Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: Moe på 15. august 2006, 00:31



Tittel: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: Moe15. august 2006, 00:31
Noen her som har noen tips til hva som er bra å bruke i stekepanna når man skal steke speilegg f.eks.?
Bruker nå som regel Vita oljen eller Olivenolje, men noen ganger svir egget seg litt fast i panna, og det "popper" og spruter varm olje overalt :P

Hva bruker dere?  :chef:


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: AlexanderDGL15. august 2006, 00:33
Jeg bruker en klatt under under 50 gram (20-40) margarin.. :) Prøv å løft opp egget litt oftere. ;)


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: Moe15. august 2006, 00:41
ok, skal prøve med margarin. Blir like forbanna hver gang egget ryket i mange biter når jeg skal løfte det opp fra panna.
Men kanskje jeg går andre tider i møte nå da : )


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: Zoria15. august 2006, 01:33
Det beste er å skaffe seg en god stekepanne der man trenger lite eller ikke fett i det hele tatt.


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: aiwass15. august 2006, 01:39
Jeg bruker smør. :)


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: highalldatyhme15. august 2006, 01:41
Jeg bruker en klatt under under 50 gram (20-40) margarin.. :) Prøv å løft opp egget litt oftere. ;)

Jeg bruker en liten sprut olje på under 30g (5-10).


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: Aktiv_af15. august 2006, 08:38
Bruker en teflonpanne og litt olje, samt ikke for sterk varme.


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: aMo15. august 2006, 11:48
Har en non-stick stekepanne.. Bruker null smørings når jeg steker egg.. funker helt fint.


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: Blomsterpotte15. august 2006, 12:14
Hemmligheten til å steke egg er :
1. Margarin eller olje (jeg bruker margarin)
2. svak varme
3. Husk skubb inn kantene på egget ofte slik det får litt bevegelse, da steker det seg ikke fast :)


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: Liz15. august 2006, 12:45
Raps olje er mye bedre å steke i enn olivenolje (som egner seg best som tilsetning i mat). Raps olje tåler høyere temperatur,så du får færre dårlige fettsyrer... transfettet vi vil unngå :)  Men anbefaler alltid å steke egg i teflonpanne slik nevnt over.. Jernpanne o.l passer bedre til kjøtt..


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: SilverFox15. august 2006, 12:54
Til egg er smør eller type melange uslåelig. Teflon uten fett på er fy fy. Egget blir jo sååå mye bedre med den lille smaken det får tilført av smøret. I tillegg synes jeg det får en udelikat konsistens uten bruk av fett - litt som et flatt kokt egg lissom.......
Skal en være fanatisk kan en jo bruke peanøttolje, den er bedre på smak etter oppvarming enn rapsolje - i allefall for min gane ;)


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: xander15. august 2006, 18:09
klarnet smør eller vanlig smør er best å bruke til steking da den tåler varmen bedre og ikke så lett blir ødelagt (oksiderer/danner transfettsyrer)

og som tricepsman sier, så er det sååå mye bedre.


Tittel: SV: "Smøring" i stekepanner
Skrevet av: Doinada15. august 2006, 18:39
En av grunnene til at mat setter seg fast under steking (på jernpanne) er at pannen er blitt vasket med oppvaskmiddel.
Bruk aldri oppvaskmiddel på jernpanne, kun varmt vann og kost!