Treningsforum

Arkiv => The Best Of Treningsforum => Emne startet av: Zuul på 21. september 2006, 13:30



Tittel: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 13:30

Ok, på tide å blåse ut litt damp. Jeg hater norsk radio. Har ikke hørt frivillig på radio på mange år, og hadde det egentlig fin i den ordningen. Men så skjedde det noen endringer på jobbe, nemlig nytt lokale. Før det hadde eg heimekontor og deretter kontor med skyvedør ut til de andre i firmaet.

Som hører på radio. Og nå hører jeg også på radio. Og konklusjonen etter fire mnd er: Gud bevare meg vel hvor mye drittmusikk som går på radio!
Hva faen skjer egentlig med musikken? Det er vår generasjon og opp som har makta, pengen og råderetten over det meste, og likevel ser det da vitterlig ut som eteren er bestemt av pubertale drittunger på jakt etter det next big thing.
Når man ser på videoer med Britney, Paris, Christina og andre av dagens popdamer er det to ting som raskt slår enn: Heisan, porno på fjernsynet. Men musikken har blitt dårligere. Det mangler bare en dildo og en tysker med bart så har vi det som passerte som porr for 20 år siden.

Det finnes bare to typer mennesker som kan finne glede i Paris Hilton sine musikalske forsøk på å rævpule verden for et par kroner til: Den ene er unge jenter som desperat vil være som Paris. Den andre er unge gutter som desperat vil ligge med henne. Men det skal hun ha, det er et talent i seg selv å få folk til å cashe ut dollars i brutalt tempo for bare en ting, og en ting alene: Hennes evne til å være kjendis. Hun er så kjent for å være kjent at folk betaler henne for å møte på fester, for å spille i filmer og for å synge. Og tusen andre ting.
Jeg sier ikke at ting var bedre før: Samantha Fow, Sabrina, New Kids on the Block og mange, mange andre onaniobjekt for tweens, teens og ungdom har alltid, og vil alltid finnes.

Men må vi så til de grader tortureres som i dag?

Musikk skal være lidenskap, glede, brutalt psykende, symfonisk vakkert og engasjerende. Og mange andre ting. Men ikke likegyldig, tanketomt og torturerende dårlig.

Det verste er at det finnes så ufattelig mye digg musikk der ute. Og nei, jeg er ikke en snever satan som hater pop, og kun skal ha metall. Jeg liker hele forbanna spekteret. I starten likte jeg stort sett rock, og jo hardere jo bedre. Men etter hvert som nye former for musikk banka på lære jeg å like stadig mer.

Waylon Jennings, Kris Kristoffersen, Willy Nelson og spesielt Johnny Cash lærte en tidliger countryhater å sette pris på outlawcountry, både hver for seg og sammen.

Motorhead og White Stripes fikk en mann som var glad i symfonisk musikk ala Vangelis til å innse at alt man trenger for å lage en massiv vegg av lyd er et par tre stykker som gir alt de har og litt til.

Leonard Cohen lærte meg at man kan si mye selv om man er lavmælt. Og senere lærte Jeff Buckley meg at man kan alltid gjøre ting bedre enn originalen, så lenge man har sjel og egenart.

Før han ble riv ruskende gal viste Brian Wilson at 3 minutter pop kunne skrives inn i evigheten så lenge det ble gjort smart og med både hjerte og sjel til stedes.

Satiricon traff meg med et smell i 1996 og fikk meg til å innse av vilt brutalt musikk kan være utrolig vakkert, om man bare lytter.
Screaming Jay hawkins og The Blues brothers fikk meg til like blues, og senere kom flere til.

Og lista fortsetter. Jeg kunne ramset opp singersongerwriter Robert Wyatts ufattelig rare lavmælte musikk, feks sangen Goccia med Cristina Dona, Det rare kollektivet Current 93 som driver med goth et sted lang til venstre for selveste Nick Cave.

Jeg liker kjærligheten Bach streber etter å beskrive til sin Guddommelige inspirator gjennom mektige orgelpiper, men jeg synes også Kurt Cobain, Faith No More og Alice in Chains er kanonbra.

Beethovens femte og niende symfoni er mektig, lidenskaplig og stormende vakkert. Men man trenger ikke det vær dag. Av og til trenger man heller Kate Bushs rare univers.

Blir gammal
Jeg hører ikke like ofte på musikk som før av mange grunner. Enten man vil det eller ei vokser man opp. Og en dag er bilen og trening hovedkanaler for musikk. Derfor elsker jeg lange bilturer på egen hånd. Heldigvis har jeg både jobb som krever en del kjøreturer, og bor i et fylke der det som oftest går et par timer når man først skal et sted.

Da laster jeg opp bilen med masse digg: Jimi Hendrix; Janis Joplin og alle andre døde rockere fra 60-70 tallet, Bruce Springsteen, Tom Petty og resten av gjengen fra åttitallet. Grungen på nittitallet og gammal pop hører med. Litt country, men ikke for mye. Og selvsagt knask som Meatloaf, Pink Floyd, Fleetwood Mac, men helst fra gamle dager, og dugelig med metall fra den tida da menn gikk med trikot og hadde langt hår. Og helst litt sterkere lut også. Dimmu Borgir, Satyricon og deres svartsynte venner.

Og selvsagt dukker det støtt og stadig opp nye og positive venner i ny musikk også. Av positive ting i den senere tid står System of A Down og Wolftmother knallstøtt. Sistnevnte får meg alltid til å tenke på hardrockens barndom med Sabbath, Zeppelin, Hendrix, Thin Lizzy og en hel masse annet knask, samtidig som det låter nytt og frisk. Og det gir håp om at det beste ikke er over.
Men etter hvert som man blir eldre og mer blasert må man bittert innse at livet ikke alltid gir det samme kick som før.

For det var det musikk var for meg før. Et realt kick. Enkelte sanger, grupper og møter står som spikra fast i skallen til evig tid.

Mitt aller første møte med musikk som har satt spor etter seg var når jeg var ni år gammal. Jeg Søsteren min var fire år yngre og siden jeg ikke ble ansett som barnepassmateriale den gang hadde vi  barnepike. En helg hun var borte fant jeg en kassett. På den sto det The Wall, Pink Floyd. Nysgjerrig som jeg var satt jeg den på, og verden ble aldri den samme. Jeg sleit ut kassetten, og har senere kjøpt den både på kassett, LP, CD, video og dvd. Og sikkert i enda et format om det kommer.

Det året jeg var tolv kjøpte jeg min første LP. Merklig nok var det Thriller med Michel Jackson, som kjent var han stor i 1983 og utover. Selv om jeg likte plata ble det min siste Michaelplate.
Den første kassetten jeg kjøpte var AC/DC med fly on the wall, når jeg var tretten.

Det høres sikkert fjernt ut for folk av i dag, men jeg hadde faktisk ikke eget anlegg før det. Ikke var det anlegg heller, det var en liten mono kassettspiller, anlegget kom først året etter når jeg ble konfirmert. 

Selv på den lille kassettspilleren med monolyd hørtes det fett ut. Kommer aldri til å glemme følelsen av å ligge på senga si med all verdens ungdom og opprør boblene inne i seg mens tittellåten Fly on the wall ble vest ut av en rå vokalist. Det var ikke bare musikken, men gleden over å ha musikken i min makt: Til å høre når jeg ville. Ikke noe selvfølge i en verden uten MTV, og med bare NRK. Og stereoanlegg til foreldre i stua, der alt annet enn Elvis var støy.

I rask rekkefølge ble min musikalske verden utvidet til Iron Maide, Kiss, Black Sabbath og mye annet knask.

Året etter kom stereoanlegget i hus. I mangel på noe bedre å spille på platespilleren lånte jeg Beethovens samlede verker hos stefaren min og spilte. Og oppdaga til min store forbauselse at jeg likte symfoniene hans. Selv om jeg aldri tilsto det.
 
Musikk er minner, og jeg har tusenvis av dem. Feks å sitte med en kompis og høre på Gillan and Glover fra Deep Purple sitt soloalbumet ”Accidently on Purpose” . Det kom i 1988, og var fast inventar på alle fester vi var på det året. Litt over et år senere tok han livet av seg, men hver gang jeg hører en sang fra den plata seg jeg for meg en 19 år gammal gutt med langt hår, livet foran seg og en rå latter når han fortalte om planene for akkurat den kvelden.

I 1986 hadde jeg en narkoman kompis som var flytta til Gloppen for å komme unna narkomiljøet i Moss. Tror ikke det gikk så bra, rykter sa noen år senere at han overdosa. Jeg vet ikke, møtte han aldri igjen. Men i ti mnd fant vi et fellesskap på en liten plass der vi var outsidere på hver vår måte. Og Viktigst av alt for han var å overbevise meg om at Bob Marley var den eneste man trengte av musikk. Den kjøpte jeg aldri, men jeg digger Bob Marley ennå. Og når jeg hører han smiler en 16 år gammal tynn gutt med strikkelue full av Bob Marley-buttons et sted bak i hodet mitt.

Samme året dansa og klinte jeg for første gang med ei jente. Åstedet var en kino på Sandane, som alternerte som disko en gang i måneden eller så. Jeg hadde stirra hemingsløst på henne i skjul en god uke eller to, men siden jeg var sjenert hadde jeg ikke fått tommelen ut av ræva lenge nok til å gjøre noe med det.

Men jeg hadde nok ikke vært diskré nok med stirringa. I det første tonene av ”Purple Rain” dura ut i lokalet gjennom to feite Jamo 500 wattere gled en liten jentehånd inn i min og dro meg ut på gulvet. Vist jeg lukker øyene til den sangen er jeg igjen 16 år og stavrer nølende over et slitt tregulv, mens et dårlig lysanlegg blinker i rød og grønt vekselvis. Ingenting avdet betyr noe i forhold til minnet om å være på høyden av puberteten, med en den søteste blondingene i verden i armene sine. Jeg kan ennå huske den lille knekken i hoftene jeg anla for at hun ikke skulle merke hvor påvirket jeg var av parfymen hennes, som luktet sitronaktig, varmen fra kroppen hennes og pusten hennes ved siden av øret mitt. Alt dette ligger i den sangen for meg og venter på neste gang jeg hører den.

Jomfrudommen min mistet jeg senere, til en annen jente. Vi hadde vært i lag seks måneder, og ennå ikke dristet oss utpå. Men en kveld etter en fest satt jeg på The Doors. This is the end, sang Jim Morrison, men der tok han feil. For det var starten. Hun hadde verdens mest enorme hår: Kobberrødt, langt hår som alltid havna i fjeset mitt når vi sov. Hun hadde masse fregner og en søt oppstoppernese. I dag er hun småbarnsmor i en annen kommune, men i hodet mitt er hun alltid ung og bustete på håret.

Metallica får meg alltid til å tenke på den siste ferieturen jeg noensinne tok med familien. 2 dager i bil til Nord-Sverige, med to grinete yngre søsken. Takk Gud for walkman, Metallica og Twisted Sister. Den sommeren knakk jeg også tre ribbebein to dager etter at vi kom frem. Så ferien ble to dager med bading, og tolv dager med tv i leiligheten. Og to vonde dager i bil hjem. Men jeg fikk med meg et par feite album i gevinst.

Frank Sinatra får meg til å tenke på en litt rar sommer der jeg og en kompis gikk arbeidsledig i fem-seks måneder. Av en eller annen grunn brukte vi se video til tidlig morgen, så reiste vi ut for å se på morgentryna til folk som skulle på jobb. Vi cruisa rundt en times tid hver morgen og hørte på Frank Sinatra; sex Pistols og Iron Maiden.

Nick Cave frå meg alltid til å bli trist. Ikke bare fordi det er trist musikk, men fordi jeg oppdaga han i 1990. Det var slutt med min første store kjælighet etter to år, og jeg brukte Nick Cave som det viktigste bedøvelsesmiddelet.

Noen år senere, i 1996 var jeg i ferd med å plukke opp bitene av livet mitt. Året før hadde jeg blitt utsatt for massiv utroskap fra min daværende, jeg hadde blitt uvenner med min beste venn og livet var generelt kjipt. Det prøvde jeg å kurere med massive doser Suedes plater Dog man star og coming up,  alternert med danske Saturnus som dyster og seigt proklamerte Paradise belongs to you. Uten at jeg trodde dem da.

Lista går videre i det uendelige. Det finnes tusenvis av gode artister, og titusenvis av geniale sanger. Antagelig nok til å ikke måtte spille den samme sangen om igjen så veldig ofte det første året.

Så hvorfor i helevete spiller dere stort sett dritt på radioen?

jeg vil høre Bob, Dylan, The Who, Led Zeppelin, Black Sabbath, Ozzy, Seigmenn, Aerosmith, ZZ Top, The Byrds, Elvis, Van Halen, Megadetath, Bryan Adams fra før han gikk ballads, Turboneger, Black Debatth, The Rex, The Sword, The Streets, Steppenwolf, Soundgarden, Slade, Simon and Garfunkle, Beatles, Kinks, Skunk Anansie, Sliverstein, Sex Pistols, Sepultura, Rammstein, Red Hot Chilli peppers av gammalt kaliber, Queen, Radioheada, og Raga, CC Cowboys og Dum Dum Boys, Jokke, Biosphere, Boyd Rice, Cat Stevens, The Cure, Cradle of filth, Judas Priest, Saxon, Manowar, David Bowie, Neil Young, Eagles, Euroboy, Frank Zappa, Gary Moore, Genesis fra før Phil Collins begynte å synge, Talking Heads, Gwar, Hawkwind, Gary Moore, Him, Jefferson Airplane, The Mamas and the papas; Kyuss, Marlin Manson, Mike Oldfield, Mike Patton, Nazareth, Oasis, Blur og mye annet. Men ikke Paris og hennes venniner >:D


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Egil Skallagrimsson21. september 2006, 13:36
Det der innlegget skriver jeg herved ut, og kommer til å ramme det inn og henge det over platespilleren med vinylbunken ved sidenav. :)

Honnør


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Advocatus Diaboli21. september 2006, 13:36
 :bow: :smile-thumb:


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: aiwass21. september 2006, 13:39
Jeg er enig i det meste du sier, men Christina Aguilera (som i grunnen IKKE bør nevnes i samme setning som Britney og Paris) synes jeg er dritbra...


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: UpAndComming21. september 2006, 13:40
Jeg er enig i det meste du sier, men Christina Aguilera (som i grunnen IKKE bør nevnes i samme setning som Britney og Paris) synes jeg er dritbra...


:ohmy:


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: kennyo21. september 2006, 13:43
Jeg er rørt til tårer! Et av tidenes beste innlegg, og ikke bare her innepå TF!  :bow:

*Mimre*  :)

Når det gjelder tyskeren med bart, er det vel bare å kjøre i gang en eller annen Günther-video, så har du pornoen din.  ;)



Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: aiwass21. september 2006, 13:49

:ohmy:

Hun er blant bransjens fremste kvinnelige vokalister, med svært god teknikk og enormt kraftig stemme. Videre synes jeg mange av låtene hennes de siste par årene har vært svært solide og catchy.

Det blir for teit med elitistiske holdninger á la: "Jeg hører ikke på det fordi det er pop", liksom... da har man i grunnen ikke skjønt så mye.

Jeg er rørt til tårer! Et av tidenes beste innlegg, og ikke bare her innepå TF! :bow:

*Mimre* :)

Når det gjelder tyskeren med bart, er det vel bare å kjøre i gang en eller annen Günther-video, så har du pornoen din. ;)



Günther er en genial mann... :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Egil Skallagrimsson21. september 2006, 13:50
Tråden har fått ny adresse. :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Ivrig pingle21. september 2006, 13:50
Jobbet 1,5 år med P4 på radioen!  ::furious::
Helvete på jord mener nå jeg!
Det verste jeg ser er disse jævla P4 merkene på biler.
En på jobben hadde 4-5 stk  ::)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: proteingutn21. september 2006, 13:51
Det mest honnørverdige innlegget jeg har lest på ukesvis! Kunne ikke vært mer enig med deg! :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: kennyo21. september 2006, 13:55
Radio1 klarte prestasjonen å spille samme /"#%&¤# låta 5 - fem ganger i løpet av 1 time! Hvilken? Mener det var Ketchup Song for de som husker denne  :'(. "Heldigvis" var det reklame innimellom...

