Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: kalleklovn på 05. februar 2003, 22:50



Tittel: Tabloid...
Skrevet av: kalleklovn05. februar 2003, 22:50
Noen som så tabloid i dag på TV2? Den såkalte Lindberg debatten... Må si meg ganske enig med Lindberg egentlig, mens dem andre som satt ved siden av (professorer i ernæring) hadde lite fornuftig å komme med.. Øke karbo og gå ned på fett er hvert fal meg motstridene... Noen som vet om oppskrift på dette såkalte Lindberg brødet? Eller hvor man får kjøpt det?


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Mr. Bison05. februar 2003, 22:54
Noen som så tabloid i dag på TV2? Den såkalte Lindberg debatten... Må si meg ganske enig med Lindberg egentlig, mens dem andre som satt ved siden av (professorer i ernæring) hadde lite fornuftig å komme med.. Øke karbo og gå ned på fett er hvert fal meg motstridene... Noen som vet om oppskrift på dette såkalte Lindberg brødet? Eller hvor man får kjøpt det?

Så nettopp programmet, og forstår ikke hva Eddie Eidsvåg eller Kari Jaq-ettelerannet gjorde der.
Og Kalle: PROFESSORENE kan nok sine saker de.


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: kalleklovn05. februar 2003, 22:58
det er mulig de kan sine saker... men jeg er ikke enig med dem... Du går ikke ned i vekt ved å øke karbo("feil" type karbo) mengden, og gå ned på fett.


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: yates05. februar 2003, 22:58
jeg så dette programmet ja, og jeg må si at det han "ernæringsprofessoren" som satt blant publikum (han i hvitt, rolige typen) sa om at hans kosthold bestod av 70-80% fett, hørtes helt villt ut. jeg er langt i fra noen ekspert, men det å kline på med 100g smør til en biff-middag virker på meg som idioti. jeg tror vi trenger mye proteiner, en del karbo og noe fett, la oss si 50%, 30%, 20% av de respektive gruppene.

vi som trener veit at dersom vi øker mengden karbohydrater i dietten vil vi øke i vekt, da særlig "fett" som vi kaller det. det må bety at det Lindberg sier har noe for seg, han halverte mengden karbo i brødet sitt og dobla mengden proteiner; det høres fornuftig ut. men vi veit også utifra det jeg skreiv over, at for å øke voldsomt i muskelmasse så kreves det et noe høyt inntak av karbohydrater, samtidig som my proteiner inntas. derfor tror jeg min prosentinndeling over av proteiner, karbo og fett vil virke bra på gjennomsnittet.

"blodtypedietten" syns jeg det er dumt de ikke nevnte..


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Mr. Bison05. februar 2003, 23:03
Å spise poteter isteden for potetchips gir vel bra mening? Jeg forstår ikke helt problemet i debatten. Årsaken til at vi blir feitere?? Gå inn i en dagligvarebutikk og se hvilke varer som tar opp mest plass og er mest synlig, så sier det seg nesten selv.


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: kalleklovn05. februar 2003, 23:15
Å spise poteter isteden for potetchips gir vel bra mening?
Jeg er delvis enig med deg... Chips inneholder mye fett (metta) g mye karbo, og har en GI verdi på ca:77. Mens poteter inneholder mye stivelse, og har en rimelig høy GI verdi (80 kokt, og 120! bakt). Så skulle jeg velge mellom å spise 200g potetgull og 200g bakt potet på diett, så vet jeg jammen ikke :)

 


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: masan06. februar 2003, 11:50
Modern har kjøpt boka hans, "naturlig slank", så hvis noen lurer på noe, kan jeg godt bla opp..:)


Dr. Lindbergs 8-kornbrød:

2ts tørrgjær
7dl lunkent vann
2ss olivenolje eller rapsolje
1ss fruktose
5dl sammalt hvete, grov el. sammalt spelt
1dl byggmel
1dl spelt
1dl bokhvetemel
1dl sammalt rug, fin
1dl havregryn
1/2dl sesamfrø
1/2dl fint durumhvetemel (pastamel)
1dl glutenmel
2ts johannesbrødkjernemel
2ts natriumredusert salt

Ha gjær, olje og fruktose i det lunkne vannet (ca 30 grader). Ha i resten av ingrediensene og elt deigen (bruk helst kjøkkenmaskin) til den er passe fast og elastisk. Sett deigen til heving på et lunt sted til den er blitt dobbelt så stor. Elt deigen på ny og form den som brød eller rundstykker.
 Dekk med klede og la den etterheve i 30-40 minutter.
 Sett brødene i stekeovnen ved 180 grader C og la dem steke i ca 40 minutter (ca 15-20 minutter for rundstykker). Legg brødene på en rist til avkjøling når de er ferdig stekt.
 Tips: Du kan variere oppskriften ved å erstatte sesamfrø med finhakkede valnøtter, mandler eller hasselnøtter. Spelt er en urhvetetype du kan få kjøpt i helsekostforretninger.


