Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: Ms Lovett på 13. februar 2009, 10:15



Tittel: Poteter, ris eller pasta?
Skrevet av: Ms Lovett13. februar 2009, 10:15
Hvilken av disse karbo kildene ”sunnest”; poteter, villris, naturris, pasta med ekstra fiber osv..?  :what: :book:

Når jeg sier ”sunnest” mener jeg hvilke av disse matvarene kroppen har best utnytte av næringsstoffene, og hvem som er best med hensyn til blodsukkeret (GI- verdien)…


Tittel: Sv: Poteter, ris eller pasta?
Skrevet av: UpAndComming13. februar 2009, 10:18
Å vurdere det utifra en enkelt matvare uten å se det i sammenheng med kostholdet ditt ellers blir litt rart i mine øyne. Hva er vitsen med masse fiber ekstra om du allerede dekker det behovet f.eks.?

GI er i grunn bare å droppe å se på så lenge du spiser sammensatte måltid, noe jeg antar at du gjør.



Tittel: Sv: Poteter, ris eller pasta?
Skrevet av: Ms Lovett13. februar 2009, 10:30
Å vurdere det utifra en enkelt matvare uten å se det i sammenheng med kostholdet ditt ellers blir litt rart i mine øyne. Hva er vitsen med masse fiber ekstra om du allerede dekker det behovet f.eks.?

GI er i grunn bare å droppe å se på så lenge du spiser sammensatte måltid, noe jeg antar at du gjør.



ok ::biggrin::
Det spiller altså ikke noen særlig rolle om jeg spiser poteter, ris eller pasta.. ;)



Tittel: Sv: Poteter, ris eller pasta?
Skrevet av: .:P-Nutz:.24. februar 2009, 15:18
Poteter og ris er selvfølgelig bedre enn pasta fordi det er naturlig mat, dvs ikke laget av menneske


Tittel: Sv: Poteter, ris eller pasta?
Skrevet av: Major Eirik Von Thunder24. februar 2009, 16:07
Poteter og ris er selvfølgelig bedre enn pasta fordi det er naturlig mat, dvs ikke laget av menneske

hvit ris kan da umulig være sunnere en fullkornspasta!?


Tittel: Sv: Poteter, ris eller pasta?
Skrevet av: RattenTatten24. februar 2009, 16:15
Villris må jo være det aller beste