Nå har jeg heldigvis makta selv over hva jeg skal høre på. Radio1 er ikke en gang med på de forhåndsinnstilte stasjonene mine!  >:(


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: aiwass21. september 2006, 13:57
Jobbet 1,5 år med P4 på radioen! ::furious::
Helvete på jord mener nå jeg!
Det verste jeg ser er disse jævla P4 merkene på biler.
En på jobben hadde 4-5 stk ::)


P4 er himmelen sammenliknet med The Voice...


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Benpressmannen21. september 2006, 14:00
Samme oppgulpet omat og omat og omat....



Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Ivrig pingle21. september 2006, 14:00
Det vil jeg ikke spekulere i!
 :o
Nå ble jeg kvalm!  :-X


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Satser21. september 2006, 14:01
jeg vil høre  Gwar,

Vi har alle våre ungdomssynder Zuul.
Ellers trolig det beste innlegget jeg har lest her inne.  ;D



Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: True21. september 2006, 14:02
Så enig så enig. All musikk som spilles på radio er bare crap! Skal mye til for å få noe ordentlig musikk der. Blir forbanna hver gang jeg kjører bil og skal sette på radioen, men det er bare crap på alle stasjoner. Hører jeg "Stars are blind" en gang til, tror jeg vurder å bli døv her...


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Dan21. september 2006, 14:06
Orker ikke høre på radio jeg heller, er de samme sangene de spiller i flere måneder + at de er dritt dårlige.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Benpressmannen21. september 2006, 14:08
Uansett hvor bra/dårlig en låt måtte være så blir låten vaffal fort værre når den blir spilt ihjel 3-4x i timen dag etter dag, uke etter uke på radioen, tv og hvorhen det måtte være. Noe av det som gjør en låt bra i mine ører er jo nettopp det å rekke å nyte det at du har hørt den, ta vare på minnene, melodien, rytmen fra sangen og bli oversaket over hvor bra den er neste gang du hører den. Dette er vanskelig slik dagens situasjon er, ettersom en ikke rekker å fordøye inntrykkene fra låten du liker/ikke liker før den på nytt blir trødd ned over hodet på deg.

Når det er sagt så er det bare en ting som er værre enn disse rusbrus jentene som ikke kan synge og det er disse guttene som står å gnåler og vræler akkurat slik som en jente...






Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: True21. september 2006, 14:09
^^Ja huff! Spiller den samme dritten om og om igjen. Jeg husker da jeg jobbet i matbutikk og radioen stod på, spilte de kanskje "my hips dont lie" 5 ganger i løpet av dagen jeg jobbet der. Hatet den første gangen jeg hørte den, og var en real pain in the ass alle de utallige andre gangene de spilte den!!!


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: sv121. september 2006, 14:46
må bare få si att hver gang zuul har ett innleg så gleder jeg meg til å lese.du er suveren!!når kommer bok? ;) ::2thumbsup::


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Egil Skallagrimsson21. september 2006, 14:47
The reportable events in a powerlifters life volumes I to X...


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 14:57
Det der innlegget skriver jeg herved ut, og kommer til å ramme det inn og henge det over platespilleren med vinylbunken ved sidenav. :)

Honnør

Takker :)

:bow: :smile-thumb:

 ;D

Jeg er enig i det meste du sier, men Christina Aguilera (som i grunnen IKKE bør nevnes i samme setning som Britney og Paris) synes jeg er dritbra...

Og det skal du få lov til, men jeg endrer ikke mening. Hun hadde kledd en dildo bedre enn en mikk i mine øyne :) takke seg til Tina Turner :)

Jeg er rørt til tårer! Et av tidenes beste innlegg, og ikke bare her innepå TF! :bow:

*Mimre* :)

Når det gjelder tyskeren med bart, er det vel bare å kjøre i gang en eller annen Günther-video, så har du pornoen din. ;)

Takk for det, men nå savner jeg i grunn ikke tyske søttitalsporn nok til å oppsøke den :)


Det mest honnørverdige innlegget jeg har lest på ukesvis! Kunne ikke vært mer enig med deg! :)
Takker :)

Vi har alle våre ungdomssynder Zuul.
Ellers trolig det beste innlegget jeg har lest her inne. ;D

Har du ikke hørt Fucking an animal, Sick of you, Hate love songs og fishfuck? Det er rock and roll det :)

Så enig så enig. All musikk som spilles på radio er bare crap! Skal mye til for å få noe ordentlig musikk der. Blir forbanna hver gang jeg kjører bil og skal sette på radioen, men det er bare crap på alle stasjoner. Hører jeg "Stars are blind" en gang til, tror jeg vurder å bli døv her...

Strikkepinne i hvert øre og så dunke hodet taktfast i veggen :)

Beste innlegget jeg noen gang har lest!!!!!!!!!!!!!! Takk, dagen min ble faktisk bedre.

Honnør!!

Takk for det :)

Uansett hvor bra/dårlig en låt måtte være så blir låten vaffal fort værre når den blir spilt ihjel 3-4x i timen dag etter dag, uke etter uke på radioen, tv og hvorhen det måtte være. Noe av det som gjør en låt bra i mine ører er jo nettopp det å rekke å nyte det at du har hørt den, ta vare på minnene, melodien, rytmen fra sangen og bli oversaket over hvor bra den er neste gang du hører den. Dette er vanskelig slik dagens situasjon er, ettersom en ikke rekker å fordøye inntrykkene fra låten du liker/ikke liker før den på nytt blir trødd ned over hodet på deg.

Når det er sagt så er det bare en ting som er værre enn disse rusbrus jentene som ikke kan synge og det er disse guttene som står å gnåler og vræler akkurat slik som en jente...

Boyband er et onde som jeg engang ikke orker skrive om :(

^^Ja huff! Spiller den samme dritten om og om igjen. Jeg husker da jeg jobbet i matbutikk og radioen stod på, spilte de kanskje "my hips dont lie" 5 ganger i løpet av dagen jeg jobbet der. Hatet den første gangen jeg hørte den, og var en real pain in the ass alle de utallige andre gangene de spilte den!!!

Burde finnes en lov som sier at ansatte ikke skal utsettes for dårlig musikk på arbeidsplassen. Enkelte butikker er jo ren tortur :o

må bare få si att hver gang zuul har ett innleg så gleder jeg meg til å lese.du er suveren!!når kommer bok? ;) ::2thumbsup::

Takk for det. Jeg har en halv en klar, men siste halvdelen lar vente på seg.  :( :)


The reportable events in a powerlifters life volumes I to X...

Jeg er ikke styrkeløfter jeg. bare løfter vekter jeg :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 15:24
Syns faktisk det spilles mye bra på radioen, MEN; hvorfor skal de absolutt spilles mer enn det strengt tatt trengs?

Jeg kunne gjerne hørt på låta til Ravi 2-3 ganger, men så må jeg over til neste sang.

Hvis dere ønsker bra musikk anbefaler jeg Pyro, Tinitus, National Rap Show, Blå tone, og ikke minst DJ friendly! Enormt mye bra på de programmene. For de som bor i Trondheim anbefaler jeg også studentradioen, hver tirsdag klokka 22-23.

Vil tro det er mest på formiddagene det spilles mest dritt.

Problemet er jo at jeg jobber mellom 8-4, vel og merke når jeg ikke monsterspammer diverse forum med yttringer. Så vist vi sier mellom 10-14 i snitt, så er det ikke så mye knas på radioen. Burde egentlig ha hatt en egen kanal. Rock, gammal pop, Metall, blues, country og det beste av rap, soul, klassisk og alt annet jeg liker. 24 timer i døgnet. Programleder. Hele gjengen fra Herreavdelingen, brødrene Schau i lag med Christer Falck og han rare i pyro


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 15:28
Joda, men da må jeg ha høretelefoner på. og det gjør jeg ofte :) Men da går jeg rett på Itunes og moser på med min egen samling


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: DanielF21. september 2006, 15:52
Dette innlegget rørte mitt hjerte :bow:


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: ARH21. september 2006, 16:59
Radioen er noe dritt bare fordi de spiller dritt musikk konstant. Samtlige av mine yndlingssanger som jeg gitt ut i de senere tider har aldri blitt spilt på radio! Hvorfor er det slik? Jo pga den forbanna rappen og pop dritte er så hypp blant fjortissene, som gjør at de ender på top20 lista, aka spilles på radio 24/7!

Den finns mye bra musikk nå til dags også, bare at det er jævlig mye vanskeligere å finne den i og med at den aldri spilles på radio :P


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Litenstor21. september 2006, 17:33
Vanvittig bra innlegg! Utrolig imponert, kjempejobb!

Honnør comming your way!


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: RkD21. september 2006, 17:38
Sitter å laster ned flere av sangene/artistene som ble nevnt i innlegget  ::smile::

Honnør utdelt.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Kikki21. september 2006, 18:01
Fantastisk innlegg, Zuul, som fikk meg til å mimre masse, og så snart jeg er ferdig her skal jeg opp og vaske kjøkken og vaskerom til Tom Waits ... bare fordi det er god musikk!

Takk for flott lesing!!


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 18:23
Dette innlegget rørte mitt hjerte :bow:

Artig å høre :) takk


Kjempeflott innlegg !

Takk for det :)

Radioen er noe dritt bare fordi de spiller dritt musikk konstant. Samtlige av mine yndlingssanger som jeg gitt ut i de senere tider har aldri blitt spilt på radio! Hvorfor er det slik? Jo pga den forbanna rappen og pop dritte er så hypp blant fjortissene, som gjør at de ender på top20 lista, aka spilles på radio 24/7!

Den finns mye bra musikk nå til dags også, bare at det er jævlig mye vanskeligere å finne den i og med at den aldri spilles på radio :P

Sanne ord. Har selv fått veldig sansen for enkelte nye band, men er lett å drukne i all dritten :)

Vanvittig bra innlegg! Utrolig imponert, kjempejobb!

Honnør comming your way!

Takk for den :)

Sitter å laster ned flere av sangene/artistene som ble nevnt i innlegget ::smile::

Honnør utdelt.

Da har du mye godt å se fram til :)

Fantastisk innlegg, Zuul, som fikk meg til å mimre masse, og så snart jeg er ferdig her skal jeg opp og vaske kjøkken og vaskerom til Tom Waits ... bare fordi det er god musikk!

Takk for flott lesing!!

Tom Waits ja, han glemte jeg :o

Favorittene er

Christmas Cards From A Hooker In Minneapolis
The Piano Has Been Drinking (Not Me)
Misery Is The River Of The World
Coney Island Baby

Liker han like godt som skuespiller også, spesielt i Dracula og Down by law



Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Down and coming21. september 2006, 18:26
Fikk utrolig lyst til å stikke ned og legge inn Rolling Stones, Led zeppelin og jimi hendix på mobiltelefonen nå.. :D I tillegg til Iron Maiden som er der allerede... Hørt det nye albumet? Helt klart noe av den beste musikken som har komt ut inyere tid ;)

Edit: Van Halen og the eagles må heller ikke glemmes :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: bjørn`21. september 2006, 18:27
Sitat
jeg vil høre Bob, Dylan, The Who, Led Zeppelin, Black Sabbath, Ozzy, Seigmenn, Aerosmith, ZZ Top, The Byrds, Elvis, Van Halen, Megadetath, Bryan Adams fra før han gikk ballads, Turboneger, Black Debatth, The Rex, The Sword, The Streets, Steppenwolf, Soundgarden, Slade, Simon and Garfunkle, Beatles, Kinks, Skunk Anansie, Sliverstein, Sex Pistols, Sepultura, Rammstein, Red Hot Chilli peppers av gammalt kaliber, Queen, Radioheada, og Raga, CC Cowboys og Dum Dum Boys, Jokke, Biosphere, Boyd Rice, Cat Stevens, The Cure, Cradle of filth, Judas Priest, Saxon, Manowar, David Bowie, Neil Young, Eagles, Euroboy, Frank Zappa, Gary Moore, Genesis fra før Phil Collins begynte å synge, Talking Heads, Gwar, Hawkwind, Gary Moore, Him, Jefferson Airplane, The Mamas and the papas; Kyuss, Marlin Manson, Mike Oldfield, Mike Patton, Nazareth, Oasis, Blur og mye annet. Men ikke Paris og hennes venniner

WORD!! ;D

Kan ikke alle vi på TF sende denne til P4, Kanal 24 osv ;)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: CYC21. september 2006, 18:30
Supert innlegg Zuul :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 18:32
Har ikke hørt det ennå, men skal skaffe både det og siste til Motorhead snarest.

men når det gjelder Maiden er det to skiver som gjelder.

Debutskiva uten navn, også kjent som Iron Maiden "Iron Maiden"

Prowler" (Steve Harris) – 3:52
"Remember Tomorrow" (Paul Di'Anno, Harris) – 5:25
"Running Free" (Di'Anno, Harris) – 3:14
"Phantom of the Opera" (Harris) – 7:05
"Transylvania" (Harris) – 4:06
"Strange World" (Harris) – 5:40
"Charlotte the Harlot" (Dave Murray) – 4:10
"Iron Maiden" (Harris) – 3:31

Og dens etterkommer "Killers"
The Ides of March" (Harris) – 1:45
"Wrathchild" (Harris) – 2:54
"Murders in the Rue Morgue" (Harris) – 4:19
"Another Life" (Harris) – 3:22
"Genghis Khan" (Harris) – 3:06
"Innocent Exile" (Harris) – 3:53
"Killers" (Di'Anno, Harris) – 5:01
"Prodigal Son" (Harris) – 6:11
"Purgatory" (Harris) – 3:20
"Drifter" (Harris) – 4:48
Paul Di Anno var nok en begrenset vokalist, men jeg syns han var sjef. har opplevd han spille gjennom disse to platene live i Volda ;D kanon.

Disse to platene var råere og mer upolerte enn det som kom senere, med en helt fantastisk stemning og musikk. Syns fremdeles disse to er i særklasse det beste de har gjort. Liker man hard rock bør man høre disse :)


WORD!! ;D

Kan ikke alle vi på TF sende denne til P4, Kanal 24 osv ;)

Er redd det ikke ville hjelpe :) Men verdt et forsøk :)

Supert innlegg Zuul :)

takk for det CYC :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Il Gladiatore21. september 2006, 18:40
Dette er det beste innlegget jeg har lest zuulroy. Dette er et innlegg som sidestiller alt annet. Dette fortjente virkelig honnør!


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 19:01
Dette er det beste innlegget jeg har lest zuulroy. Dette er et innlegg som sidestiller alt annet. Dette fortjente virkelig honnør!

Det var snille ord. takk for det :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Lagavulin21. september 2006, 19:28
Vi har nok temmelig lik musikksmak, Zuulroy.
Men er dog også enig med Shemhazai. Lille lekne Christina Aguilera er noen hakk over Britney og Paris.
Uansett, all populærmusikk er ikke håpløs, jeg anbefaler deg å lytte til Gnarls Barkley.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: buajoa21. september 2006, 19:38
Meget bra innlegg :D

Selv er jeg hektet på alt av musikk som har utgangspunkt i Yardbirds og Bluesbreakers. Peter Green på gitar er bare konge!


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Il Gladiatore21. september 2006, 19:41
Er jo faktisk masse moderne metal som holder mål og da. Slik som, Evergrey, Symphony X, Dream Theater, Opeth osv..


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Satser21. september 2006, 20:04
Er jo faktisk masse moderne metal som holder mål og da. Slik som, Evergrey, Symphony X, Dream Theater, Opeth osv..

Disse bandene har vel alle holdt på mer enn 10 år og Dream Theater har vel passert 20 år. Moderne metal blir vel feil i så måte.  :)


men når det gjelder Maiden er det to skiver som gjelder.