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Wikingr06. februar 2003, 12:39
det brødet var ikke helt godt for magen i begynnelsen!  ble mye luft i magen , i tilleg til at mine fiser alldri har vert i nærheten av å lukte så ekkelt!!!  Men det går bedre nå....  ;D


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Nocturne06. februar 2003, 16:26
Så debatten og jeg visste ikke om jeg skulle le eller grine! Jeg mener, for det første vet de ikke HVA de diskuterer, i og med at de skifter tema hele tiden. For det andre så er han programlederen helt bak mål! Når du skal lede et debatt program bør du iallefall sette deg inn i litt om hva debatten HANDLER OM! Et sitat (ikke ordrett, men noe slik sa han)

Eddie Eidsvåg: Men hva med fruktose da? Brødet til Lindberg inneholder jo mye fruk...
P.Lederen: Nå-nå, vi må holde oss til saken, ikke blir for tekniske her!

HALLO! Det er allmenn kunnskap å vite hva fruktose er...

Ellers så syns jeg Lindberg har rett i det han sier med at vi må kutte ned på karbohydratene, men dietten hans bør beregnes på OVERVEKTIGE folk, med problemer som går utover helsen! Synes det er skammelig feil av han å anbefale dietten til "normalt aktive" folk! Jeg kommer iallefall til å fortsette å spise både brød (grovt vel å merke) og poteter (spesial laget i curry-format - mmmm)

Ikke f... om han skal få ei krone av meg til dette protein brødet hans! Som Jackeson sa, alle kan lage dette brødet, ta Soyamel istedenfor hvetemel, og vips, protein mengden er nesten dobblet! Sinnsvakt å betale 35 kr for et brød... j.. kvakksalver!

Dietten virker som sagt nok på Overvektige med helsemessige problemer, men normalt aktive folk trenger en del karbohydrater for å fungere... Alle vet jo dette?

Det som også plaget sinnsykt var at de ikke nevnte ETT ord om GI-verdi! Alle vet at grovt brød er sunnere enn loff eller franskbrød, men vet de hvorfor? Nei...

De folka burde tatt seg en tur innom her og lært ett og annet... dr.grad my ass!  >:(

Vil helt til slutt si at den fett dietten som han "rolige fyren i hvitt" snakket om faktisk er bevist til å fungere, det er ikke tull... Men da skal andelen med umettet fett være mye mer enn mettet selvfølgelig, den middagen han beskrev virket helt på tryne, det må jeg innrømme, 100 gr smør klatt på biffen? Høh...

Avslutningsvis: Lindberg preiker om å gå ned i vekt, og kutte karbohydrater... kanskje han burde ha prøvd det selv først... *lol*  ;D

- Noc -


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Mr. Bison06. februar 2003, 19:00

De folka burde tatt seg en tur innom her og lært ett og annet... dr.grad my ass!  >:(



- Noc -

Jeg tror nok "de folka " har litt mer peiling enn alle her på forumet :Book:


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Fearless06. februar 2003, 20:21
1) Hva inneholder det Lindbergbrødet? av karbo, prot og fett?

2) Veldig uryddig diskusjon, de diskuterer med hverandre om 2 forskjellige ting osv.

Lindberg > resten.

Endelig noen som har laga ett skikkelig brød!! :)


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Alexfitness06. februar 2003, 20:37
Var det noen som dreit seg ut igår så var det Kaare Norum! Problemet er det han har brukt de samme teoriene i de siste 40 årene. Det er jo klart han har et problem hvis det nå skal vise seg at det som han har sagt i alle år er feil! Det er jo en selvfølge det han han vil kjempe for det han tror på, men det blir jo feil når han kaller folk kunnskaps løse når de er utdannet innen hans institusjon!
:Argue:

mvh
Alexfitness


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: masan06. februar 2003, 21:35
Jepp. Og det var et sinnsykt dårlig argument at det Lindberg mente var feil, ettersom han tjente penger på det. Hvem faen vil ikke tjene penger på en ny oppdagelse?


