Treningsforum

Trening => Kampsport og Selvforsvar => Emne startet av: AikiDah på 15. november 2003, 19:19



Tittel: knekking av planker?
Skrevet av: AikiDah15. november 2003, 19:19
jeg har tenkt og tenkt, men alikevel kan jeg ikke finne en logisk forklaring på hvorfor noen kampsporter absolutt må brekke/ knekke ting  ??? altså, for å knekke en planke, (eksempelvis) så trengs det bare styrke! ? eller er det teknikk inne i bildet? jeg var innom en tkd klubb hvor samtlige øvde på å knekke en to el tre planker, med henholdsvis slag eller spark...
hva lærer de av dette  ??? på boksetreningen lærer jeg å angripe/ forsvare meg mot en motstander. (ikke en planke) jeg slår og sparker jeg og, og motstanderen slår tilbake. sånn lærer jeg meg kampsport!
noen meninger om dette???


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Feddera15. november 2003, 20:36
Hehe, jeg er tilfeldigvis enda rød på knokene etter gårdagens plankeknusing  ;D

Vitsen med det? Fordi at det er kult å knekke planker selvfølgelig  :P Men jeg kan love deg at det krever mer teknikk enn rå styrke å knekke en! Knusing krever i tillegg mye presisjon (bommer du med mer en et par cm fra midten, har du ikke sjangs å komme igjennom).

Knusing er slik jeg ser det bare en måte å måle hvor harde slag du har og hvor presis du er, siden det er om å generere mest mulig kraft som skal treffe et lite punkt.
Brukbart til noe annet? Neppe  :P


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: AikiDah15. november 2003, 21:11
hmm... takk for det! har fått litt forståelse for det nå  :)
så det er vel mest presisjon det går på. og det er jo veldig viktig å ha!
har også hørt en annen teori om at plankene skal simulere forskjellige skjellet - deler.
f .eks. en planke = ribben, to planker = underarmsbenet osv.... men dette hørtes jo sykt ut spør du meg ! liker forklaringen din bedre  :) (feddera)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain15. november 2003, 23:11
i noen stilarter simulerer de knusing av hjerneskalle med knusing av kokosnøtt da.. ;)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Lasse Christoffersen16. november 2003, 18:57
Tenk å bli treffi i hodet av en som kan knuse kokosnøtt med et slag a...


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: AikiDah16. november 2003, 19:22
det er det dummeste.......... :rofl:


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Aurastorm18. november 2003, 00:59
hehe LOL! jaja...Eg trener TKD...tradisjonell..ganske kjekt. Vi knuser planker for å vise at teknikkene vi lærer også "funker"....er ikke store greiene, bare å utføre en teknikk og knuse planken, that's all folks! Eller det er i det minste det nina sandal(3.dan har sagt det er).


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: AikiDah18. november 2003, 17:23
ja ja... tanken er vel god...... men for meg virker det fortsatt meningsløst.
sorry.... jeg har større tro på "targets" og tung sekk for teknikk og styrke, speedball og gulv-tak ball  for treffsikkerhet og fart!  


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: AikiDah18. november 2003, 17:24
og for all del: sparring sparring og mere sparring!!


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk19. november 2003, 21:32
100% enig med muay thai! knusing er tåpelig, man kan bare skade seg av det.


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain19. november 2003, 21:49
jepp, bare se på knokene mine.. ;) men en ting som følger av knusingen er herding, og det er en god ide rent gatemessig spør du meg.. ;)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Polly20. november 2003, 17:23
100% enig med muay thai! knusing er tåpelig, man kan bare skade seg av det.

Vitor er en luring. så boksing kan man ikke skade seg på? :)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Lasse Christoffersen20. november 2003, 17:37
Syns det er tøft å se når folk knuser ting med slag og spark jeg. Det er vel mye showoff det greine, men det er jo stilig. Må jo si jeg blir imponert når folk knuser ørten lecablokker på et slag.
Litt av meninga med å knuse ting er vel at man skal lære seg å fullføre et slag og et spark, ikke stoppe slaget i det øyeblikket man treffer. Blir helt klart et mye kraftigere slag når man fullfører det. Bare se åssen man sparker en ball i fotball,eller klasker en sånn kule i golf :)
Derfor mener jeg at man skal trene både med boksesekk og knusing. Styrke og hurtighet er viktig, men også teknikk.


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk20. november 2003, 18:01
100% enig med muay thai! knusing er tåpelig, man kan bare skade seg av det.

Vitor er en luring. så boksing kan man ikke skade seg på? :)
det var en jævli dårlig kommentar polly. Poenget er at i boksing slår man ikke på knallharde ting som kan skade hendene. og hva en bokser med skadde hender verdt? Det er helt unødvendig med knusing, man lærer ingenting nyttig av det. Hva er vitsen med å herde nevene når man kan bruke beskyttelse?  


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Feddera20. november 2003, 20:14
Sitat
Hva er vitsen med å herde nevene når man kan bruke beskyttelse?  

Da kan man jo like godt spørre, hva er vitsen med å trene kampsport når man kan kjøpe en pistol?


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk20. november 2003, 20:57
ja,så kan begynne å skyte alle som truer meg. jævla idiot...


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Feddera20. november 2003, 21:04
Går du med boksehanskene dine på gata da? Går fint ann å herde knokene uten å skade seg, er så ufattelig lei av å høre folk prate drit om stilarter/måter å trene på som de aldri har prøvd.

Har trent kampsport i 5 år, og de få gangene jeg har skadet meg har vært under sparring (med beskyttelse).


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain20. november 2003, 21:56
hmm, vitor.. du bruker ikke hansker på gata.. ;) så om du trener med selvforsvarsaspektet i tankene, så er det en fordel å kunne slå riktig OG at hendene dine tåler å treffe en kjeve, et ribbein.. osv.. !


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Julenisse20. november 2003, 23:06
Begynn å tren strongman , da blir man hard i kroppen og tåler mye slag osv.... Man kan si alle de tunge øvelsene gjør kroppen herdet.
Ikke trenger du å knekke plankene lenger heller, du tar heller å spiser de. ;)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Bamse Bjørn21. november 2003, 00:34
Glømmer ikkje ein idiot på ungdomsskulen som trudde han var så sinnsykt kul. Han slo til en fyr og brakk handleddet. haha idiot. Idiot fordi han slo og enda større fordi han brakk handa. Det var sabla morsomt. Skjedde ikkje berre han, men et par andre og trur eg.


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: D.O.G.26. november 2003, 11:50
100% enig med muay thai! knusing er tåpelig, man kan bare skade seg av det.
Du skader deg hvis du prøver salto på snowboard før du vet oppned på brettet også.. Du lærer å gå før du løper..

Har selv gått på taekwondo og har måttet knust takpanner og planker som obligatorisk del av gradering. Men det var ikke før blått belte om jeg ikke husker feil.. og da har du tross alt noen treningstimer bak deg...

Selvfølgelig begynner du med 1 takpanne før du prøver det på 2. Og har du trent kampsport i noen år, så skal det MYE til for å skade seg på EN takpanne/plankebit.

Mange mener at det å gå mønster/kata er meningsløst også, men du lærer utrolig mye teknikk av det. Samtidig som det er en slags oppvisning, akkurat som knusing av ting og tang..

Til slutt må det sies at jeg prøvde hjemme en gang å knuse en murstein med albuen etter 3-4mnd trening.. Mursteinen var like hel og det gjorde JÆVLIG vondt i albuen. Hvem sin feil var det? Min egen jævla feil som trodde jeg var karate kid....  ::) ::)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Shadow8506. desember 2003, 12:57
Hei,

Knusing krever konsentrasjon, kraft og presisjon. Det er også med på å få deg til å forstå hva du er i stand til bare ved hjelp av kroppen.

For å knuse må du beherske teknikken korrekt og ved å komme gjennom objektet kan du bevise at du behersker tenknikken.

En må selvfølgelig begynne lett og ikke med 2 eller 3 planker med en gang. Det er viktig å være forsiktig. Det gjør ikke så vondt når du kommer gjennom objektet, men hvis du ikke kommer gjennom blir kraften i støtet reflektert tilbake til kroppen og dette kan føre til stor smerte og evt skade, hvis du er uheldig.

Noe som er veldig viktig er at du støter gjennomtrengene, altså at du fokuserer støtet bak objektet. Det er også viktig at treffpunktet er maksimalt tilstrammet i trefføyeblikket.

Jeg skal trolig knuse knuse for første gang nå til torsdag da jeg skal opp til blått belte i NTN Taekwondo. Litt spent, men jeg regner med at det går fint.  ;)

Shadow85


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain06. desember 2003, 13:19
knusing er jo totalt meningsløst.. :) det at du spyr ut tkd-propaganda i en fart som selv treneren din ville vært stolt av er jo en annen sak. Skal du vite at teknikken din faktisk fungerer er ikke et stillestående mål som ikke slår tilbake helt tingen. Unnskyld om jeg ødelegger illusjonene dine, men det har faktisk INGENTING med hvor godt teknikken din fungerer eller ikke, og jeg har faktisk knust endel planker opp gjennom åra.. ;)


skal du vite at teknikkene dine fungerer stikker du en tur ut på byen, finner den største fyren på et sted og kaller han en jævla homo, så får du teste teknikken din til det fulle! ;)



og angående fokus.. osv.. altså.. lille venn, det er koselig at du skal opp til blått belte og alt, men jeg ville fokusert på det realistiske aspektet som faktisk finnes i taekwon-do, ikke på ting som strengt tatt ikke har noen betydning.. ;) du kan som sagt bruke tkd til noe fornuftig, men bare om du selv bruker hodet og tar bort alt det meningsløse!

bøy frå listefyll!



Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: myrdivar06. desember 2003, 13:24
Det har ikke slått deg at folk faktisk kan tenkes å trene TKD for å kunne bruke det i litt andre aspekter enn å slåss på byen? Finnes jo mange stilarter som er enda mindre praktiske mot selvforsvar enn TKD, men jeg har ikke noe mot dem sålenge de ikke innbiller folk at dette skal de kunne slåss på byen med. (Fancy akrobatiske spark osv)

Selvsagt er det viktig med et realistisk syn på selvforsvar, og til det er knusing av planker banalt meningsløst på mange måter, men det kan være en motivasjonsfaktor sånn rent psykisk sett.


