Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: Lasse Christoffersen på 04. juni 2005, 19:26



Tittel: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Lasse Christoffersen04. juni 2005, 19:26
Har aldri gjort det før. Hvilken temperatur skal jeg steike de på, og hvor lenge sånn ca?

 :)


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Eirik-kaaby04. juni 2005, 19:31
20-25 min 200 grader, midt i ovnen


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: proteingutn04. juni 2005, 19:32
Hva du gjør med kyllingen først da? Marinerer?


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Lasse Christoffersen04. juni 2005, 19:33
Man krydrer den vel bare?


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: KenMan04. juni 2005, 19:35
Krydrer den etter behov, og tiden som Eirik sa, ikke stek for lenge, da blir de tørre. Har gjort det for mange ggr, he he


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Woody05. juni 2005, 13:27
Bør man ikke ha en slags saus eller marinade på? Dette blir vel gaanske tørt.


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Caepp05. juni 2005, 13:41
Jeg bruker 25-30 min på 180 grader.

Marinade/saus er ikke nødvendig nei, selv om det selvsagt blir bedre. Kyllingen inneholder en del kraft den også.


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: metteflette05. juni 2005, 14:45
Jeg bruker 25-30 min på 180 grader.

Marinade/saus er ikke nødvendig nei, selv om det selvsagt blir bedre. Kyllingen inneholder en del kraft den også.
Bruker også å steke på denne måten.
Jeg tar olivenolje på, så peprer jeg med hvitløkspeppermix, det blir veldig godt!!


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Miaaa05. juni 2005, 15:55
Jeg tror jeg skal prøve det idag jeg, takk for tips :D


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: UpAndComming06. juni 2005, 07:01
Ville satt ned tempen til 150 grader jeg, da blir de saftigere. Og ikke mer enn 25 minutt. Ta gjerne å brun de veldig raskt i en panne først også.

Forøvrig er det godt å steike biff på samme måte. :)


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Embla20. juni 2005, 05:09
Alternativ istedenfor å bruke marinade er det også godt med de 3% og 5% dressingene på :)


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Wanna be fast20. juni 2005, 05:37
Er det noen som har en god oppskrift på marinade til kyllingfile`r? blir litt kjedelig i lengden


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Cain20. juni 2005, 13:49
KOS! .. ;) (ja, jeg har sett reklame.. :P )

Krydder: hvitløkspepper.. hvitløk, pepper... pepper.. hvitløk.. :P krydre med det du liker!

Olje: rapsolje, olivenolje, *olje..

Syrlig: sitron, hvitvin.. lignende

bland dette, smør inn fileter, grill/stek.. kos.. :)


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: trespasser20. juni 2005, 13:54
er det bedre enn å bare steike dem i panna?


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: proteingutn01. juli 2005, 17:24
Skal de steikes på rist eller på sånn der brett?


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: proteingutn01. juli 2005, 18:22
I dag har jeg stekt kyllinger i ovn for første gang i midt liv. Særdeles vellykket, vil jeg mene. No turning back. Skal ALDRI mer ta i ei steikepanne!
Jeg har herved effektivisert matlaginga mi og kan derfor tilbringe mer tid på forumet/gymmet! :)


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: The Gimp03. juli 2005, 16:55
Langpanne midt i ovene ca. 150 grader i 40 min. Saftige og møre. Har du dårlig tid fungerer det med 20-25 min på 200 grader. Marinade er et must  :spise: Kjøp deg en stor potet (av den typen du bruker til å bake.) Skjær den opp i skiver, og legg det i sammen med kyllingen. Kylling og pannestekte poteter. Fast middag 2-3 ganger hver uke....


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: superdaniel05. juli 2005, 16:03
hva er forskjellen med å steke de i ovn?


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Melissa05. juli 2005, 22:03
hva er forskjellen med å steke de i ovn?

Først og fremst slipper du all stekefettet. Jeg liker fileten litt tørr og god, og siden jeg dropper marinaden, passer ovnen utmerket for meg.


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Kikki05. juli 2005, 22:08
... eller smør ett lag med krydderost på hver filet, surr rundt bacon, sett dem i ovne til de er ferdigstekte. (150 grader, ca 40 min, som Gimpen sier)

Serveres med en god salat, pannestekte/råstekte poteter eller ris, og salsa... Kongemat!!


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: superdaniel04. august 2005, 21:49
Som warlock spurte om: skal den stekes på rist eller brett?


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Iceberg04. august 2005, 21:52
Som warlock spurte om: skal den stekes på rist eller brett?

stek kyllingen på rist midt i ovnen, ha et fat under (nederste rille) med vann i slik at stekesaft ikke svir seg fast. Vannet fra dette fatet gir også fuktighet slik at kyllingen blir saftigere.


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: superdaniel05. august 2005, 01:42
Takk!


