Martin Norum 

Martin en av Norges mest profilerte trenere. Han har som mål å være en av Norges beste personlige trenere og er veldig opptatt av og hele tiden utvikle seg faglig hva gjelder både teoretisk og praktisk kunnskap innen trening, ernæring, smertevitenskap og andre helserelaterte emner.

 

3 tips for et forbedret maksløft

Trening28.02.2019465

Utførelse av maksløft er uten tvil fornuftig en gang i blant for å kunne måle fremgang og finne ut av hva slags vekter som skal benyttes i en ny fase av treningsprogrammet.

Kan koffein redde treningsøkten?

Kosthold07.09.2017123

Selv om du prøver så godt du kan å være flink til å sove tilstrekkelig for å være opplagt, og for å la kroppen restituere seg er det av ulike anledninger ikke alltid dette er så lett å få til i praksis.
Hvordan endrer kroppen seg til en kroppsbygger før og etter konkurranse? Se her.
Benkdips (også kalt jentedips), er en svært vanlig øvelse på vanlige kommersielle treningssentre.
Se hva Martin Noroum mener om planken.
Vi mennesker søker alltid etter et svar eller en mening. Vi vil ha tilhørighet til ett eller annet, noe fast å forholde oss til. Sånn er det med religion, sånn er det med trening og sånn er det med kosthold!
Noen liker å være støle. Følelsen av å kjenne en skikkelig økt sittende i et par-tre dager etterpå er et tegn på en god økt, tenker du kanskje?
Se for deg følgende: Du har trent for å bli sterkere i baseøvelsene i flere år- og sterkere har du blitt.
Du girer deg opp til dagens økt med knebøy. Skoene er på(eller av), musikken er på og du setter i gang
Planlegging er viktig når målet er å oppnå optimale resultater.

Proteinpulver kan forlenge livet

Kosthold17.01.20131036

Proteinpulver har fått mye pepper i media de siste dagene fra diverse treningseksperter, men her er det en studie som viser at proteinpulver kan forlenge livet.
Å trene styrketrening med særlig fokus på baseøvelser viser seg å trigge hormonsystemet til å produsere mer testosteron

Hvordan holde vekten i julen

Kosthold23.12.201215

Desember er en måned der mat står i sentrum ved mange anledninger. Julebord med kolleger, tradisjonelle middager spises med familie og venner, og overalt står fristelsene på rad og rekke.

Roguiden

Trening19.11.2012476

Denne artikkelen er basert på en enkel ting. Nødvendighet.

Slik unngår du stølhet

Trening05.11.201279

Mange er plaget av stølhet eller såkalt treningsverk.
"Sug inn navlen". Du har helt sikkert hørt at dette skal gjøres før alt fra knebøy til planken. Du lurer kanskje på hvorfor man skal suge inn navlen i disse øvelsene? Det gjør undertegnede også.

Variasjon i treningen

Trening09.10.201261

Har du hørt at variasjon i treningen er viktig for at du skal ha fremgang? Hvorvidt dette stemmer skal vi drøfte i denne artikkelen. Svaret kan muligens overraske deg.

Teknikkk i benpress

Trening11.09.2012522

Benpress er i utgangspunktet en øvelsene som fungerer greit for å trene bena.

Nye produkter slippes på markedet

Kosthold06.09.201216

Du har lest nyheten om at Tine Melk lanserer "Styrk". Tanken bak produktet er fin, men hvorvidt 1,7 gram ekstra med protein pr desiliter er den store mirakelløsningen er et helt annet spørsmål.

Verdensrekorden går til Norge

Kosthold23.08.201210

Svaret er dessverre nei. Rekorden det dreier seg om er ikke det vi er vant til å høre - at vi er verdens rikeste, beste, flotteste land å bo i, at vi er best i vintersport o.l.

Hvilket kosthold skal du følge?

Kosthold20.08.201223

Jeg har fått og får fortsatt mange spørsmål om jeg er for lavkarbo, høykarbo, andre typer dietter og ikke minst hvor mange måltider maten skal fordeles utover.
Så mange som 8/10 av oss vil en eller flere ganger gjennom livet oppleve ryggsmerter.
Dr. Terry Diamond med kolleger ved St. George’s Hospital i New South Wales publiserte nettopp den første ”head-to-head” sammenligningen av 5000 IE(internasjonale enheter) pr. dag mot 2000 IE pr. dag.
Treningsvillige nordmenn er ikke lenger fornøyde med bare å innta et normalt norsk kosthold. Vi kjøper energidrikk, proteinbarer, kreatin, vitaminer, proteinpulver og lignende produkter for flere hundre millioner kroner årlig.
Knesmerter er ubehagelig på grunn av at man bruker bena hver dag stort sett hele tiden og under trening blir det problemtisk når man belaster kneet ytterligere.

3 enkle tips for vektnedgang

Trening07.06.2012324

Sliter du med å gå ned i vekt? Her gir vi deg 3 enkle tips som kan sette fart på tingene eller at du rett og slett kommer i gang.
Mens den norske folkehelsen tilsynelatende går i en strak nedoverbakke og stadig flere barn og unge sliter med overvekt forskes det som aldri før på hva som kan gjøres for å motvirke problematikken.

Trening for eldre

Trening21.05.2012129

Mange er bekymret over at det med økende alder ikke er mulig å oppnå de samme resultatene som før.
Alle vet at en god skulderholdning og skulderhelse er viktig. Mange har også skjønt at det finnes en rekke øvelser for å oppnå dette.
All fysisk aktivitet er flott - spesielt i en verden der overvekt er et stadig økende problem. Likevel finnes det trening som er "smartere" og mer effektivt en annen trening.