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain06. desember 2003, 13:28
skal jeg da sitere plakaten utenfor NTN's "hovedkvarter" i Trondheim Myrdivar? :) "complete self defence system".. eller har dere tatt ned den nå...?


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: myrdivar06. desember 2003, 13:44
Vel, dette blir helt meningsløst for meg hvertfall, da TKD ikke er i nærheten av å være et komplett system. Man lærer å bli flink til å gå mønster samt sparke høyt, men innen den dagen TKD-utøvere står på toppen i en åpen turnering vil jeg ikke kalle det noe overlegent komplett system.


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain06. desember 2003, 13:45
det er jo det som er poenget mitt.. ;)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk06. desember 2003, 17:23
en som har forstått det :)
i en lite skriv man kunne ta i den gamle karateklubben min sto det at karate er i dag verdens mest effektive selvforsvars-system.......jommen sa jeg smør!


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Shadow8506. desember 2003, 19:17
Som jeg sa krever knusing konsentrasjon, kraft og presisjon, dette trenger du jo for å denge noen på byen også, selv om mennesker beveger på seg... Knusingen er da bra for å vise hvor mye skade en teknikk kan gjøre (så lenge du treffer målet, endten det er en planke eller et menneske). Du slipper da i tillegg å skade noen. Å treffe bevegelige mål gjør vi jo i sparringskampene selv om vi ikke går full-kontakt.

Personlig så går jeg ikke på Taekwondo bare for å kunne banke folk på byen... jeg trives veldig godt med det og gleder meg til hver eneste trening. Målet mitt er å bli god i Taekwondo, ikke noe mer. Likevell tror jeg ikke det er så ueffektivt som mange kritikere vil ha det til. Jeg tror at en som behersker Taekwondo har gode forutsettinger for å forsvare i konfrontasjoner også på byen.

Det sies at en Taekwondo-utøver først begynner å virkelig kunne lære Taekwondo når man innehar svart belte og frem til da er du bare nybegynner. Når du så har svart belte og kan begynne å virkelig lære så har du også masse ansvar som f.eks som instruktør. Dette gjør at du mister mye tid og du får ikke mulighet til å trene så mye at du helt når ditt potensiale. Dette er en av mine personlige teorier om hvorfor Taekwondo-utøvere ikke når så høyt i f.eks UFC og K1. Men kjenner jeg dere rett kommer dere vell til å slakte denne teorien...hehe.

For å være med i disse konkurransene må en jo selvfølgelig trene mot det i tillegg. Taekwondo utøveren måtte for eksempel venne seg til spark mot bena og herde kroppen såpass mye at en kan tåle skikkelig fullkontakt. Men hva vet vell jeg?

Taekwondo formidler i tillegg verdier som jeg setter veldig stor pris på...

Shadow85  :)



Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain07. desember 2003, 02:36
ja, høye spark, null bakkekamp og null kontakttrening er gode forutsetninger for byen... ;)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Kenteren07. desember 2003, 07:23
Jeg trener selv TKD og synes knusing er morrsomt og utfordrende, de som synes noe annet må gjerne la være å trene TKD og knuse murstein o.l.  

Selv synes jeg det å løpe rund i en idrettshall og kaste en ball frem og tilbake kan virke meningsløst, men jeg har forståelse for at mange synes det er artig!!

I tillegg til TKD har jeg også erfaring fra Karate, Judo og Kickboxing, og jeg kan ikke skjønne hvorfor det skal være så mye "kjeggling" mellom de  tradisjonelle stilartene og de mere moderne/sportspregede, noen liker det ene, og noen det andre og andre er som meg og synes det meste innen kamsport/martial art er fasinerende, på hver sin måte.

Jeg har også kommet over det stadiet hvor jeg på død og liv skulle være "råest på gata", og for de som har slike behov, så finnes det masse medikamenter/narkotika/doping, som har en slik effekt på psyken deres at dere med stor sannsynlighet kan ha gata deres for dere selv, kombiner gjerne med ekstrem styrketrening og utpreget bruk av doping, så tenker jeg at dere kan hamle opp med de fleste.....

Dersom det er noe å hige etter da.......

For dere andre som ønsker å trene seriøst selvforsvar og som ikke ønsker å "kaste bor tid" på å lære mase mønster, vanskelige gloser, bukking, innviklede graderings og beltesystemer, hvite pyjamas treningsdrakter osv. Ta en titt på Krav Maga!!

Folk må selv få bestemme om de vil knuse takplater, eller om de vil knuse hodeskaller i et bur i Finnland!!

Alt har sin "sjarm"!! ;) ;)









Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Shadow8507. desember 2003, 13:15
Cain: du får det til å fremstå som om alle tøffingene på byen er proffesjonelle kampsportutøvere og at alle disse kun trener det mest effektive av alt.

Det er jo de færreste av dem som trener bakkekamp og fullkontakt kampsport... De fleste bare pumper muskler, men det er jo noe som også en seriøs kampsportutøver også bør gjøre i tillegg til vanlig kampsporttrening.

Du får det også til å fremstå som om taekwondo bare handler om høye spark og at dette er veldig ueffektivt. Vi har mange håndteknikker i tillegg, og høye spark er kanskje ikke så gode single, men hvis du legger dem i kombinasjoner blir det mer effektivt.

Jeg sa også at en som behersker Taekwondo har gode forutsettingger for å takle slike konfrontasjoner og det er slett ikke alle taekwondoutøvere som behersker taekwondo. Det gjør jeg ikke selv heller ennå... jeg er bare en nybegynner.

Jeg har selv aldri havnet i slike konfrontasjoner på byen og har kanskje ikke så mye erfaring sånn sett, men de er da bare mennesker de "tøffingene" på byen også...

Shadow85



Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain07. desember 2003, 14:21
hmm, vet ikke om du har lyst til å vite dette, meeeen.. håndteknikkene i tkd? hmm... jaja, du får finne det ut selv.. ;)

og nei, flere høye spark er IKKE bra.. hvorfor sparke høyt? er jo totalt meningsløst..


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Feddera07. desember 2003, 15:23
Fordi det er tøft og det ser kult ut! Dessuten, klarer du å sparke høyt når du er varm, er det lettere å sparke middels når du er kald...

Nå synes jeg det blir vel mye tkd-hets fra din side Cain  :P


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: myrdivar07. desember 2003, 15:39
Cain, tror du virkelig alle som trener noe slags Martial Art trener hver en minste teknikk for å bli maksimalt god i å slåss på byen eller i turneringer med få regler og fullkontakt? Det finnes faktisk mennesker som kan ha andre motivasjoner for å trene.

Jeg mener en person trent i karate/jj/tkd/annen trad stilart vil ha vesentlig bedre muligheter til å forvare seg på byen enn en utrent person, sålenge de har et fornuftig syn på sin stilart, og elementer som er relevant for selvforsvar. Liker man mestringsfølelsen av å kunne utføre akrobatiksk Wushu, så all respekt for dem som klarer det, mye trening som ligger bak. Begynner du å slåss på tilsvarende måte på byen, så kan du tenke deg om når du ligger i asfalten på om dette var det smarteste å gjøre.


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain07. desember 2003, 16:25
hmm,

  martial
       adj 1: (of persons) befitting a warrior; "a military bearing" [syn:
               soldierly, soldierlike, warriorlike]
       2: suggesting war or military life [syn: warlike]
       3: of or relating to the armed forces; "martial law" [syn: martial(a)]


  art
       n 1: the products of human creativity; works of art collectively;
            "an art exhibition"; "a fine collection of art" [syn: fine
            art]
       2: the creation of beautiful or significant things; "art does
          not need to be innovative to be good"; "I was never any
          good at art"; "he said that architecture is the art of
          wasting space beautifully" [syn: artistic creation, artistic
          production]
       3: a superior skill that you can learn by study and practice
          and observation; "the art of conversation"; "it's quite an
          art" [syn: artistry, prowess]


kunsten å føre krig... jeg synes ikke akrobatikk har stort med dette å gjøre.. ;)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: myrdivar07. desember 2003, 19:00
Veeel, strengt tatt har vel ikke bryting i trange klær inne i et bur noe med dette å gjøre heller da, men jeg synes det er ganske morsomt likevel. Men å definere det som noen art? Da vil jeg kanskje heller si de tradisjonelle stilartene er mer representative, men som KAMP-sport, vil jeg utelukke mye av akrobatikken.
Men jeg synes du har en tidvis ganske overlegen og småarrogant holdning over de som faktisk vil trene noe annet, jeg vil ikke si at de har gjort noe feil valg, det er bare et spørsmål om hva man vil vektlegge med sin trening, selv om jeg først og fremst vil trene mot selvforsvar.


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain07. desember 2003, 19:07
overlegen og arrogant? takk takk, alltid fint at du setter pris på meg:)


poenget mitt er at i de siste 50-100 år så har det vokst opp en overflod av McDojangs som ikke lærer deg annet enn hvordan å åpne lommeboka for svindlere. Dette er ikke farlig bare for økonomien til vedkommende som blir lurt, men også for helsa når stakkaren havner i en farlig situasjon og trenger å bruke 'evnene' sine.. og finner ut at det er bare BS.. men men.. ;)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: myrdivar07. desember 2003, 19:25
Vel, uttalelser som "hvorfor sparke høyt? er jo totalt meningsløst" synes jeg er en smule overdrevet. Det kan kanskje være din mening at som fullkontaktutøver eller hva du nå driver med vil du ikke vektlegge høye spark som setter deg ut av balanse og gir motstanderen et hav av tid til å ta deg ned, men det kan jo være at de som setter pris på høye spark trener ut av en annen motivasjon.

Men strengt tatt tror jeg vi er ganske enige i synet på det vi driver med  ;) Du har bare en tendens til å ordlegge deg litt krasst synes jeg...


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain07. desember 2003, 19:54
høye spark ødelegger klær, er ubrukelig på glatt underlag.. (vinternorge..? ;) ), gjør at du er i ubalanse over legnre tid, gjør deg til et enkelt mål for ødeleggende spark mot standfot, takedowns.. mange morsomme ting.. ;)


men men, og vel, krasse uttalelser er fint!


