"Anvendelse" av protein

<< < (2/2)

HITman:
Sitat fra: Caepp på 29. mars 2005, 23:04

Er det noe spesielt med BCAA som gjør at de ikke kan omdannes til pyruvat? Hva går denne forskjellen ut på?


BCAA (branched chain amino acids) er de tre aminosyrene leucin, isoleucin og valin. Disse har forgrenete sidkjeder. Enzymet som omndanner andre aminosyrer til pyruvat, kalles pyruvat dehydrogenase. Uten at jeg er 100% sikker på det, vil jeg tro at det nettopp er det faktum at BCAA har forgrenete sidekjeder som er grunnen til at de ikke kan omdannes til pyruvat, dvs. at enzymets aktive sete (der reaskjonen skjer) ikke kommer til på grunn av sidekjedene.

H

Caepp:
Sitat fra: HITman på 31. mars 2005, 16:32



BCAA (branched chain amino acids) er de tre aminosyrene leucin, isoleucin og valin. Disse har forgrenete sidkjeder. Enzymet som omndanner andre aminosyrer til pyruvat, kalles pyruvat dehydrogenase. Uten at jeg er 100% sikker på det, vil jeg tro at det nettopp er det faktum at BCAA har forgrenete sidekjeder som er grunnen til at de ikke kan omdannes til pyruvat, dvs. at enzymets aktive sete (der reaskjonen skjer) ikke kommer til på grunn av sidekjedene.

H


Aha. Ja, det høres jo i hvert fall veldig logisk ut. Takk for svar. :)

Navigering

[0] Oversikt

[*] Forrige side