jobbet som personligtrener og kostholdsveileder. Har over 10 års erfaring innen utholdenhets- og styrketrening.

 
Er du blant de som daglig ser deg selv i speilet og skulle ønske at magen din var litt smalere? Som hver helg før du skal ut på byen forbanner deg over at yndlingsbuksa ikke passer?

Start morgenen med morgentrim

Kosthold15.01.2009537

Overvekt er ett økende problem i verden samtidig som fettmassen på kroppen vår ofte sjenerer oss utseendemessig. Dette gjør til at flere og flere slanker seg, både for helsa si skyld og for utseende.

Fakta om karbohydrater

Kosthold27.03.20080

Karbohydrater er ett eller flere molekyler satt sammen av atomene karbon, hydrogen og oksygen. Hvert molekyl inneholder 3-7 karbon bundet til hydrogen og oksygen i enkle bindinger.

Vektreduksjon - Kunsten å lykkes

Kosthold05.03.20080

Overvekt er ett økende problem, både i Norge og i resten av verden. I denne moderne verden blir det lettere for oss å slappe av, og i kombinasjon med at vi har enklere tilgang på mat, så øker vekten vår.

Energiforbruk ved slanking

Trening21.01.200826

Kroppens regulering av vekt er i stor grad basert på forholdet mellom energiinntak og energiforbruk, et forhold vi kaller for energibalansen. Ved energibalanse er energiinntaket det samme som energiforbruket og vekten er stabil.

Motivasjon til å trene

Trening18.01.200811

Det er ofte slik at folk vet hva som skal til for å komme i bedre form, men ikke klarer å motivere seg til å gjøre det. De fleste av oss er til tider veldig motivert, og det er ofte i de tider at man starter opp med trening og en sunnere livsstil.
Det er mange som spør seg om det er mulig å manipulere kroppen til å redusere mer fett på en bestemt plass. Det klare svar fra ekspertisen er at punktforbrenning ikke er mulig.
Måltidsfrekvens tilsier hvor mange måltider du spiser i løpet av ett døgn. Dette temaet har fått fornyet interesse ved at periodisk fasting (intermittent fasting) er blitt mer populært i den senere tiden.

Er en kalori en kalori?

Kosthold19.11.20071

Det er ingen tvil om at vi i dag er vitne til en kraftig økning i overvekt og fedme i Norge, og spesielt de siste 20 årene (Ulset et al 2007).
Utholdenhet (aerob utholdenhet) er en viktig egenskap hos oss mennesker og er definert som muskelens evne til å utvikle kraft gjentatte ganger over lengre tid.

Proteininntak og muskelvekst

Kosthold05.11.20076

Mange trener i dag styrketrening for å øke muskelmassen og er opptatt av metoder for å øke muskelveksten mest mulig. Det foregår en konstant kamp i musklene våre mellom proteinnedbrytning og proteinoppbygging (proteinsyntese).