Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: naxus på 27. januar 2005, 14:05



Tittel: Egg?
Skrevet av: naxus27. januar 2005, 14:05
Blir egg mindre sunne når man steker de? :what:


Tittel: SV: Egg?
Skrevet av: ::sb::27. januar 2005, 14:25
Det er vel å så fall bare fettinnholdet på stekepanna som gjør egget mindre "sunt". Næringsstoffene vil jo være tilnærmet de samme, men mer fett og kcal.  :spise:


Tittel: SV: Egg?
Skrevet av: Caepp27. januar 2005, 14:52
Jammen jeg steker de ikke i smør eller noe sånt. Bare varmer panna og legger eggene oppi. Blir det fortsatt mer fett da?

Nei, men steker du det for "hardt" så kan vel en del av fettsyrene i egget konvertere til mer skadelige transfettsyrer så vidt jeg vet.


Tittel: SV: Egg?
Skrevet av: proteingutn27. januar 2005, 16:26
Så vidt jeg vet er det jo egentlig positivt å steke eller koke egga før du eter de, for da har kroppen lettere for å ta opp proteinet.. (correct me if i`m wrong..)


Tittel: SV: Egg?
Skrevet av: Hege27. januar 2005, 16:33
Så vidt jeg vet er det jo egentlig positivt å steke eller koke egga før du eter de, for da har kroppen lettere for å ta opp proteinet.. (correct me if i`m wrong..)
Riktig det, den oppvarminga og endringa som eggene blir utsatt for f.eks ved koking/steking, gjør bare proteinene lettere tilgjengelig for fordøyelsesenzymene.