Treningsforum

Kosthold => Vektnedgang og Diett => Emne startet av: marmor på 12. september 2012, 20:36



Tittel: Faste for å gå ned i fettprosent?
Skrevet av: marmor12. september 2012, 20:36
Jeg så en dokumentar på NRK her forleden, Schrödingers katt: Sult som medisin.

Der argumenteres det for at kroppen går inn i forskjellige faser når utsatt for faste. I fase 1 forbrennes både proteiner og fett for å skaffe energi. Deretter går kroppen inn i fase 2, hvor kroppen sparer på proteinet og forbruker av fettet. Når kroppen har brukt opp en del av fettet, så entrer kroppen fase 3. - da må man spise for å overleve.

Dette har man observert av pingviner og mus, og det spekuleres i at dette er en nedarvet mekanisme som finnes i alle dyr, også mennesker.

Er det annen forskning som støtter opp under dette, sett bort i fra det som presenteres i dokumentaren?

Fenomenet er forklart fra 33:40 min ca her; http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/863682/ (http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/863682/)

Jeg anbefaler å se hele dokumenteren for å få med seg vinklingen i dokumentaren. Det er ikke reduksjon av fettprosent som er formålet her.


Tittel: Sv: Faste for å gå ned i fettprosent?
Skrevet av: Tiwas16. oktober 2012, 11:10
Var dette vekttrenende pingviner og mus? Hadde de som uttalt mål å bli klare for strandsesongen?

Personlig mener jeg at det er positive sider ved kortvarig faste, men over 36 timer tror jeg ikke du får mye ut av treningen. I dokumentaren du sikter til var det ikke akkurat topptrente atleter det var snakk om ;)


Tittel: Sv: Faste for å gå ned i fettprosent?
Skrevet av: SFV16. oktober 2012, 11:44
Kroppen trenger tilførsel av protein for å vedlikeholde vev, inkludert muskler. Får den ikke det så er den nødt til å kannibalisere vevet, den kan ikke bruke fettlagrene til å produsere protein. Den tar heller musklene enn vitale organer.


Tittel: Sv: Faste for å gå ned i fettprosent?
Skrevet av: TMWfan18. oktober 2012, 17:02
Hvis du har lyst å prøve deg på fasting, da anbefaler jeg "intermittent fasting". Der du faster i 16 - 20 timer også spiser du 1600 - 2400 kcals (kom an på kjønn/vekt/muskelmassen osv) mellom 4 til 8 timer.

Jeg faster fra klokken 18:00 til 14:00 neste dag, trener 6 ganger i uken og alltid før klokken 12 på tom mage. Det fungert meget bra for meg, jeg er godt på vei ned til 10% fett og har kun gått på IF i en måned.

Du kan lese mer om Intermittent fasting på:

www.leagains.com

Eller

www.Youtube.com/fastingtwins


Tittel: Sv: Faste for å gå ned i fettprosent?
Skrevet av: Tiwas19. oktober 2012, 09:15
Hvis du har lyst å prøve deg på fasting, da anbefaler jeg "intermittent fasting".

Det er litt viktig å få med at det er LeanGains-protokollen du snakker om. "Eat. Stop. Eat" er også intermittent fasting (IF), men med lengre faste som ikke utføres like hyppig.