Tittel: Oppskrifter på vegetar mat med lavt innhold av fett Skrevet av: Sessan på 05. november 2011, 17:33 Hei dere
Tenkte at jeg skulle legge ut noen herlige vegetar retter til dere. For dem som evt liker vegetar mat. Jeg begynner faktisk å tro på at jeg er den eneste her inne som ikke spiser kjøtt og kylling, men meg om det. Legg gjerne til oppskrifter dere også, men husk at de kan IKKE inneholde: kjøtt, svin, kylling. Oppskriftene kan inneholde: Melkeprodukter,egg og fisk PS: Jeg kommer til å legge ut oppskrifter utover helgen ved å redigere innlegget. Bon Appetite! FROKOST OG BRUNSJ Fruktsalat med vanilje, ingefær og sitrongresssirup Oppskriften er beregnet til 4 personer 500 g vannmelon, skåret i terninger 260 g honningmelon, skåret i terninger ½ liten ananas, skåret i små terninger 1 mango, skåret i terninger 250 g jordbær, delt i to 1 neve små myntekvister + Noen hele balde til pynt SITRONGRESSSIRUP 1 ½ dl limesaft 45 g mykt brunt sukker 1 sitrongresstilk, finsnittet 2 ss revet ingefær 1 vaniljestang, splittet 1: Ha frukten og mynten i en bolle, og bland forsiktig. 2: Sirup: Ha i limesaft, sukker og 1 ½ dl vann i etn liten kjele på svak varme, og rør til sukkeret løser seg opp. Ha i sitrongresset, ingefæren og vaniljestangen. Gi et lite oppkok, senk varmen, og la det småkoke i 10 minutter, eller til laken koker litt inn og tykner litt. Ta opp vaniljestangen, hell sirupen over frukten og sett bollen i kjøleskapet til salaten er kald. Pynt med myntebladet, og server. NÆRINGSINNHOLD PR PERSON: Protein: 3.5 g Fett: 0.5 g Karbohydrater: 40 g Kostfiber: 6 g Kolesterol: 0 mg Kcal : 190 Couscous med bær Oppskriften er beregnet til 4 personer 185 g forkokt couscous 5 dl eple og tranebærjuice 1 kanelstang 2 ts appelsinskall 250 g bringebær 250 g blåbær 250 g jordbær, delt i to 200 g gresk yoghurt 2 ss lys srup Mynteblader til pynt 1: Ha couscousen i en bolle. Hell eple og tranebærjuices i en kjele, og slipp kanelstangen oppi. Sett på lokk, og gi det et oppkok. Hell juicen over couscousen. Dekk bollen med plastfolie og la den stå i om lag 5 minutter, eller til all væsken er absortbert. Ta opp kanelstangen. 2: Skill couscousgrynene med en gaffel, og bland forsiktig i appelsinskallet og mesteparten av bringebærenem blåbærene og jordbærene. Fordel couscousblandingen i 4 porsjonsskæler, og dryss på resten av bærene. Ha en raus klatt yoghurt, og hell over lys sirup. Pynt med friske mynteblader, og server straks. NÆRINGSINNHOLD PER PERSON: Protein: 8,5 g Fett: 3 g Karbohydrater: 70 g Kostfiber: 7 g Kolesterol: 8 mg Kcal: 345 Maismuffins Oppskriften gir 12 muffins 310 g hvetemel 2 ts bakepulver 75 g maismel 2 ½ dl melk 125 g smør, smeltet 2 egg, lett sammenvispet 130 g hermetiske maiskorn, avrent 2 vårløk, finsnittet 60 g revet cheddar Tilbehør: smør eller kremost 1: Forvarm stekeøvnen til 210 grader celsius. Smør 2 muffinsbrett med smør. Sikt mel, bakepulver og maismel opp i en stor bolle, og lag en grop i midten. 2: Visp sammen melk, smør, egg, mais,vårløk, cheddar og salt og pepper i en bolle for seg, og hell dette i melgropen. Bland det forsiktig inn i melet med en metallskje, inntil alt så vidt er blandet. Ikke overarbeid deigen – den skal forsatt være nok så klumpete. 3: Fordel deigen i muffinsformene, og stek muffinsene i 20-25 minutter, eller til de er gylne. La dem stå i 5 minutter før du tar dem ut av formen. Skjær dem i to, og bre på enten smør eller kremost. Deilige både varme og romtemperert. NÆRINGSINNHOLD PER MUFFINS: Protein: 6 g Fett: 12 g Karbohydrater: 27 g Kostfiber: 1,5 g Kolesterol: 65 mg Kcal: 24o SNACKS Marinerte chilisopper Oppskriften er beregnet på 8 personer 750 gram små (ferske) sjampinjonger 5 dl olivenolje ( bruk gjerne en sunnere olje om ønsket) 2 ss sitronsaft 1 hvitløksfedd, finhakket ½ ts finkornet sukker (bruk sunnere type sukker om ønsket) 1 rød finhakket chili 1 grønn finhakket chili 1 ss hakket koriander 1 ss hakket persille 1: Tørk soppene med litt fuktet kjøkkenpapir, og ha dem i en bolle 2: Bland sammen olje, sitronsaft, hvitløk, sukker og chili. Hell det over soppen, og bland godt. Dekk til med plastfolie, og la soppen marinere i kjøleskapet natten over 3: Bland i urter og smak til med salt og pepper til like førservering Merknad: Koriander og persille tilsettes like før servering. Tips: Serveres som forrett NÆRINGSINNHOLD PER PERSON: Protein: 3,5 g Fett: 1,5 g Karbohydrater: 2 g Kostfiber: 2,5 g Kolesterol: 0 mg Kcal: 35 |