Kunne ikke sagt det bedre selv. Di Anno for president.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Il Gladiatore21. september 2006, 20:07
Disse bandene har vel alle holdt på mer enn 10 år og Dream Theater har vel passert 20 år. Moderne metal blir vel feil i så måte. :)

Tenkte på siden zuulroy ikke har tatt de med. At de kanskje var litt for moderne for han. Mulig det ikke er hans sjanger da men..


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 20:33
Vi har nok temmelig lik musikksmak, Zuulroy.
Men er dog også enig med Shemhazai. Lille lekne Christina Aguilera er noen hakk over Britney og Paris.
Uansett, all populærmusikk er ikke håpløs, jeg anbefaler deg å lytte til Gnarls Barkley.

er ikke så ille han, men du får ikke Christina :)

Meget bra innlegg :D

Selv er jeg hektet på alt av musikk som har utgangspunkt i Yardbirds og Bluesbreakers. Peter Green på gitar er bare konge!

jeg elsker tidlig Fleetwood Mac

Need Your Love So Bad
Albatross
Black Magic Woman
Stop Messin' Around (Take 4)
Love That Burns
Need Your Love Tonight
Shake Your Money Maker 
Green Manalishi (With the Two Pronged Crown)
Oh Well
Dragonfly


Og den absolutte favoritten min i alle fall

Man Of The World

Shall I tell you about my life
They say I'm a man of the world
I've flown across every tide
And
I've seen lots of pretty girls
I guess I'vegot everything I need
I would't ask for more
And there's no one I'd rather be
But I just wish that
I'd never been born

And I need a good woman
to make me feel like a good man should     
I don't say I'm a good man   
Oh, but I would be if I could

I could tell you about my life
And keep you amused I'm sure
About all the times I've cried
And how I don't want to be
sad anymore

And how I wish I was in love



Sangen er sykt digg , teksten og stemningen i den er fantastisk. En sang jeg gjerne blir begravd til når den tid kommer :)


Er jo faktisk masse moderne metal som holder mål og da. Slik som, Evergrey, Symphony X, Dream Theater, Opeth osv..

Skikklig metall er og blir bra :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: HITman21. september 2006, 20:57
Fantastisk innlegg!  :D

Dagens popmusikk suger. Sjelen er totalt fraværende, det hele virker så strømlinjeformet og maskinpreget. Og temaet er det samme i de fleste låtene - beskrive paringsritualene (tiurleiken) in da club: Sprengkåte crack-whores som har brukt 3 timer på badet for å pynte seg i anledningen lørdagskvelden og egget hverandre opp på jentevorspiel, skal nå på disco og slå ut håret og stå i ring på dansegulvet og avvise alle de beilende gutta, før de ender til køys med hver sin rappende småkriminelle badboy-nigger.

Britney Spears, Paris Hilton, Pussycat Dolls, Black Eyed Peas, Fergie... - brenn!  >:D  ...og la noen med talent gi oss den musikalske sjel tilbake.

H


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 21:11
Fantastisk innlegg!  :D

Dagens popmusikk suger. Sjelen er totalt fraværende, det hele virker så strømlinjeformet og maskinpreget. Og temaet er det samme i de fleste låtene - beskrive paringsritualene (tiurleiken) in da club: Sprengkåte crack-whores som har brukt 3 timer på badet for å pynte seg i anledningen lørdagskvelden og egget hverandre opp på jentevorspiel, skal nå på disco og slå ut håret og stå i ring på dansegulvet og avvise alle de beilende gutta, før de ender til køys med hver sin rappende småkriminelle badboy-nigger.

Britney Spears, Paris Hilton, Pussycat Dolls, Black Eyed Peas, Fergie... - brenn!  >:D  ...og la noen med talent gi oss den musikalske sjel tilbake.

H

Signert :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 21:58
Husker før: da var det album, ikke singler. en singel var bare noe som kom som perler på en snor for å holde interessen. Store album generte gjerne fire-fem singler, og Thriller hadde vel åtte-ni store singler i sin tid.

Nå til dags virker det som om det bare er om å gjøre å få en hit, og så presser vi ut en plate. For den blir kjøpt selv om det bare er en eller to sanger som er ok, mens resten er ferdigmalt dritt :)

En av de store epokene i mitt liv var midten av åttitallet. Her følger noen av mine favorittplater fra den tiden

hele plata er kanon, og åtte av disse sangene husker jeg som "store" sanger.
"Born in the U.S.A." 1984
"Cover Me"
"Darlington County"
"Working on the Highway" 
"Downbound Train"
"I'm on Fire"
"No Surrender"
"Bobby Jean"
"I'm Goin' Down"
"Glory Days"
"Dancing in the Dark"
"My Hometown"


Bryan Adams: reckless 1984
fem kanonsanger av ti og resten bra.

Ain't Gonna Cry
Heaven
It's Only Love
Kids Wanna Rock
Long Gone
One Night Love Affair
Run To You
She's Only Happy When She's Dancing
Somebody
Summer Of '69
 
 
perfekt stranger med Deep Purple 1984. Sju av ti sanger er kanon.
Knocking At Your Back Door
Under The Gun   
Nobody's Home   
Mean Streak   
Perfect Strangers   
A Gypsy's Kiss   
Wasted Sunsets 
Hungry Daze   
Not Responsible 
Son Of Alerik 

Dette er tre av mine favorittplater, i alle fall fra 1984. Og alle tre er suverne på hver sin måte. Og felles for dem alle: jeg satt dem på, hørte hele og det gjenntok seg gang på gang. Du spolte ikke sånne plater, for hele plata var et helstøpt, gjennomtekt konsept. Det var ikke sånn at ok, der har vi hitten. La oss kjøpe sju sanger av et eller annet byrå, og så klasker vi ut plata >:( Det å lage en plate, heller enn en hit føler jeg er sjelden kunst, selv om System of a Down og Wolfmother levere med Mezmerize og Wolfmother.

Ping Floyd er vel det beste eksempelet jeg har

meddle
animals
Wish you were here
Dark side of the moon
the wall
The final cut

ikke mange hits, men ikke så mange dårlig sanger heller. Solgte i bøtter og spann også, så hits er vel ikke alt man trenger. Vist alle sangene er fantatiske så selger platene.

Iron Maiden og Judas Priest er også gode eksempler
The Number of the Beast
Piece of Mind
Powerslave
Somewhere in Time
Seventh Son of a Seventh Son

Judas på sin side har en lang liste, jeg gidder ikke nevne alle
Turbo
Ram it down
Painkiller

Helstøpte album der plata sto i fokus, ikke enkelte sanger. Du satt dem på, hørte igjenom. Smilte og betynte på nytt.

Det finnes utallige eksempler

Beach Boys:
Superalbumet Pet Sounds, som satte en ny standard for pop.
Smile, som nesten tok knekken på Brian Wilson, men som kom til slutt etter over 35 år in the making.

Beatles med Sgt Peppers lonley hearts club band og Revolver. Trendsettende, psykadelisk og fantastisk bra. Ryktene vil ha det til at når Brian Wilson skulle overgå seg selv på Smile var det Sgt. Pepper som fikk det til å bikke over. han regna med han ikke kunne overgå det.

Meat Loaf med  bat out of hell og Dead Ringer. Sykt og pompøst, og fengende som faen.  :) Solgte i bøtter og spann, Meat Loaf gav alt, holdt på å dø av astma på scenen flere ganger, havna i rettsaker, ble slått konkurs. Lå langt nede før hans slo til bake med et overraskende helstøpt album på nittitallet: bat 2

Cat Steven som satte en standard for pop på syttitallet som vansklig kan overgås. Tea for the Tillerman, Teaser and the Firecat, Catch Bull at Four og Buddha and the Chocolate Box leverte en lang rekke perler, før han gav seg religionen i vold.

Dimmu Borgir setter norsk metall på kartet. hardt og symfonisisk, brutalt og vakkert.
Death Cult Armageddon, Enthrone Darkness Triumphant, Puritanical Euphoric Misanthropia og Spiritual Black Dimensions. fantastisk symfonisk og helskaplig.

og Satyricon. hardt, brutalt, alltid i utvikling og fantastisk aggresivt
Nemesis Divina, Rebel Extravaganza, Volcano, Now, Diabolical: Album etter album av psykt høy kvalitet.

Og helt i andre enden. En Cash på randen av døden slår til og lager American 4- The man comes around. Garantert den beste coverplaten som blir lagd. Johnny Cash er gammal, du kan høre døden komme, men han levere tolkinger av alt fra Nine Inch Nails, Depeche Mode og Eagles. og i alle tilfellene sparker han røv. Suverent.

Skal vi ha mer pop kan man ikke komme unna Simon and Garfunkel.
Wednesday Morning, 3 A.M., Sounds of Silence, Parsley, Sage, Rosemary and Thyme og ikke minst monsteret Bridge over Troubled Water: Perfekte popperler alle som en.

jeg kunne holdt på lenge sånn, men nå stopper jeg for nå :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Bob Paar21. september 2006, 22:07
Har et nytt spørsmål her,musikken som spilles på radio er på topplista over salg.
Hvem er det som kjøper slik musikk?
Det virker for meg at de som har skrevet i denne tråden ikke liker radiomusikk,og jeg tviler alle her kommer fra samme vennegjeng og samfunnslag..?!

Er radiomusikken sånn Se og Hør greie?Der alle kjøper,men ingen vil vedkjenne seg det?! :what:

P.S.Dio(holy Diver,last in line m.m.)Slade(the amazing kamikaze syndrome)Krokus(heart attack,kanskje den beste rock and roll platen som er produsert,men som ikke har kommet helt frem) for å nevne noen.Alle produsert fra begynnelsen til rundt midten av 80 tallet.
Litt senere kom Queensryche med Operation Mindcrime,den bøøør ligge i enhvers platehylle,jeg mener bestemt at det er den beste platen som er produsert EVER! :D


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 22:09
Mye enig med deg her Fast Ford :)

Salg tror jeg det er "mannen i gata som står for" >:(


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Bob Paar21. september 2006, 22:17
Mye enig med deg her Fast Ford :)

Salg tror jeg det er "mannen i gata som står for" >:(
Uansett er det nå noen musikere(hvis man kan kalle de det)som spilles hele dagen som i mine ører høres helt forferdelig ut.
Mener det er en dame som heter Lilly Allen eller noe slikt,bare hør på de 2 sangene de spiller av henne.Jeg synes hun mangler sangstemme helt og musikken,ja det kunne jeg også ha klart uten å overdrive.Det er så fælt å høre på at jeg slår av radioen til naboen på jobb,det blir litt sutring,men jet er bedre det enn denne mjalmingen fra en skadeskutt katten i radioen.

Jeg skal ikke skryte på meg gehør og kompetanse innen musikk,men dette hører  faktisk en døv mann er forferdelig. :P


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Lokomotivet21. september 2006, 22:32
Kampen for å fortrenge listepop til fordel for Motörhead og andre alkoholiserte gladband med ustemte gitarer, whiskeystemme og en fandenivoldsk holdning til tilværelsen støttes 100% !


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 23:19
jeg smiler litt hver gang jeg tenker på et sitat fra Christer Falck. Fra den tiden han drev platebutikk på Aker Brygge. Som de fleste vet er han veldig lite opptatt av listepop, og mer av musikk.

han hadde lært seg en taktikk for å snakke og spytte samtidig, slik at når folk kom inn og spurte etter artistar som han hata. Sånn at han kunne stå og spytte på dem uten at de skjønte det ;D


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: aiwass21. september 2006, 23:28
Det er jo ikke bare R&B- og popmusikken som har svin på skogen i dagens musikkbilde, da--hvis jeg hører så mye som ETT pretensiøst retro-skranglerockband til (evt. ved navn 'The [Flertallsord]', og iført matchende dresser), er jeg redd jeg vil påføre leilighetsinventaret nevneverdige skader...


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. september 2006, 23:34
vist dette bandet attpå til er svensk er det fare for at jeg personlig henter tilbake jamtland og herjedalen :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: aiwass21. september 2006, 23:37
Tja, svensk eller britisk... og med tilhørende talentløst, småsurt gitarspill og skrålende vokal.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul22. september 2006, 08:55
"Vi er så kule rock" :) Ingen stor fan :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul22. september 2006, 10:01
Likte til og med Elektronika før det ble elektronika. Tidlig Floyd, Vangelis og sånne ting :)

Liker Røyksopp og Air også, men vet ikke helt hva sjanger jeg skal kalle det :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul22. september 2006, 12:04
Da snakker vi vel lett om den sveitsiske gruppa

Yello

(http://i77.photobucket.com/albums/j54/zuulman/YELLO.jpg)

Kjøper man denne er det mye fet og gøy musikk

The essential

1. Oh Yeah
 2. The Race
 3. Drive/Driven
 4. Rubberbandman
 5. Vicious Games
 6. Tied Up
 7. Lost Again
 8. I Love You
 9. Of Course I'm Lying
 10. Pinball Cha Cha
 11. Bostich
 12. Desire
 13. Jungle Bill
 14. Call It Love
 15. Goldrush
 16. The Rhythm Divine


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul22. september 2006, 13:28
Skjønner ikke hvordan folk blir likegyldig til musikk heller.  ???

Lacuna Coil er drittøft. Nå kom jeg på mange favoritter her.


As i die med Paradise lost fikk meg i sin tid til å kjøpe alt de hadde.
My Dying Bride var også sjef, og Cannibal Corpse er jo helt sjef.Du snakker om dødsvokal.

Og då Deicide da, som i følge mytologien sin starta dagen med å svi en sølvkors mot panna, opp ned selvsagt, for å brenne vekk alle gode tanker. Tviler litt, men grisefet musikk da. :)

Har faen meg glemt mer kul musikk en radioen spiller :( ;D


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul22. september 2006, 19:50
Denne posten er nydlig. I lag med Widding sin har den fått meg til å komme på mye knask. I morgen blir det powerbenking til gamle klassikere innen metall. Fucking hostile, Walk, Reign in blood, Burn in hell, Detroti Rock city, war machin, turbo, party hard, silvermachine, hell awaits, partenal guidence, orgasmatron, fuel for hatred og mye annet knask.
gleder meg allerede :D

Metallen leve ;D


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Saktemensikkert22. september 2006, 20:13
Jeg synes Hips Don't Lie-hora har sluppet for billig unna i denne tråden: Shakira er ikke verdt sin egen vekt i drit. Fy faen i det mest ramsalte, jævligste helvete, så forbanna jeg blir når jeg hører det satans rxxxhullet åpne kjeften sin.

Og til dere som forsvarer hennes plass i musikkverden med patetiske ytringer som "joda, men jeg skulle gjerne ha...bla, bla, bla med henne" - Det er ikke det vi diskuterer her! Hun forsøpler kulturlivene våre med den så inne i helvetes irriterende tilgjorte stemmen sin og de patetiske liksom-sexye rytmene sine.

Shakira bør omdefineres til terrormål og fjernes fra denne verden. Maria Charey kan gjerne bombes i samme slengen og på samme grunnlag.

Tommelen opp til: Dream Theater, Iron Maiden (fram til '88), Metallica (fram til '88), Tomahawk, Tom Waits, Nick Cave, Rush, Black Sabbath, Megadeth, Slayer, Sepultura (fram t.o.m. Arise), Genesis, Madonna (på 80-tallet), DumDum Boys, Radiohead, Al Di Meola, Pacho De Lucia, Alice In Chains, Scorpions, Bon Jovi (faktisk t.o.m. New Jersey), Yngwie J. Malmsteen, Extreme, Red Hot Chili Pepper (med nød fram t.o.m. Californication), K. M. Myrland, Popol Vuh, Ozzy Osbourne, Black Debbath, TNT, Turboneger, Dimmu Borgir, Shadow Gallery, Razor's X, Pantera, Beatles, Rolling Stones, Yes, Dire Strates, The Doors, Jimi Hendrix, osv, osv, osv.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul22. september 2006, 20:39
Jeg synes Hips Don't Lie-hora har sluppet for billig unna i denne tråden: Shakira er ikke verdt sin egen vekt i drit. Fy faen i det mest ramsalte, jævligste helvete, så forbanna jeg blir når jeg hører det satans rxxxhullet åpne kjeften sin.

