Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: froggy på 01. oktober 2011, 16:33



Tittel: Elg (!)
Skrevet av: froggy01. oktober 2011, 16:33
Skal lage en viltgryte i morgen (oppskrift: http://www.brimiland.no/index.php/oppskrifter/12-kjot/64-viltgryte (http://www.brimiland.no/index.php/oppskrifter/12-kjot/64-viltgryte))

Står at kjøttet skal freses i panna og så kokes til mørt. Kjøpte en kg elgkjøtt (m/ ben) i stad og karen i kjøttdisken mente den burde koke 1,5 time. Så siden jeg er helt elendig på å lage mat så spør jeg følgende: Kan jeg steke hele stykket før jeg koker det eller burde jeg fjerne bein først? Kan jeg bare la kjøttet koke en times tid og så legge resten oppi? For alt av grønnsaker vil vel bli ihjelkokt i løpet av halvannen time?




Tittel: Sv: Elg (!)
Skrevet av: Zippo01. oktober 2011, 17:57
Skal lage en viltgryte i morgen (oppskrift: http://www.brimiland.no/index.php/oppskrifter/12-kjot/64-viltgryte (http://www.brimiland.no/index.php/oppskrifter/12-kjot/64-viltgryte))

Står at kjøttet skal freses i panna og så kokes til mørt. Kjøpte en kg elgkjøtt (m/ ben) i stad og karen i kjøttdisken mente den burde koke 1,5 time. Så siden jeg er helt elendig på å lage mat så spør jeg følgende: Kan jeg steke hele stykket før jeg koker det eller burde jeg fjerne bein først? Kan jeg bare la kjøttet koke en times tid og så legge resten oppi? For alt av grønnsaker vil vel bli ihjelkokt i løpet av halvannen time?
Å steke kjøttet før det kokes/trekkes anbefales på det sterkeste i og med at det skaper den skorpen på kjøttet som ikke er å forakte.

Også om du ønsker å dele opp kjøttet mindre biter må være opp til deg, men å lage en gryte med bein inntakt er ofte ment å skape et bedre sluttprodukt.

Du har rett i at grønnsakene kommer til å miste så og si all smak, men den gir de til sausen.

Så mine tips til deg vil være å:
- Brun kjøttet
- Ikke del opp kjøttet
- Kok opp, trekk til kjøttet løsner fra beinet


Tittel: Sv: Elg (!)
Skrevet av: Citius-altus-fortius01. oktober 2011, 18:11
Stek kjøttet brunt på alle sider, det grunnet at alle kraften i kjøttet med smakene ikke skal trekkes ut av kjøttet under evt langsteking i ovn, noe som anbefales mer enn å koke kjøttet da viltkjøtt skal være mørt og saftig, og mener kjøttet mister mye av smaken når det er kokt :)

selv bruker jeg denne fremgangsmåten; http://www.matprat.no/nyttig-a-vite/steke-og-koketips/fremgangsmater/slik-steker-du-biff-til-mange/ (http://www.matprat.no/nyttig-a-vite/steke-og-koketips/fremgangsmater/slik-steker-du-biff-til-mange/)

.. som gir et mørt og saftig kjøtt.

Men ey, det er min mening ;)


Tittel: Sv: Elg (!)
Skrevet av: Aslak01. oktober 2011, 18:25
Kutt kjøttet, brun det i panna og så koker du det mørt i gryta, før du lager resten av gryteretten.


Tittel: Sv: Elg (!)
Skrevet av: froggy01. oktober 2011, 21:33
Takk, alle tre. Tror jeg går for denne

- Brun kjøttet
- Ikke del opp kjøttet
- Kok opp, trekk til kjøttet løsner fra beinet


Tittel: Sv: Elg (!)
Skrevet av: Zippo02. oktober 2011, 00:15
Takk, alle tre. Tror jeg går for denne

- Brun kjøttet
- Ikke del opp kjøttet
- Kok opp, trekk til kjøttet løsner fra beinet
Lykke til!


Tittel: Sv: Elg (!)
Skrevet av: froggy02. oktober 2011, 19:01
Det ble utrolig godt. Jeg valgte faktisk å fjerne kjøttet og skjære det i terninger, men så kokte jeg benet og brukte kraften som væske i gryta.