Line Marion Nielsen Kjøniksen 

Line Marion er utdannet personlig trener og har deltatt flere ganger i fitnesskonkurranser. Hun har hjulpet mange til å få en lettere hverdag gjennom sitt arbeid som PT.

 

Glutenfri lasagne

Kosthold08.12.20116

Lasagne er en av mine livretter. Mange styrer unna lasagne på grunn av fete ostesauser og pasta med gluten i; - men det er det slutt på nå! Her er min sunne og gode glutenfrie lasagne!
Noen ganger er det veldig deilig å kunne sette hele middagen i ovnen og gjøre andre ting mens maten lager seg selv! Denne retten er nettopp slik. Her får du oppskriften.

Glutenfri grøt med bokhvete

Kosthold23.11.20116

Liker du grøt, men vil ha et glutenfritt alternativ? Da kan grøt av bokhvete være tingen for deg! Det er raskt, sunt og gir en myk grøtkonsistens som smelter i munnen.

Jordskokkpurrè til middagen

Kosthold17.11.20118

Er du lei tradisjonelt tilbehør og "kjedelige" grønnsaker til middagen, kan jordskokkpurré være tingen for deg! Jordskokken ser kanskje ikke så innbydende ut, men smaker som en blanding av artisjokk og trøffel - forbløffende god!

Smoothie-is

Kosthold04.11.20111

Frister det med en is? Noe kaldt og friskt? Da bør du prøve ut min sunne smoothie-is! Full av gode næringsstoffer og uten tilsatt sukker!

Laks med pasta og rotmos

Kosthold27.10.20119

Å koke pasta og steke laksefilet kan de fleste, men hva med å variere tilbehøret og lage en fantastisk god rotgrønnsaksmos til? Her får du oppskriften.

Supersunn kake

Kosthold20.10.20118

Denne kaken kan du spise med god samvittighet når som helst! Den kan enkelt "søtes" opp med is, vaniljesaus eller vaniljekesam ved siden av, men kaken smaker friskt og godt alene også så sant du ikke er en skikkelig "søtmunn"!

En smooth start på dagen

Kosthold13.10.201110

Smoothie kan være en super start på dagen - lettvint og "on the go"! Ellers passer det som et ypperlig mellommåltid, før/etter trening eller som kveldskos. Her er min oppskrift på Energi-smoothie!

Line Marions sunne kjøttkaker

Kosthold05.10.20112

En av mine absolutte favoritter i matveien er hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med kokte poteter og kålstuing. Det er riktignok kun søndagsmiddag her i huset, men kjøttkakene er fullt ut brukbare til en sunnere hverdagsmiddag også. Her får du opps

Sulten og lyst på noe sunt?

Kosthold28.09.201112

Prøv en eggehviteomelett! Sunt, næringsrikt og godt for deg som tenker på livvidden, men samtidig vil ha noe spennende på menyen. Passer utmerket enten som en lunsj, middag eller kveldsmåltid!

Supergode havrelapper

Kosthold22.09.201117

Denne oppskriften har jeg fått av min gode kollega og personlige trener i Gympartner, Marit. Disse havrelappene er en slager som helgekos og et mer fiberrikt alternativ enn ordinære pannekaker eller rislapper. Anbefales!

Fisk i form - sunt og godt

Kosthold16.09.201114

Å lage mat i ovnen er jeg en stor tilhenger av. Det er raskt, enkelt og gjør seg nesten helt selv! I tillegg blir det lite søl og oppvask på kjøkkenet. Denne uken har jeg laget ovnsbakt steinbit fileter med poteter og gulrøtter.

Sunn Kylling med Teriyaki

Kosthold08.09.201112

Kylling med ris og grønnsaker er sunt og godt. Varierer du type grønnsaker får du mange forskjellige middager. Men iblant kan det kanskje bli litt kjedelig i lengden. Da passer det fint med litt teriyaki!

Sunn tortillas med mais

Trening01.09.20111

Ukens oppskrift er basert på karbonadedeig og mais tortillas (corn tortillas) med masse deilig tilbehør. En fin variant av den vanlige taco middagen eller wraps. Raskt, godt og superenkelt - bedre blir det ikke!

Pasta uten saus

Kosthold25.08.20113

Pastaretter uten saus kan faktisk være utrolig godt, selv om mange tyr til overlessede tallerkner med saus når det skal spises pastaretter.

