Treningsforum

Kosthold => Kosttilskudd => Emne startet av: Wartorn på 29. juni 2007, 17:53



Tittel: Kjøtt vs Pulver
Skrevet av: Wartorn29. juni 2007, 17:53
Noen jeg kjenner påstår at proteinene i kjøtt er annerledes fra det du får i whey pulver f.eks. Greit nok, pulveret kommer ikke fra kjøtt, det skjønner jeg. Men personen påstår også at man får dårligere muskler av å bruke proteinpulver, i motsetning til hva du ville fått fra bare å spise kjøtt f.eks. Dette har jeg veldig vanskelig for å tro, men kan jo hende jeg tar feil? Hva sier dere?


Tittel: Sv: Kjøtt vs Pulver
Skrevet av: Missy-29. juni 2007, 17:57
Hvordan karakteriseres en dårlig muskel da?


Tittel: Sv: Kjøtt vs Pulver
Skrevet av: Wartorn29. juni 2007, 17:59
Nå er jo det personen sa til meg helt tåpelig, at man ble sterkere med kjøtt, og "luftige" muskler med pulver, og vistnok at musklene trekker seg kjappere tilbake (blir mindre, ser utrent ut etc). Altså, det er ganske tåpelig, men fikk uansett lyst å finne ut om protein er protein uansett hva, eller om det ikke er det.


Tittel: Sv: Kjøtt vs Pulver
Skrevet av: Binais29. juni 2007, 18:00
forskjellen? Du får i deg esensielle aminosyrer fra kjøtt.


Tittel: Sv: Kjøtt vs Pulver
Skrevet av: Tynnj29. juni 2007, 18:03
forskjellen? Du får i deg esensielle aminosyrer fra kjøtt.

Vil ikke en boks BCAA gjøre susen da i tillegg til proteinpulveret? *-)


Tittel: Sv: Kjøtt vs Pulver
Skrevet av: Binais29. juni 2007, 18:11
Jo, men ikke nok.. Flere viktige stoffer som kroppen trenger i fra kjøtt..

Hvis ikke hadde vel alle erstattet kjøleskapet med kosttilskudd?


Tittel: Sv: Kjøtt vs Pulver
Skrevet av: Ole Ø.29. juni 2007, 18:19
Ser hva du mener, Binais. Men hvilke stoffer er det i kjøtt som man ikke får i seg via kosttilskudd? Sier absolutt ikke at man skal erstatte kjøtt osv med kosttilskudd, men ser ikke helt hvilke stoffer man får i seg av kjøtt som er så unikt..


Tittel: Sv: Kjøtt vs Pulver
Skrevet av: Binais29. juni 2007, 18:31
Hovedsaklig mineraler, som feks:

Kalium
Sink
Selen
Fosfor
B-vitamin
Pyridoksin (B6)
Kobalamin (B12)
Folacin
Folat
Folsyre


Aminosyrene fra proteinet blir omdannet til glukose og brukes av glukoseavhengig vev (hjerne, netthinne, blodceller).  Annet vev vil kunne bruke enten fettsyrer derivert fra triacylglycerol i fettet eller ketonlegemer laget av leveren fra disse fettsyrer.  En får tilnærmet ubegrenset energi til kroppens forskjellige vev med slike blandinger (ofte kalt for ”pemmikan”).


Tittel: Sv: Kjøtt vs Pulver
Skrevet av: UpAndComming29. juni 2007, 18:38
Dessuten skal man absolutt ikke underslå verdien av å tygge, det er der fordøyelsen starter. Mat vil alltid overgå pulver.


Tittel: Sv: Kjøtt vs Pulver
Skrevet av: Tynnj29. juni 2007, 18:45
Dessuten skal man absolutt ikke underslå verdien av å tygge, det er der fordøyelsen starter. Mat vil alltid overgå pulver.

Proteinpulver + Sukkerfri tyggi = NICE :D !?


Tittel: Sv: Kjøtt vs Pulver
Skrevet av: Beefcake29. juni 2007, 19:00
Noen jeg kjenner påstår at proteinene i kjøtt er annerledes fra det du får i whey pulver f.eks. Greit nok, pulveret kommer ikke fra kjøtt, det skjønner jeg. Men personen påstår også at man får dårligere muskler av å bruke proteinpulver, i motsetning til hva du ville fått fra bare å spise kjøtt f.eks. Dette har jeg veldig vanskelig for å tro, men kan jo hende jeg tar feil? Hva sier dere?

Att det är bullshit ;)

Olika proteinkällor har olika effekt, så mycket är sant. Snabba proteiner som t.ex. whey stimulerar proteinsyntesen (nybildning av protein) men gör inget för att begränsa proteinnedbrytningen. Långsamma proteiner som t.ex. kasein gör det motsatta; alltså inget för proteinsyntesen men begränsar nedbrytningen. Effekten på proteinbalansen (det som har betydelse) är ca den samma.

Så länge man bara har en balanserad och varierad kost så är detta inte så mycket att fundera över. Aminosyreprofilerna i de olika proteinkällorna kompletterar varandra.


Dessuten skal man absolutt ikke underslå verdien av å tygge, det er der fordøyelsen starter. Mat vil alltid overgå pulver.

Appropå kött så är det snabba proteiner om det tuggas väl. :)

"Conclusion: Meat proteins could be classified as fast digested proteins. However, this property depends on the chewing capacity of elderly subjects. This study showed that meat protein utilization for protein synthesis can be impaired by a decrease in the chewing efficiency of elderly subjects."

Postprandial whole-body protein metabolism after a meat meal is influenced by chewing efficiency in elderly subjects
American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 85, No. 5, 1286-1292, May 2007

Cred: King Grub