Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: Gink på 20. februar 2005, 17:05



Tittel: Damping av ris
Skrevet av: Gink20. februar 2005, 17:05
Har hørt at ved og koke ris på "vanlig" måte, koker man ut alt det sunne?
Ble fortalt at ris skulle dampes, noen som har synspunkter på dette?
Hvordan gjør dere eventuelt dette? (dampe ris).  ???


Tittel: SV: Damping av ris
Skrevet av: Etta20. februar 2005, 23:30
Vet ikke om det er noe i det. Kommer nok litt an på type ris. Rundkornet ris er det i hvertfall ikke noe problem å koke. Har aldri hørt om å dampe ris. Langkornet ris blir gjerne litt tamt ved vanlig koking, så der kan mugligens dampingen bevare litt mer av det opprinnelige næringsinnholdet. I Japan koker vi ihvertfall risen, og de har stor tro på at det er sundt...


Tittel: SV: Damping av ris
Skrevet av: Xpat21. februar 2005, 14:16
Kokemåte skulle ikke ha no å si, prøv heller å blande 50-50 med brun ris og vanlig ris.

Brun ris er litt hardere og trenger litt mer koking eller mer vann eller noe, jeg er så heldig å ha eget program for dette på riskokeren min... ganske proff sak fra Korea.



Tittel: SV: Damping av ris
Skrevet av: doido24. februar 2005, 23:27
En måte jeg lærte av en iraner er følgende:
kok opp vann tilsat bittelitt salt
når det koker tilsetter du ønsket mengde 3-4 kopper BASMATI ris, kokes ALDENTE det vil si at den er myk på utsiden og litt hard inni.
så siler du ut vannet, og tilsetter litt smør og tar et kjøkkenhondkle over og lokket over det igjenn.
så setter du platen på svak varme ca 1/3 varme og lar det stå slik i ca 30min til en time.
Da får du en super spenstig ris på toppen og en krunchy/sprø ris på bunn
mmmmmmmmmmmmmmm nam nam nam kjempe godt!!! ::food::