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Shadow8507. desember 2003, 21:02
Hvis jeg hadde hatt et ønske om å banke folk på byen hadde jeg nok valgt en annen kampsport en TKD, kanskje kickboksing kombinert med jujitsu eller noe sånt. Hvis du vil unngå slåsskamp i det hele så begynner du på friidrett og lærer å løpe fort.

Jeg bare sier at jeg ikke tror taekwondo er så ueffektivt som du vil ha det til.

I tillegg synes jeg jo at du undervurderer høye spark. Det ligger mer kraft bak et spark enn et punch og det har et større overaskelses moment. I tillegg har et spark mye bedre rekkevidde. Ja, jeg vet jo at det ikke er så bra på glatt underlag og en vil jo da velge å ikke benytte seg av disse sparkene. Du har også rett i at det medfører ubalanse og at det kan gjøre deg sårbar, har selv et videoklipp med en thaiboxer som banker en taekwondoutøver blandt annet ved mye bruk av å sparke på den foten som er i bakken. Remy Bonjesky er en som er veldig suksessfull innen K1 og han bruker en del spark som blandt annet har ført til flere knockouts, men han er jo da fantastisk med håndteknikker også da. Hvis jeg ikke husker feil (mye mulig) så fikk han Bob Sapp i bakken etter mange både slag og spark mot hode. Forresten så vant han kampen p.g.a Bobb Sapp slo Remy når han lå på bakken, men jeg tror Remy hadde vunnet uansett. :) det var en morsom kamp.

Uansett så er det ikke derfor jeg går på taekwondo som jeg har sagt tidligere. Målet er bare å bli god i taekwondo og ikke noe mer.  

Shadow85


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain07. desember 2003, 21:10
men så søtt da:)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Shadow8507. desember 2003, 21:17
I taekwondo legger vi stor vekt på skape gode mennesker fremfor slåsskjemper, vi lærer også om respekt for andre noe som jeg tror du kunne hatt godt av å lære litt om.

Du fremstår som den typen som alltid tror du har rett og alle som mener noe annet er bare dumme.

Jeg ville satt stor pris på om du kunne være litt mer saklig...

Shadow85


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain07. desember 2003, 21:38
mer saklig? altså, hvordan kan jeg være saklig når mennesker tror kombinasjoner med flere høye spark, og høye spark generelt er fonuftig i en selvforsvarsituasjon.. ;) og som tydeligvis blander ting som K1 og liknende med realistisk selvforsvar.. ;)

du skjønner det lille venn, at pragmatikk er viktig for noen av oss, at ting fungerer slik de er ment å fungere. Vil du ha et harmonisk liv og være bevegelig, start med yoga da ffs.. :) martial art handler i bunn og grunn om å bli så flink som mulig til å bruke kroppen sin som et våpen, og selvforsvar handler om å forsvare seg selv best mulig. Noen ganger er det beste å løpe, andre ganger ikke.



jeg ville forøvrig satt pris på om du kunne påpeke hva jeg sier som er så lite saklig? og vel, NTN tkd med sine etiske regler og dobbeltmoral er ikke akkurat det jeg respekterer mest for å være helt ærlig. Mennesker som i sin skinnhellighet i alt og alle sammenhenger skal fremstå som bedre og mer moralske enn andre er bare meninsløse i mine øyne..


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Kenteren07. desember 2003, 21:50
Det er faktisk slik at dersom du klarer å sparke høyt, så klarer du også å trampe noen på foten, sparke i kneet osv.

Denne diskusjonen, blir nesten som om en utforkjører ville slengt dritt etter en slalomkjører, helt latterlig.......

Noen trener, bryting, noen BJJ, noen Muai Thai, noen TKD osv, osv osv.......

Og de som KUN er ute etter å trene mest mulig effektivt selvforsvar, trener Krav Maga sånn er det bare, hvorfor skal en person som trives kjempegodt i en TKD klubb, begynne med Vale Tudo, bare fordi noen måte mene det er bedre?


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain07. desember 2003, 22:05
hmm, du sammenligner forskjellen på utfor og slalom, med forskjellen på "jeg driter i om ting fungerer så lenge jeg kan kose med illusjoner om gamle tradisjoner og visuelle untrykk" og "ting skal fungere, enkelt og greit".. jaja, din mening.. ;)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Shadow8507. desember 2003, 22:08
Det jeg mener med at du ikke alltid er så veldig saklig er kommentarer som f.eks "men så søtt da=)". Det virker som om du er mer opptatt av å fornærme min intelligens enn å diskutere...

Ja, jeg tror at K1 og UFC på mange måter kan knyttes opp mot  realistisk selvforsvar.

Hvilken kampsport mener du kvalifiserer for definisjonen av Martial Art da?

Shadow85


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain07. desember 2003, 22:29
svært få i dag er jeg redd, og vel, det at K1, UFC og liknende SPORTER er det nærmeste en kommer realistisk forsvar i en SPORTSsammenheng, vil ikke si det samme som at det ER realistisk selvforsvar.. en myk matte, 1vs1, regler, dommer, lege, mulighet for å gi seg.. osv, det er en endeløs rekke av faktorer som tilsier at dette er sport, ikke kamp.


og Ingen kampSPORTER kvalifiserer for meg definisjonen av Martial Art, siden de er SPORTER per definisjon.. WWII combatives og lignende derimot.. flotte greier.. ;D


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Shadow8507. desember 2003, 23:05
Jeg vet jo at det er stor forskjell på f.eks K1 og en selvforsvarssituasjon, men det er ikke så alt for langt i fra, det tror jeg vi er enige om... grunnen til at jeg brukte remy bonjesky som et eksempel er at siden disse sparkene fungerer i K1 så tror jeg det fungerer i en selvforsvarssituasjon også, selv om det er under andre omstendigheter. Jeg ser ihvertfall ingen grunn til at sparkene hans ikke vil fungere i selvforsvar.

For å snakke litt om ordet kampSPORT så mener jeg det er noe misvisende. Jeg vil egentlig ikke kalle NTN taekwondo eller andre kampsporter en sport på lik linje som fotball osv. På en annen side så er vell sport en slags fysisk konkurranse der det gjelder å være best (selv om jeg ikke vet hva definisjonen på sport er) og i kampsport er det å være best til å sloss som er målet. WWII combatives må jeg inrømme at jeg aldri har hørt om, men jeg skal prøve å finne ut mer om det. Jeg antar at målet der også er å være best i å sloss, så derfor blir vell da dette også en kampsport selv om det kanskje ikke er noen dommer, myk matte, regler osv...

Forresten da jeg sa at spark i kombinasjoner er effektivt, mente jeg f.eks spark mot magen, slag mot hodet og så et avsluttende høyt spark mot hodet. Ikke bare mange høye spark etter hverandre slik jeg tror du oppfattet det.

Du gir uttrykk for at du misliker oss i NTN fordi vi skal fremstå så mye mer skinnhellige og moralske enn alle andre. Det jeg misliker er slike som tror at dem selv er perfekte og at alle som har andre meninger enn dem bare er dumme og uintelligente. Ja, du er en av dem...

Shadow85


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain07. desember 2003, 23:50
det er ikke det at du har en annen mening enn meg som gjør at jeg synes du er dum og lite intelligent shadow.. :) du kan trøste deg med det!


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Kenteren08. desember 2003, 01:45
Koselig å se at "Cain"  som har sluttet med TKD, flyttet til storbyen og begynt med MMA, føler seg frelst.......

Men, det er faktisk slik at det ikke er sikkert at alle TKD´ere hadde trivdes med noen annen form for trening, og da er det vel heller ingen grunn til å slutte, bare fordi én person føler at han har gjort det riktige for SEG!!

Fortsett med NTN TKD du, "Shadow85", og ikke bry deg om folk som av forskjellige grunner skulle ha en formening om det er "bra" eller "dårlig", la apekattene leke i burene sine i fred........ ;)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain08. desember 2003, 02:41
koselig å se at folk tror de skjønner alt.. ;)


poenget mitt er at forbund og klubber som i sin 'propaganda' fremhever at de er komplette selvforsvarsystem og å som i store og flyvende ordelag skryter av at folk vil lære selvforsvar, bli bedre mennesker.. at de er etiske.. moralske.. osv.. jeg synes dette blir litt hyklersk når kanskje 5% av tiden blir brukt til noe som kan kalles realistisk selvforsvar. Hadde de reklamert med "god bevegelighetstrening, en god følelse av mestring, akrobatikk og høye spark som du ser på film".. så hadde det vært helt greit for meg.. det er bare den dobbeltmoralen jeg misliker, i en veldig sterk grad.


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Shadow8508. desember 2003, 21:59
hehe... hva er det da jeg har sagt som gjør at jeg er uintelligent? Er det fordi jeg ikke forstår at du har "rett" og at det du sier ikke bare er din mening, men fakta? Jeg ville sette pris på om du peker ut noe jeg har sagt som er uintelligent og gjør at jeg er dum.

Forresten er jeg igrunn enig i at vi kanskje burde da noe selvkritikk for denne dobbeltmoralen som du snakker om, selv om jeg ikke tror det er fullt så ille som du vil ha det til.

Takk for støtten Kent... men mener du også at TKD er totalt håpløst og at en som behersker Taekwondo ikke stiller sterkt i forhold til en uheldig konfrontasjon på byen? Dette mener ikke jeg selv om jeg selvfølgelig vet at andre kampsporter er mer effektive som selvforsvar og som du vil stille ennå sterkere med. Bare lurer på hva du mener om effektiviteten, siden jeg ikke har klart å tolket det skikkelig ut av postene dine.

Shadow85 :)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Addey18. desember 2003, 14:08
martial <snip>
art <snip>
kunsten å føre krig... jeg synes ikke akrobatikk har stort med dette å gjøre.. ;)

Det har derimot logistikk, førstehjelp, matlaging, bilkjøring og brobygging. Når trente du sist dette under din kampsporttrening?? Det å sammenligne kampsport/kampkunst med det å være soldat er faktisk helt på villspor. Greit nok, opprinnelsen til de fleste kampkunster lå etter all sannsynlighet i krigføring og teknikker for dette, men det som har utviklet seg fra dette, og som i dag er det man kaller "martial arts" er ikke kunsten å være soldat! Det er for de aller fleste en måte å holde seg i form på, og å ha det gøy mens man trener. Ikke alle liker å løpe i skauen for å holde seg i form... Og om man da får et selvforsvarsaspekt med i bildet er det selvfølgelig bare positivt! Jeg er fullstendig enig i at de fleste som bedriver tkd ikke gjør dette med selvforsvar i tankene, men teknikkene finnes der, hvis man gidder å lete...


