Treningsforum

Trening => Forum for ungdom => Emne startet av: Djperry på 01. desember 2007, 18:53



Tittel: Alkohol etter Trening
Skrevet av: Djperry01. desember 2007, 18:53
Halloen allesammen :) Jeg bare lurte på en ting, Hvilken effekt har Alkohol etter styrketrening? Det er mangen av mine kamerater som sier at det er bortkastet trening å drikke etter du har trent, men jeg har jo også pratet med andre folk og de sier at alkoholen ikke skader etter trening, noen sier også at du kan drikke etter som det har gått 4 timer etter sist styrketrening. En gang på VG så leste jeg at Øl var sunnere en vann etter trening, men jeg er ikke sikker på om hva som er rett, og derfor tar jeg sjangsen på å spørre dere : )
Jeg har søkt mye på internet om dette, men jeg fant alldri svaret jeg hadde letet etter.
Så jeg håper på at jeg finner et godt svar her.
takk skal dere ha : )

hilsen roberto


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: boooks01. desember 2007, 19:47
Hadde du søkt på forumet så er jeg 100% sikker  på at du hadde fått svaret ditt.

Du får masse raske kcal av alkoholen ivertfall:P (1g alkohol=7kcal)
Men det å trene i bakrusen er noe av det værste du kan gjøre. Ivertfall sann som jeg har forstått det:D

Det rådet folk kommer til å gi deg her er; Slutt å drikk!

Mitt råd, hold det til et minumum. Jo mindre, jo bedre. Jeg drikker igjennomsnitt 1-2 ganger i måneden. Om det er mye eller lite vet jeg ikke, Kjenner folk som drikker mye oftere og folk som ikke drikker i hele tatt.

Mvh KjQrsvik:D


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: Hee1o01. desember 2007, 19:58
Men det å trene i bakrusen er noe av det værste du kan gjøre. Ivertfall sann som jeg har forstått det:D
Han har misforstått.
Dvs, så lenge du er edru ikke var på hardfylla og er skikkelig syk, er det ingenting i veien for å trene dagen derpå. Du har til og med forhøyede testoverdier!


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: Tommy02. desember 2007, 12:47
Eeh..hallo, han spør jo om hvilke effekter alkohol har på kroppen etter at du har trent, ikke hvilke effekter trening har på kroppen etter alkohol..


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: sphaw05. desember 2007, 17:07
Trodde alkohol var muskelnedbrytende, jeg.


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: Tommy06. desember 2007, 03:26
De fredagene jeg skal drikke trener jeg ikke, da kjører jeg heller flere muskelgrupper enn vanlig (dog med litt mindre intensitet enn om jeg bare hadde hatt f.eks en ren bryst-dag).


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: kenboy06. desember 2007, 06:50
Trodde alkohol var muskelnedbrytende, jeg.
Man bryter IKKE ned muskelatur med alkohol men kroppens anabole/oppbyggende prossesser stopper opp i ca 24-48 timer litt avhengig av hvor mye man drikker..man har så absolutt ikke forhøyede testosteronverdier av verdi etter ei fyllekule :)


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: celebo06. desember 2007, 11:24
hmm, godt spørsmål detta!

 var vanskelig å finne noe konkret, men ifølge det jeg har lest er alkohol en gift som hindrer flere av kroppens oppbyggende prosseser etter en treningsøkt. den fører også til at du blir dehydrert noe som vil ha direkte innvirkning på restitusjonen. så istedet for at du på lørdags morgen våkner opp med masse energi og en kropp som har blitt sterkere etter treninga i går, våkner du med en kropp som ikke har fått restituert seg og er veldig sliten.

er du "nødt" til å drikke vil det hjelpe om du spiser godt før du drikker og drikker vann mellom drinkene utover natta. fant dessuten flere som påstår at vin er "sunnere" enn annen alkoholholdig drikke, men vet ikke om det ligger noe i dette.. ::buttrock::


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: Iben K.06. desember 2007, 11:47
Inntak av alkohol er vanlig i den vestlige kultur og har eksistert siden tidenes morgen. Alkohol i store mengder er skadelig for oss, men i mindre mengder har det vist seg å ha helsefremmende effekter (McArdle et al 2001). Likevel forbinder vi idrett og seriøs trening i dag med fravær fra alkohol konsum. I hvor stor grad er egentlig alkohol ødeleggende for trening, er det egentlig ødeleggende i mindre mengder?

