Treningsforum

Generelt => Åpent forum => Emne startet av: skalblisterk på 11. juni 2012, 14:14



Tittel: Idrettsvitenskap vs fysioterapi
Skrevet av: skalblisterk11. juni 2012, 14:14
Hei

Jeg sitter i klemma hvor jeg skal velge utdanning. Interessene mine dreier seg i stor grad om trening, kosthold og prestasjon, samt trening av folk med skader.

Det jeg vurderer er fysioterapi (evt. master i manuellterapi/idrettsfysioterapi), bevegelsesvitenskap (NTNU, evt. master) eller idrettsvitenskap (fordypning i idrettsbiologi + mulig master i idrettsfysiologi).

Et dilemma er at idrettsvitenskap virker mye mer interessant enn fagene på fysioterapi og er mer rettet mot interessene mine, men fysioterapi gir det et mer klart profesjonsyrke/tittel, mens idrettsvitenskap/bev.vitenskap ikke gir deg en klar tittel, noe som kan vær vanskelig i arbeidslivet.

Jeg har lyst å jobbe på opptreningssenter, gjerne drive firma selv hvor jeg tilbyr trening av grupper og enkeltindivider + behandling.

Noen med tanker eller noen som har studert noe av dette som kan fortelle litt om hva jeg bør velge utfra mine mål?


Tittel: Sv: Idrettsvitenskap vs fysioterapi
Skrevet av: Skippyx21. februar 2015, 10:12
Hei!  :D Jeg skal søke studier til høsten, er ferdig med vg3 til sommeren. Jeg har omtrent akkurat de samme spørsmålene og interessene som trådstarter av innlegget. Vurderer begge utdanningene, og er litt usikker på hva jobbmuligheter med idrettsvitenskap er f.eks. Vil gjerne høre erfaringer om noen har tatt disse utdanningene, hva studiene innebærer  ::biggrin::


Tittel: Sv: Idrettsvitenskap vs fysioterapi
Skrevet av: Ayak17. august 2016, 08:23
Hei. 
Har dere funnet ut av det?
Ser det ble dårlig med svar :-p