Og til dere som forsvarer hennes plass i musikkverden med patetiske ytringer som "joda, men jeg skulle gjerne ha...bla, bla, bla med henne" - Det er ikke det vi diskuterer her! Hun forsøpler kulturlivene våre med den så inne i helvetes irriterende tilgjorte stemmen sin og de patetiske liksom-sexye rytmene sine.

Shakira bør omdefineres til terrormål og fjernes fra denne verden. Maria Charey kan gjerne bombes i samme slengen og på samme grunnlag.

Tommelen opp til: Dream Theater, Iron Maiden (fram til '88), Metallica (fram til '88), Tomahawk, Tom Waits, Nick Cave, Rush, Black Sabbath, Megadeth, Slayer, Sepultura (fram t.o.m. Arise), Genesis, Madonna (på 80-tallet), DumDum Boys, Radiohead, Al Di Meola, Pacho De Lucia, Alice In Chains, Scorpions, Bon Jovi (faktisk t.o.m. New Jersey), Yngwie J. Malmsteen, Extreme, Red Hot Chili Pepper (med nød fram t.o.m. Californication), K. M. Myrland, Popol Vuh, Ozzy Osbourne, Black Debbath, TNT, Turboneger, Dimmu Borgir, Shadow Gallery, Razor's X, Pantera, Beatles, Rolling Stones, Yes, Dire Strates, The Doors, Jimi Hendrix, osv, osv, osv.

 ;D


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: bonaqua22. september 2006, 21:32
FYYYYYYYYY F for et bra innlegg!
Tror dette er det beste innlegget jeg har lest noensinne, uansett nettside!
Helt måløs etter å ha lest innlegget ditt, soleklar honnør.

Dessverre har ikke de tardsne som styrer musikken på sats skjønt at vi ikke VIL ha den masseproduserte oppkastmusikken, og vi blir torturert med Paris, Aguilera, 50 syngecent etc etc.

Vurderer sterkt å trene i mine spygrønne Peltor KID øreklokker (som jeg kjøpte da jeg var 7) neste gang jeg trener, kun for å demonstrere.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul22. september 2006, 22:32
FYYYYYYYYY F for et bra innlegg!
Tror dette er det beste innlegget jeg har lest noensinne, uansett nettside!
Helt måløs etter å ha lest innlegget ditt, soleklar honnør.

Dessverre har ikke de tardsne som styrer musikken på sats skjønt at vi ikke VIL ha den masseproduserte oppkastmusikken, og vi blir torturert med Paris, Aguilera, 50 syngecent etc etc.

Vurderer sterkt å trene i mine spygrønne Peltor KID øreklokker (som jeg kjøpte da jeg var 7) neste gang jeg trener, kun for å demonstrere.

Det absolutt beste i verden, og nå snakker jeg trening her ;), er å kunne trene til egen musikk. hater å vere på senter, og bli tvangsfora med minste felles multiplum for folk flest >:(

 i morgen tidlig skal jeg opp klokka halv ni og spise havregryna mine, klokka ti skal jeg inn i en mørk kjeller, slå på lyset og knuse på i to timer til verdens deiligste metall.

Å få lov til å pine meg selv med tunge vekter til metall, uten sutring fra andre på gymmet er et privilegium :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: bonaqua22. september 2006, 22:38
Det absolutt beste i verden, og nå snakker jeg trening her ;), er å kunne trene til egen musikk. hater å vere på senter, og bli tvangsfora med minste felles multiplum for folk flest >:(

Å få lov til å pine meg selv med tunge vekter til metall, uten sutring fra andre på gymmet er et privilegium :)

Så sant så sant.
Dessverre spiller de Britney og den andre syremusikken så jævlig høyt at jeg må ta musikken min inni noen hørselvern hvis jeg i det hele tatt skal høre min egen musikk uten å bli varig døv.
Det ER så deilig når de skrur av musikken et kvarter før de stenger, og warriors of the world er på full guffe når jeg seigpiner meg selv på de siste reps'ne!  Finnes omtrent ikke bedre følelse! Bare synd at lydkvaliteten er så tynn i headsettet.. :\


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul22. september 2006, 22:39
Kjøpt the plug fra boss feks. Den lager nok lyd i alle fall :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Down and coming22. september 2006, 22:45
Ikke akkurat verdens beste treningsmusikk, men sett på led zeppelin - stairway to heaven... Høyt volum. Så bare kjenner du ilingene i kroppen når den virkelig slår til etter ca fire og et halvt minutt... Helt sykt..


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Saktemensikkert22. september 2006, 22:55
Lo godt nå, he..he.... :)
Men mye rock/metal i den samlingen Saktemensikkert, klart du hater POP.......
Hehe, jeg kunne fortsatt med å føre på A-HA, Gitarkameratene (de EGENTLIGE og ENESTE gitarkamerantene), Coldplay, Lisa Ekdahl, Vamp, Odd Børretzen, Vidar Busk, Bel Canto, Schtimm, Morrisey, White Stripes, Claus Wunderlich, M. A. Numminen, Steve Ray Vaughan, Creation, Eagles, Portishead, Björk, U2 og denslags, så helt fremmed for pop og andre sjangere er jeg ikke. Uten å egentlig tenke meg om listet jeg bare opp det jeg først og fremst har lyst til å høre på et treningsstudio, og ser nå at jeg glemte å føre på Led Zeppelin og Deep Purple.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: bonaqua22. september 2006, 22:56
Slux, jeg vet!
Når soloen begynner føler jeg meg serr som Lee Priest elns (bare at jeg pumper med en brøkdel av vekten...).
Hører forøvrig masse på SOAD, LEd Zeppelin, Manowar, Maiden, Hammerfall, Rammstein og alt annet som får deg til å føles som en superhelt når du trener!


Når det gjelder ørepluggene så er jeg en student med student-økonomi. Dessuten kan jeg nevne at jeg har det største fjortiss-headsettet av dem alle, nemlig koss porta pro som får holde selv om de har fått seg en heftig omgang av sprittusjen og teiprullen.

 Må prioritere og prioriteringene står som følger:

Alpetur > Kosttilskudd > Skolebøker > Dilldall som jeg egentlig ikke trenger


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Shortone23. september 2006, 05:55
For meg som just har krøpet inn i dette forumet, og fortsatt jobber som en gal for å reise meg, så var dette innlegget nyheter denne natten på jobb (i statens tjeneste). Det var deilig å se at noen hadde tatt seg bryderiet med å sette ordene jeg har tenkt, mang en gang, ned på "papiret".

Det er helt fantastisk hvordan det er mulig å spille så mye slushpop, når det er så mye god musikk der ute. Etter en liten time, med signaler som med en frekvens rundt de 100MHz har ruslet gjennom luften, besudlet min antenne og forpestet min radio, er ikke "smaken" av e-stoffer til å overse. Søtt, klissete og produsert av en feit, skjeggete kar med nese for profitt og som må tørke den svette barten når han omgås disse tøsete jentene som ikke kan synge (nok av mannlige artister som stinker også, men her ble det de stakkars jentene som fikk gjennomgå. Skulle det befinne seg noen rødstrømper her inne så må jeg bare beklage.).

Jeg befinner meg heldigvis ikke i en situasjon der jeg må lide meg gjennom time etter uke med hårreisende radiomusikk. Når mine småkresne trommehinner skal settes i sving så faller gjerne valget på noe i min egen dyrekjøpte platesamling. Og det skal alle vite, at den er verdt hver eneste krone.

Vil benytte anledningen til å takke for et makaløst innlegg.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul23. september 2006, 09:23
Når det gjelder ørepluggene så er jeg en student med student-økonomi. Dessuten kan jeg nevne at jeg har det største fjortiss-headsettet av dem alle, nemlig koss porta pro som får holde selv om de har fått seg en heftig omgang av sprittusjen og teiprullen.

 Må prioritere og prioriteringene står som følger:

Alpetur > Kosttilskudd > Skolebøker > Dilldall som jeg egentlig ikke trenger


3 hundringer eller så er ikke store prisen for timevis med lilflig metall rett i øregangen da :)

For meg som just har krøpet inn i dette forumet, og fortsatt jobber som en gal for å reise meg, så var dette innlegget nyheter denne natten på jobb (i statens tjeneste). Det var deilig å se at noen hadde tatt seg bryderiet med å sette ordene jeg har tenkt, mang en gang, ned på "papiret".

Det er helt fantastisk hvordan det er mulig å spille så mye slushpop, når det er så mye god musikk der ute. Etter en liten time, med signaler som med en frekvens rundt de 100MHz har ruslet gjennom luften, besudlet min antenne og forpestet min radio, er ikke "smaken" av e-stoffer til å overse. Søtt, klissete og produsert av en feit, skjeggete kar med nese for profitt og som må tørke den svette barten når han omgås disse tøsete jentene som ikke kan synge (nok av mannlige artister som stinker også, men her ble det de stakkars jentene som fikk gjennomgå. Skulle det befinne seg noen rødstrømper her inne så må jeg bare beklage.).

Jeg befinner meg heldigvis ikke i en situasjon der jeg må lide meg gjennom time etter uke med hårreisende radiomusikk. Når mine småkresne trommehinner skal settes i sving så faller gjerne valget på noe i min egen dyrekjøpte platesamling. Og det skal alle vite, at den er verdt hver eneste krone.

Vil benytte anledningen til å takke for et makaløst innlegg.

Selv takk og velkommen inn i varmen. :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Egil Skallagrimsson23. september 2006, 10:15
http://video.google.com/videoplay?docid=-5628733099857233320&q=crazy+frog


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Saktemensikkert23. september 2006, 12:51
NRK-lisensen går vel kort og greit til NRK; altså både TV og radio. Skal man dra inn dette med NRK og lisens mener jeg man må se på hele registeret, ikke bare P3. Lisenspengene gir oss et befriende krypinn fra komers-kanalenes tanketomme faenskap!

Riktignok spilles det mye av det i denne tråden nevnte dritmusikk, men NRK leverer også klassisk musikk, opera, jazz, rock, skikkelige nyheter, mer seriøse debatter og ellers ting som den store hop er for likegyldig til å være takknemlig for.

Hadde det ikke vært for NRK ville vi vært overlatt til Babloid og Bordell Cæsar, en kulturfattigdom som iallfall ville kvalt meg.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul23. september 2006, 13:19
Nå har jeg vel ikke akkurat betal lisens på en stund, så jeg skal egentlig ikke klage på den :-[ ;D


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Bonnskij23. september 2006, 15:23
Fantastisk innlegg! :bow:
Sjølv om eg tilhøyrer den yngre generasjonen er eg heilt og fullt einig i kvart einaste punkt, honnør ::2thumbsup:: ::2thumbsup::




Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul02. oktober 2006, 19:58

Dette er godt nytt for et gammalt metalhue :)

MTV lanserer metal-program

(VG Nett) «Headbangers Ball» er norske MTVs nysatsning.

Av ALEXANDER NYHAGEN


 
METAL-VJ: Peter Michal Kolstad, alias Pete Evil, er MTV Norges nye VJ. Han leder programmet «Headbangers Ball» Foto: MTV

Les også:
MTV-Charlotte: - Dauer hvis jeg får møte Morrissey (13.06.06)


VG-lista 1958 - 2004
artist album single 
      inneholder starter med   
Lytt til VG Radio!

«Headbangers Ball» huskes nok av mange fra MTV på 80- og 90-tallet med den profilerte VJen Vanessa Warwick.

Nå er programmet tilbake med norsk programleder. Hittil har Charlotte Thorstvedt vært den eneste norske MTV-VJen, men hun får nå selskap av Peter Michal Kolstad (33) - alias «Pete Evil», som skal lede «Headbangers Ball»

Norsk fokus

Kolstad er kjent fra band som Datsun, Hellride og Blood Tsunami - og han ser frem til å ha sitt eget program for å promotere norsk og skandinavisk metal.

- Det blir nok hardere enn det gamle «Headbangers Ball» - jeg vil fokusere mye på norsk musikk, og prøve å drive litt opplysningsvirksomhet overfor unge i dag, sier Kolstad når VG Nett treffer ham under lanseringen av programmet på rockepuben Last Train i Oslo.

Les blogger og blogg selv om MTV på VG blogg!

God magefølelse

 
METAL-FAN: VG Nett møtte Peter Michal Kolstad da MTV lanserte sitt nye program «Headbangers Ball». Foto: Alexander Nyhagen
Kolstad har allerede spilt inn to programmer, og TV-debuten får han 6.oktober.
- Magefølelsen er god - selv om jeg ikke har noe TV-erfaring fra før falt det seg ganske naturlig for meg å stå foran kameraet.

Tilværelsen som kjendis har Kolstad et avslappet forhold til.
- Det har jeg ikke tenkt så mye på ennå. Men nå blir jeg i hvert fall kjent for noe jeg kan stå for, sier han.

Kanalasjef Marit Kringstad i norske MTV har stor tro på programmet.
- Tusener av sulteforede metal-fans kan glede seg over at vi nå bestemmer programmer og musikk helt spesielt for det norske markedet. MTV skal ikke bare satse «mainstream», men også vise bredden i musikken, sier hun.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: bonaqua02. oktober 2006, 23:17
såg den jeg også.
Har vel bare et ord å komme med til den; KOOOONGE!


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul05. oktober 2006, 15:23
Faen så lei man blir tungt roterte sanger. I dag har jeg vært på kontoret det meste av dagen, og har fått ny versjonen av forelska i lærerern av the kids tre ganger.

Er det noen som liker den >:( ?


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Shortone05. oktober 2006, 23:27
Var i utdrikningslag til søskenbarnet mitt for en tid tilbake og han måtte spille inn sin egen versjon av denne sangen. Svært så underholdende egentlig, men rent bortsett i fra denne lille artigheten så kan hele sangen gjerne selvantenne, brenne ut og bare bli en liten haug av aske i historien (hvis en sang kan ta fyr da :what:)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: bjørn`05. oktober 2006, 23:30
Faen så lei man blir tungt roterte sanger. I dag har jeg vært på kontoret det meste av dagen, og har fått ny versjonen av forelska i lærerern av the kids tre ganger.

Er det noen som liker den >:( ?

Finnes noen unntak av roterte sanger som er bra, men den forelska i læreren-versjoenn er helt elendig!!!


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: aabbcc06. oktober 2006, 23:25
.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Påltergeist06. oktober 2006, 23:29
Faen så lei man blir tungt roterte sanger. I dag har jeg vært på kontoret det meste av dagen, og har fått ny versjonen av forelska i lærerern av the kids tre ganger.

Er det noen som liker den >:( ?

Jeg kan forsikre deg om at du ikke er i nærheten av å hate den sangen halvparten så mye som meg. Graden av hat skyldes påskejobbingen som vakt i Oppdal (med Hr.Thyve) -- der hvor man stadig tror at "Forelska i lærern" er en tidløs klassiker.

Èn ting er at de spiller den hver jævla kveld, men det blir fryktelig mye verre når Dag Ingebritsen selv spiller sangen to ganger live,  inne i et kaotisk og overfylt after ski-telt! For ytterligere å pine min sjel var det også to lokale band som fremførte coverversjoner av låten samme dag.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul07. oktober 2006, 00:14
psssss... livemusikk, en mann med kampsporterfaring. Der du ser problem ser jeg en mulighet ;D


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Kengdal08. oktober 2006, 12:06
Honnør for knall innlegg. Rock For Life ::headbang::


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: ole-idole08. oktober 2006, 23:50
zuulroy  Honnør til deg for et godt innlegg ass :) heheh lo godt under lesingen. :)


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: spineshank25. oktober 2006, 07:27
Jeg er enig i det meste du sier, men Christina Aguilera (som i grunnen IKKE bør nevnes i samme setning som Britney og Paris) synes jeg er dritbra...

aguilera, hilton og spears er av samme ulla. ingen av disse jentene er der de er i dag kun på grunn av sine musikalske ferdigheter. om aguilera er så bra som du sier, så hadde hun ikke trengt å kle og oppføre seg som et ludder for å selge musikken sin. sex selger, og det vet disse jentene meget godt.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Lundern8925. oktober 2006, 07:40
aguilera, hilton og spears er av samme ulla. ingen av disse jentene er der de er i dag kun på grunn av sine musikalske ferdigheter. om aguilera er så bra som du sier, så hadde hun ikke trengt å kle og oppføre seg som et ludder for å selge musikken sin. sex selger, og det vet disse jentene meget godt.

