Treningsforum

Trening => Andre Treningsaktiviteter => Emne startet av: ttt500 på 07. november 2017, 15:28



Tittel: Restitusjon og dagsform
Skrevet av: ttt50007. november 2017, 15:28
Løp 5 km i moderat tempo i går kveld. Jeg er overvektig, og underveis i løpeturen merket jeg det godt i beina, men dette gikk raskt over etter løpeturen. Jeg mistenker at denne løpeturen var en ganske hard fysisk belastning på meg, fordi jeg er slappere/trettere i dag enn jeg har vært de siste dagene til tross for over 8 timers søvn.

Jeg merker for øvrig ikke noe stølhet i beina dagen derpå, merker bare at det ikke er samme spruten f. eks i trapper. De siste 10 minuttene av løpeturen gikk jeg, dette er en bevisst strategi jeg bruker for å unngå stølhet. I tillegg drakk jeg 1 glass eplejuice og 1 skive med skinke og ost rett etter løpingen i går.

Jeg har nylig begynt å jogge, dette er fjerde joggeturen på tre uker, etter å ha slitt med overvekt de siste årene. Før jogget jeg ofte, som regel 7-15 km annenhver dag. Jeg har alltid hatt som strategi å gå de siste 10-15 minuttene uansett lengde jeg løper og følger alltid opp løpeturer med 1 glass sukkerholdig drikke (saft, juice, biola) og 1-2 skiver etter løpeturen. Jeg blir sjeldent støl etter løpeturer, selv nå når jeg er overvektig. Husker ikke om jeg ble slapp/trett dagen etter (da jeg var i bedre form).

Selv tror jeg at 5 km løping er en ganske stor belastning for kroppen min basert på at jeg er slappere/trettere dagen derpå enn jeg har vært de siste dagene. Årsaken til at jeg ikke merker stølhet tror jeg er fordi kroppens hukommelse skyter inn fra da jeg var i bedre form for noen år siden, at jeg trappet ned ved å gå på slutten, samt at jeg fikk i meg næringsstoffer rett etter løpeturen i går kveld.

For ordens skyld må jeg påpeke at dagens frokost var 1 glass biola før jeg spiste 1 skive klokken 13. (Men jeg tror ikke dette er hovedårsaken til slapphet/trøtthet fordi kroppen min reagerer som regel ikke nevneverdig på å hoppe over frokost). Men det er greit å nevne dette likevel ettersom noen kan jo anse det som relevant for saken.

Jeg ønsker å vite hva andre tenker om situasjonen. Er dere enig i min analyse?

PS: Jeg er ikke veldig trøtt/slapp, men det er sjeldent jeg gisper midt på dagen etter 8 timers søvn.