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: KjeXz04. januar 2004, 18:43

mer saklig? altså, hvordan kan jeg være saklig når mennesker tror kombinasjoner med flere høye spark, og høye spark generelt er fonuftig i en selvforsvarsituasjon.. ;) og som tydeligvis blander ting som K1 og liknende med realistisk selvforsvar.. ;)

Du mener ikke virkelig at K1 ikke funker på gata? For det er vel det vi diskuterer her nå..? *ikke lest side 4 men*
Når det gjelder knusing, så er det en fin måte å sette seg mål på feks., og herding er aldri dumt med mindre du har ekstremt porøs beinbygning..

-kj


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Cain04. januar 2004, 18:50
poenget er vel at K1 er en sport, en sport med regler, dommer, matte.. det er en VELDIG stor forskjell fra dette til adrenalinet, stresset og det blodige alvoret man kan oppleve utenfor ringen... ;)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: TheBoxer05. januar 2004, 11:11
Vil bare slenge meg på her med en kommentar til det som tråden EGENTLIG handler om, nemlig knekking av planker..Leste at mange skrev at det ga deg selvtillit, viste andre at du sko hardt etc etc..Er lett å slå hardt på noe som holder seg i ro og ikke beveger seg, og man har all verdens tid til å sikte seg inn osv..Jeg hadde heller vært redd for å bli slått av en som har gått i boksing lenge, og gått noen kamper, enn en som kan knekke 4 planker...Ser dere logikken? En bokser er vant med å slå slå slå, derfor blir de de beste til å kun slå, til og med mot bevegelige mål, og allikevel kan de knocke en ut..Hvor mange blir knocket i tkd av slag? (nå snakker jeg om de få som faktisk går fullkontakt)
For å si det på en annen måte, tenk hvis man skulle få bruk på det på byen, og en eller annen tkd utøver har trent mye knusing og kanskje gått noen år i tkd, men dette er hans første situasjon der han faktisk må levere en teknikk med 100% kraft(utenom knusing da), og han er kjempetrygg på seg selv siden han har gjort dette mange ganger før i dojoen..På den tiden han bruker på å fokusere all sin kraft og presisjon for å "knuse" målet (si at det f.eks er motstanderens hode), beveger motstandere bare litt på hodet, og slår tkd-utøveren tre ganger før han får omstillet seg, for han er jo ikke vant til at målet beveger seg..Dette er bare for å illustrere en mulig realistisk situasjon, og der tkd-utøveren kun skal slå..Selvfølgelig, hvis han kunne ha sparket er jeg sikker på at han hadde tatt ett dobbelt rundspark i luften der han treffer motstanderen i hodet og knocker han ut, men nå ville jeg bare prøve å illustrere knuse delen av tkd, og hvor nyttig/unyttig det kan være i en skikkelig situasjon, og kanskje gi deg falsk selvtillit..


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: KjeXz05. januar 2004, 13:06
Vil ikke kalle dette en realistisk situasjon, tkd er jo ikke så elendig som du skal ha det til... Klarer du å knuse fire planker med et slag så slår du f** meg hardt, og du trenger faktisk ikke ti minutter til å "fokusere energi" først. :)

-KjeXz


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: agandhjin05. januar 2004, 13:42
Huff.. det er forferdelig at vi kan være så uenige ;)

Hvor mange ganger tror du at du får en perfekt treffer i en realistisk situasjon da? Jeg har fått inn 2 perfekte treffer i hele mitt liv,tilsammen av all min erfaring med real-life-MA. Og det er vannvittig lite. De to treffene var på en full, og en totalt tulling.

Det er vanskelig å knekke, og hvor vanskelig tror du det er i en presset situasjon, på en pressende person?

Jeg vil si det er upraktisk med plankeknekking i en forsvars situasjon.

Regner med det er bare gjentagelse av hva mange andre har sagt om akkurat dette emnet.


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Jero05. januar 2004, 22:43
Sant nok. Hvor lang tid trenger man for å knekke en planke? Trengs dt dyp konsing, eller kan man stå med ryggen til, snu seg og knekke den på under ett sekund?

 Er enig i at det plankeknusing ikke har så mye hensikt. Herding og presisjon kan nåes på mange andre måter...


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Aurastorm05. februar 2004, 11:42
Selvfølgelig har alle kampsporter fordeler og ulemper...så viss du kan velge så velg det som passer deg best! eg er forholdsvis liten så eg syns Taekwondo passer bra pga at eg har lengre bein enn armer og når dermed lengre(trener styrke på overkropp så eg ekje svak der helle asså). Andre vil like karate,tudo,tai chi, judo osv. Planke knusing er ingen negativ ting...lære der også..bestil knuseplanker av plast fra fighter.no og ta de hardere...hehe de er det god knuse trening på!


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Socrates05. februar 2004, 17:19
Er vel enig i det de siste sa jeg og..

Jeg trener tkd fordi det er gøy, det ser fett ut og jeg synes det er tøft å kunne sparke så hardt som tkd utøvere kan. Å sparke gjennom planker er jo vanskelig, men mye mer nyttig enn f.eks. å score mål i en fotballkamp. Vi får bevist for oss selv at sparkene, og slagene faktisk er litt harde.

Det beste er jo å ta kunnskaper fra andre kampsporter, å utvikle dine egne kunnskaper mest mulig. Jeg prøvde forleden dag å sparre med en kickboxer for første gang. Det var helomvendig, men veldig lærerikt. De har jo bare sparring, så han hadde jo overtaket på meg hele tiden, men herregud så elendige spark! Det jeg kan lære fra kickboxing er vel de avanserte guardene de har, og slagene. Skal trene med en ninjitsuer snart, og da regner jeg med å få lært litt fallteknikker og slikt (eller whatever de driver med). Det er ingen kampsporter som er perfekte. På gata vinner uansett han med størst våpen.


merk: Jeg har lite skills i tkd, og de jeg sloss mot var heller ikke noe dyktige, men fikk sett på hvordan de trente iallefall :)


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: myrdivar09. februar 2004, 22:30
Lenge siden jeg har vært på nett nå :)

Bare en kommentar til dette med plater og testing av styrke i teknikk...

Hvorfor må du absolutt teste ut styrken i teknikken din på plater? Jeg synes dette er noe som bør og kan testes bedre ut i sparring.

Problemet med gjenbrukbare planker (type focus-board) er at de er veldig harde, og stiller store krav til å herde (les ødelegge naturlige finmekaniske konstruksjoner i hånda) for at man skal kunne tåle et mislykket forsøk hvis man drar i skikkelig.

Et annet problem er nettopp at de er focus boards, og det er mye mer en test av evne til å treffe korrekt på midten av plata, i forhold til hvor mye man får testa styrken, da platene ikke går av med mindre du treffer midt på. Treffer man først midt på er det veldig lite styrke som skal til for å få dem av (en planke kan med letthet knekkes med et sidespark fra fire-fem cm unna hvis man bare treffer midt på). Dette er ikke det jeg karakteriserer som en ultimat test av styrke på spark. Skaff deg heller en skikkelig god sparkepute, og få kamerater til å stå bak og vurdere styrken på sparkene dine. Personlig har jeg ikke noe problem med at folk liker å knuse planker, har gjort det sjøl og, men ikke si at det er den ultimate måten å teste styrke i teknikk på, for det er det ikke.

Helt sunt er det heller absolutt ikke hvis man benytter f.eks knyttnever, som stiller store krav til solid masse i hånda, hvilket man ikke nødvendigvis har naturlig. Bare se på et stevne i stilarter der man konkurrerer i knusing, og legg merke til alle sammen som går rundt med isposer på hendene etterpå som følge av mangelfull herding som kan gjøre betydelige skader hvis man er uheldig.


Tittel: Re:knekking av planker?
Skrevet av: Shadow8511. februar 2004, 16:20
Jeg mener knekking av planker er en god måte å få forståelsen av hvor skadelig en teknikk kan være.

I tillegg vil det være en test av presisjon, kraft og riktig utførelse av teknikk.

Det som er negativt er at det kan føre til alvorlige skader, så det er viktig å begynne gradvis.
Ikke fyll vannet over hodet!


Tittel: SV: knekking av planker?
Skrevet av: toxic06. juni 2004, 19:39
Herregud for en tråd!!  ???

Hva er det som skjer med folk??

K1 kickboksing er jo ikke spesiellt selvforsvarsrettet. Det er en turnering, en organisasjon som booker fightere til kamper. K-1 kickboksing går det ikke an å trene, det finnes ingen "K-1 klubber" og dessuten er K-1kickboksing reglene litt mer restrikte enn muay thai, så man kan kalle K-1 kickboksing for thaiboksing og thaiboksing er effektivt når man står oppe, men ni av ti kamper går til bakken og da har man ikke mer å stille opp med enn nabogutten i gata!!

Merk: K-1 MMA har kommet nå og det er likt pride, altså MMA utøvere som deltar. I K-1 (vanlig) så er det kickboksere, boksere og thaiboksere pluss noen fullkontakts karate utøvere som har kryss trent (karatehybrider)

Men uansett: plankeknusing har INGENTING med realistiske situasjoner å gjøre, det kan man bare legge ifra seg. Og at man får se at man sparker hardt? Hva er det for no tull? at teknikkene virker? hvilke teknikker? Hvis det er i forhold til TKD "innidojoen" teknikker, så ja, men hvis det er i forhold til realistiske situasjoner, så NEI.

Uansett: Alt det jeg har lest cain skrive gjennom denne tråden støtter jeg fullt ut. Han er en av de få som vet hva han prater om, det er mange andre her som også har gode argumenter for endel ting, men alt raser liksom sammen om IKKE man ser helheten i det.

Jeg fikk inntrykk av at THE BOXER hadde litt peil når jeg leste tråden hans helt til det stod skrevet at når en TKD utøver tar dobbelt hoppspark i en selvforsvarssituasjon så knocker han noen ut så skjønner jeg det at da har man ikke peiling. Jeg tror INGEN i hele verden noen gang har knocket ut noen på gata med et hopprundspark. Selvfølgelig, man kan jo ha flaks, men oddsen er ufattelig liten og oddsen er ufattelig stor for at pga det lille stuntet taper man kampen.

