Treningsforum

Generelt => Diskutèr artikler => Emne startet av: Number1 på 21. juli 2006, 08:40



Tittel: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Number121. juli 2006, 08:40
Diskuter denne artikkelen i dette innlegget:

Frokosten er et problem for mange, enten hoppes den over eller består av feil mat. Begge feilene er like alvorlig og påvirker hvordan man føler seg resten av dagen. Feilen forsterkes også av at frokosten er det måltidet vi varierer minst.


Les hele artikkelen her (http://www.treningsforum.no/article/article.php?dir=kosthold&fname=060721_denproblematiskefrokosten)


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Liemann21. juli 2006, 10:30
God artikkel, og er ingen tvil om at MANGE dropper frokosten. Kjenner en del som ikke spiser før lunch på jobb eller skole, de samme sier at de aldri har spist frokost. Skjønner ikke helt hvordan de i det hele tatt har energi til å jobbe/studere uten energi i kroppen.

Å variere frokosten er vel ikke nødvendig så sant man ikke blir lei av å spise det samme hver dag, og frokosten består av gode ingredienser. Jeg har spist det samme til frokost i 1-2år, 7 dager i uken og har ingen problemer med det.


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: jonni23. juli 2006, 20:25
og jeg som bare spiser en slikepinne til frokost :o

 ;)


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: andreassk23. juli 2006, 20:29
Hvorfor ikke bare drikke frokosten?


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: UpAndComming23. juli 2006, 20:36
Fordi det alltid er en fordel å tygge. Mat skal tygges, ikke drikkes. I hvert fall bør du starte med å spise noe, for så å "drikke" mat i etterkant.


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Liemann23. juli 2006, 20:40
Fordi det alltid er en fordel å tygge. Mat skal tygges, ikke drikkes. I hvert fall bør du starte med å spise noe, for så å "drikke" mat i etterkant.

Hva med å kjøre havregryn, banan og melk ++ i en blender og drikke det? Er det mye bedre å spise gryna på en annen måte?


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Nickname23. juli 2006, 23:10
Hva med å kjøre havregryn, banan og melk ++ i en blender og drikke det? Er det mye bedre å spise gryna på en annen måte?

Jeg begynte med dette nylig... 5-7dl melk, 150g havregryn og 50g proteinpulver. Mye bedre enn det jeg pleide. Det er utrolig vanskelig for meg som B-menneske å tygge ned 150g havregryn om morgenen. Nærmest umulig.

Fordi det alltid er en fordel å tygge. Mat skal tygges, ikke drikkes. I hvert fall bør du starte med å spise noe, for så å "drikke" mat i etterkant.

Er det noe du vet UaC, eller noe du tror?


Forresten: Den største fordelen med å drikke frokost er vel at det tar 120 sekunder å drikke den.


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: bjørn`23. juli 2006, 23:12
Det er vel ett eller annet med noen enzymer i tyggeprosessen, men regner med at UAC kommer med ett fyldigere svar.


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Daniel Myrvold23. juli 2006, 23:21
Jeg begynte med dette nylig... 5-7dl melk, 150g havregryn og 50g proteinpulver. Mye bedre enn det jeg pleide. Det er utrolig vanskelig for meg som B-menneske å tygge ned 150g havregryn om morgenen. Nærmest umulig.

Er det noe du vet UaC, eller noe du tror?


Forresten: Den største fordelen med å drikke frokost er vel at det tar 120 sekunder å drikke den.
drikker du resten av maten din også eller? hehe ;) kroppen din tar opp feks. havregryn bedre hvis du koker og spiser den.....har prøvd og drikke grynen noen ganger, men får NULL energi av det, og blir mildt sagt rar i magen,hehe....du kan jo prøve og drikke ukokt ris,blir jo det samme,hehe....mvh dan


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Nickname24. juli 2006, 01:10
Kokt havregryn? Hva hvis man kjøper lettkokt da? Jeg får masse energi av havregryn...


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Faktum26. juli 2006, 19:45
Kokt havregryn? Hva hvis man kjøper lettkokt da? Jeg får masse energi av havregryn...

er bedre å koke ikke lettkokte, havregrynet får lavere gi da.

Men har ett spørsmål til artikkelen, jeg får i rundt 100g karbohydrater gjennom frokosten (175g havregryn ), er dette for mye da?og hvilke konsekvenser får dette?Står jo annbefalt 60-80g

 ;)



Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: bjørn`26. juli 2006, 20:32
Konsekvensene blir vel større hvis du er på deff, men sånn ellers så spiller det ikke store rollen.


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Bar0nen26. juli 2006, 20:53
Jeg begynte med dette nylig... 5-7dl melk, 150g havregryn og 50g proteinpulver. Mye bedre enn det jeg pleide. Det er utrolig vanskelig for meg som B-menneske å tygge ned 150g havregryn om morgenen. Nærmest umulig.

Prøvde dette en gang, aldri igjen. Smaken var jo kurrant, men når bunnslammet kom måtte jeg bare helle ut. Da er liksom vitsen borte når jeg må helle ut halvparten fordi det klumper seg og shit. Mye bedre å spise det mener nå jeg.
Skal teste tunfisk og egg, leste det noe sted. Blir ikke det veldig tykt? Skal man bruke vannet i tunfisken??


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Liemann26. juli 2006, 20:56
Prøvde dette en gang, aldri igjen. Smaken var jo kurrant, men når bunnslammet kom måtte jeg bare helle ut. Da er liksom vitsen borte når jeg må helle ut halvparten fordi det klumper seg og shit. Mye bedre å spise det mener nå jeg.

Smell oppi en banan og prøv igjen. Skal love deg at det hjelper på konsistensen. :)


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Daniel Myrvold26. juli 2006, 23:22
Kokt havregryn? Hva hvis man kjøper lettkokt da? Jeg får masse energi av havregryn...
ja,kjøp lettkokt davel.....får masse energi av havregryn selv,NÅR jeg har kokt den....drikker man den,er den jo i realiteten rå da....


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Down and coming26. juli 2006, 23:38
Bra artikkel, men etterlyser flere artikler myntet på oss som går opp i vekt og bulker :/ Setninger som "Da kan man risikere at lunjsen blir dobbelt så stor, eller at du legger til flere mellommåltider" er litt kjedelig å lese gang, på gang, på gang. Føler at artikkelen ikke er "myntet på meg" da :P Er det virkelig så mange som deffer kontra så mange som bulker på treningsforum?


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Binais26. juli 2006, 23:41
Er ikke så vanskelig å bulke da Slux.. Spisingen skal være minst like tøff og mettelsen skal være like smertefull som den tyngste treningen.


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Daniel Myrvold26. juli 2006, 23:45
Bra artikkel, men etterlyser flere artikler myntet på oss som går opp i vekt og bulker :/ Setninger som "Da kan man risikere at lunjsen blir dobbelt så stor, eller at du legger til flere mellommåltider" er litt kjedelig å lese gang, på gang, på gang. Føler at artikkelen ikke er "myntet på meg" da :P Er det virkelig så mange som deffer kontra så mange som bulker på treningsforum?
hva spiser du i utganspunktet på en hel dag da Slux?


Tittel: SV: Den problematiske frokosten
Skrevet av: Down and coming27. juli 2006, 01:21
Akkurat nå tør jeg ikke å si det, men skal starte med bulkekosthold når jeg kommer tilbake fra ferien som er om to dager. Ittno vits i å starte på noe nå som jeg er i full rulle med barnepass og er utslitt av varmet. Satser på å være herdet (når det gjelder varmen) og fri og frank etter ferien =)