Tittel: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: GAMMERN på 07. mai 2005, 15:27 Er det noen som kan si noe meningsfylt om næringsinnholdet i grønnsaker som er kjøpt frosne og så kokt i 5 min kontra ferske kokt i 5 min. Feks brokkoli.
Tittel: SV: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: Morten på 07. mai 2005, 15:41 Vann kcal prot fett karb -kostfiber kostfiber
Brokkoli, kokt 89 28 3,2 0,3 3,1 3,0 Brokkoli, rå 89 28 3,2 0,3 3,1 3,0 så det må vel vere likt? Men feks Rosenkål 82 43 5,1 0,6 4,4 4,6 Rosenkål, fryst 87 32 3,8 0,4 3,4 4,5 Er anderledes. Kilde http://www.lavkarbo.no/?side=gronnt der er også grønsaksblandinger oppført Tittel: SV: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: .:P-Nutz:. på 07. mai 2005, 15:50 Fersk vare vil alltid være bedre en frossen behandlet mat, selv om det ikke er stor forskjell i næringsinnhold. Akkurat som vanlig ris er bedre en hurtigris.
Tittel: SV: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: Morten på 07. mai 2005, 15:56 Fersk vare vil alltid være bedre en frossen behandlet mat, selv om det ikke er stor forskjell i næringsinnhold. Akkurat som vanlig ris er bedre en hurtigris. Samenligner du hurtigris med frosne grønsaker? uhm... da tror jeg at jeg virkelig må slutte å spise frosne grønsaker.... Vann kcal prot fett karb -kostfiber kostfiber Blomkål, bønner, erter, gulrot, fryst 87 36 2,2 0,2 5,7 4,2 Brokkoli, rå 89 28 3,2 0,3 3,1 3,0 Bønner, grønne 91 23 1,7 0,1 3,9 3,0 Gulrot 89 31 0,7 0,1 6,7 2,7 Hmmmm Tittel: SV: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: .:P-Nutz:. på 07. mai 2005, 16:19 Jeg sier ikke at frosne grønnsaker er ille, spiser en del grønne bønner selv, men ferskvare vil alltid være best. Men man kan jo ikke være perfekt hele tiden heller.
Tittel: SV: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: GAMMERN på 07. mai 2005, 18:57 Vann kcal prot fett karb -kostfiber kostfiber Brokkoli, kokt 89 28 3,2 0,3 3,1 3,0 Brokkoli, rå 89 28 3,2 0,3 3,1 3,0 så det må vel vere likt? Men feks Rosenkål 82 43 5,1 0,6 4,4 4,6 Rosenkål, fryst 87 32 3,8 0,4 3,4 4,5 Er anderledes. Kilde http://www.lavkarbo.no/?side=gronnt der er også grønsaksblandinger oppført Mulig jeg uttrykte meg uklart. Jeg lurer på om innholdet av vitaminer/mineraler og sulforafan(brokkoli) er redusert i grønnsaker som er kokt fra FROSSEN tilstand kontra RÅ grønnsaker som er kokt. Tittel: SV: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: LurePer på 09. mai 2005, 19:19 Minimal forskjell, såvidt jeg vet, men næringsinnhold blir langt bedre om du spiser dem rå.
Tittel: SV: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: GAMMERN på 09. mai 2005, 22:33 Minimal forskjell, såvidt jeg vet, men næringsinnhold blir langt bedre om du spiser dem rå. Okkidokki. Kan du utdype hvilket næringsinnhold og hva du mener med langt bedre ? Tittel: SV: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: LurePer på 10. mai 2005, 20:12 Okkidokki. Kan du utdype hvilket næringsinnhold og hva du mener med langt bedre ? Jeg regner med at det gjelder næringsinnhold under ett, som delvis går tapt i kokevannet. Jeg kan dessverre ikke kvantifisere "tapet". Tittel: SV: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: _Fade_ på 18. mai 2005, 04:35 Vet ikke med forskjellen på rå og frosne grønnsaker, men tror det er veldig lite næringstap hvis man damper grønnsakene i stedet for å koke dem.
Blir kanskje bare flisespikkeri det her... Sundt uansett Tittel: SV: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: Jupac på 18. mai 2005, 09:10 det beste er å bruke minimalt med vann, slik at ikke så mye av næringen går tapt.
Tittel: SV: Frosne versus råe grønnsaker som kokes Skrevet av: thenatural på 18. mai 2005, 12:14 Selv norske myndigheter er enige i at en taper vitaminer og mineraler ved koking av grønnsaker. Det samme gjelder frysing og lagring. Jo ferskere grønnsakene er, jo mere inneholder de av vitaminer. Det er også sant at det anbefales å bruke lite vann ved koking. En annet tips er å ikke bruke sterk varme og/eller lang koketid.
Frosne grønnsaker er utsatt for tre faktorer som gjør de mindre næringsrike. De er ikke ferske, de er frosne og de blir kokt. Det aller beste er å kjøpe ferske, biologiske grønnsaker og så spise dem etter kort tid. Uheldigvis er det ikke et reelt valg for mange av oss. |