Men Christina Aguilera er vell da den eneste ludderet som faktisk kan synge.


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul25. oktober 2006, 09:13
Sikkert mange av dem, men det hadde vært bedre om de ikke gjorde det likevel


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Saktemensikkert25. oktober 2006, 09:26
...sex selger, og det vet disse jentene meget godt.
Man kan jo være en dyktig musiker og spille på sex. Mange ser ut til å akseptere Madonna, og hun har jo ikke akkurat vært den mest påkledde opp gjennom tidene.

Det som er ille er når artister ikke kan framføre musikk, men likevel selge skiver i hopetall. Maria Charey (staves?) ligger jo bare der og klynker og peser, men er da jevnlig på MTV. FYSJ!


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul25. oktober 2006, 10:12
Jeg syns det er greitt med artister som selv lager musikken og framfører den. Og der har vel Madonna vært i en helt annen liga enn mange av dagens kvinnelige artister i popklassen


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: spineshank26. oktober 2006, 09:02
Men Christina Aguilera er vell da den eneste ludderet som faktisk kan synge.

jenta kan synge, men hadde hun vært like populær om hun hadde vært mindre pen og vist mindre hud?


Tittel: SV: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul26. oktober 2006, 09:46
Jeg tror jeg med 100 prosent sannsynlighet kan si at utseende er alfa og omega i det segmentet hun leker i


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Gaffel08. desember 2006, 16:55
bra innlegg :) Honnør


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul08. desember 2006, 17:49
takker :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Gen-i-alt08. desember 2006, 17:54
Jeg tror jeg med 100 prosent sannsynlighet kan si at utseende er alfa og omega i det segmentet hun leker i

World idol anyone? Ikke det at vi har sett mye til kurt siden... Men har man et utrolig talent tror jeg likevel man kan komme langt. Mange som ikke velger musikken etter hvor hot artisten er. Men sant, mange av popjentene ville ikke blitt kjent i det hele tatt hadde det ikke vært for utsende og små klær.


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul08. desember 2006, 17:56
Selvfølgelig finnes det et tonn med musikk som ikke selger på looks. Men Cristian hadde neppe vært der hun er om ikke hun så bra ut. :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Gen-i-alt08. desember 2006, 18:02
Selvfølgelig finnes det et tonn med musikk som ikke selger på looks. Men Cristian hadde neppe vært der hun er om ikke hun så bra ut. :)

wuhu...... sheman  :P Sant som du sier. Kropp selger, ingen tvil om det..


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul08. desember 2006, 18:13
hehe. Er vel liten tvil om kjønn der, så den tar jeg på min kappe :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: aiwass08. desember 2006, 19:10
At hun opererer på en arena som vektlegger utseende, er nok riktig, men jeg ser ingenting i veien for at hun også kunne ha etablert seg som sangdiva uten å ha utseendet med seg. Aretha Franklin, for eksempel, er som kjent ikke noe sexsymbol. Et gjennombrudd i musikkbransjen har dessuten LANGT mer med kontakter å gjøre, eventuelt å bli 'oppdaget', enn utseende. En skal være temmelig stygg før sminkørene og stylistene ikke lenger klarer å produsere noe visuelt markedsførbart (jfr. Ashlee Simpson, Kelly Osbourne, Lindsay Lohan).


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul08. desember 2006, 20:17
Så skal det sies at Aretha så bedre ut før, ikke noe superdame, men likefullt. I tillegg opererte hun i en tid før MTV, plastikkurgi, motepress osv. I de dager ble man i mye større grad dømt for talent og musikalitet, framfor mer overflatiske egentskaper.

Det skjedde et enormt skille på åttitallet. Når MTV og musikkvideoen begynte å prege musikkverden i mye større grad. Milli Vanilli skandalen er vel det beste eksempelet, der to pene gutter ble henta inn for å mime til musikken.

Boyband, puppemodeller med platekontrakt og senere diverse realitybaserte program der man kan bli stjerne handler sjelden om den med mest talent, selv om det ofte skjer ved et uhell. Robbie Williams feks, som viste seg å være en stor entertainer selv om resten av gutta sank som en sten når solotiden var inne. My i likhet med konstruerte grupper som Spice Girls, som klarte seg bra med hypemaskina i ryggen, men falt helt sammen på egen hånd.

En annen ting som er annerledes i dag er levetid og tallet på gode låter. En singel er ofte nok til å breake en artist i dag, og så flyter de på den så lenge som råd, før de dør hen. Før bygde man en artist over tiår, med fokus på album. Fansen voks opp med banda, fordi de utvikla seg over tid. Som Beatles, Maiden, Bruce Springsteen osv. De fleste artister i dag vokser ikke med fanbasen sin, de leverer den samme dritten gang på gang. En hit for å lokke kidsa, og ferdig med det. Tviler på Lindsay og Britney vil ha fans som er tretti om ti år, men det kan hende de klarer å rekrutere nye tweens og teens. Men noen Madonna blir ingen av dem.

Selv savner jeg de gamle rockbanda som leverte store konseptalbum. Pink Floyd, Genesis, YES, Vangelis, Iron Maiden, Black Sabbath, Led Zeppelin, The Doors, Megadeath, MEtallica, Van Halen..osv. De lagde den musikken de selv likte, og vist folk likte det også så var det en god ting.

Akk ja, nå høres jeg ut som jeg er 120
 ;D


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul23. desember 2006, 12:06
Hmm. Kunne tenkt meg en Slayerversjon av Last Christmas. Det måtte funka bra ;D


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: lallemann02. januar 2007, 17:52
Minst 5 ganger daglig sender de "Smack that" på gymmen....
Fytte F jeg blir gal...

Men det blir ikke bedre når fattern også skal på gymmen og kjører meg, for DA blir det 20 min med Bob Dylan :(

Kan de aldri sende klassikere fra Ice Cube, DMX, Method man, Ludacris, Redman, NWA osv :(

Lei av all den Akon og 50 Cent skiten de sender nå.


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Lille blod apen02. januar 2007, 18:11
Bra innlegg *gir honnør til zuulroy*     
Gymmet sender så mye drit musik så jeg blir gal takk og pris får at Mp3 min er fylt opp med iron maiden, manowar og få av de brae av nå dagens sanger:D skal ta å laste ned noen sanger fra de artistan du skrev Zuulroy ser ut som du har en god smak får musik ::biggrin::


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul02. januar 2007, 18:28
jeg har best smak i hele verden, i alle fall om du er meg. ;D


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Nystad02. januar 2007, 18:42
Du har ikke så verst smak nei. Konseptalbum er genialt. Hører på Queensÿches Operation Mindcrime as we speak. Smack that ja. Hvem vil høre på en hiphop fyr synge smack that 50 ganger med den homostemmen?


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul02. januar 2007, 20:09
Fin plate. den fikk vel nettopp en oppfølger?


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Cheeky Monkey02. februar 2007, 19:20
Musikk ja, det er viktig i en Spøkelseskladderinnes liv.

Jeg har med den svære klumpete Creativen min overalt. Hvis jeg skal gå mer enn 20 meter trenger jeg "soundtrack" på øret.

Jeg liker alt fra Refused til Røyksopp. Mener selv at jeg har verdens beste musikksmak. Det er noen sanger som henger igjen og som passer til visse situasjoner...


Benke:
Ich Will av Rammstein
Ace of Spades- Motorhead

Sminke meg når jeg skal ut/fest:
Kim Wilde- Keep me hanging on
Sisters of Mercy-Temple of Love

Deppe:(typ kjærlighetsorg)
Jeff Buckley-generelt
Chris Isaak generelt
Sade- No Ordinary Love

Weltsmertz(skrives det sånn):
Velvet Underground og Johnny Cash
Danzig-Blood and Tears
Streets of Philadelphia- Springsteen
Severed garden- Jim Morrison

Bøy:
Danzig- Long way back from Hell

Dramatisk humør:
Karma-Kamelot
Raining Blood-Slayer

Sex

Type 1:
This is hardcore-Pulp

Type 2:
Laichzeit-Rammstein

Type 3:
99 problems- Jay-Z

Sommer i parken:
Paradise City- Guns 'n' Roses

Dansegaranti:
Innonsence. McKenzie fet. Jessy



På vei til trening:
Witness the Fitness- Roots Manuva

Danse helt vilt så jeg får hold:
Bombs over Bagdad- Outkast

Drømme at jeg var råflink coutrysangerinne og synge:
I'm the one- Danzig

Favoritt-Marley
Could You be Loved

Før snowboard:
Post Blue- Placebo

Gåsehud introer:

Teenage Wasteland- The Who
Age of Pamperius- Turboneger
Riders on the storm- Doors

Temasanger som alltid kommer til å være med meg:
Move on up med-Curtis Mayfield (lange versjonen)
Raining Blood-Slayer
Stay of these roads- A-ha
Rather Be Dead- Refused
Liza and Louise-NOFX
Twist in my sobriety- Tanita Tikaram
First we take Manhattan( er det tittelen)- Cohen
Add it Up- Violent femmes
J'taime ....- Serge Gainsbourg

Nei nå må jeg slutte....






Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul02. februar 2007, 20:18
Musikk ja, det er viktig i en Spøkelseskladderinnes liv.

Jeg har med den svære klumpete Creativen min overalt. Hvis jeg skal gå mer enn 20 meter trenger jeg "soundtrack" på øret.

Jeg liker alt fra Refused til Røyksopp. Mener selv at jeg har verdens beste musikksmak. Det er noen sanger som henger igjen og som passer til visse situasjoner...


Benke:
Ich Will av Rammstein
Ace of Spades- Motorhead

Sminke meg når jeg skal ut/fest:
Kim Wilde- Keep me hanging on
Sisters of Mercy-Temple of Love

Deppe:(typ kjærlighetsorg)
Jeff Buckley-generelt
Chris Isaak generelt
Sade- No Ordinary Love

Weltsmertz(skrives det sånn):
Velvet Underground og Johnny Cash
Danzig-Blood and Tears
Streets of Philadelphia- Springsteen
Severed garden- Jim Morrison

Bøy:
Danzig- Long way back from Hell

Dramatisk humør:
Karma-Kamelot
Raining Blood-Slayer

Sex

Type 1:
This is hardcore-Pulp

Type 2:
Laichzeit-Rammstein

Type 3:
99 problems- Jay-Z

Sommer i parken:
Paradise City- Guns 'n' Roses

Dansegaranti:
Innonsence. McKenzie fet. Jessy



På vei til trening:
Witness the Fitness- Roots Manuva

Danse helt vilt så jeg får hold:
Bombs over Bagdad- Outkast

Drømme at jeg var råflink coutrysangerinne og synge:
I'm the one- Danzig

Favoritt-Marley
Could You be Loved

Før snowboard:
Post Blue- Placebo

Gåsehud introer:

Teenage Wasteland- The Who
Age of Pamperius- Turboneger
Riders on the storm- Doors

Temasanger som alltid kommer til å være med meg:
Move on up med-Curtis Mayfield (lange versjonen)
Raining Blood-Slayer
Stay of these roads- A-ha
Rather Be Dead- Refused
Liza and Louise-NOFX
Twist in my sobriety- Tanita Tikaram
First we take Manhattan( er det tittelen)- Cohen
Add it Up- Violent femmes
J'taime ....- Serge Gainsbourg

Nei nå må jeg slutte....






Hvordan kan du nevne 3 sanger med Danzig og ikke ha med How the gods kill :o ?


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul02. februar 2007, 20:20
Jeg tipper at jeg er ganske uvanlig i at jeg nesten ikke hører på musikk i dag, og hører ikke på radio eller ser på TV. Eneste musikken jeg hører på jevnlig er en plate fra en sær film (Ghost in the Shell I), dvs. slike ting som japanske trommer og damekor, når jeg jobber med hobbyforskningen min. Musikken og kaffekoppen trigger forskningsmodus. Tidligere hørte jeg på musikk på CD når jeg trente. I dag hører jeg på det de spiller på treningsenteret, og heldigvis er det stortsett bra, selv om jeg i utgangspunktet mener at unntakene i form av R&B-ballader ikke hører hjemme på treningstudio. Dersom jeg tilfeldigvis er ute på byen foretrekker jeg musikk som er mer enn 3 år gammelt og da får jeg som regel en veldig god følelse og kroppen får lyst til å bevege seg. Musikk er et av de beste eksemplene på hvordan man kan skifte sinnstemning på et blunk. Det er helt utrolig.

Jeg ville definitivt sagt du var en uvanlig mann, på mange felt, og det mener jeg positivt. Når det gjelder å kutte ut medier i stor grad tror jeg faktisk det er en motreaksjon mange flere kommer til å tilnærme seg i framtiden som en reaksjon på all støyen man møter i dagens samfunn i form av radio, tv, musikk i offentlige rom osv.
har selv blitt mye mer bevist, og ser mindre og mindre fjernsyn. Det jeg ser kjøper jeg heller og ser når det passer meg.


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Nystad02. februar 2007, 20:21
Fin plate. den fikk vel nettopp en oppfølger?
Ja. Oppfølgeren Operation Mindcrime II er ganske bra den også.


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Cheeky Monkey02. februar 2007, 21:15
Hvordan kan du nevne 3 sanger med Danzig og ikke ha med How the gods kill :o ?

Jeg er ikke eierinne av Danzig 3. Har ikke hørt noe særlig på den, men nå som du sier det så skal jeg løpe og kjøpe


Generelt måtte jeg slutte for det er så sykt mye musikk som er viktig for meg.

Iron Maiden
Sonic Youth
Marvin Gaye
Nå for tiden har Type O Negative( The four dicks from Brooklyn) en revival hos meg....det er så mange.

Men Glen Danzig er elskbar, bare jeg hadde vært 1.55. Og så liker han å løfte! Og stemmen...akk og ve.

Og forresten "Dirty Black Summer" fra Danzig 3 elsker jeg så noe har jeg vel fått med meg fra plata..


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul02. februar 2007, 23:12
Danzig er sjef, selv om han vist fikk juling av en spjæling for litt siden.  :oOg How the gods kill er den sjefeste sangen av de alle :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Lars H03. februar 2007, 19:41
Ok, på tide å blåse ut litt damp. Jeg hater norsk radio. Har ikke hørt frivillig på radio på mange år, og hadde det egentlig fin i den ordningen. Men så skjedde det noen endringer på jobbe, nemlig nytt lokale. Før det hadde eg heimekontor og deretter kontor med skyvedør ut til de andre i firmaet.

Som hører på radio. Og nå hører jeg også på radio. Og konklusjonen etter fire mnd er: Gud bevare meg vel hvor mye drittmusikk som går på radio!
Hva faen skjer egentlig med musikken? Det er vår generasjon og opp som har makta, pengen og råderetten over det meste, og likevel ser det da vitterlig ut som eteren er bestemt av pubertale drittunger på jakt etter det next big thing.
Når man ser på videoer med Britney, Paris, Christina og andre av dagens popdamer er det to ting som raskt slår enn: Heisan, porno på fjernsynet. Men musikken har blitt dårligere. Det mangler bare en dildo og en tysker med bart så har vi det som passerte som porr for 20 år siden.

Det finnes bare to typer mennesker som kan finne glede i Paris Hilton sine musikalske forsøk på å rævpule verden for et par kroner til: Den ene er unge jenter som desperat vil være som Paris. Den andre er unge gutter som desperat vil ligge med henne. Men det skal hun ha, det er et talent i seg selv å få folk til å cashe ut dollars i brutalt tempo for bare en ting, og en ting alene: Hennes evne til å være kjendis. Hun er så kjent for å være kjent at folk betaler henne for å møte på fester, for å spille i filmer og for å synge. Og tusen andre ting.
Jeg sier ikke at ting var bedre før: Samantha Fow, Sabrina, New Kids on the Block og mange, mange andre onaniobjekt for tweens, teens og ungdom har alltid, og vil alltid finnes.