Det er ingen tvil om at alkohol er skadelig og ødeleggende for trening og helse ved inntak i større mengder. Tap av muskelmasse, skader på hjerte og karsystemet og lever, og økt fare for kreft er vanlig hos alkoholikere (El-Sayed et al 2005; Urbano-Marquez & Fernandez-Sola 2004).  Men det er jo ikke dermed sagt at all inntak av alkohol er negativt.

Prestasjon under påvirkning:
Det er to situasjoner det som oftest er snakk om. Alkoholens effekt på trening og treningsresultat når den blir inntatt rett før eller under trening (under påvirkning) og alkoholens effekt på trening og treningsresultat tatt i god tid i forkant (hangover) eller i ettertid. Den første situasjonen gir klare negative effekter (Obrien & Lyons 2000):

• Motoriske ferdigheter blir nedsatt
• Hjertes pumpekapasitet reduseres og dermed reduseres utholdenhetsprestasjon
• Temperaturreguleringen blir påvirket og kan gi negative konsekvenser
• Øker faren for komplikasjoner under trening (hjerte, astma)

Det er dermed ganske klart at trening/konkurranse under påvirkning av alkohol har negative konsekvenser for kvaliteten på treningen/resultatet.

Prestasjon dagen derpå:
Mange inntar alkohol dagen før trening, med den enkle tanke at i morgen er alkoholen ute av systemet.  Det har derimot vist seg at selv en enhet alkohol (ett glass vin, en halvliter) kan ha negative effekt på aerob utholdenhetsprestasjonen (Obrien & Lyons 2000). Den anaerobe prestasjonen derimot ser ikke ut til å bli påvirket (Obrien & Lyons 2000). Årsaker til at den aerobe utholdenheten reduseres kan være:

• Redusert krebs syklus
• Økt laktatdannelse
• Dehydrering
• Redusering av glykogenlagrer
• Psykologiske effekter

Alkohol og proteinmetabolsime:
En av de største virkningene en ser hos alkoholikere er muskeltap, og dette har vakt stor interesse for alkoholens påvirkning av proteinmetabolismen, spesielt i kroppsbyggermiljøet. Det er ikke uvanlig at dette miljøet fraråder all bruk av alkohol under byggeperioden. Men er det slik at selv ett lite glass vin på fredagskvelden har en negativ effekt? Om man drar på fest med vennene sine og inntar litt mer enn ett glass vin, har man da ødelagt treningen resten av uken?

Ett problem når man skal svare på det spørsmålet er at det meste av forskning som er gjort er gjort enten på alkoholikere eller rotter. Alkoholikere får i seg enormt store mengder alkohol i tillegg til at mange andre faktorer, som for eksempel kosthold, påvirker hormonelle responser og proteinmetabolismen. Rotter er metabolsk veldig like oss mennesker, men man kan ikke trekke direkte slutninger fra studier med rotter over på mennesker. Dermed står man faktisk i den situasjon at man ikke kan si sikkert i hvor stor grad litt alkohol påvirker proteinmetabolismen vår negativt og dermed reduserer muskelmasse økningen. Studier på rotter viser nedgang i proteinsyntese ved inntak av alkohol, noe som kan indikere at liknende forhold kan finnes hos mennesker (Preedy et al 2001; Preedy et al 1999). Også studier på alkoholikere viser nedsatt proteinsyntese og reduksjon av muskelmasse, spesielt type II fibrer (Preedy et al 2001; Preedy et al 1999). Men dette er etter lang tids misbruk av store mengder alkohol. Andre faktorer som ofte trekkes frem er at alkohol reduserer produksjonen av anabole hormoner som testosteron (Valimaki et al 1984) og øker produksjonen av katabolske hormoner som kortisol (Ekman et al 1994; Valimaki et al 1984). Men nyere studier viser at testosteron produksjonen øker etter inntak av litt alkohol (0,5 g pr kg kroppsvekt) både hos menn (Sarkola & Eriksson 2003) og hos kvinner (Sarkola et al 2000). Studier viser også at kortisol nivåene ikke blir signifikant påvirket av alkohol i små mengder (Sarkola et al 1999).