Jeg måtte le når jeg så OL-mesteren vår i taekwondo (hun koreanske som er adoptert) ble intervjuet av tv og reporteren snudde seg til to menn som satt på en benk og spurte om de visste hvem hun var. De ristet på hodet og reporteren sa at det var OL mester i taekwondo og at han hadde satset penger på at hun hadde jult dem opp begge to. Og hun stod der like stolt og virkelig så ut til å nyte den tillitten reporteren gav henne. Som om hun ikke selv skjønner at hun ville blitt kastet tilbake til korea av et mannfolk som veier 20kg mer enn henne.

Så Shadow85: Desverre, du er ung og du har mange muligheter, men hvis du noen gang vil lære deg å kunne forsvare deg selv MÅ du slutte på TKD før det er forsent, for man blir faktisk dårligere desto lenger man trener TKD. Hadde du gitt inntrykk av at du trener for sportens skyld (altså, grunnen til at jeg ikke tror det er når du spør om en person tror effektiviteten er lik null, en som ikke bryr seg om effektiviteten hadde vært klar over det og aldri brydd seg med å spørre om det), så hadde det vært totalt greit og kjempefint at du trente det.

Jeg har en kamerat som trente kickboksing tideligere, men etter som han ble eldre begynte han på tkd for han likte å konkurrere, men følte ikke at han hadde behovet for å konkurrere i fullkontakt lenger. Dessuten følte han at mykheten han fikk av TKD var hjelpsom i hyrdestunder  ;)

Men som han sa til meg, han lo mange ganger når de proklarmerte med selvforsvarssteknikker og hvordan man skulle møte en konfrontasjon på gata. Han hadde trent litt BJJ med en kamerat av meg og hadde elementær kunnskap og fortalte instruktøren at han kunne gjøre hva han ville. Det tok kameraten min under et minutt å kontre med en nedfelling på et høyt spark og låse armen hans i en key lock fra mount. Og han har kanksje trent brasjutsu ti ganger i hele sitt liv!!

Derfor mister jeg respekten for tradisjonelle martial arts som TKD når de utgir seg for å være noe, fenger ungdom som begynner på de grunnlagene og lurer penger ut av pungen til folk for å lære dem INGENTING av det de egentlig vil lære.

Uvitenheten er de pengegales beste venn   ::huh2::

Så Shadow85, tenk gjennom hva du vil og hvorfor du vil det. Men innse fakta for å være fakta. Og spark mot hodet som de bruker i feks K-1 bruker man SJELDENT på gata. Det er en risk å ta, noe som man helst vil være foruten. De fleste som går høyt med et spark vil straffes for det. Men en proff kicker som feks jerome Le Banner vil nok kunne bruke et spark på gata i endel gitte situasjoner, men han vil nok først og fremst bruke slag.

Shadow85, slutningsvis vil jeg si at TKD har minus en i effekt i en skala fra null til ti. DVS at du blir MINDRE effektiv....



Tittel: SV: knekking av planker?
Skrevet av: TheBoxer07. juni 2004, 09:09
Herregud for en tråd!!  ???


Jeg fikk inntrykk av at THE BOXER hadde litt peil når jeg leste tråden hans helt til det stod skrevet at når en TKD utøver tar dobbelt hoppspark i en selvforsvarssituasjon så knocker han noen ut så skjønner jeg det at da har man ikke peiling. Jeg tror INGEN i hele verden noen gang har knocket ut noen på gata med et hopprundspark. Selvfølgelig, man kan jo ha flaks, men oddsen er ufattelig liten og oddsen er ufattelig stor for at pga det lille stuntet taper man kampen.



Jeg fikk inntrykk av at THE BOXER hadde litt peil når jeg leste tråden hans helt til det stod skrevet at når en TKD utøver tar dobbelt hoppspark i en selvforsvarssituasjon så knocker han noen ut så skjønner jeg det at da har man ikke peiling. Jeg tror INGEN i hele verden noen gang har knocket ut noen på gata med et hopprundspark. Selvfølgelig, man kan jo ha flaks, men oddsen er ufattelig liten og oddsen er ufattelig stor for at pga det lille stuntet taper man kampen.




Regner med du så spøken i det jeg skrev om tkd, jeg MENTE det jo ikke..

Jeg vet like godt som de fleste at høye spark gjør deg sårbar for nl.a takedowns, i tillegg til at det skal lite til for å miste balansen når man bare står på ett ben, og da er det mer fornuftig og effektivt å bruke albuer, hender o.l i en selvforsvarssituasjon..

Og til alle de som skriver det om at de fleste slåsskamper havner på bakken, det har ikke skjedd i 9 av 10 slåsskamper som jeg har sett, og i tillegg hvis det skjer, er det nok ikke lett å dra en lås med armen eller foten til motstanderen mellom bena dine (oisann, du har jo ikke på susp), eller ta tak i GI'en hans(hvem bruker det på gata?) Du nevnte ingenting om BJJ på bakken, men jeg vet det er en del som skryter det opp i skyene fordi det er ett av de få MA som er rå på bakken, men dog på matte med susp og oftest gi..Det funker ellers også, men det er en god del ting man ikke kan gjøre på asfalt, i tillegg til at man fort kan rulle på ett glasskår, bli sparket i hodet av en kamerat etc..

Håper du forstod at det jeg skrev om tkd hoppspark på gaten bare var tull, jeg er like opplyst (eller mer) som de fleste andre om tma, mma, selvforsvarssituasjoner o.l

Ble litt off topic dette, men jeg måtte bare svare når folk tror feil om det jeg mente:-)


Tittel: SV: knekking av planker?
Skrevet av: toxic07. juni 2004, 14:22




Regner med du så spøken i det jeg skrev om tkd, jeg MENTE det jo ikke..

Jeg vet like godt som de fleste at høye spark gjør deg sårbar for nl.a takedowns, i tillegg til at det skal lite til for å miste balansen når man bare står på ett ben, og da er det mer fornuftig og effektivt å bruke albuer, hender o.l i en selvforsvarssituasjon..

Og til alle de som skriver det om at de fleste slåsskamper havner på bakken, det har ikke skjedd i 9 av 10 slåsskamper som jeg har sett, og i tillegg hvis det skjer, er det nok ikke lett å dra en lås med armen eller foten til motstanderen mellom bena dine (oisann, du har jo ikke på susp), eller ta tak i GI'en hans(hvem bruker det på gata?) Du nevnte ingenting om BJJ på bakken, men jeg vet det er en del som skryter det opp i skyene fordi det er ett av de få MA som er rå på bakken, men dog på matte med susp og oftest gi..Det funker ellers også, men det er en god del ting man ikke kan gjøre på asfalt, i tillegg til at man fort kan rulle på ett glasskår, bli sparket i hodet av en kamerat etc..

Håper du forstod at det jeg skrev om tkd hoppspark på gaten bare var tull, jeg er like opplyst (eller mer) som de fleste andre om tma, mma, selvforsvarssituasjoner o.l

Ble litt off topic dette, men jeg måtte bare svare når folk tror feil om det jeg mente:-)


okey, tar den på min pakke the boxer, jeg tok ikke ironien:)

uansett, brasjutsu er reellt, en gi kan simulere en dressjakke etc og det å dra en armlås på asfalt er ikke vanskeligere. Å ikke ha susp er ingen hinding, jeg sparrer ofte uten susp for å la det bli mest mulig effektivt. Alle slosskamper som ikke blir stoppet ender på bakken, det er politistatestikk!!


Tittel: SV: knekking av planker?
Skrevet av: Catalonion07. juni 2004, 21:57
Alle slosskamper som ikke blir stoppet ender på bakken, det er politistatestikk!!

Fordi politiet legger dem ned når de smekker på håndjern??  ::dry:: Vis oss referanser til den statistikken da, siden du stadig vekk nevner den "90%-regelen" (som jeg antar kom med Gracie'nes inntog i USA)! Og hvilket land er statistikken fra?

Her går det en diskusjon om noe av det samme med referanser til en undersøkelse der storparten faktisk ble avgjort stående; http://www.kampforum.com/forum/index.php?board=13;action=display;threadid=3252


Tittel: SV: knekking av planker?
Skrevet av: Cain11. juni 2004, 12:03
tingen er vel at hvis to helt utrente møter hverandre, så blir det ofte en mølje der de havner på bakken, så lenge jeg har jobbet som vekter og dørvakt (noen få usle år, men dog) har de fleste slagsmål havnet opp på bakken på et eller annet vis, men dette tilsier ikke at dette er slik det bør/skal være.. en person som er nogenlunde oppegående vil og bør holde seg unna bakken i en reell situasjon.. glasskår, føtter, steiner. kamerater som sparker.. osv er ikke ting som er kjekke selv om du har satt den beste trianglen din ever... ;)




Tittel: SV: knekking av planker?
Skrevet av: toxic11. juni 2004, 12:20
tingen er vel at hvis to helt utrente møter hverandre, så blir det ofte en mølje der de havner på bakken, så lenge jeg har jobbet som vekter og dørvakt (noen få usle år, men dog) har de fleste slagsmål havnet opp på bakken på et eller annet vis, men dette tilsier ikke at dette er slik det bør/skal være.. en person som er nogenlunde oppegående vil og bør holde seg unna bakken i en reell situasjon.. glasskår, føtter, steiner. kamerater som sparker.. osv er ikke ting som er kjekke selv om du har satt den beste trianglen din ever... ;)





helt riktig cain. Man vil holde seg stående så lenge som mulig med mindre man er sikker på at man er alene eller har backup.

Jeg skal se om jeg finner linken til den siden jeg leste dette, der stod det også hyppigheten på hvordan en slosskamp ender opp Ifølge Amerikansk politistatestikk som forøvrig er en av de eneste som har udnersøkelser angående dette. To personer som sloss og som ikke blir stoppet vil før eller senere ende opp på bakken! Det er ganske selvinnlysende spør du meg. Enten blir den ene "stunnet" og ramler ned eller så ramler de i en clinch eller lignende. Dette kan sikkert dørvaktene på dette stedet også bekrefte!!!