Men må vi så til de grader tortureres som i dag?

Musikk skal være lidenskap, glede, brutalt psykende, symfonisk vakkert og engasjerende. Og mange andre ting. Men ikke likegyldig, tanketomt og torturerende dårlig.

Det verste er at det finnes så ufattelig mye digg musikk der ute. Og nei, jeg er ikke en snever satan som hater pop, og kun skal ha metall. Jeg liker hele forbanna spekteret. I starten likte jeg stort sett rock, og jo hardere jo bedre. Men etter hvert som nye former for musikk banka på lære jeg å like stadig mer.

Waylon Jennings, Kris Kristoffersen, Willy Nelson og spesielt Johnny Cash lærte en tidliger countryhater å sette pris på outlawcountry, både hver for seg og sammen.

Motorhead og White Stripes fikk en mann som var glad i symfonisk musikk ala Vangelis til å innse at alt man trenger for å lage en massiv vegg av lyd er et par tre stykker som gir alt de har og litt til.

Leonard Cohen lærte meg at man kan si mye selv om man er lavmælt. Og senere lærte Jeff Buckley meg at man kan alltid gjøre ting bedre enn originalen, så lenge man har sjel og egenart.

Før han ble riv ruskende gal viste Brian Wilson at 3 minutter pop kunne skrives inn i evigheten så lenge det ble gjort smart og med både hjerte og sjel til stedes.

Satiricon traff meg med et smell i 1996 og fikk meg til å innse av vilt brutalt musikk kan være utrolig vakkert, om man bare lytter.
Screaming Jay hawkins og The Blues brothers fikk meg til like blues, og senere kom flere til.

Og lista fortsetter. Jeg kunne ramset opp singersongerwriter Robert Wyatts ufattelig rare lavmælte musikk, feks sangen Goccia med Cristina Dona, Det rare kollektivet Current 93 som driver med goth et sted lang til venstre for selveste Nick Cave.

Jeg liker kjærligheten Bach streber etter å beskrive til sin Guddommelige inspirator gjennom mektige orgelpiper, men jeg synes også Kurt Cobain, Faith No More og Alice in Chains er kanonbra.

Beethovens femte og niende symfoni er mektig, lidenskaplig og stormende vakkert. Men man trenger ikke det vær dag. Av og til trenger man heller Kate Bushs rare univers.

Blir gammal
Jeg hører ikke like ofte på musikk som før av mange grunner. Enten man vil det eller ei vokser man opp. Og en dag er bilen og trening hovedkanaler for musikk. Derfor elsker jeg lange bilturer på egen hånd. Heldigvis har jeg både jobb som krever en del kjøreturer, og bor i et fylke der det som oftest går et par timer når man først skal et sted.

Da laster jeg opp bilen med masse digg: Jimi Hendrix; Janis Joplin og alle andre døde rockere fra 60-70 tallet, Bruce Springsteen, Tom Petty og resten av gjengen fra åttitallet. Grungen på nittitallet og gammal pop hører med. Litt country, men ikke for mye. Og selvsagt knask som Meatloaf, Pink Floyd, Fleetwood Mac, men helst fra gamle dager, og dugelig med metall fra den tida da menn gikk med trikot og hadde langt hår. Og helst litt sterkere lut også. Dimmu Borgir, Satyricon og deres svartsynte venner.

Og selvsagt dukker det støtt og stadig opp nye og positive venner i ny musikk også. Av positive ting i den senere tid står System of A Down og Wolftmother knallstøtt. Sistnevnte får meg alltid til å tenke på hardrockens barndom med Sabbath, Zeppelin, Hendrix, Thin Lizzy og en hel masse annet knask, samtidig som det låter nytt og frisk. Og det gir håp om at det beste ikke er over.
Men etter hvert som man blir eldre og mer blasert må man bittert innse at livet ikke alltid gir det samme kick som før.

For det var det musikk var for meg før. Et realt kick. Enkelte sanger, grupper og møter står som spikra fast i skallen til evig tid.

Mitt aller første møte med musikk som har satt spor etter seg var når jeg var ni år gammal. Jeg Søsteren min var fire år yngre og siden jeg ikke ble ansett som barnepassmateriale den gang hadde vi  barnepike. En helg hun var borte fant jeg en kassett. På den sto det The Wall, Pink Floyd. Nysgjerrig som jeg var satt jeg den på, og verden ble aldri den samme. Jeg sleit ut kassetten, og har senere kjøpt den både på kassett, LP, CD, video og dvd. Og sikkert i enda et format om det kommer.

Det året jeg var tolv kjøpte jeg min første LP. Merklig nok var det Thriller med Michel Jackson, som kjent var han stor i 1983 og utover. Selv om jeg likte plata ble det min siste Michaelplate.
Den første kassetten jeg kjøpte var AC/DC med fly on the wall, når jeg var tretten.

Det høres sikkert fjernt ut for folk av i dag, men jeg hadde faktisk ikke eget anlegg før det. Ikke var det anlegg heller, det var en liten mono kassettspiller, anlegget kom først året etter når jeg ble konfirmert. 

Selv på den lille kassettspilleren med monolyd hørtes det fett ut. Kommer aldri til å glemme følelsen av å ligge på senga si med all verdens ungdom og opprør boblene inne i seg mens tittellåten Fly on the wall ble vest ut av en rå vokalist. Det var ikke bare musikken, men gleden over å ha musikken i min makt: Til å høre når jeg ville. Ikke noe selvfølge i en verden uten MTV, og med bare NRK. Og stereoanlegg til foreldre i stua, der alt annet enn Elvis var støy.

I rask rekkefølge ble min musikalske verden utvidet til Iron Maide, Kiss, Black Sabbath og mye annet knask.

Året etter kom stereoanlegget i hus. I mangel på noe bedre å spille på platespilleren lånte jeg Beethovens samlede verker hos stefaren min og spilte. Og oppdaga til min store forbauselse at jeg likte symfoniene hans. Selv om jeg aldri tilsto det.
 
Musikk er minner, og jeg har tusenvis av dem. Feks å sitte med en kompis og høre på Gillan and Glover fra Deep Purple sitt soloalbumet ”Accidently on Purpose” . Det kom i 1988, og var fast inventar på alle fester vi var på det året. Litt over et år senere tok han livet av seg, men hver gang jeg hører en sang fra den plata seg jeg for meg en 19 år gammal gutt med langt hår, livet foran seg og en rå latter når han fortalte om planene for akkurat den kvelden.

I 1986 hadde jeg en narkoman kompis som var flytta til Gloppen for å komme unna narkomiljøet i Moss. Tror ikke det gikk så bra, rykter sa noen år senere at han overdosa. Jeg vet ikke, møtte han aldri igjen. Men i ti mnd fant vi et fellesskap på en liten plass der vi var outsidere på hver vår måte. Og Viktigst av alt for han var å overbevise meg om at Bob Marley var den eneste man trengte av musikk. Den kjøpte jeg aldri, men jeg digger Bob Marley ennå. Og når jeg hører han smiler en 16 år gammal tynn gutt med strikkelue full av Bob Marley-buttons et sted bak i hodet mitt.

Samme året dansa og klinte jeg for første gang med ei jente. Åstedet var en kino på Sandane, som alternerte som disko en gang i måneden eller så. Jeg hadde stirra hemingsløst på henne i skjul en god uke eller to, men siden jeg var sjenert hadde jeg ikke fått tommelen ut av ræva lenge nok til å gjøre noe med det.

Men jeg hadde nok ikke vært diskré nok med stirringa. I det første tonene av ”Purple Rain” dura ut i lokalet gjennom to feite Jamo 500 wattere gled en liten jentehånd inn i min og dro meg ut på gulvet. Vist jeg lukker øyene til den sangen er jeg igjen 16 år og stavrer nølende over et slitt tregulv, mens et dårlig lysanlegg blinker i rød og grønt vekselvis. Ingenting avdet betyr noe i forhold til minnet om å være på høyden av puberteten, med en den søteste blondingene i verden i armene sine. Jeg kan ennå huske den lille knekken i hoftene jeg anla for at hun ikke skulle merke hvor påvirket jeg var av parfymen hennes, som luktet sitronaktig, varmen fra kroppen hennes og pusten hennes ved siden av øret mitt. Alt dette ligger i den sangen for meg og venter på neste gang jeg hører den.

Jomfrudommen min mistet jeg senere, til en annen jente. Vi hadde vært i lag seks måneder, og ennå ikke dristet oss utpå. Men en kveld etter en fest satt jeg på The Doors. This is the end, sang Jim Morrison, men der tok han feil. For det var starten. Hun hadde verdens mest enorme hår: Kobberrødt, langt hår som alltid havna i fjeset mitt når vi sov. Hun hadde masse fregner og en søt oppstoppernese. I dag er hun småbarnsmor i en annen kommune, men i hodet mitt er hun alltid ung og bustete på håret.

Metallica får meg alltid til å tenke på den siste ferieturen jeg noensinne tok med familien. 2 dager i bil til Nord-Sverige, med to grinete yngre søsken. Takk Gud for walkman, Metallica og Twisted Sister. Den sommeren knakk jeg også tre ribbebein to dager etter at vi kom frem. Så ferien ble to dager med bading, og tolv dager med tv i leiligheten. Og to vonde dager i bil hjem. Men jeg fikk med meg et par feite album i gevinst.

Frank Sinatra får meg til å tenke på en litt rar sommer der jeg og en kompis gikk arbeidsledig i fem-seks måneder. Av en eller annen grunn brukte vi se video til tidlig morgen, så reiste vi ut for å se på morgentryna til folk som skulle på jobb. Vi cruisa rundt en times tid hver morgen og hørte på Frank Sinatra; sex Pistols og Iron Maiden.

Nick Cave frå meg alltid til å bli trist. Ikke bare fordi det er trist musikk, men fordi jeg oppdaga han i 1990. Det var slutt med min første store kjælighet etter to år, og jeg brukte Nick Cave som det viktigste bedøvelsesmiddelet.

Noen år senere, i 1996 var jeg i ferd med å plukke opp bitene av livet mitt. Året før hadde jeg blitt utsatt for massiv utroskap fra min daværende, jeg hadde blitt uvenner med min beste venn og livet var generelt kjipt. Det prøvde jeg å kurere med massive doser Suedes plater Dog man star og coming up,  alternert med danske Saturnus som dyster og seigt proklamerte Paradise belongs to you. Uten at jeg trodde dem da.

Lista går videre i det uendelige. Det finnes tusenvis av gode artister, og titusenvis av geniale sanger. Antagelig nok til å ikke måtte spille den samme sangen om igjen så veldig ofte det første året.

Så hvorfor i helevete spiller dere stort sett dritt på radioen?

jeg vil høre Bob, Dylan, The Who, Led Zeppelin, Black Sabbath, Ozzy, Seigmenn, Aerosmith, ZZ Top, The Byrds, Elvis, Van Halen, Megadetath, Bryan Adams fra før han gikk ballads, Turboneger, Black Debatth, The Rex, The Sword, The Streets, Steppenwolf, Soundgarden, Slade, Simon and Garfunkle, Beatles, Kinks, Skunk Anansie, Sliverstein, Sex Pistols, Sepultura, Rammstein, Red Hot Chilli peppers av gammalt kaliber, Queen, Radioheada, og Raga, CC Cowboys og Dum Dum Boys, Jokke, Biosphere, Boyd Rice, Cat Stevens, The Cure, Cradle of filth, Judas Priest, Saxon, Manowar, David Bowie, Neil Young, Eagles, Euroboy, Frank Zappa, Gary Moore, Genesis fra før Phil Collins begynte å synge, Talking Heads, Gwar, Hawkwind, Gary Moore, Him, Jefferson Airplane, The Mamas and the papas; Kyuss, Marlin Manson, Mike Oldfield, Mike Patton, Nazareth, Oasis, Blur og mye annet. Men ikke Paris og hennes venniner >:D

HONNØR FOR ET AV DE BESTE INLEGGENE JEG HAR LEST:)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul03. februar 2007, 20:49
Takk for det :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Cheeky Monkey15. februar 2007, 10:18
Zuul:

Okay, stemmen til Glen får meg til å helt miste bakkekontakten. Det er somryggraden min bare glir ut og forsvinner og jeg faller sammen i en slapp bylt som en overforelsket ungsau.

Også kommer How The Gods Kill. Herregud jeg må legges inn tror jeg. For en stemme! Jeg ka-dååååååner !


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul15. februar 2007, 11:27
Hehe. Musikk is life. And life is Music. Du får oppsøke mannen :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Tonje_8615. februar 2007, 12:13
Finnes mye dårlig musikk om dagen ja, men folk liker jo forskjellig musikk. Hvis jeg forteller hva slags musikk jeg liker, får jeg høre at det er ikke musikk, det er bare datalaget skrål osv...

Jeg tenker slik at det som gjør musikk bra, er hvordan folk føler seg når de hører musikk.
Musikk er ikke kun de som kan spille gitar og andre instrumenter, men lyd som får deg til å føle et eller annet.
Blir litt lei av å få høre at all musikk som ikke er en mann/dame som er superflink med instrumenter, ikke er musikk.

Jeg kan høre på det meste av musikk, men det er enkelte sjangre som gjør at jeg føler meg bedre enn andre, og enkelte sanger som gir en frysninger. Og det er en god del sanger som før meg til å grøsse, mens andre kanskje synes sangene er helt topp.

Slik er det med musikk, noen liker slik og slik og noen følger "moten" og liker alt som spilles :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: spineshank17. februar 2007, 17:17
Danzig er sjef, selv om han vist fikk juling av en spjæling for litt siden.  :oOg How the gods kill er den sjefeste sangen av de alle :)

spjæling?! har du sett videoen?

http://www.youtube.com/watch?v=UK6ivsmjn58 (http://www.youtube.com/watch?v=UK6ivsmjn58)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Nammo17. februar 2007, 17:20
Supert innlegg zuulroy! Glad at det er noen som har så pass peiling på musikk. Hvorfor ikke ha sånne bak spakene i radio? Jeg kan hvertfall med hånda på hjertet si at jeg er drit lei av "To the left, to the left, everything... to the left nanana" hver gang jeg er på jobb fra halv fire til halv tolv...


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul19. februar 2007, 08:15
spjæling?! har du sett videoen?

http://www.youtube.com/watch?v=UK6ivsmjn58 (http://www.youtube.com/watch?v=UK6ivsmjn58)


hehe. Ok, ikke spjæling. Men han kunne trenge en femti kgs deff :)

Supert innlegg zuulroy! Glad at det er noen som har så pass peiling på musikk. Hvorfor ikke ha sånne bak spakene i radio? Jeg kan hvertfall med hånda på hjertet si at jeg er drit lei av "To the left, to the left, everything... to the left nanana" hver gang jeg er på jobb fra halv fire til halv tolv...
Takker. Radio i dag er formatstyrt, så det spiller ikke så stor rolle hvem som er bak spakene. Spørsmålet er hva de får lov til å spille


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Improve20. februar 2007, 15:20
 ;D Nikker ivrig og gjenkjennede til det du skriver zuulroy. Forøvrig er Steinman et geni, flott at du husket på Bat 1 og Dead Ringer.



Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Down and coming20. februar 2007, 15:21
Zuulroy, jeg har funnet tidenes radio. Det er nettradio riktig nok, men duger læll. Den spiller konstant 70 og 80 talls hits, mye rock, og du har evnen til å gå på nettet og foreslå sanger de skal spille (de har et enormt arkiv), sangene du foreslår kommer 1 time etter at du har foreslått de. Rett og slett genialt.

Klipradio (http://www.klipradio.com/living/playing.php)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Dan20. februar 2007, 17:31
 




 
Zuulroy, jeg har funnet tidenes radio. Det er nettradio riktig nok, men duger læll. Den spiller konstant 70 og 80 talls hits, mye rock, og du har evnen til å gå på nettet og foreslå sanger de skal spille (de har et enormt arkiv), sangene du foreslår kommer 1 time etter at du har foreslått de. Rett og slett genialt.