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Benpressmannen08. februar 2003, 16:48
For de som ikke har lest boken blodsukkerblues av Fredric Paulun og alt om fettforbrenning 2 evt 1 eller alt om GI index anbefales det herved....


Der står det alt om hvordan bruke GI! altså karbohydrater for maks muskel og styrkeøkning DA GI nivået i kroppen styrer vårt mest ANABOLE HORMON nemelig INSULIN.. Bli venn med insulint og bli stor!!!..det står også om utholdenhets idretter og for vektreduksjon, vedlikeholde vekten med bedre velvære m.m det er flere måter å gjøre dette på... les og forstå......

Så kan vi ta debaten etterpå!!!


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: kalleklovn08. februar 2003, 17:10
det er "slukt" allerede :)


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Benpressmannen08. februar 2003, 17:20
Følger du noen av rådene og evt hvilke???


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: kalleklovn08. februar 2003, 17:33
Jeg har lest Alt om fettforbrenning 1. Absolutt en bok å anbefale ja! Om jeg følger noen av rådene, ja. Jeg starter med diett nå... og har planer om å sette sammen kombinasjonen han har satt opp med kosttilskudd. Det å løpe om morgenen å slikt blir litt stress synes jeg, men tar det som regel på kvelden før jeg legger meg.... Har ikke bestemt meg for om jeg skal følge dietten hans, skal ta en litt nærmere titt først...


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Benpressmannen08. februar 2003, 17:37
Jeg kjører selv på abcde dieten og tar ca 1500 kcal mer enn kroppen min forbruker i 2 uker deretter 2 uker deff hvor jeg går tilbake til normalt eller 500 kcal mindre.. får å få bort litt mage... virker meget bra bruker kun mat med Høy/mid GI på oppbygging og MID/LAV ved deff men tar raske karb etter trening selfølgelig...
trener på morgenen senest en time etter jeg har stått opp så det er ikke så vanskelig å følge annbefalingene....

  :D


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Whipplash11. februar 2003, 11:42
Det går faktisk ann å spise en del fett uten å legge på seg, MEN! det betinger at du ikke får i deg karbohydrater. Sånn jeg ser det er dette nesten umulig, man vil få i seg karbohydrater. Det kreves et veldig strengt kosthold som jeg tror de fleste ikke klarer å opprettholde. Slik jeg ser det er vel det mest fornuftige å styre unna fett, spise masse med proteiner, og langsomme karbohydrater (spesiellt før trening, og frokost) og raske karbohydrater kun etter trening.


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: kalleklovn11. februar 2003, 13:54
Må si meg enig med deg der Whipplash. Det er noen som bruker en spesiell type diett (husker ikke hva den heter), hvor man bare spiser proteiner og fett, men den er veldig vanskelig og holde +at du blir veldig slapp og sliten... så for min del så blir det karbohydrater, da jeg skal ha eksamen etter hvert å slikt. Ikke så ideelt å gå i "dvale" når jeg skal ha eksamen...


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Big111. februar 2003, 15:11
Problemet med den fett og protein dietten er at du må "lære"kroppen å produsere karbohydrater selv.Derfor får du en periode på 3-6 uker du blir litt sløv og slapp,det som skjer da er at kroppen bruker så mye energi for å produsere disse karboene selv at kaloriene renner av deg.Kjøp siste nummer av Mat&Helse,der står det mer inngående hvordan dette virker og det er endel tips der om hvordan du kan gjennomføre denne dietten lettest mulig :)


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Mr. Bison11. februar 2003, 16:16
En veldig overvektikg vil som regel ikke bli særlig slappere av denne dietten i og med at de som er smellfeite som regel spiser masse raske karbohydrater, noe som også gjør deg slapp. Og det er faktisk meningen at du skal få i deg noe karbohydrater, men da bare i form av grønnsaker. Ellers vil man etter en stund få mangelsykdommer som følge av altfor lite vitaminer.


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Fearless12. februar 2003, 14:20
Hvor kjøper jeg den benkpressmannen? pris/språk?


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Benpressmannen12. februar 2003, 19:08
du kan prøve disse  adressene

www.sportstilskudd.no

www.fitnessbocker.com

www.atletic-city.no

språk er på svensk!


Tittel: Re:Tabloid...
Skrevet av: Fearless13. februar 2003, 00:04
Jag fatter ju inte svensk *knis*