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Ben Dover06. mars 2007, 08:17
Cain:

Trener i en av norges beste taekwondo-klubber. For en tid tilbake var en av våre utøvere ute, og ble gjenkjent av en gjeng med tullinger. Sjefen for denne gjengen var ganske breial, og hevdet at han kunne rundjule utøveren vår med en gang (utøveren hadde svart belte 1. dan). Så sjefen for denne gjengen går bort til utøveren vår, og kliner'n regelrett ned. Han fra klubben vår reiser seg og sier at han ikke ønsker noen slåsskamp, men han andre gir seg ikke.
Det hele ender med at vår utøver tar dwi-huyregi (spark til hodet, med ryggrotasjon først), og sender han andre på første klasse på tur i snøen. Spark til hodet kan brukes, så å si noe annet er totalt latterlig!


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Pluggen :.06. mars 2007, 12:30
Jeg har et par år med taekwon-do bak meg, og plankeknekking var ikke en del av programmet.

Vi hadde en del sparring (fighte mot hverandre), som jeg satte stor pris på.

Du må jo ha en hvis teknikk hvis du skal slå istykker en planke. Er ikke bare styrke som teller.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Advocatus Diaboli06. mars 2007, 12:33
Cain:

Trener i en av norges beste taekwondo-klubber. For en tid tilbake var en av våre utøvere ute, og ble gjenkjent av en gjeng med tullinger. Sjefen for denne gjengen var ganske breial, og hevdet at han kunne rundjule utøveren vår med en gang (utøveren hadde svart belte 1. dan). Så sjefen for denne gjengen går bort til utøveren vår, og kliner'n regelrett ned. Han fra klubben vår reiser seg og sier at han ikke ønsker noen slåsskamp, men han andre gir seg ikke.
Det hele ender med at vår utøver tar dwi-huyregi (spark til hodet, med ryggrotasjon først), og sender han andre på første klasse på tur i snøen. Spark til hodet kan brukes, så å si noe annet er totalt latterlig!

Riktig.. Dette er selvsagt sant på alle mulige vis.. :) Spark til hodet KAN selvsagt brukes, bare se på CroCop f.eks, men for selvforsvarsbruk er spark høyere enn kne/lår fullstendig ubrukelig og idiotisk. Enkelt og greit.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Espen Leon06. mars 2007, 14:48
Wow, det er hva jeg kaller flaks, roterende spark mot hodet på glatt føre! Ikke noe jeg satser på selv om jeg er teknisk i stand til å sparke de fleste spark mot de fleste kroppsdeler.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: StigA06. mars 2007, 17:11
Her snakker vi nok ispigg ;)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Espen Leon07. mars 2007, 00:43
Brutale brodder :gå:


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Ben Dover12. mars 2007, 09:43
Han var svært erfaren, men likevel var han kapabel nok til å klare det på det føret.
Er enig i at jeg heller ikke hadde satset på det, men er man dyktig nok til det er det ikke noe problem å gjennomføre slikt noe...
Men nå går vi vel snart veldig off-topic....?


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Advocatus Diaboli12. mars 2007, 09:44
Jo, uansett hvor dyktig man er.. så er høye spark på glatt føre idioti.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Espen Leon12. mars 2007, 14:12
Jeg tenkte på denne posten når jeg gikk hjem fra stasjonen i natt, var såvidt jeg holdt meg på beina når jeg gikk, og tenkte at et sånnt spark ville endt nesten før sparkebenet hadde forlatt bakken :P


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Ben Dover13. mars 2007, 23:05
Hehe, det mener du da ikke Mamba?? :p
Diabolo: snø er ikke nødvendigvis glatt, da...! ;)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Espen Leon14. mars 2007, 00:28
Snø blir fort glatt når man begynner å rotere på tåballen, og så mose på med et spark.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Ben Dover14. mars 2007, 08:11
Bare å hoppe samtidig, så er du ikke nær snøen! =o)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Espen Leon14. mars 2007, 10:58
Pleier du gjøre mange hoppspark ute vinterstid?


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Ben Dover14. mars 2007, 12:19
Tja... Bare på venner og familie...
Fra spøk til revolver.
Forekommer, ja. Er du godt trent i hoppspark er det ikke noe problem!
Trener taekwondo selv, og det er veldig mye spark, så er ikke uerfaren med spark jeg heller. Men tviler på at jeg hadde gjort det sjøl, selvsagt...!


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Espen Leon14. mars 2007, 14:53
Et annet spørsmål er om telegraferingen og tiden som brukes ved et hoppspark er verdt det, i forhold til et slag, evt et stoppspark mot kneet etterfulgt av et slag. I mine øyne ville en situasjon vært risikabel nok uten å ty til unødvendig fancy teknikker. Uten at jeg skal påberope meg å være noen ekspert på hoppspark, så lurer jeg litt på evnene man har ved disse teknikkene til å begrense skadeomfanget man gjør på personen man sparker. Jeg er ikke villig til å betale en tannlegeregning på 30000 om jeg kan slippe det.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Ben Dover14. mars 2007, 19:12
For å legge til litt mer historie. Denne utøveren hadde allerede blitt slått to ganger i bakken, og instendig bedt om at den andre holdt seg unna. Hadde jeg vært i hans sko hadde jeg også klikka. Men for all del! Be aware! Det er jo ikke nødvendigvis lurt! Ville vel heller sparket den andre i leggen istedenfor!


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Angelo9015. mars 2007, 18:19
Tenk å bli treffi i hodet av en som kan knuse kokosnøtt med et slag a...

såvidt jeg veit har kokosnøtten og en menneskeskalle nokså lik tetthet...
om ikke kokosnøtten har høyere tetthet enn en skalle ;P


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Espen Leon15. mars 2007, 19:57
En skalle har i utgangspunktet større tetthet enn en knoke, spesielt i panneregionen. Står du oppreist er det mange faktorer som fører til demping av slagkraften når du blir truffet, om du ikke ligger med hodet ditt oppå en murstein som nevnte kokosnøtter ofte gjør.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Lillefighter16. mars 2007, 02:35
For å legge til litt mer historie. Denne utøveren hadde allerede blitt slått to ganger i bakken, og instendig bedt om at den andre holdt seg unna.
Hadde han drevet med en mindre udugelig kampsport hadde han vel heller ikke blitt
truffet i det hele tatt..men,men.. ::)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Advocatus Diaboli16. mars 2007, 09:21
Tja... Bare på venner og familie...
Fra spøk til revolver.
Forekommer, ja. Er du godt trent i hoppspark er det ikke noe problem!
Trener taekwondo selv, og det er veldig mye spark, så er ikke uerfaren med spark jeg heller. Men tviler på at jeg hadde gjort det sjøl, selvsagt...!

JO det er et problem å prøve seg på hoppende spark på glatt føre, uansett hvor mye tkd du har trent. Lever du i en egen personlig drømmeverden? Eller er det bare at du aldri prøver det du anbefaler?


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Anonym16. mars 2007, 15:16
Poenget med knusing av planker, takstein, murstein og lignende, er blandt annet for å sjekke om slagene/sparka er riktig utført, presisjonen din, trene opp viljestyrken din (det er ikke alle som syns det er så fristende å kline til 10 takstein med neven sin :P) og kraftige nok teknikker. Er ganske sikker på at jeg kunne kommet på fler, men gidder ikke det nå :P

Mvh
En vennlig TKD instruktør


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: wAND17. mars 2007, 04:17
Taekwondo er bare patetisk... Som f.eks en som var tøff over forum, sloss mot en MMA trener  fra Trondheim Fightgym han taekwondo fyren klarte ikke en dritt.
Det ble lett K.O

Knekke ting... herregud


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Espen Leon17. mars 2007, 06:24
Taekwondo er bare patetisk... Som f.eks en som var tøff over forum, sloss mot en MMA trener  fra Trondheim Fightgym han taekwondo fyren klarte ikke en dritt.
Det ble lett K.O

Knekke ting... herregud

Pass på så du ikke er for tøff over forum selv  ::)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Ben Dover18. mars 2007, 16:19
Hadde han drevet med en mindre udugelig kampsport hadde han vel heller ikke blitt
truffet i det hele tatt..men,men.. ::)

Mindre udugelig kampsport? Da er jeg spent på hva du anbefaler i forhold...

JO det er et problem å prøve seg på hoppende spark på glatt føre, uansett hvor mye tkd du har trent. Lever du i en egen personlig drømmeverden? Eller er det bare at du aldri prøver det du anbefaler?

Det du da mener er at man nesten stiller seg på lik linje uansett hvor mye tkd man har trent enten ute eller inne? Jeg har aldri anbefalt å sparke noen som helst i hodet (utenom på trening), og å påstå noe annet er latterlig. Som jeg skrev ovenfor ville nok jeg valgt å gjøre noe helt annet. Grunnen til at jeg tok det opp, var fordi en "smart" sjel sa at hodespark var verdiløst. :)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Advocatus Diaboli18. mars 2007, 17:03
Hodespark ER så å si verdiløst utendørs, spesielt i Norge, fordi nytte/risiko-vurderingen er som den er.

Et ballespark er LANGT mindre farlig og risikabelt å utføre, og vil i de fleste tilfeller utløse en sterkere reaksjon, det er mindre fare for rettslig etterspill og er generelt sunnere for alle involverte parter.. :)

Jeg har trent tkd i ganske mange år, og er utmerket godt kjent med "propagandaen" rundt slike teknikker innad i miljøet, så det er ikke det. Poenget er bare at høye spark er for risikable, uansett treningsbakgrunn, til at man bør bruke det i selvforsvarsøymed.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Lillefighter18. mars 2007, 18:06
Mindre udugelig kampsport? Da er jeg spent på hva du anbefaler i forhold...
Hadde vedkommede drevet med tennis hadde han vel hatt større muligheter for å se slaget..


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: MrMuscle18. mars 2007, 18:09
Kan noen forklare hvordan Thomas Og Harald klarte å slå igjennom 3 (tilsynelatende) solide murblokker? Uten noe som helst trening eller kampsportbakgrunn (antar jeg).


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Sakuraba18. mars 2007, 19:45
Taekwondo er bare patetisk... Som f.eks en som var tøff over forum, sloss mot en MMA trener  fra Trondheim Fightgym han taekwondo fyren klarte ikke en dritt.
Det ble lett K.O

Knekke ting... herregud

Det var en kung fu utøver om jeg husker rett og det var ikke en KO. Men ja,det var tragisk å se på. kanskje du kunne dratt dit å vist hvordan han skulle ha gjordt det?