Klipradio (http://www.klipradio.com/living/playing.php)
:bow: Tusen takk Slux :bow:


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul20. februar 2007, 17:42
;D Nikker ivrig og gjenkjennede til det du skriver zuulroy. Forøvrig er Steinman et geni, flott at du husket på Bat 1 og Dead Ringer.



En av mine all time favoritter så det husker jeg med glede :)

Zuulroy, jeg har funnet tidenes radio. Det er nettradio riktig nok, men duger læll. Den spiller konstant 70 og 80 talls hits, mye rock, og du har evnen til å gå på nettet og foreslå sanger de skal spille (de har et enormt arkiv), sangene du foreslår kommer 1 time etter at du har foreslått de. Rett og slett genialt.

Klipradio (http://www.klipradio.com/living/playing.php)

Genialt. Skal sjekke det ut når jeg får tilbake nett hjemme :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Fenrikflink21. februar 2007, 10:34
spjæling?! har du sett videoen?

http://www.youtube.com/watch?v=UK6ivsmjn58 (http://www.youtube.com/watch?v=UK6ivsmjn58)


Det ser ut som en Olaf Dahl ute av form  ;D

Ingen kødder med Glenn Danzig. Tidenes beste konsert i Bergen på HITS '04.

"When I come inside your little girl..."   ::headbang::


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. februar 2007, 10:44
Jeg vil tro at han ble tatt litt på senga der, og at han er sitt vanlige rockdemonselv igjen :)

Forøvrig er Peter Steele i Type o også litt skummel :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Cheeky Monkey21. februar 2007, 10:46
Det ser ut som en Olaf Dahl ute av form  ;D

Ingen kødder med Glenn Danzig. Tidenes beste konsert i Bergen på HITS '04.

"When I come inside your little girl..."   ::headbang::

Heldig heldig heldig som har vært på konsert!

Skulle ønske jeg var 1,50 høy, da skulle jeg søren meg ha dratt til USA og kurtisert han...


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Cheeky Monkey21. februar 2007, 10:48
Jeg vil tro at han ble tatt litt på senga der, og at han er sitt vanlige rockdemonselv igjen :)

Forøvrig er Peter Steele i Type o også litt skummel :)

Dette er utrolig morro ang overnevnte herre:

Frontman Peter Steele has appeared naked in Playgirl. The band's bio states that the rest of the band "laugh[ed] themselves into seizures after Hickey [found] out through his publishing world contacts that [only] 23% of the magazine's subscribers are female". [1] Steele was reportedly "very disheartened" when he found out about the magazine's demographics, this resulted in the track 'I Like Goils' (Life is Killing Me) to underline his purely straight stance on his sexuality.

Fra Wiki


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. februar 2007, 10:50
Hehe. Genialt. en alle som har hørt my girlfriends girlfriend er vel rimlig sikker på at mannen er hetro ;D


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Cheeky Monkey21. februar 2007, 10:52
Jeg elsker tekstene, de er så herlig melodrama-porno-selvmordsforherlingene. Og med de rullende r'ene blir det komplett!


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul21. februar 2007, 10:56
Min soleklare favoritt er Black Sabbath coveren  "Black Sabbath". Du milde sattan for en basstemme :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: burn?17. mars 2007, 12:08
hva er bra trenings musikk?? :8):


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul17. mars 2007, 12:10
Manowar, Metallica, Megadeath, Judas Priest, Iron Maiden, Rammstein, AC/DC


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: burn?17. mars 2007, 12:29
takk for svar  :D hører på metallica, manovar, iron maiden, rammstein og AC/DC fra før av :8): bra musikk smak foresten ;D


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul23. mars 2007, 11:58
De mest intelligente ungdommene hører på heavy metal, viser ny undersøkelse. Yiha ;D

http://www.side2.no/musikk/article944080.ece (http://www.side2.no/musikk/article944080.ece)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: bjørn`23. mars 2007, 11:59
Ah, det var godt å høre ;D


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Hugenott26. mars 2007, 12:20
Skriver under på musikkvalget  ::smile::

...men savner Pearl Jam på lista  ::huh2::


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul26. mars 2007, 12:48
Helt greitt det, men faller ikke først i tankene. Listen er heller ikke utfyllende, bare et eksempel :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: ark28. april 2007, 01:18
Skriver under på musikkvalget  ::smile::

...men savner Pearl Jam på lista  ::huh2::

Pearl Jam er et bra band.

Men om du ikke har hørt den bør du skaffe deg skiva fra Temple Of The Dog. Kort forklart, det ei gruppe som ga ut en plate, og består stort sett av det som nå er Pearl Jam. De hadde Chris Cornell som vokal og Eddie Vedder som backingvokal, samt at Chris og Eddie har en nydelig duet i sangen Hunger Strike. Plata kom så vidt jeg vet ut i 1991, altså mens Cornell enda var i soundgarden og Pearl Jam var i startfasen etter at vokalisten i Mother Love Band døde av heroinoverdose.

Kan jo legge inn at jeg er storfan av Chris Cornell, selv om stemmen hans er noe sliten etter mange år med kraftig bruk. Han sliter litt med å spille live om dagen så vidt jeg har hørt. Men han hevder seg stort enda.


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul18. mai 2007, 21:14
Må bare reklamerer her. alle som ikke leser Classic Rock bør starte nå. Faen for et fett blad


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Stormbringer02. september 2008, 20:34
Hei, må bare si at jeg er dødsens enig i at det stort sett bare er piss på radioen for tiden. Selv har jeg en jobb hvor radioen står på så og si hele tiden. Og rundt 90% av det som spilles er bare dritt, eneste unntak er mellom klokken 10:00 og 12:00 på hverdager da Radioresepsjonen har sendetid på P3. Musikken er selvsagt rævva, men innslagene til gutta i programmet er geniale. Får som oftest latterkrampe flere ganger i løpet av de to timene programmet varer  ;D. Når det er sagt så må jeg nesten legge til at alt av musikk som spilles i mellom innslagene er søppel av verste sort. Vet ikke hvor mange ganger sangene blir spilt om igjen i løpet av en dag, men det er slettes ikke få.
   En annen irriterende ting med norsk radio, er at det stort sett er nyheter hver bidige halvtime. Samma dritten som blir gjentatt gang på gang der også  :-\. Og når det for en gangs skyld kommer en nyhet av verdi, så er innslaget såpass kort at det jeg sitter igjen som et spørsmålstegn  ???. Noe som igjen fører til mer frustrasjon.
   Etter at Radio Norge kom på lufta har det blitt litt mere godlyder fra radioen enn tidligere, da de spiller en del gamle slagere fra band som f.eks. Queen, The Beetles, Zeppelin, Kiss osv. I tillegg så spilles det minimalt av rap-crap, R&B ol. En del bra musikk med andre ord, selv om mye dritt sniker seg inn også her. Det spilles med andre ord en del klassikere på RN, men kanalen er langt i fra perfekt. En av tingene som drar norges nyeste radiokanal ned i gjørma er all reklamen. Som selvsagt sniker seg inn før nyhetene hver eneste halve time. Ikke nok med det, men nyhetene er de samme som ble presentert bare en halvtime tidligere.
   
Jeg må derfor si meg enig i synspunktene til trådstarter om at radiomusikk stort sett er for fjortiser med ekstremt dårlig musikksmak. Mesteparten av dagens såkalte "musikk" er totalt meningsløs og sender meg inn i en like meningsløs sinnstilstand. I motsetning til kvalitetsmusikk som faktisk kan gjøre underverker for humøret. Med årenes løp så er det bare færre og færre lyspunkt på musikkhimmelen, og det går lysår mellom hver gang jeg dumper borti nye band som faktisk holder en viss standard. Unntaket er eldre band som jeg av en eller annen grunn ikke har oppdaget enda. Men som jeg fremdeles en sjelden gang snubler over i min jakt på hørbar musikk.
   For min egen del så går det for det meste i musikk fra slutten av 60-tallet frem til slutten av 80-tallet. Mye bra ble produsert i denne tidsperioden og flere av de gamle traverne lager fremdeles knallmusikk og turnerer for å underholde folket med sine brilliante ferdigheter. Når jeg er på trening så skal det helst spilles tung rock og/eller metal for å få ut de siste repsene. De gangene rap, trance, pop osv. spilles så blir det faktisk vanskeligere å prestere og treningen blir dermed mindre effektiv. Får liksom ikke det samme kicket av Wu Tang som jeg får når Maiden rocker lokalene.
 
Her er en liten liste over band som jeg mener alle bør sjekke ut: Iron Maiden, Free, Deep Purple, Black Sabbath, Uriah Heep, The Beetles, UFO, W.A.S.P., Judas Priest, Pantera, Lynyrd Skynyrd, Queen, Kiss, Thunderbolt, Metallica, Whitesnake, Rainbow, Dio, Bruce Dickinson, Blackmore's Night, The Doors, Danzig, Misfits, Children of Bodom, Rage Against the Machine, Mötorhead, Mark Collie, Van Halen +++
Mye av disse spilles på trening, spesielt de med fart og tyngde ;).


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: aktiviteten02. september 2008, 20:44
Ok, på tide å blåse ut litt damp. Jeg hater norsk radio. Har ikke hørt frivillig på radio på mange år, og hadde det egentlig fin i den ordningen. Men så skjedde det noen endringer på jobbe, nemlig nytt lokale. Før det hadde eg heimekontor og deretter kontor med skyvedør ut til de andre i firmaet.

Som hører på radio. Og nå hører jeg også på radio. Og konklusjonen etter fire mnd er: Gud bevare meg vel hvor mye drittmusikk som går på radio!
Hva faen skjer egentlig med musikken? Det er vår generasjon og opp som har makta, pengen og råderetten over det meste, og likevel ser det da vitterlig ut som eteren er bestemt av pubertale drittunger på jakt etter det next big thing.
Når man ser på videoer med Britney, Paris, Christina og andre av dagens popdamer er det to ting som raskt slår enn: Heisan, porno på fjernsynet. Men musikken har blitt dårligere. Det mangler bare en dildo og en tysker med bart så har vi det som passerte som porr for 20 år siden.

Det finnes bare to typer mennesker som kan finne glede i Paris Hilton sine musikalske forsøk på å rævpule verden for et par kroner til: Den ene er unge jenter som desperat vil være som Paris. Den andre er unge gutter som desperat vil ligge med henne. Men det skal hun ha, det er et talent i seg selv å få folk til å cashe ut dollars i brutalt tempo for bare en ting, og en ting alene: Hennes evne til å være kjendis. Hun er så kjent for å være kjent at folk betaler henne for å møte på fester, for å spille i filmer og for å synge. Og tusen andre ting.
Jeg sier ikke at ting var bedre før: Samantha Fow, Sabrina, New Kids on the Block og mange, mange andre onaniobjekt for tweens, teens og ungdom har alltid, og vil alltid finnes.

Men må vi så til de grader tortureres som i dag?

Musikk skal være lidenskap, glede, brutalt psykende, symfonisk vakkert og engasjerende. Og mange andre ting. Men ikke likegyldig, tanketomt og torturerende dårlig.

Det verste er at det finnes så ufattelig mye digg musikk der ute. Og nei, jeg er ikke en snever satan som hater pop, og kun skal ha metall. Jeg liker hele forbanna spekteret. I starten likte jeg stort sett rock, og jo hardere jo bedre. Men etter hvert som nye former for musikk banka på lære jeg å like stadig mer.

Waylon Jennings, Kris Kristoffersen, Willy Nelson og spesielt Johnny Cash lærte en tidliger countryhater å sette pris på outlawcountry, både hver for seg og sammen.

Motorhead og White Stripes fikk en mann som var glad i symfonisk musikk ala Vangelis til å innse at alt man trenger for å lage en massiv vegg av lyd er et par tre stykker som gir alt de har og litt til.

Leonard Cohen lærte meg at man kan si mye selv om man er lavmælt. Og senere lærte Jeff Buckley meg at man kan alltid gjøre ting bedre enn originalen, så lenge man har sjel og egenart.

Før han ble riv ruskende gal viste Brian Wilson at 3 minutter pop kunne skrives inn i evigheten så lenge det ble gjort smart og med både hjerte og sjel til stedes.

Satiricon traff meg med et smell i 1996 og fikk meg til å innse av vilt brutalt musikk kan være utrolig vakkert, om man bare lytter.
Screaming Jay hawkins og The Blues brothers fikk meg til like blues, og senere kom flere til.

Og lista fortsetter. Jeg kunne ramset opp singersongerwriter Robert Wyatts ufattelig rare lavmælte musikk, feks sangen Goccia med Cristina Dona, Det rare kollektivet Current 93 som driver med goth et sted lang til venstre for selveste Nick Cave.

Jeg liker kjærligheten Bach streber etter å beskrive til sin Guddommelige inspirator gjennom mektige orgelpiper, men jeg synes også Kurt Cobain, Faith No More og Alice in Chains er kanonbra.

Beethovens femte og niende symfoni er mektig, lidenskaplig og stormende vakkert. Men man trenger ikke det vær dag. Av og til trenger man heller Kate Bushs rare univers.

Blir gammal
Jeg hører ikke like ofte på musikk som før av mange grunner. Enten man vil det eller ei vokser man opp. Og en dag er bilen og trening hovedkanaler for musikk. Derfor elsker jeg lange bilturer på egen hånd. Heldigvis har jeg både jobb som krever en del kjøreturer, og bor i et fylke der det som oftest går et par timer når man først skal et sted.

Da laster jeg opp bilen med masse digg: Jimi Hendrix; Janis Joplin og alle andre døde rockere fra 60-70 tallet, Bruce Springsteen, Tom Petty og resten av gjengen fra åttitallet. Grungen på nittitallet og gammal pop hører med. Litt country, men ikke for mye. Og selvsagt knask som Meatloaf, Pink Floyd, Fleetwood Mac, men helst fra gamle dager, og dugelig med metall fra den tida da menn gikk med trikot og hadde langt hår. Og helst litt sterkere lut også. Dimmu Borgir, Satyricon og deres svartsynte venner.

Og selvsagt dukker det støtt og stadig opp nye og positive venner i ny musikk også. Av positive ting i den senere tid står System of A Down og Wolftmother knallstøtt. Sistnevnte får meg alltid til å tenke på hardrockens barndom med Sabbath, Zeppelin, Hendrix, Thin Lizzy og en hel masse annet knask, samtidig som det låter nytt og frisk. Og det gir håp om at det beste ikke er over.
Men etter hvert som man blir eldre og mer blasert må man bittert innse at livet ikke alltid gir det samme kick som før.

For det var det musikk var for meg før. Et realt kick. Enkelte sanger, grupper og møter står som spikra fast i skallen til evig tid.

Mitt aller første møte med musikk som har satt spor etter seg var når jeg var ni år gammal. Jeg Søsteren min var fire år yngre og siden jeg ikke ble ansett som barnepassmateriale den gang hadde vi  barnepike. En helg hun var borte fant jeg en kassett. På den sto det The Wall, Pink Floyd. Nysgjerrig som jeg var satt jeg den på, og verden ble aldri den samme. Jeg sleit ut kassetten, og har senere kjøpt den både på kassett, LP, CD, video og dvd. Og sikkert i enda et format om det kommer.

Det året jeg var tolv kjøpte jeg min første LP. Merklig nok var det Thriller med Michel Jackson, som kjent var han stor i 1983 og utover. Selv om jeg likte plata ble det min siste Michaelplate.
Den første kassetten jeg kjøpte var AC/DC med fly on the wall, når jeg var tretten.

Det høres sikkert fjernt ut for folk av i dag, men jeg hadde faktisk ikke eget anlegg før det. Ikke var det anlegg heller, det var en liten mono kassettspiller, anlegget kom først året etter når jeg ble konfirmert. 

