Therese F. Mathisen 

Therese har profesjonsutdanning som ernæringsfysiolog etter 9 års studier i Norge og utlandet. Parallelt med utdanningen har hun konkurrert både i lagidrett og som individuell utøver, og har oppnådd flere toppresultater i nasjonale mesterskap i styrkeløft og Athletic Fitness.

 

Optimal fettforbrenning

Trening12.05.201735

Hvordan få optimal fettforbrenning?
Hva er proteiner? Må man svelge tunfisk i fun-light saft, helle innpå rå egg for å bli stor og sterk? Hvor mye proteiner trenger vi egentlig?

Slik får du optimale resultater

Kosthold11.10.2012376

Du trener hardt og dedikert, du skriver treningsdagbok med de minste detaljer fra hvor tung belastning du kjørte, til hvor mange sett du gjennomførte.

Melk til musklene

Kosthold25.03.2010816

Proteinpulvere selger som "varmt hvetebrød", og sportsdrikker, med "optimal" sammensetning av energi og salter, likeså.

5 om dagen?

Kosthold19.03.20100

Myndighetene anbefaler oss minst fem porsjoner frukt og grønnsaker om dagen for å sikre et godt inntak av vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter.

Fisk - En oversett proteinkilde?

Kosthold09.03.201078

Proteininntaket i den norske befolkningen har vist en gradvis økning de siste årene. Flere animalske matprodukter og bedre råd er muligens noe av årsaken til at flere i dag spiser proteinrik mat.
Kroppen vår består av rundt 60% vann, men avhenger til dels av kroppssammensetning, saltkonsentrasjon i kroppen, mengde karbohydrater i kroppen og hvor mye man daglig inntar i forhold til hva man taper.

Brød og knekkebrød

Kosthold16.02.2010456

Brød og knekkbrød er sentrale matvarer i vårt norske kosthold, og er dessuten vår kanskje mest primære kilde til karbohydrater; musklenes drivstoff under intensiv trening!

En sunn start på dagen!?

Kosthold01.02.20109

Etter en lang natts faste våkner kroppen til lavt blodsukker, katabole (nedbrytende) hormoner og lavt stoffskifte. Lavt blodsukkeret medfører redusert mental yteevne, med bla redusert konsentrasjon, tretthet og humørsvingninger.