Langpanne-brød

Kosthold19.08.20118

Mine gode brød har nå fått ny form: langpanne-brød! Litt endret oppskrift, og helt ny form. Det gjør brødet fortere ferdig og litt mer "crispy". Anbefales!

Lag din egen saft uten sukker

Kosthold10.08.20111

Noe søtt og leskende kan være utrolig godt i varmen. Dessverre er de aller fleste saft-typene på markedet enten fulle av sukker eller kunstig søtning! Da er det mye bedre å lage sin egen saft, slik jeg har gjort med kirsebær fra hagen.

Lett omelett

Kosthold03.08.201114

Ukens oppskrift er enkelt og greit en enkel omelett alle kan klare å lage. Veldig lettvint om sommeren og man kan så og si bruke hva som helst i en omelett. Kun fantasien som stopper deg! Min vri inneholder ost, skinke og nøtter.

Hjemmelagde Hamburgerbrød

Kosthold29.07.20116

En ekte grillburger blir ikke skikkelig hjemmelaget uten hjemmelaget hamburgerbrød! Hamburgerbrød uten hvetemel og som gir burgeren et ordentlig løft! Dersom du ikke vil ha så mye brød, kan du jo bare ta et halvt pr. burger.

Sunne grillburger

Kosthold22.07.201110

Som tidligere lovet; - her kommer oppskriften på mine gode, hjemmelagde hamburgere! Supre til å slenge på grillen en godværsdag!

Enkel og sunn strandlunsj

Kosthold15.07.20110

Selv om man skal nyte sol og varme på stranden, behøver det ikke bety usunne valg i matveien. Her presenterer jeg en lunsj som er super-enkel og kan kjøpes på vei til stranden. Enklere blir det ikke!

Hjemmelaget sunn saft-is

Kosthold30.06.201134

Om sommeren er det utrolig godt med noe kaldt og leskende. Og hva er vel bedre enn en skikkelig god saft-is? Dessverre inneholder vanlig saft-is mye sukker og kunstig tilsetning, så det aller beste er å lage sin egen. Enkelt og godt!
Noen dager er det deilig med enkel mat. Hva er vel raskere enn å sette en form i ovnen? Ukens oppskrift er laks med purreløk og tomatpesto!

Motivasjonstips

Trening22.06.20112

Trening går ikke alltid på skinner, selv om man liker å trene. Med enkle triks kan man fort få en skikkelig motivasjons-boost og samtidig få mer glede ut av treningen. Og man trenger heller ikke være en "gadget-fantast" for å nyte godt av dette.

Hjemmelaget burgerdressing

Kosthold16.06.20117

Nå som grillsesongen er i gang for fullt tenkte jeg det var på sin plass med litt grill-orienterte oppskrifter. Denne gangen blir det tilbehør til den grillede hamburgeren, nemlig min egen hjemmelagde hamburgerdressing!

Ovnsbakt rødspette

Kosthold09.06.20110

Fisk kommer i mange fasonger og en av mine favoritter er Rødspette. En flott flyndre med deilig hvitt kjøtt som kan danne grunnlag for mange gode retter. Det enkleste er ovnsbakt - da gjør maten seg nesten av seg selv!

Baby-brød

Kosthold02.06.20116

I forbindelse med at minsten på 6 måneder i huset skulle introduseres for brødmat, ville jeg bake eget brød for å vite nøyaktig hva han får i seg.

Freia Storkekake

Kosthold26.05.20112

I anledning min bursdag ønsket jeg meg en skikkelig hjemmelaget sjokoladekake. Og når det gjelder usunne smaksbomber finnes det ingen over og ingen ved siden: Freia Storkekake er simpelten min favoritt! Her er ukens oppskrift.

Enkel og sunn fest-mat

Kosthold19.05.20112

I forbindelse med 17. mai passer det godt å komme med et tips til enkel og relativt sunn fest-mat! Her er ukens oppskrift.

Middelhavs-pasta

Kosthold12.05.201111

Middelhavets kjøkken har mye godt å by på. Med en liten vri kan en enkel pastarett bli mer fiberrik og et sunnere alternativ enn det du får hos en restaurant - men det smaker minst like godt! Her er ukens oppskrift!