Selv på den lille kassettspilleren med monolyd hørtes det fett ut. Kommer aldri til å glemme følelsen av å ligge på senga si med all verdens ungdom og opprør boblene inne i seg mens tittellåten Fly on the wall ble vest ut av en rå vokalist. Det var ikke bare musikken, men gleden over å ha musikken i min makt: Til å høre når jeg ville. Ikke noe selvfølge i en verden uten MTV, og med bare NRK. Og stereoanlegg til foreldre i stua, der alt annet enn Elvis var støy.

I rask rekkefølge ble min musikalske verden utvidet til Iron Maide, Kiss, Black Sabbath og mye annet knask.

Året etter kom stereoanlegget i hus. I mangel på noe bedre å spille på platespilleren lånte jeg Beethovens samlede verker hos stefaren min og spilte. Og oppdaga til min store forbauselse at jeg likte symfoniene hans. Selv om jeg aldri tilsto det.
 
Musikk er minner, og jeg har tusenvis av dem. Feks å sitte med en kompis og høre på Gillan and Glover fra Deep Purple sitt soloalbumet ”Accidently on Purpose” . Det kom i 1988, og var fast inventar på alle fester vi var på det året. Litt over et år senere tok han livet av seg, men hver gang jeg hører en sang fra den plata seg jeg for meg en 19 år gammal gutt med langt hår, livet foran seg og en rå latter når han fortalte om planene for akkurat den kvelden.

I 1986 hadde jeg en narkoman kompis som var flytta til Gloppen for å komme unna narkomiljøet i Moss. Tror ikke det gikk så bra, rykter sa noen år senere at han overdosa. Jeg vet ikke, møtte han aldri igjen. Men i ti mnd fant vi et fellesskap på en liten plass der vi var outsidere på hver vår måte. Og Viktigst av alt for han var å overbevise meg om at Bob Marley var den eneste man trengte av musikk. Den kjøpte jeg aldri, men jeg digger Bob Marley ennå. Og når jeg hører han smiler en 16 år gammal tynn gutt med strikkelue full av Bob Marley-buttons et sted bak i hodet mitt.

Samme året dansa og klinte jeg for første gang med ei jente. Åstedet var en kino på Sandane, som alternerte som disko en gang i måneden eller så. Jeg hadde stirra hemingsløst på henne i skjul en god uke eller to, men siden jeg var sjenert hadde jeg ikke fått tommelen ut av ræva lenge nok til å gjøre noe med det.

Men jeg hadde nok ikke vært diskré nok med stirringa. I det første tonene av ”Purple Rain” dura ut i lokalet gjennom to feite Jamo 500 wattere gled en liten jentehånd inn i min og dro meg ut på gulvet. Vist jeg lukker øyene til den sangen er jeg igjen 16 år og stavrer nølende over et slitt tregulv, mens et dårlig lysanlegg blinker i rød og grønt vekselvis. Ingenting avdet betyr noe i forhold til minnet om å være på høyden av puberteten, med en den søteste blondingene i verden i armene sine. Jeg kan ennå huske den lille knekken i hoftene jeg anla for at hun ikke skulle merke hvor påvirket jeg var av parfymen hennes, som luktet sitronaktig, varmen fra kroppen hennes og pusten hennes ved siden av øret mitt. Alt dette ligger i den sangen for meg og venter på neste gang jeg hører den.

Jomfrudommen min mistet jeg senere, til en annen jente. Vi hadde vært i lag seks måneder, og ennå ikke dristet oss utpå. Men en kveld etter en fest satt jeg på The Doors. This is the end, sang Jim Morrison, men der tok han feil. For det var starten. Hun hadde verdens mest enorme hår: Kobberrødt, langt hår som alltid havna i fjeset mitt når vi sov. Hun hadde masse fregner og en søt oppstoppernese. I dag er hun småbarnsmor i en annen kommune, men i hodet mitt er hun alltid ung og bustete på håret.

Metallica får meg alltid til å tenke på den siste ferieturen jeg noensinne tok med familien. 2 dager i bil til Nord-Sverige, med to grinete yngre søsken. Takk Gud for walkman, Metallica og Twisted Sister. Den sommeren knakk jeg også tre ribbebein to dager etter at vi kom frem. Så ferien ble to dager med bading, og tolv dager med tv i leiligheten. Og to vonde dager i bil hjem. Men jeg fikk med meg et par feite album i gevinst.

Frank Sinatra får meg til å tenke på en litt rar sommer der jeg og en kompis gikk arbeidsledig i fem-seks måneder. Av en eller annen grunn brukte vi se video til tidlig morgen, så reiste vi ut for å se på morgentryna til folk som skulle på jobb. Vi cruisa rundt en times tid hver morgen og hørte på Frank Sinatra; sex Pistols og Iron Maiden.

Nick Cave frå meg alltid til å bli trist. Ikke bare fordi det er trist musikk, men fordi jeg oppdaga han i 1990. Det var slutt med min første store kjælighet etter to år, og jeg brukte Nick Cave som det viktigste bedøvelsesmiddelet.

Noen år senere, i 1996 var jeg i ferd med å plukke opp bitene av livet mitt. Året før hadde jeg blitt utsatt for massiv utroskap fra min daværende, jeg hadde blitt uvenner med min beste venn og livet var generelt kjipt. Det prøvde jeg å kurere med massive doser Suedes plater Dog man star og coming up,  alternert med danske Saturnus som dyster og seigt proklamerte Paradise belongs to you. Uten at jeg trodde dem da.

Lista går videre i det uendelige. Det finnes tusenvis av gode artister, og titusenvis av geniale sanger. Antagelig nok til å ikke måtte spille den samme sangen om igjen så veldig ofte det første året.

Så hvorfor i helevete spiller dere stort sett dritt på radioen?

jeg vil høre Bob, Dylan, The Who, Led Zeppelin, Black Sabbath, Ozzy, Seigmenn, Aerosmith, ZZ Top, The Byrds, Elvis, Van Halen, Megadetath, Bryan Adams fra før han gikk ballads, Turboneger, Black Debatth, The Rex, The Sword, The Streets, Steppenwolf, Soundgarden, Slade, Simon and Garfunkle, Beatles, Kinks, Skunk Anansie, Sliverstein, Sex Pistols, Sepultura, Rammstein, Red Hot Chilli peppers av gammalt kaliber, Queen, Radioheada, og Raga, CC Cowboys og Dum Dum Boys, Jokke, Biosphere, Boyd Rice, Cat Stevens, The Cure, Cradle of filth, Judas Priest, Saxon, Manowar, David Bowie, Neil Young, Eagles, Euroboy, Frank Zappa, Gary Moore, Genesis fra før Phil Collins begynte å synge, Talking Heads, Gwar, Hawkwind, Gary Moore, Him, Jefferson Airplane, The Mamas and the papas; Kyuss, Marlin Manson, Mike Oldfield, Mike Patton, Nazareth, Oasis, Blur og mye annet. Men ikke Paris og hennes venniner >:D

Har ikke fått med meg dette innlegget, så det bør bumpes hver dag. Forumets beste innlegg innen musikk.  Smilte mange ganger og husker ALT akkurat slik du beskriver.:)
Vi er tydeligvis mellom 30 og 40 år begge to.... ;D


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Stormbringer02. september 2008, 20:53
Har ikke fått med meg dette innlegget, så det bør bumpes hver dag. Forumets beste innlegg innen musikk.  Smilte mange ganger og husker ALT akkurat slik du beskriver.:)
Vi er tydeligvis mellom 30 og 40 år begge to.... ;D

Jepp, helt enig. Var dette innlegget som fikk meg til og endelig registrere meg etter ca. et å med smugtitting. En av de absolutt bedre innleggene jeg har lest (uavhengig av forum).


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul03. september 2008, 09:44
Har ikke fått med meg dette innlegget, så det bør bumpes hver dag. Forumets beste innlegg innen musikk.  Smilte mange ganger og husker ALT akkurat slik du beskriver.:)
Vi er tydeligvis mellom 30 og 40 år begge to.... ;D

37 ;D

Jepp, helt enig. Var dette innlegget som fikk meg til og endelig registrere meg etter ca. et å med smugtitting. En av de absolutt bedre innleggene jeg har lest (uavhengig av forum).

Det takker og bukker jeg for :) også  til alle andre som har sagt fine ting.


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: aktiviteten03. september 2008, 11:51
Forundrer meg litt over at du ikke nevner A-ha og Morten Harkets stil med lærbånd og ødelagte 501, ellers så tror jeg ikke jeg mangla en pøkk!:)
Sjøl var jeg litt delt i stil på 80 tallet. Likte tungrocken, men kjøpte også Prince og Terence Trent d`arby....:)  Kledde meg litt som Morten Harket, men hørte på Black Sabbath osv osv. Fant ikke helt stilen...  Men du kan se for deg en 178 cm lang 16 åring på 60 kilo, ikledd grønn (!) kort skinnjakke med oppbrettete armer med skinnreimer på, avklippet 501 med hvite sokker og seilersko med en BALL genser stappa nedi samt pubbisbart og hår midt på ryggen og kort ved øra så har du meg i 1987.:)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul03. september 2008, 15:17
hehe. Høy klasse ;D

jeg var om mulig ennå mindre :(

Jeg hørte på mye rart jeg også, blanda drops, men det var ikke alt man tilsto til dagen  ;)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: aktiviteten03. september 2008, 16:56
Jeg gjemte Prince, Jackson o.l. når kompiser kom, tror faen meg jeg har Lionel Richie liggende også. :woot: Det var purple, maiden, sabbath som var fremme når de kom. ;D
Hørte også på Twisted Sister, Ratt, Accept, Bon Jovi (!), Van Halen, Zeppelin, Scorpions, Nazareth, Pink Floyd, Frank Zappa, Jethro Tull, Rush, Marillion, Camel, Kiss, Europe (!!!), Dio, Wasp og noen til. ;D

Oppi alt dette så tok jeg opp på VHS fra MTV når det var Sabrina som hoppet rundt i bassenget (den når den ene puppen vises), Madonnas beføling på Like a virgin-albumene, der alle låter var hits osv osv. Samantha Fox har jeg vel også dratt den av til. :-X

Det jeg husker best fra tv var Monsters of rock, der han startet med "Hallo rockers"! ved hver intro.  Tror dette var på SKY channel. Og når jeg nevner SKY channel så må jeg også få med at jeg håndhilste på Pat Sharp som kanskje var den største VJen noen sinne i Europas historie... ;D  Dette skjedde under ett jojo-mesterskap på Karl Johan hvor jeg deltok.  Det var stort for en rørosing. ;)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul03. september 2008, 18:16
Sabrina-videoen der hun nesten mister toppen er jo en høydare som brakte mange inn i puberteten.

Samantha ja. Hehe, husker jeg stjal en trippel picture disc med henne i min ungdom. Rådyr greie. hode på en disc, torso på en og bein på en.

Hørte den aldri, men den hang fint på veggen en god stund :)

Enig i Bon Jovi og Europe med en ! Hehe. Jævla jentegrupper  ;D
Resten er jo sjeft somf aen.


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: ej11. oktober 2008, 14:50
Hvorfor har ingen tipset meg om dette innlegget før? Endelig en som kan skrive. Takk!
Og, i tillegg til mange av de Zuul nevner, takk også til: CCR, Emmylou Harris, The Mavericks, Buck Owens, enkelte Svensktoppar, Roy Orbison, masse 50 og 60-talls artister og band  - og, ikke minst, min gamle Nordmende kassettspiller. Selv etter flere ganger å ha vært med på knall og fall på sparktur langs østerdalske grusveier, etter å ha blitt dynket med en rekke alkoholholdige drikkeblandinger + noe fast føde, etter å ha blitt slått, ristet, sparket og lemlestet på det værste - på tross av all denne mishandling så ga dette mirakelet av ei musikkmaskin gang på gang fra seg lyder som gjorde livet godt å leve.

Stor honnør til Zuul som på en helt vanlig lørdag frembrakte gode minner i en 50 år gammel kropp.


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: [HE-Man]11. oktober 2008, 15:02
Norsk radio er kun hip-hop og popmusikk. Forbasket musikk, meste av det. Synd vi ikke har skikkelige FM Metal kanaler som i andre land. Man må dra det så langt som nettradio for å oppnå det her i Norge.


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul11. oktober 2008, 15:11
Hvorfor har ingen tipset meg om dette innlegget før? Endelig en som kan skrive. Takk!
Og, i tillegg til mange av de Zuul nevner, takk også til: CCR, Emmylou Harris, The Mavericks, Buck Owens, enkelte Svensktoppar, Roy Orbison, masse 50 og 60-talls artister og band  - og, ikke minst, min gamle Nordmende kassettspiller. Selv etter flere ganger å ha vært med på knall og fall på sparktur langs østerdalske grusveier, etter å ha blitt dynket med en rekke alkoholholdige drikkeblandinger + noe fast føde, etter å ha blitt slått, ristet, sparket og lemlestet på det værste - på tross av all denne mishandling så ga dette mirakelet av ei musikkmaskin gang på gang fra seg lyder som gjorde livet godt å leve.

Stor honnør til Zuul som på en helt vanlig lørdag frembrakte gode minner i en 50 år gammel kropp.

Selv takk:)

Norsk radio er kun hip-hop og popmusikk. Forbasket musikk, meste av det. Synd vi ikke har skikkelige FM Metal kanaler som i andre land. Man må dra det så langt som nettradio for å oppnå det her i Norge.

Sånn er det desverre å bo i et lite land


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: [HE-Man]11. oktober 2008, 15:20
Tror vi fint kunne få det til, uavhengig av størrelse. Kan banne på at mange andre land på vår størrelse har det. Problemet er at det er sånn hip hop/pop hype i dette landet for tiden.  Det som er ironisk er at det finnes massevis av bra band her til lands :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul11. oktober 2008, 15:23
på den andre siden: Om alle likte bra musikk, hva skulle vi andre gjort ;D


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: ubertass13. oktober 2008, 00:40
Må jo ha noko å whine om.


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Rocky-Balboa13. oktober 2008, 01:15
Helt enig, er utrolig mye drittmusikk på radio.
God gammel country er best, men finnes også mye bra metal/heavy metal.
Volbeat er et sinnsykt bra metal band, vil anbefale de fleste å ta seg tid å høre noen sanger :D

Noen som har hørt noe på Rodney Carrington? Han er bare best :p


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: TURTLE~13. oktober 2008, 01:20
1 år senere og de spiller fortsatt bare driiiit på radion. Når det først er metal svisj så er det faen meg midt på natta!! hva skjer.. honnør zuul


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Prodigy9213. oktober 2008, 09:07
Går jo techno/trance osv på nrkMP3 da, skjønner ikke helt hva problemet er liksom  ::)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Urghings13. oktober 2008, 09:55
Zuulroy: du skriver at Current 93 er "goth", men det kalles neofolk. Klarte ikke å la være å rette på den. :)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul13. oktober 2008, 10:36
*Notert*
og så tar jeg med at jeg nå heter Zuul ;D


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Urghings13. oktober 2008, 17:55
*Notert*
og så tar jeg med at jeg nå heter Zuul ;D

Hehe. Beklager. :O


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Zuul13. oktober 2008, 18:15
Hehe. Beklager. :O
Bare måtte. Siden du retta meg og så skrev navnet mitt feil. det ble ret tog slett for fristende:)


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: nordlendingen29. april 2009, 12:15
Honnør gitt for forbanna bra musikksmak! og jeg føler med deg angående dagens musikk, som jeg mener er fordummende l likhet med mye av det vi ellers får servert på mediabuffeen.


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: bergskills25. april 2010, 17:25
 :smile-thumb: enig!


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: LogitecH02. desember 2010, 20:12
Skulle ønske de kunne lagd en radio kanal med bare de artistene der.. men neida, Lady Gaga dag inn og dag ut.. værste er at det er 5sanger på replay gjennom halve dagen!! slæk jobb å være radio kis xD


Tittel: Sv: Jeg %&/()¤#¤” hater storparten av dagens musikk
Skrevet av: Bygdisen02. juli 2013, 00:43
Herreminn så bra! Godt noen har skjønt det!!! :D creds!