Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: Skolelim på 09. desember 2009, 08:48



Tittel: Sene treninger og mat
Skrevet av: Skolelim09. desember 2009, 08:48
Hei!

Lenge siden jeg har skrevet noe her nå. Føler ting har gått ganske så bra de siste 8-9 mnd'ene, men nå lurer jeg på litt småtterier igjen:

Jeg trener innebandy to ganger i uka, hvor jeg er ferdig på trening kl 22.00. Da har jeg som regel tatt styrketreningen før dette igjen. Er det noen som har noen tips til hva jeg burde få i meg mellom de to treningene (ca 15-20 min) og etter endt trening (22.00)?

Er jo ikke spesiellt gunstig å spise så sent, men er vel heller ikke særlig gunstig å ikke fylle på litt igjen?

Jeg lurer litt på dette med mat etter trening generellt egentlig. Lest litt om at det er en fordel å innta karbohydrater innen en halvtime etter trening, for da er man dobbelt så mottagelig for karbohydrater, men da helst raske og i flytende form.. noen som har noe å anbefale?

Før har jeg (kanskje av uvitenhet) kastet innpå en proteinshake og 1-2 bananer rett etter treninga, før jeg har laget middag 45-60 min etter det igjen. Dette passer for så vidt best de dagene jeg er ferdig trent i 18-19.tiden.. da rekker jeg kanskje kveldsmat også.

Jeg føler det er kostholdet det skorter litt på nå, så prøver å lese meg litt opp på denne delen også :)




Tittel: Sv: Sene treninger og mat
Skrevet av: Benkleddet09. desember 2009, 12:45
Jeg hadde en lignende problemstilling da jeg spilte håndball.. Det som funka for meg var å ta en shake med carbo-fuel og protein etter styrketreningsøkta, pluss en banan like før trening nr 2 begynner. Rett etter den treningen igjen tok jeg en banan til, når jeg så kom hjem tok jeg som regel 2 skiver grovt brød, 2-3 egg og ca 1/2 liter mek.

Alternativ til protein/Carbo shake kan også være ca 1 liter sjokolademelk. Q sin er bedre enn litago. Masse karbo og protein der..


Tittel: Sv: Sene treninger og mat
Skrevet av: Skolelim09. desember 2009, 13:59
Tusen takk for bra svar! :) Det høres ut som noe som burde la seg gjøre relativt greit. Må kjøpe inn carbofuel riktignok, men regnet nesten litt med det!
Var formålet ditt å gå opp i vekt eller å fylle på bare? Jeg veier forsåvidt nok, og jobber mot å få ned fettprosent men opp muskelmasse. Jeg vet ikke altfor mye om slikt enda, så jeg må spørre :)

Er det en blanding som kan fungere godt etter vanlig trening også? Eller blir dette for middag å regne?



Tittel: Sv: Sene treninger og mat
Skrevet av: Benkleddet09. desember 2009, 14:02
Formålet mitt var kun å fylle på..

Med "vanlig" trening regner jeg med du mener innebandytreningen? Jeg ville uansett spist en middag også. Magert kjøtt, som for eksempel kylling eller svinekjøtt, eventuelt karbonadedeig, i kombinasjon med brun pasta eller brun ris, (pluss litt grønnsaker) så har du en optimal middag etter trening.


Tittel: Sv: Sene treninger og mat
Skrevet av: Skolelim09. desember 2009, 14:12
Til vanlig trener jeg styrke 4 ganger i uka. Da har jeg pleid å ta en proteinshake med kreatin etter trening, så spist ca en time etter det. Ikke no karbo-påfyll altså. Men da kan jeg blande carbofuel og proteinshake'n i en, og ta det etter trening, med en banan ca - så kjøre på med en middag etter det :)

Jeg trener styrke og innebandy på samme dag to ganger i uken, så det er mest sa jeg sliter med å få i meg "nok" mat, for da er jeg som regel hjemmefra mellom halv 7 og halv 11 på kvelden.

Bruker i tillegg ZMA, som det står at man helst skal ta på tom mage, så man blir litt forvirra av alle disse tingene :)


Tittel: Sv: Sene treninger og mat
Skrevet av: Scarface09. desember 2009, 15:57
Det er ikke så viktig at du ikke tar zma på tom mage, kroppen tar nok til seg de næringsstoffer den trenger  ;)