Konklusjon:
Ønsker man å få maksimalt ut av treningen bør man ha et minimalt alkoholinntak der man unngår alkohol i treningsperioder. Trener en bare for å holde seg i form og for helsas skyld skader det ikke med litt alkohol. For kroppsbyggeren sin del er det bare å vente på flere studier utført på mennesker som viser oss hvorvidt proteinmetabolismen blir påvirket av ett moderat inntak. Om man ønsker maksimal muskelvekst bør man for sikkerhets skyld avvike mest mulig fra alkohol i bygge periodene, frem til mer klare fakta ligger på bordet.


Referanser:
McArdle WD et al (2001) Exercise Physiology: Energy, nutrition and human performance, 5th ed . Lippincott W&W, Usa.

Urbano-Marquez A & Fernandez-Sola J (2004) Effects of alcohol on skeletal and cardiac muscle. Muscle Nerve. 30:689-707.

Obrien CP & Lyons F (2000) Alcohol and the athlete. Sports Med. 29(5): 295-300.

Preedy VR et al (1999) Protein metabolism in alcoholism: Effects on specific tissue and the whole body. Nutr.  15: 604-608.

El-Sayed MS et al (2005) Interaction between alcohol and exercise: physiological and haematological implications. Sports Med. 35(3): 257-269.

Sarkola T & Eriksson JP (2003) Testosterone increases in men after a low dose of alcohol. Alcohol Clin Eps Res. 27(4): 682-685.

Sarkola T et al (2000) Acute effect of alcohol on androgens in premenopausal women. Alcohol alcohol. 35: 84-90.

Preedy VR et al (2001) Alcoholic myopathy: Biochemical mechanisms. Drug Alcohol Dep. 63: 199-205.

Valimaki MJ et al (1984) Sex Hormones and adrenocortical steroids acutely intoxicated with ethanol. Alcohol. 1 :89-93.

Ekman et al (1994) Delayed pro-opiomelanocortin activation after ethanol intake in man. Alcohol Clin Exp Res. 18: 1226-1229.

Sarkola T et al (1999) Acute effect of alcohol on estradiol, estrone, progesterone, prolactin, cortisol and luteinizing hormone in premenopausal women. Alcohol Clin Exp Res. 23(6) 976-982.


PS: Er noen år siden jeg skrev artikkelen og researchen var ikke helt toppkvalitet :)


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: Iben K.06. desember 2007, 12:10
Am J Clin Nutr. 1976 Oct;29(10):1093-103.

Wine versus ethanol in human nutrition. I. Nitrogen and calorie balance.
McDonald JT, Margen S.

There are implications in the literature that wine is different from other alcoholic beverages and that it may even have a beneficial effect on the nutritional process. A metabolic study was undertaken in an attempt to document the effects of wine versus ethanol on absorption of various nutrients. Nitrogen and caloric data are presented here. During each of four 18-day experimental periods, six healthy, young men were given, in random order, a liter per day of the following test beverages: Zinfandel wine (9.3% w/v alcohol); dealcoholized Zinfandel wine; pure ethanol (9.3% w/v aqueous alcohol solution); and deionized water. These beverages were divided into four equal feedings and administered with a carefully controlled isocaloric diet over a 12-hr period. The subjects tended to lose weight on alcohol-containing regimens, suggesting that calories from alcohol may not be as efficient as those from fat and carbohydrate. Urinary excretion of nitrogen was significantly greater during wine and ethanol administration than during feeding of the other test beverages. This was reflected in an increase in uric acid and urea nitrogen output, primarily, the latter, suggesting that alcohol may directly affect protein catabolism. There was no significant difference in fecal nitrogen excretion between experimental periods.

