Treningsforum

Trening => Skader og Smerter => Emne startet av: pj på 19. januar 2003, 00:24



Tittel: skade
Skrevet av: pj19. januar 2003, 00:24
Jeg har skade i albuen.

Jeg har hatt det lenge. Før jul trente jeg userøist, 1-3 ganger per uke, albuen funka fint , ikke noe tegn til skade. Har hatt den skaden før det igjen, da fikk jeg den når jeg kjørte for fullt og seriøst igjen. Nå har jeg hvila 3-4 uker og begynt åtrene seriøst igjen, og nå har den kommet tilbake!!! Det gjør vondt når jeg curler opp liksom, skjønner? Hvordan skal jeg bli kvitt denne hersens skaden??? Hvis det ska være sånn så får jeg jo faan ikke tilfredstilt målet mitt innen bygging! Please,hjelp...hilsen en deppa mann...


Tittel: Re:skade
Skrevet av: MrMuscle19. januar 2003, 10:37
Lege/fysioterapaut!!

Kjøp deg noe albue varmere som du har på deg mens d utrener.


Tittel: Re:skade
Skrevet av: pj19. januar 2003, 14:51
Det er akkurat ved muskelfestet, enden av underarmen, (på undersiden) hvor det gjør litt vondt. det er ikke noe ekstremt vondt. kjenner bare litt smerter akkurat der. har allerede vært hos legen forrige gang dette skjedde. anbefalingen var ikke noe biceps/rygg trening så går det over..... har allerede gjort det, (bare surre trening i et par måneder, 1-3 ganger per uke) det blei borte men nå er det kommet igjen til tross for 3-4 uker totalt hvile.......

hjelp, anyone.........?


Tittel: Re:skade
Skrevet av: Tittentei19. januar 2003, 15:06
sikkert noe senegreier.....hadde noe lignende i skuldera.....jeg trente rolig i ett halvt år før det var restituert  :( var no dritt.


Tittel: Re:skade
Skrevet av: pj20. januar 2003, 13:25
Ingen som veit?

Ikke noe jeg kan ta/spise? Tilskudd?



Tittel: Re:skade
Skrevet av: lenni21. januar 2003, 20:54
til pj..har akkuratt samme greiene...vet heller ikke hva jeg skal gjøre...


Tittel: Re:skade
Skrevet av: MrMuscle21. januar 2003, 21:50
har du skader på muskelfester ol så kan du ikke ta en mirkakelpille å bli frisk.

Gå til lege eller fysiterapaut.


Tittel: Re:skade
Skrevet av: pj21. januar 2003, 23:20
lenni: får du trent biceps/rygg da? Jeg får det så vidt. kjenner smerter i oppvarmingen men går som regel bort. Trosser du smertene?

MrMuscle: har vært hos lege, fikk beskjed om hvile. gjorde det, det ble borte noe mnd, men nå har det kommet tilbake igjen til tross for 3-4 uker hvile + useriøs trening MINST et par mnd. hva skjer? Hva skal jeg gjøre? Meningsløst å dra til lege igjen å få samme svar en gang til... men hvile nytter jo ikke, kommer bare tilbake. argh...........


Tittel: Re:skade
Skrevet av: lenni22. januar 2003, 09:59
pj...nei dårlig med trening...har  smerter...tror jeg skal prøve og gå til lege...


Tittel: Re:skade
Skrevet av: HITman22. januar 2003, 15:54
Angående smerter i albuen:

Årsaken er oftest en senebetennelse, har hatt det selv. Det kan være lurt å prøve en kort, intensiv kur med en prostaglandinsyntese-hemmer (vanlig antiinflammatorisk, smertestillende håndkjøpspreparat), f. eks. Ibux. Den har få bivirkninger, man skal IKKE tas av personer med aktivt magesår. Tablettene selges på apoteket (uten resept). Hver pakke inneholder 20 tabletter á 200mg. Kjøp to slik pakninger, ta åtte tabletter (8 x 200mg) daglig; to om morgenen, to om formiddagen, to om ettermiddagen og to rett før du legger deg, i til sammen fem dager. Vent noen dager, og prøv å trene igjen. Det funket for meg.


Tittel: Re:skade
Skrevet av: pj23. januar 2003, 00:07
tror ikke det er senebetennelse. sist jeg var hos legen sa han det var overbelastning på en sene/brusk. Er det farlig om jeg kjøper dette du sier HITman? hvis det ikke er senebetennelse? hvor mye koster det?


Tittel: Re:skade
Skrevet av: HITman23. januar 2003, 14:51
Hva mente legen med "overbelastning på en sene/brusk"? Og hvilken sene er det snakk om? (Hvilken muskel?) Kjenner du det kun i curl-øvelser, eller også i press-øvelser (som benkpress)? Hvordan er smertens karakter? (Eks. stikkende, skjærende, sviende, ulmende, etc.) Kommer den brått/plutselig (i løpet av oppvarming/første sett?) Kjenner du "knepp" i albuen i forbindelse med smerten? Føler du deg nummen/følelsesløs i armen i forbindelse med smertene?

Greit for meg å vite litt mer før jeg anbefaler det ene eller det andre. Jeg tror uansett ikke det kan skade å prøve en fem-dagers Ibux-kur. Du blir ikke noe verre av det i hvert fall. To pakker koster i underkant av en hundrings på apoteket.