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Jorun06. august 2005, 14:36
Et lite tips til de som ikke liker ekstra oppvask, skrubbe inngrodde langpanner og rister... Legg kyllingfiléene oppi en medium stor en langpanne, men bruk bakepapir i bunnen og oppover langs kantene (f.eks pizza bakepapir i ark). Den gode kraften som blir igjen kan  brukes som saus og sky. Kast bakepapiret rett i søpla etterpå, og vips ingen oppvask....  :D

Alle ovner er jo forskjellige, men min konkluksjon er jo lenger steketid, jo tørrere bli kyllingen. Jeg har stekt noen hundre kg etter hvert, og har testa ut mange forskjellige metoder i min ovn. Jeg pleier å steke en hel pakke ferdig opptinte kyllingfilér i slengen ca 2 kg, i ovnen på 225 grader i 18 minutter, og ikke et minutt lenger. Med masse grillkrydder og hvitløkspulver på! Da blir de helt "perfekte" etter min smak,  og veldig saftige!

 :spise:

 


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Iceberg06. august 2005, 15:20
Jeg har faktisk injisert kalkun med stekesky!  ::buttrock::  Pumpet brystet fullt med smør/sky som den reneste syntholen....Det ble helt fenomenalt, men det var litt flaut å være "storvokst"  å gå på apotket å spørre etter grov nål og sprøyte da....Det var faktisk en artikkel i dagbladet om dette for en stund siden som ga med ideen for de som tror jeg tuller.....

Kan tipse om at kalkunen må ha kjølt seg ned litt før man injiserer, ellers vill trykket fra varmen presse saften ut igjen....


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: cutler28. september 2005, 22:18
ha litt oliven olje på, å så inn i folie! da blir de saftige!!!! :benkpress:


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Notch Johnson29. september 2005, 10:24
Er det mulig å steke kyllingfilet fra dypfryst tilstand? Evnt fremgangsmåte?

Lurer også på om hvordan man bør tine en kyllingfilet dersom man har det travelt. Normalt legger jeg den ut om morgenen og lar den tine fram til middag ut på kvelden (spiser kyllingfilet i 18-21 tida pga sen trening) Hender desverre at jeg glemmer dette, og jeg kommer ofte ikke hjem før i 15-17 tida. Da sitter jeg altså med dypfryst kyllingfilet som må tines på 3-4 timer.

Jeg kjøpte 10 kg kyllingfilet da det var på tilbud (49kr kiloen)  ;D


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Melissa30. september 2005, 21:31
Er det mulig å steke kyllingfilet fra dypfryst tilstand? Evnt fremgangsmåte?

Lurer også på om hvordan man bør tine en kyllingfilet dersom man har det travelt. Normalt legger jeg den ut om morgenen og lar den tine fram til middag ut på kvelden (spiser kyllingfilet i 18-21 tida pga sen trening) Hender desverre at jeg glemmer dette, og jeg kommer ofte ikke hjem før i 15-17 tida. Da sitter jeg altså med dypfryst kyllingfilet som må tines på 3-4 timer.

Jeg kjøpte 10 kg kyllingfilet da det var på tilbud (49kr kiloen) ;D

Du har vel ikke hørt om en mikrobølgeovn? :)


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Notch Johnson03. oktober 2005, 16:03
Ja, men bør man tine slikt i microen da?


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Jorun03. oktober 2005, 16:12
Har man fryktelig dårlig tid, så er microen en nødløsning.. Men er ikke å anbefalle, filéene blir ofte seige og en del tørrere...


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: Melissa03. oktober 2005, 21:22
Ja, men bør man tine slikt i microen da?

Jeg har alltid gjort det, merker egentlig ingen forskjell.


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: .:P-Nutz:.04. oktober 2005, 08:18
Jeg pakker alltid inn kyllingen inn i porsjoner i fryseren med små plastposer. Før jeg steker dem tiner jeg dem opp i en bolle med varmt vann. Enkelt og greit. De tines på 5 minutter.


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: superdaniel04. oktober 2005, 13:17
Når jeg steker kyllingfileter i ovnen så blir mine så sinnsykt tørre. Skjønner ikke hvordan folk får de så saftige og gode!!!  :what:


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: HotWheels04. oktober 2005, 14:26
Når jeg steker kyllingfileter i ovnen så blir mine så sinnsykt tørre. Skjønner ikke hvordan folk får de så saftige og gode!!! :what:

Når fileten er tint legger du den bare i ovnen på ca 180 grader. la den ligge i 25 min, så er den saftig og god. funker hver gang for min del :D


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: superdaniel05. oktober 2005, 01:37
Funker ikke for min del!! Gjorde akkuratt det du sa der og den var tørr som 3 dager gammel brødskive


Tittel: SV: Steike kyllingfileeter i ovnen
Skrevet av: HotWheels05. oktober 2005, 07:45
Hmmm... rimelig mange her på forumet som anbefaler akkurat dette, og det funker supert for meg som for mange andre.... Vet ikke hva som er problemet da...... Muligens forskjeller på ovnene osv...