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Espen Leon18. mars 2007, 19:58
Aldri noen lur idé å utfordre noen til å gå en kamp med et regelverk du aldri har trent på før..


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Bob Paar18. mars 2007, 20:02
I høst her kjøpte jeg en kløyveøks, det er en øks med et skaft på 1,5m og 1kg øksehode. Den er fin til å knekke planker. :)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Ben Dover18. mars 2007, 22:20
Hadde vedkommede drevet med tennis hadde han vel hatt større muligheter for å se slaget..

Smart. Fett å forsvare seg også da, kan jeg tenke meg...?


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Addey04. april 2007, 10:16
Kan noen forklare hvordan Thomas Og Harald klarte å slå igjennom 3 (tilsynelatende) solide murblokker? Uten noe som helst trening eller kampsportbakgrunn (antar jeg).

Å knuse disse blokkene er ikke så forferdelig vanskelig, de er ikke like massive som de ser ut. Thomas har jo litt mer masse å legge bak slagene enn Harald, pluss at han hadde den "gi f..."-mentaliteten som trengs. Harald var tydelig redd for å slå seg, mens Thomas skulle knuse de jæ... blokkene, noe som tydelig vistes i måten de kom seg igjennom på. Når du knuser uten å være vant til det får du vondt, og det er bare snakk om å bite tenna sammen og ignorere det. Klarer du det, så klarer du å knuse sånne blokker.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Addey04. april 2007, 10:23
Taekwondo er bare patetisk... Som f.eks en som var tøff over forum, sloss mot en MMA trener  fra Trondheim Fightgym han taekwondo fyren klarte ikke en dritt.
Det ble lett K.O

Og det er langt bedre å prate ut om ting du ikke har peiling på? Det var ikke taekwondo, det ble ikke K.O., fyren hadde aldri trent grappling og ante ikke hvilke regler han skulle komme ut for. Han var svær i kjeften i forkant, men hadde i hvert fall baller nok til å møte opp og ta fighten, noe som er langt mer enn de fleste keyboardwarriors noen sinne gjør. Får håpe han lærte noe, som for eksempel ikke å slenge med leppa på et forum ;)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Beefcake04. april 2007, 10:32
Kan noen forklare hvordan Thomas Og Harald klarte å slå igjennom 3 (tilsynelatende) solide murblokker? Uten noe som helst trening eller kampsportbakgrunn (antar jeg).

Det var inte murblock. Det var lättbetong (nästan som gips), de går sönder bara du mister dem i backen... :) Hade det varit leca-block eller liknande hade det varit en annan sak.



Taekwondo er bare patetisk... Som f.eks en som var tøff over forum, sloss mot en MMA trener  fra Trondheim Fightgym han taekwondo fyren klarte ikke en dritt.
Det ble lett K.O

Knekke ting... herregud

Det här inlägget är så patetiskt dumt att det inte ens är värt att kommenteras.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Addey04. april 2007, 10:41
Det här inlägget är så patetiskt dumt att det inte ens är värt att kommenteras.

Hehe, sant nok... Jeg kunne bare ikke la være ;)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Alex89ss09. mai 2007, 16:12
Finnes mange grunner til å knekke planker. for det første for å slå rett og ordentlig, har dy bøy på hånda og slår forstuer du hånda lett å det gjær jævlig vondt. men den største grunnen er nok at du hærder knokene. og gjør det på planker for det er "kult" vet det ser dumt ut. synes det var dumt selv til vi fikk ta mursteiner. det var en annen sak.

Så tenker meg det er mest for å hærde knokene som sakt.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Klarks30. mai 2007, 21:49
I høst her kjøpte jeg en kløyveøks, det er en øks med et skaft på 1,5m og 1kg øksehode. Den er fin til å knekke planker. :)
haha det trur jeg på :P


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: toxic31. mai 2007, 15:26
Og det er langt bedre å prate ut om ting du ikke har peiling på? Det var ikke taekwondo, det ble ikke K.O., fyren hadde aldri trent grappling og ante ikke hvilke regler han skulle komme ut for. Han var svær i kjeften i forkant, men hadde i hvert fall baller nok til å møte opp og ta fighten, noe som er langt mer enn de fleste keyboardwarriors noen sinne gjør. Får håpe han lærte noe, som for eksempel ikke å slenge med leppa på et forum ;)

Vel, da regner jeg med at det samme gjelder for deg - Fyren visste hvilke regler han skulle ut for - han visste at det var en mmakamp han skulle gå, han visste bare ikke hvordan realiteten hentet han inn igjen og hvor forskjellig det er å trene på å slå i lufta og terpe mønster fra det å faktisk gå fullkontakt og få slag i ansiktet. Han skulle bevise at treningen han hadde fått var effektiv og at mma-folk ikke lærte å sparke ordentlig. Der burde han ha lært noe etter kampen, men kommentarene hans på forum i ettertid viste at han ikke gjorde det.



Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: toxic31. mai 2007, 15:30
Aldri noen lur idé å utfordre noen til å gå en kamp med et regelverk du aldri har trent på før..

Alltid en lur idè å faktisk trene noe effektivt hvis du er villig til å oppsøke en form for kamp som er realistisk. Hva om dette hadde skjedd på gata, hadde du da sagt: Aldri noen lur ide å utfordre noen til kamp på gata når du aldri har trent på det før? Det gir jo mening for engangsskyld!


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Jaa01. juni 2007, 12:29
Vel, da regner jeg med at det samme gjelder for deg - Fyren visste hvilke regler han skulle ut for - han visste at det var en mmakamp han skulle gå, han visste bare ikke hvordan realiteten hentet han inn igjen og hvor forskjellig det er å trene på å slå i lufta og terpe mønster fra det å faktisk gå fullkontakt og få slag i ansiktet. Han skulle bevise at treningen han hadde fått var effektiv og at mma-folk ikke lærte å sparke ordentlig. Der burde han ha lært noe etter kampen, men kommentarene hans på forum i ettertid viste at han ikke gjorde det.



Link til den forum-tråden?
Peiling på om det finnes video av insidensen?


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Goophy01. juni 2007, 12:55
Ligger video på trondheimfightgym.no
Han skrev vel noe på kampforum.com (Wind), men sikkert mer et annet sted.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Ben Dover01. juni 2007, 13:47
Ligger video på trondheimfightgym.no
Han skrev vel noe på kampforum.com (Wind), men sikkert mer et annet sted.

Hva heter filmen? Ligger jo et drøss av filmer der....


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Zic001. juni 2007, 23:26
Henning vs. Joakim


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Jaa04. juni 2007, 16:17
Imponerende oppvisning, gitt... eh.. Manglet liksom både forsvar og angrep.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Addey12. september 2007, 10:30
Vel, da regner jeg med at det samme gjelder for deg - Fyren visste hvilke regler han skulle ut for - han visste at det var en mmakamp han skulle gå, han visste bare ikke hvordan realiteten hentet han inn igjen og hvor forskjellig det er å trene på å slå i lufta og terpe mønster fra det å faktisk gå fullkontakt og få slag i ansiktet. Han skulle bevise at treningen han hadde fått var effektiv og at mma-folk ikke lærte å sparke ordentlig. Der burde han ha lært noe etter kampen, men kommentarene hans på forum i ettertid viste at han ikke gjorde det.

Er ikke så ofte innom her, og så ikke denne før nå. Som sagt, han hadde aldri trent grappling eller fullkontakt før, og hadde dermed ikke anelse om hva han gikk til. Han hadde nok fått informasjon om hva reglene innebar ja, men når han aldri har trent noe i nærheten, hvordan skal han da vite hva det faktisk innebærer å sette de reglene ut i praksis? Jeg synes nå gutten skal ha cred for at han faktisk møtte opp, og turte å entre ringen, det er det ikke mange andre som har gjort i lignende tilfeller.

Jeg har også gått igjennom alle innleggene hans på kampforum etter denne happeningen. Han gjentar gang på gang ting som dette: "Har både innrømmet at mma er bedre får å lære seg realistisk selvforsvar fort og er bedre på grapling biten."

Eller dette: "Rått parti ja... Men synes det var morro, var litt redd. Men vil gjøre det mere. Fikk vite at jeg kunne komme kvelden før, så brått på..ja Har trent i 2 år... Men... det er jo sånn 2 ganger i uka.. blir jo ikke så kjempe god av det. Men til nyttår skal jeg trene...and then i come back... viss jeg får, ikke mot henning da, han vinner bare."

Personlig synes jeg dette er kommentarer som viser at han har lært noe, men du er tydeligvis uenig. Er det kun for å disse alt annet enn MMA igjen, eller hva slags agenda er det egentlig du har?


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: toxic12. september 2007, 23:42
Er ikke så ofte innom her, og så ikke denne før nå. Som sagt, han hadde aldri trent grappling eller fullkontakt før, og hadde dermed ikke anelse om hva han gikk til. Han hadde nok fått informasjon om hva reglene innebar ja, men når han aldri har trent noe i nærheten, hvordan skal han da vite hva det faktisk innebærer å sette de reglene ut i praksis? Jeg synes nå gutten skal ha cred for at han faktisk møtte opp, og turte å entre ringen, det er det ikke mange andre som har gjort i lignende tilfeller.

Jeg har også gått igjennom alle innleggene hans på kampforum etter denne happeningen. Han gjentar gang på gang ting som dette: "Har både innrømmet at mma er bedre får å lære seg realistisk selvforsvar fort og er bedre på grapling biten."

Eller dette: "Rått parti ja... Men synes det var morro, var litt redd. Men vil gjøre det mere. Fikk vite at jeg kunne komme kvelden før, så brått på..ja Har trent i 2 år... Men... det er jo sånn 2 ganger i uka.. blir jo ikke så kjempe god av det. Men til nyttår skal jeg trene...and then i come back... viss jeg får, ikke mot henning da, han vinner bare."

Personlig synes jeg dette er kommentarer som viser at han har lært noe, men du er tydeligvis uenig. Er det kun for å disse alt annet enn MMA igjen, eller hva slags agenda er det egentlig du har?

Eh, du utelot noen "få" setninger der vel...men det er vel den store fordelen med å kunne "klippe og lime" ønskede sitater, man trenger liksom ikke ha ansvar for at innlegg eller diskusjoner blir presentert slik de fremstår originalt.