Tittel: Re:skade
Skrevet av: pj24. januar 2003, 10:46
Ibux, ja. Er dette noe gunstig å ta så mange piller av dette da?? Det er jo for hodepine osv.


Tittel: Re:skade
Skrevet av: HITman24. januar 2003, 10:53
Ibux er smertestillende i små doser, motvirker betennelse i større doser. Tablettene er ikke skadelige (derfor selges de på apoteket som håndkjøpspreparat), og du taper ingenting på å prøve.


Tittel: Re:skade
Skrevet av: pj24. januar 2003, 10:55
Jo, men så mange, anbefalt dose er jo maks 2-4 eller noe per dag.


Tittel: Re:skade
Skrevet av: KnutMartin07. oktober 2003, 16:07
Anbefalt dose for personer over 12 år er 1-2 tabeletter intill 4 ganger daglig.
Så hvis du veier litt er 8 om dagen helt greit ser det ut til. Står ikke noe om hvor mange dager det kan/bør brukes på rad. JEg prøver i hvertfall, så får vi se:-)


Tittel: Re:skade
Skrevet av: Mystique12. oktober 2003, 12:17
som det var sagt tidligere GÅ  TIL FYSIOTERAPEUT..finnes ikke mirakelpiller for den slags..nå vet ikke jeg åssen du trener men slutt å sleng på vektene...hjelper lite med store muskler om styrken i senene ikke følger med....gå heller ned i belastning  og tren deg opp derfra...gi senene tid til å tilbasse seg også....kanskje har du problemer med glidefunksjonen i leddet også - vet ikke....eller overstrekker du når du tar bevegelsen helt ut? dette kan en fysioterapeut hjelpe deg bedre med enn en lege iallefall....men for all del ikke bare pjåt i deg noen piller og tro at du blir frisk..trener du feil får du svi for det senere uansett :( det er forresten ikke sikkert at problemet egentlig sitter i albuen i det hele tatt...så få sjekket det ut hos en fysioterapeut ;)
lykke til og god bedring!


Tittel: Re:skade
Skrevet av: roy-arnt12. oktober 2003, 18:25
Tren etter HST programmet og start nede på 20/25 reps,SÅ får du reparert det der. :)


Tittel: Re:skade
Skrevet av: proteingutn13. oktober 2003, 09:20
kjøp kiselgele på helsekosten... er en slags blank gele som du blander med saft, eller vann eller hva du måtte føle for. men ta det jevnt, over lengre tid. og ikke slutt å ta det fordi om du blir bra.
ei flaske koster 130-140 kr åsså varer den i lange tider. men ikke forvent at alt blir bedre med en gang. det tar tid. men etter 2-3 mnd så kanskje du begynner å kjenne effekten av det. jeg drikker det selv pga skader i ledd (albue, håndledd, skulder & kne) men jeg merker ingenting til det når jeg drikker den geleen...


Tittel: Re:skade
Skrevet av: altitude13. oktober 2003, 11:52
Generell behandling reseptfritt:
Naproxen og gjerne en smertedempende gel lokalt om det er nødvendig. Første dagen kjør opptil 4x vanlig dagsdose (ca. 4000 mg), deretter ca. 1-2000 mg i en uke eller så.
Nedkjøling er også en grei måte å redusere betennelsen på samt at det virker smertedempende.
Når betennelsen har dempet seg vil litt forsiktig massasje (av noen som vet hva de gjør) fremskynde restitusjonen.

Går du til en spesialist på idrettsskader/medisin får du både en bedre diagnose og mer effektive medisiner. Brexidol og panodil, eller Ketoprofen tabs og Orudis gel er som alltid greie kombinasjoner.

NB! Bruker du andre medisiner som sliter på leveren bør du være svært forsiktig med de noen legemidlene som er nevnt over. Men f. eks. Naproxen inneholder acetylsalisylsyre og ikke paracetamol så denne bør uansett være forholdsvis mild for leveren, men desto hardere mot mage og tarmene.

Øvelser, særlig bra for "tennis-albue" og liknende problemer med senefester i albue-området: Wrist curl og extension med hantel. Bruk lette vekter, mange reps. (eks. 3 set 20 reps). Gjennomføring av øvelsene, rask sammentrekning, hold spendt i 3-4 sekunder og senk vekten langsomt (ca 5 sekunder). Hensikten med øvelsene er å sikre god blodgjennomstrømning som reduserer betennelsen, samt å bygge opp muskelfester/sener og bindevev. I følge en spesialist på NIMI som hjalp meg kan man godt trene forsiktig selv om det gjørt vondt, men ikke med tunge vekter. Er det veldig vondt og betennelsen akutt - hold armen i ro til det verste er over, deretter forsiktig trening en stund. Er det bare litt vondt kan du gjerne gå rett på forsiktig treningen.



Tittel: Re:skade
Skrevet av: proteingutn13. oktober 2003, 13:23
en ting til: ibux-krem brukte jeg på skuldera mi når smerten var på det værste. det funka bra det... kjente lite til skaden.


Tittel: Re:skade
Skrevet av: Romape13. oktober 2003, 16:39
PJ, du må huske den curlen er en enorm belasting for underarm.

Jeg har fått det samme problemet selv. Hviler jeg armen merker jeg at det betyr bedre. Det går over til slutt. Dette er sånn som alle idrettutøvere får.

Bruker du medesin kommer det bare lettere tilbake senere trur jeg. Derfor er nok det beste å bare hvile til det er helt borte.