En liter daglig er jo ikke akkurat "moderat" inntak, men gir vel ett hint om at ei fyllakula kan gi negative konsekvenser for proteinmetabolismen. Forsåvidt viktig å understreke at alkohol i såfall ikke hindrer, men heller reduserer.


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: Iben K.06. desember 2007, 12:34
J Clin Invest. 1995 Apr;95(4):1472-9.

Ethanol impairs post-prandial hepatic protein metabolism.

De Feo P, Volpi E, Lucidi P, Cruciani G, Monacchia F, Reboldi G, Santeusanio F, Bolli GB, Brunetti P.
Department of Internal Medicine, Endocrine and Metabolic Sciences, University of Perugia, Italy.

The effects of acute ethanol ingestion on whole body and hepatic protein metabolism in humans are not known. To simulate social drinking, we compared the effects of the association of a mixed meal (632 kcal, 17% amino acids, 50% glucose, 33% lipids) with a bottle of either table wine (ethanol content 71 g) or water on the estimates ([1-14C]-leucine infusion) of whole body protein breakdown, oxidation, and synthesis, and on the intravascular fractional secretory rates (FSR) of hepatically (albumin, fibrinogen) and extrahepatically (IgG) synthesized plasma proteins in two randomized groups (ethanol n = 7, water n = 7) of healthy nonalcoholic volunteers. Each study was carried out for 8 h. Protein kinetics were measured in the overnight post-absorptive state, over the first 4 h, and during a meal infusion (via a nasogastric feeding tube at constant rate) combined with the oral ingestion of wine or water, over the last 4 h. When compared with water, wine ingestion during the meal reduced (P < 0.03) by 24% the rate of leucine oxidation, did not modify the estimates of whole body protein breakdown and synthesis, reduced (P < 0.01) by approximately 30% the FSR of albumin and fibrinogen, but did not affect IgG FSR. In conclusion, 70 g of ethanol, an amount usual among social drinkers, impairs hepatic protein metabolism. The habitual consumption of such amounts by reducing the synthesis and/or secretion of hepatic proteins might lead to the progressive development of liver injury and to hypoalbuminemia also in the absence of protein malnutrition.

Vin til maten ser ikke ut til å påvirke helekropp proteinmetabolisme negativ. Påvirker vel og merke levra sin. Ikke målt spesifikk i muskler. Hele studien kan leses her:
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pubmed&pubmedid=7706451 (http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pubmed&pubmedid=7706451)


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: Hee1o06. desember 2007, 15:05
Hvorfor postet du dette her istedenfor å få spenn fra noen for å poste?


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: Iben K.06. desember 2007, 16:09
DOH! ::huh2::


  ::smile::


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: boooks06. desember 2007, 16:46
Han har misforstått.
Dvs, så lenge du er edru ikke var på hardfylla og er skikkelig syk, er det ingenting i veien for å trene dagen derpå. Du har til og med forhøyede testoverdier!

Synd at du dreit deg å da..


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: Tommy06. desember 2007, 23:07
Er det seriøst noen som har lyst til å trene dagen derpå ? Av og til spiller jeg fotball dagen derpå, det er ren tortur


Tittel: Sv: Alkohol etter Trening
Skrevet av: Hee1o13. desember 2007, 21:49
Synd at du dreit deg å da..
Haha, dreit meg åssen da?

Sitat
Prestasjon dagen derpå:
Mange inntar alkohol dagen før trening, med den enkle tanke at i morgen er alkoholen ute av systemet.  Det har derimot vist seg at selv en enhet alkohol (ett glass vin, en halvliter) kan ha negative effekt på aerob utholdenhetsprestasjonen (Obrien & Lyons 2000). Den anaerobe prestasjonen derimot ser ikke ut til å bli påvirket (Obrien & Lyons 2000).
Synd at du ikke gad å lese gjennom det engang!