Jeg syntes også i begynnelsen han fortjente cred for faktisk å møte opp og ikke bare taste videre. Jeg endret dog dette synet etterhvert som jeg forstod at dette ikke bare var en gutt med baller, men en gutt med svært begrenset selvinnsikt, -og som ikke forstod at han dreit seg ut ved å vise svært liten ydmykhet i etterkant. Han irriterte på seg en god del folk utenom meg. Inkludert de som fikk med seg hele hendelsen fra tilskuerplass og som så kommentarene hans i ettertid. (Altså ikke deg Addey) Han visste veldig godt hva mma var på forhånd og han trodde at hans "kung fu" var god nok til å kunne delta på nivået det var snakk om. Han tok feil, men klarte ikke innrømme det i ettertid.

Disse alt annet enn mma? Om det isåfall er "min agenda", så må din være å kverulere på alt som går an å kverulere på. Regner med at jeg har like stor innsikt i din verden som du har i min og dermed kan hevde noe slikt...

Så - i et forsøk på å slippe å måtte diskutere med en kverulant som deg, så la oss være enige om at vi er uenige angående guttens "baller", og så får heller fakta være fakta (For de som gidder å lese hele tråden igjen).



Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Addey13. september 2007, 10:45
Da får du heller vise meg de utsagnene som jeg tydeligvis har gått glipp av da, ikke bare komme med påstander om alt mulig. Jeg var ikke i diskusjon med gutten, og skummet stort sett bare gjennom "kranglene", og det inntrykket jeg fikk var nettopp det jeg beskrev her. De innleggene jeg refererte til var de eneste jeg fant som sa noe om denne happeningen i det hele tatt, og jeg tok med alt han skrev i en tråd (det siste referatet) og et utklipp av et annet innlegg. Resten av det første innlegget ser slik ut:

Sitat
Forstår ikke når jeg har hevdet min stils suverenitet ovenfor mma?!?!?!
Har aldri sakt det! føler det har blitt en del feiltolking og at folk har dratt sine egenekunklusjoner.
Har både innrømmet at mma er bedre får å lære seg realistisk selvforsvar fort og er bedre på grapling biten.
Prøvde å holde munn, men klarer det ikke. når jeg til stadigheter blir dratt inn:D
Jeg var nyserig på hvordan det var på tfg, hadde en good time, men at det beviste særligmye, er jeg ikke ening i,
Som sakt, blir som å sette opp mjelva mot en eller annen sifu...

Dette var de to innleggene jeg fant hvor han skrev noe om sin erfaring på tfg. Som sagt, hvis du finner noe annet så får du henvise meg dit, så kan jeg reagere på det, og ikke dine påstander. Inntil videre så er jeg i hvert fall overbevist om en ting: det jeg har lest av det han har skrevet i ettertid er i hvert fall ikke nok til en slik slakt som du driver med. Det eneste jeg kan si meg enig i er den nest siste setningen i sitatet over, den henger ikke helt på greip med det andre jeg har sett ham skrive, men av det jeg har sett, så er det den setningen som skiller seg ut, ikke motsatt, slik du tydeligvis har lest innleggene hans...


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: toxic13. september 2007, 14:42
Jeg er ferdig med kampforum så jeg går ikke inn dit for å rote i gamle tråder, men det fantes en laaang tråd om merkekampene der flere fra TFG kommenterte wind sine utsagn. Hvis man ser disse utsagnene i lys av hva han sa i forkant, hva han sa på stedet (der kampen skjedde) og deretter hva han sa i ettertid, så er det kanskje litt enklere å forstå.

Men siden du tydeligvis, uten å ha vært til stedet (og ved effektiv skumlesning), kjenner til historien så godt - så foreslår jeg at du finner deg selv tilfreds med den kunnskapen og lever videre i den tro. Jeg orker ikke bruke mer tid på å diskutere med en gammel kverulant.

ha en fin dag :-)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: frankmg13. september 2007, 17:51
Sitat
Mange mener at det å gå mønster/kata er meningsløst også, men du lærer utrolig mye teknikk av det. Samtidig som det er en slags oppvisning, akkurat som knusing av ting og tang..

Jeg gikk på Shotokan Karate i 3 år, og Kata er faktisk det jeg husker best, og det var det jeg lærte mest av :) Antar at det går for noe av det samme med knusing av dingsebomser også ^^


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Alex89ss07. oktober 2007, 21:43
altså kan ikke sammenligne kata og kampsport. ingen som blir flink til å gå kamp av å drive med masse kataer.. eller lære forskjellige teknikk som man øver på med å slå i løse lufta..

vi trente 3 ganger i uka. den ene dagen, gikk bare på kampsport, å man kunne merke tydelig forskjell på oss som hadde trent kamp og dem som trente kun 2 ganger i uka.. "når vi liksom gikk kamp"..

men men, har slutta med karate nå  :'(


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: BigSexy09. oktober 2007, 09:30
Vitsen med det? Fordi at det er kult å knekke planker selvfølgelig  :P Men jeg kan love deg at det krever mer teknikk enn rå styrke å knekke en! Knusing krever i tillegg mye presisjon (bommer du med mer en et par cm fra midten, har du ikke sjangs å komme igjennom).
Host Host.. kan jeg si bullshit ? ? ? Treplankene er LIMT, og en drittunge på 9 år kan knekke dem. Taksteinene føles harde ut ( de er det til en viss grad ), men enkelt å komme igjennom. Hvordan jeg vet det ? Jeg knuste tre av de tykkeste treplankene samtidig med en twio palyo chagi ( Vandamme kick ) og SYV taksteiner med langsiden av hånda. ( Hadde det vært ekte taksteiner hadde hånda mi blitt knust ). Og ja, min onkel, Master Shah driver Norges største TKD klubb :)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: toxic09. oktober 2007, 14:41
Host Host.. kan jeg si bullshit ? ? ? Treplankene er LIMT, og en drittunge på 9 år kan knekke dem. Taksteinene føles harde ut ( de er det til en viss grad ), men enkelt å komme igjennom. Hvordan jeg vet det ? Jeg knuste tre av de tykkeste treplankene samtidig med en twio palyo chagi ( Vandamme kick ) og SYV taksteiner med langsiden av hånda. ( Hadde det vært ekte taksteiner hadde hånda mi blitt knust ). Og ja, min onkel, Master Shah driver Norges største TKD klubb :)

Hvis man så på senkveld for en stund siden, så ser man at Thomas og Harald ikke akkurat hadde så store problemer med å knuse stein, selv om de aldri hadde gjort det før. Jeg har dessuten sett store knuseshow med strongmen og andre entertainere som aldri har trent kampsport i hele sitt liv. Knusing er ingen stor greie, det er en illusjon - det ser jævelig tøft og vanskelig ut, men er egentlig ikke det.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Fleksnes09. oktober 2007, 14:45
Prøv heller det jeg gjorde igår, smalt huet tvers gjennom en betongmurvegg uten løpefart.

Skal sies at jeg hadde hatten på, men mange som synes det var både barskt og tøft allikevel.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: BigSexy09. oktober 2007, 19:06
Prøv heller det jeg gjorde igår, smalt huet tvers gjennom en betongmurvegg uten løpefart.

Skal sies at jeg hadde hatten på, men mange som synes det var både barskt og tøft allikevel.
HAHAHAHAHAHA! :D


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Olderli28. januar 2008, 10:27
jeg har tenkt og tenkt, men alikevel kan jeg ikke finne en logisk forklaring på hvorfor noen kampsporter absolutt må brekke/ knekke ting  ??? altså, for å knekke en planke, (eksempelvis) så trengs det bare styrke! ? eller er det teknikk inne i bildet? jeg var innom en tkd klubb hvor samtlige øvde på å knekke en to el tre planker, med henholdsvis slag eller spark...
hva lærer de av dette  ??? på boksetreningen lærer jeg å angripe/ forsvare meg mot en motstander. (ikke en planke) jeg slår og sparker jeg og, og motstanderen slår tilbake. sånn lærer jeg meg kampsport!
noen meninger om dette???

Grunnen til at man "knekker" planker er for å vise styrke, men siden du var innom en TKD klubb er det bare planker, og de trenger ikke mye før dem knekker. Prøv å knuse, ikke knekke. men knuse mursteiner, da er det mye teknikk og styrke.. så som sakt, er for å vise styrke


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Fleksnes28. januar 2008, 16:01
Brakk en murstein i tre deler på tvers med karateslag, brukte da kun lillefingeren.

Gjorde noe vondt, og fingern ble hoven, ellers gikk det greit. Skal legge ut film imorgen.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Moe28. januar 2008, 16:35
Brakk en murstein i tre deler på tvers med karateslag, brukte da kun lillefingeren.

Gjorde noe vondt, og fingern ble hoven, ellers gikk det greit. Skal legge ut film imorgen.

Jeg har seriøst kappet en blyant i to med bare hånda! Raw! Uten utstyr!


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Boyscout slayer28. januar 2008, 16:44
knekking av planker er helst for de kampsportene hvor det er allmen kjent at de er på grensen til ubrukelige i virkeligheten så for å hjelpe litt på selvfølelsen knekker de planker :P

Slo forresten hull i en dør en gang, men hullet var ikke en del av planen hehe ;)


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Moggo28. januar 2008, 22:25
Det er digg å slå istykker planker!


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: toxic28. januar 2008, 23:25
murstein slår ikke tilbake...


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: larsman09. juli 2008, 20:05
Hensikten med å knuse/knekke planker er å demonstrere korrekt og effektiv teknikk. Ved å utføre et angrep med riktig teknikk og fokus (noe styrke/eksplosivitet skal også til) viser du at du har lært teknikken riktig


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: impulskontroll22. juli 2008, 20:43
Motivasjon?

http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/121268 (http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/121268)

Blir vel noe av det samme som firewalk (http://en.wikipedia.org/wiki/Firewalk). Å gjøre det for å bevise at man kan.


Tittel: Sv: knekking av planker?
Skrevet av: Lillefighter22. juli 2008, 22:15
Hensikten med å knuse/knekke planker er å demonstrere korrekt og effektiv teknikk. Ved å utføre et angrep med riktig teknikk og fokus (noe styrke/eksplosivitet skal også til) viser du at du har lært teknikken riktig

Nok en gammel "idiottråd" dratt opp igjen...gratulerer :drikke: